Syltede kvæder

syltede kvæder, syltning, æbleeddike, æblemost, rørsukker, sennepskorn, kardemomme, citronerHvert efterår køber jeg kvæder for at bruge dem til kvædemarmelade eller kvædebrød. I år fik jeg dog lyst til at supplere det med et nyt eksperiment – nemlig syltede kvæder. Jeg fandt en opskrift hos FamilieJournal, men skruede dog op for både æblemost og krydderier.

Syltede kvæder
2 mediumstore glas

750 g kvæder – ca. 3 stk
1 dl æbleeddike
2½ dl æblemost
300 g rørsukker
1 tsk hele sennepskorn
4 kardemommekapsler
skallen af ½ økologisk citron

Vask kvæderne og del dem i 8 både. Pas på – kvæder er ofte meget hårde at skære i. Fjern kernerne. Hæld æbleeddike, æblemost, sukker og krydderier i en gryde og bring det i kog. Put kvæderne i væsken og lad dem småsimre i 35-45 minutter, indtil de er møre. Læg de syltede kvæder i skoldede glas og fordel væsken i glassene. Stil dem på køl, indtil du skal bruge dem.

De syltede kvæder kan bruges som tilbehør til vinterretterne og passer især godt til and, svinekød og vildt.

2 tanker om "Syltede kvæder"

  1. Den æbleeddike fremhæver virkelig den skønne aromatiske smag i kvæder. Der røg lige lidt med i den marmelade jeg lavede, da jeg opdagede hvor godt det er sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *