Tomatsalsa og krokodillehale

tomatsalsa, salsa, mexicansk, chili, arbol chili, tørret røget paprika, jalapeno, cocktailtomater, tomater, hvidvinseddike, chipotleI går havde vi besøg af min svigerinde, svoger og de to små nevøer. Nu var det ikke fordi, jeg havde planlagt at lave vanvittig stærk mad, men de fleste små børn er ret følsomme mht. chili og hvidløg, så jeg lavede en mild lasagne til dem, og så spiste resten af os mexicansk mad.

Som appetizer serverede jeg denne mediumstærke tomatsalsa sammen med mexchips og den mexicanske drink ‘Krokodillehale’. Salsaen improviserede jeg mig frem til, mens drinken var fra den lille kogebog ‘Mexicansk køkken’, som jeg har lånt på biblioteket.

Tomatsalsa

3 hele tørrede arbol chilier
1 hel tørret røget paprika
olivenolie
1 frisk jalapeno
2 fed hvidløg
250 g cocktailtomater
½ dl hvidvinseddike
1 tsk chipotle
salt

Put arbol chili og den røgede paprika i en skål med lidt kogende vand og lad dem trække et kvarters tid, inden du hakker dem groft og svitser dem i lidt olivenolie. Hak jalapenoen og hvidløgsfeddene og lad dem svitse med et minuts tid. Hak tomaterne, put dem i gryden og lad det simre, indtil tomaterne er helt bløde. Tilsæt hvidvinseddiken og lad det simre videre i ti minutter. Blend det til en lind tomatsalsa og smag til med chipotle og salt.

Note: Jeg havde egentlig forventet, at denne tomatsalsa blev lidt stærkere. Den endte med at have en ret mild smag, lige når man smagte på den, men efter få sekunder blev den stærkere og stærkere – uden dog at blive voldsomt stærk.

krokodillehale, drink, mexicansk, hvidvin, tequila, pebermyntelikør, citronKrokodillehale
2 personer

1,25 dl tør hvidvin
10 cl tequila
et lille skvæt pebermyntelikør
isterninger
2 citronbåde

Hæld hvidvin, tequila og pebermyntelikør i en shaker og fyld op med isterninger. Ryst drinken grundigt og fordel den i to glas. Klem en citronbåd let over hver drink og put en citronbåd i hver.

Note: Nu er jeg ikke så vild med pebermynte, for det kan let komme til at blive for tandpasta-agtigt, men citronsaften hjalp på dette.

8 tanker om "Tomatsalsa og krokodillehale"

  1. eeejh det lød ellers ret så spændende, lige indtil pebermynten kom ind i opskriften. Jeg har nemlig været så god, at drikke mig fuld i noget pebermynte stads en gang på oslo-færgen! PYHA! Jeg drikker aldrig sådan noget stads igen 😀

    Salsaen derimod, den er nok mere mig (selvom krokodillehale lyder ret fedt) 😀

    • Hæhæhæ! Jeg ved ikke, hvor mit pebermyntetraume kommer fra, men jeg er heller ikke glad for det stads. Kan lige tåle det i en Grasshopper, men så heller ikke andre ting 😉

  2. Pingback: Tortillas og sincronizada – også kendt som quesadilla med kylling | Piskeriset på eventyr

  3. Pingback: Kartoffelkrebinetter - tortitas de papa - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  4. Pingback: Langtidssimret mexicansk svinekødsret samt calabacitas - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  5. Pingback: Grillede rejer - Australian style - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *