Thailandsk nudelsuppe

thailandsk nudelsuppe, nudelsuppe, suppe, kylling, hvidløg, bouillon, grøntsagsfond, grøntsagsbouillon, nudler, koriander, forårsløg, bønnespirer, fiskesauce, chilipulver, chili, eddikeNu er jeg ikke den store suppefan, men jeg synes ikke rigtig, at jeg kan komme uden om at lave nudelsuppe med denne måneds benspænd. Derfor er det godt, at jeg kan få noget inspiration fra Foodfanatic, som har blogget rigtig mange spændende thairetter, og jeg fandt denne her, som jeg bryggede lidt videre på.

Jeg brugte lidt mindre væske, lidt mere løg, undlod peberkorn og korianderrod men tilføjede lidt knust sort peber i selve suppen.

Thailandsk nudelsuppe
2 personer

½ kylling skåret i mindre stykker (se beskrivelse)
2 l vand
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk sort peber
1 spsk grøntsagsfond

Fyld:
– nudler
– frisk koriander
– 2 hakkede forårsløg
– 2 håndfulde friske bønnespirer

Ekstra krydderier:
– fiskesauce
– sukker
– chilipulver
– eddike

Brug rygstykket af kyllingen samt vingerne – skær selve rygstykket i mindre stykker og put delene i en gryde sammen med vingerne. Skær derefter kyllingebrysterne fri fra skroget og læg dem til side, og put skroget i gryden. Hæld resten af ingredienserne til suppen i og lad det koge i ca. 40 minutter.

Tag ca. halvdelen af kyllingestykkerne op og pil forsigtigt kødet af benene – jeg brugte to gafler, så jeg ikke brændte fingrene. Hæld ca. 4 krus af kyllingesuppen op i en anden gryde og varm det igennem sammen med nudlerne. Smag suppen til med krydderierne – start med ca. en 1 tsk. af hver og smag dig frem til den balance, der passer dig bedst.

Læg bønnespirer og hakkede forårsløg i en dyb tallerken og hæld suppen over. Pynt med frisk koriander.

Note: En godt krydret suppe, som faldt i både gemalens og min smag. Især chilien giver en god varme, men i det hele taget er der mange spændende smagsnuancer i denne suppe, som gør det til en ren fornøjelse at spise den. Jeg kogte i øvrigt videre på skroget en time mere og har nu hældt suppen på beholdere og sat i fryseren. Den anden halvdel af det kogte kød er gemt til hurtig aftensmad i overmorgen, kyllingebrysterne er stegt og frosset ned – klar til hurtig aftensmad en helt tredje dag, og kyllingelårene skal med på madpakke i morgen. Så er der godt nok også kommet mange måltider ud af den ene kylling…

8 tanker om "Thailandsk nudelsuppe"

  1. Foodfanatic – ja, det var lige, hvad jeg trængte til. Og med det solskinsvejr, der var i går aftes, så kunne vi lige lade som om, det var sommer lidt endnu 😉

  2. Nam nam – det må vi prøve her hos os, Piskeris. Jeg kan også godt lide tanken om, at én kylling kan bruges i flere retter, som du fortæller her.

  3. Madame – ja, det gjorde mig også glad, at den kan udnyttes så godt. Og så fik jeg i tilgift et par herlige kyllingelår, jeg kunne gnaske til frokost – øj, det var godt! 😛

  4. Uhm, det ser godt ud 🙂 Kunne også forestille mig lidt limesaft ville gøre godt….

    Jeg tror også snart at jeg skal til at lave supper igen.
    Dejligt at få så mange måltider ud af sådan en kylling, så er der mad til travle dage.

    Mange hilsner
    Birthe

  5. NYBH – ja, det tror jeg, du har ret i 🙂

    Pt. sidder jeg og dovner fra madlavningen – tror lige jeg tager et par rolige dage på den front, men nu har jeg også haft travlt på bloggen de seneste uger! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *