Treretters grillmenu – ærtesuppe med mynte, citronmelisse-kylling med ‘olivenpasta’ og salat – samt grillede smølfer

Grillkylling, stegte squashskiver, salat og pasta vendt i oliventapenade

I lørdags havde vi et vennepar på besøg, og da vejret artede sig ganske godt, skulle vi selvfølgelig grille. Forretten blev lavet i god tid inden besøget, da det var en kold ærtesuppe med mynte, mens hovedret og dessert fortrinsvist blev tilberedt på grillen.

Ærtesuppe
4 personer ærtesuppe, suppe, løg, ærter, vegetar, grøntsagsbouillon, bouillon, hvidløg, mynte

et lille finthakket løg
lidt olie
400 g frosne ærter
5 dl grøntsagsbouillon
1 fed presset hvidløg
frisk mynte
salt og peber

Steg løget i olien ved middelvarme, indtil de er bløde. Tilsæt ærter og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. ti minutter, og blend det sammen med frisk mynte, salt og peber. Smag dig frem med mynten – tror jeg brugte et sted mellem 1 og 2 spsk. Sæt suppen til afkøling.

Når suppen serveres, kan du evt. drysse lidt brødcroutoner eller knuste crostini over, så der også er lidt at ‘bide i’.

Note: En dejlig frisk sommersuppe, som herrerne (aka suppeskeptikerne) ikke var så begejstrede for. Vi andre nød den dog 😉

Citronmelisse-kylling på grill
4 personer citronmelissekylling, kylling, grill, grillkylling, grillet kylling, kyllingebryster, kyllingebryster, citronmelisseeddike, citronmelisse

4 kyllingebryster
citronmelisseeddike
olivenolie
salt
frisk citronmelisse, hakket

Dryp kyllingebrysterne med citronmelisseeddike – evt. en halv time før stegningen. Smør kyllingebrysterne med lidt olivenolie og drys salt og frisk citronmelisse på, inden de ryger på grillen.

Olivenpasta
4 personer olivenpasta, pasta, oliven

kog pasta til fire personer
1 glas grillede oliven
citronsaft
salt

Blend de grillede oliven med lidt af olien fra samme glas (resten af olien kan du gemme i køleskabet og bruge som salatdressing) og smag til med citronsaft og salt.

Salat med gulerødder og tørret pomelo

fintsnittet romainesalat
gulerodsstrimler
tørrede pomelotern
sorte sesamfrø
en lille smule olivenolie
en lille smule citronsaft

Bland ingredienserne sammen.
Note: Hovedretten faldt i alles smag, selvom de tørrede pomelotern godt nok var noget spøjse. Jeg fandt dem i supermarkedet, hvor de blev anbefalet til salater, men jeg må nu indrømme, at de nok ikke kommer blandt mine favoritingredienser til salat. Sjovt var det dog at prøve. Kylling kan næsten ikke gå galt på grill, og denne var da også både frisk og saftig, så har du ikke prøvet at grille kylling, bør du bestemt prøve det. Der var ikke det store behov for dressing eller sauce til maden, da pastaen var ret cremet med den oliventapenade, den var vendt i – også en fin variation i stedet for bare at servere pastaen straight.

I fredags fik jeg en pose skumfidus-smølfer tilsendt af Min Kage, og de kom straks til at indgå i lørdagens aftensmad – jeg kan jo ikke have grill-benspænd uden at grille smølfer! De kan så vidt jeg ved ikke købes herhjemme, men skal du til Spanien, kan du være heldig at finde dem der.

Grillede smølfer med nektariner samt anis- og fennikelfrø

skumfidus-smølfergrillede smølfer, skumfiduser, grill, dessert, nektariner, fennikelfrø, anisfrø
fire nektariner
1 tsk anisfrø
1 tsk fennikelfrø

Skær nektarinerne i både og læg dem i et lille foliefad. Rist anisfrø kort på en pande og drys over. Rist derefter fennikelfrø på en pande og giv dem i en tur i morderen morteren. Drys dem over fersknerne og læg til sidst et lag smølfer på. Sæt fadet på grillen, læg låget på og giv dem 10-15 minutter.

Note: En ok dessert, men jeg savnede lidt af den dybde, som bærcrumblen havde. Der er dog ingen tvivl om, at det er en fornøjelse at grille smølfer – muærhæhæ!

21 tanker om "Treretters grillmenu – ærtesuppe med mynte, citronmelisse-kylling med ‘olivenpasta’ og salat – samt grillede smølfer"

    • De var relativt hårde og lidt parfumerede i smagen. Ret spøjse!
      Well, det er for deres eget bedste – ellers æder kattene dem, når de små blå bæster leder efter sarsaparilla i mit urtebed 😀

  1. Din barbar! Måske er det meget godt, man ikke kan købe (den slags) smølfer herhjemme. Ellers er jeg bange for at der ikke ville gå lang tid før du gik videre til større vildt… teletubbies, mumitrolde, bamse (og kylling, hæhæ)…

    • Hov teletubbies! Se, DET kunne være sejt! 😀
      Jeg kan faktisk meget godt lide smølfer (de smager så godt… æhm…), men jeg er ikke sikker på, at jeg ville have lyst til at sætte tænderne i teletubbies 😛

  2. Nøj din ærtesuppe har en smuk farve. Den ene gang jeg lavede ærtesuppe, blev jeg svært skuffet over den fesne smag min havde, men får helt lyst til at prøve igen, nu jeg ser hvor lækker din supper ser ud.
    /Smagssag

  3. Ooh La La – hvilken udsøgt middag, Piskeris! Men de der giftfarvede smølfer får du ikke lokket i mig 🙂 Hvor står det flot og klart her på din nye blog!

  4. Ha ha, grillede skumfidus-smølfer er jeg nu aldrig stødt på før.. Hvor skaffer man sådan nogle henne?
    Tillykke med blog-flytningen samt det flotte nye look! Kan godt forestille mig, at det har været besværligt. Håber det viser sig at være alle kvalerne værd 🙂

    Mvh Anna

    • I Spanien 🙂
      Mange tak. Jeg pusler stadig med at sætte et par ting på, der mangler – og så kommer arbejdet med at gennemgå og ændre i kategorierne, som jeg vil have til at fungere på en anden måde. Pyh!

  5. Jeg har skrevet mig bag øret at ærtesuppe får en fin farve hvis den koges uden låg – mon det passer? 🙂 Og hov da, bloggen er blevet superflot! Ikke at den var grim før, men kan virkelig godt lide det nye 🙂

    • Hm… hvad var det nu, jeg gjorde… jeg tror nok, jeg kogte den uden låg, men jeg er ikke 100% sikker 🙂
      Og mange tak for rosen!

  6. Mums for en smuk suppe… elsker grønne supper, som fx spinat/broccoli (varm) og mon ikke denne også kunne laves en dag.

    Smølferne ærgrer jeg mig over – lige før at jeg så må en tur til Spanien, bare for at kunne give dem som gave 😉 God ide med den dessert..

    • Tusind tak! Jeg synes også, at grøntsagssupper er ret undervurderede – de kan være utrolig smukke og lækre.

      Hehe. Vi har været i Frankrig flere gange i løbet af de sidste ti år, og hver gang køber jeg en pose vingummismølfer med hjem! De ser temmelig hidsige ud i den meget klare blå farve – men jeg kan ikke lade være 😛

    • Tak for komplimentet 😀
      Uh ja tak som byder – hvis du kan leve med, at jeg gør horrible ting ved dem bagefter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *