Syrniki – russiske kvarkpandekager

syrniki, pandekager, dessertpandekager, dessert, kvark, creme fraiche, hvedemel, ægSyrniki er russiske kvarkpandekager, og ja – det var dem, jeg i første omgang skulle bruge min hjemmelavede kvark til. Det russiske køkken rummer flere slags pandekager, hvor blinis klart er den mest kendte, men syrniki skal man bestemt ikke undervurdere – det er nogle lækre små pandekager, der sagtens kan konkurrere med amerikanske pandekager.

Syrniki
8 stk.

250 g kvark
1 æg
1½-2 spsk rørsukker
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
3 spsk hvedemel

smør til stegning

Tilbehør:
Creme fraiche 18%
Syltetøj

Pisk kvark, æg, sukker, bagepulver, vanilje og hvedemel sammen til en ensartet dej. Smelt en god klat smør på en pande og form små tykke pandekager med en spiseske. Steg dine pandekager på begge sider, indtil de er gyldne. Servér dem lune med creme fraiche og syltetøj til.

Note: Syrniki er en fin lille pandekage, og jeg kan godt lide, at man spiser dem med creme fraiche og syltetøj til. Man kan dog også bruge honning eller sirup, hvis du er mere til det, men i Rusland vil det typisk være førstnævnte. De kan bruges som dessert, men vil også gøre sig godt til en brunch eller søndagsmorgenmaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *