Thai-inspireret kyllingesuppe og fuldkornsforårsruller med oksekød, porrer og gulerødder

Thai-inspireret kyllingesuppe og fuldkornsforårsruller med oksekød, porrer og gulerødder

Jeg fik lyst til at lave en thai-inspireret kyllingesuppe, og det kunne jeg heldigvis finde råvarer til, da jeg var i Torvehallerne for at proviantere i fredags. Her købte jeg i øvrigt også ingredienser til de citronmarinerede kammuslinger og blækspruttesuppe.

Jeg improviserede en kyllingesuppe, som fik et skønt thai-twist med citrongræs, ingefær og kokosmælk – nåja og noget thai-basilikum. Jeg valgte at tage en fersk kylling, skære lårene af den og kyle dem i fryseren, skære kyllingebrysterne af og lægge dem til side for at bruge dem i suppen og så ellers koge en god kyllingebouillon på kyllingeskroget (selvfølgelig kombineret med lidt forskellige grøntsager og friske krydderurter). Det resterende kød på skroget bliver så brugt i forårsruller i morgen.

Thai-inspireret kyllingesuppe

ca. 6 personer

3-4 fed hvidløg, pressede
2-3 tsk fintsnittet ingefær
olie
2 kyllingebryster skåret i tern
2 løg skåret i tynde både
1 l kyllingebouillon
1 squash, skåret i tynde skiver eller både
2 citrongræs-stængler skåret i tynde strimler
1 dåse kokosmælk
en plade risnudler
risvinseddike
sukker
limesaft
salt og peber

Pynt: frisk thai-basilikum

Svits hvidløg og ingefær i en gryde sammen med olie. Svits kyllingeternene i gryden og rør grundigt. Tilsæt derefter løgene og en smule bouillon og lad det simre lidt. Hæld derefter resten af bouillonen i sammen med citrongræs-strimlerne og lad det simre i et kvarter. Tilsæt squash og kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt risnudlerne og lad suppen simre, indtil nudlerne er møre. Smag til med risvinseddike, sukker, limesaft og salt/peber. Servér det sammen med thai-basilikum.

forårsruller, asiatisk, forårsrulledej, hakket oksekød, oksekød, porre, gulerødder, soya, risvinseddike

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg sidst har lavet forårsruller, men det er nu ellers en let måde at lave mad på – og en fantastisk mulighed for at rydde ud i grøntsagsskuffen! Forårsruller kan nærmest varieres i det uendelige, og denne gang valgte jeg at lave en udgave med oksekød, porrer og gulerødder. Dejen til rullerne var en fuldkornsudgave, jeg havde købt hos Aarstiderne, og det gør jeg nok en anden god gang, for de var supersprøde og lækre.

Forårsruller med oksekød, porrer og gulerødder

ca. 12 stk.

12 plader fuldkornsforårsrulledej
400 g hakket oksekød
olie
ca. 3 porrer, snittet i skiver
2-3 gulerødder, revet
4-5 spsk soya
risvinseddike
salt og peber

Oksekødet brunes på en pande i lidt olie. Porrer og gulerødder tilsættes, og der røres godt i pandens indhold i et par minutter. Tilsæt soya og lad det simre nogle minutter og smag så til med risvinseddike, salt og peber. Hæld det i en bøtte og sæt det i køleskabet, indtil det er kølet helt af.

Læg et par spsk af oksekødsfyldet på et stykke forårsrulledej. Jeg syntes, det fungerede bedst, hvis jeg lagde på den ene halvdel – et par cm fra kanten – og først foldede den øverste kant ind over fyldet (1) og derefter de to sider (2), inden jeg rullede den færdig. Hver rulle blev penslet med lidt olie og derpå lagt på en bageplade. De fik 5-10 minutter ved 200 grader, og så var de sprøde og færdige. Jeg har tidligere stegt forårsruller på en pande, men dette er både lettere, hurtigere og sparer på olien – 100% win!

Nyd forårsrullerne med stærk og/eller sød chilisauce eller et skvæt soya.



10 thoughts on “Thai-inspireret kyllingesuppe og fuldkornsforårsruller med oksekød, porrer og gulerødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *