Tyrkisk fiskeret med tomater og peberfrugter

tyrkisk fiskeret, mellemøsten, fisk, tomater, peberfrugter, løg, persille, hvidløgI sidste uge kom der en tyrkisk fiskeret på bordet, da gemalen og jeg lavede mad til resten af familien på ferien i Spanien.

Jeg var faldet over en smuk ret hos Ozlem’s Turkish Table, hvor der bruges havbars, men du kan dog sagtens bruge en anden lys fisk, så det gjorde jeg (hvilken en er jeg dog ikke helt sikker på, da mit spanske ordforråd er ret begrænset). Jeg brugte desuden almindeligt løg frem for rødløg, skruede op for hvidlgøs- og tomatmængden og glemte at putte chiliflager i!

Tyrkisk fiskeret med tomater og peberfrugter
6-8 personer

6 fileter af lys fisk
1 stort løg, hakket
6 fed hvidløg, pressede eller finthakkede
olie til stegning
6 tomater, skåret i skiver
3 røde peberfrugter, skåret i strimler
1 dl vand
salt og peber
evt. 1-2 tsk chiliflager (det glemte jeg selv)
en håndfuld friskhakket bredbladet persille

Hæld olie på to store pander og svits løg, hvidløg og peberfrugter i mediumvarme i fire til fem minutter (evt. sammen med chiliflager, hvis du gerne vil bruge det i retten), indtil peberfrugterne bliver bløde. Tilsæt vand og lad det simre i fem minutter. Læg fiskefileterne oven på grøntsagerne og fordel så tomaterne ud over dem. Hæld citronsaft over og drys dernæst salt og peber ud over tomaterne. Læg låg på hver pande og lad retten simre ved lav varme i ca. 10 minutter, indtil fisken er gennemdampet. Drys friskhakket persille ud over de to pander.

Tyrkisk fiskeret kan serveres sammen med en couscous-salat samt tzatziki.

Note: Denne farverige fiskeret er en dejlig måde at spise fisk på. Masser af saftige grøntsager og en forholdsvis mild servering, hvis man altså ikke har tilsat chili.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *