Sydafrikansk majsret

Sydafrikansk majsret

Jeg kommer vidt omkring med månedens majs- og græskarbenspænd. For et par dage siden bragte benspændet mig således til Sydafrika i form af denne sydafrikanske majsret, som gemalen og jeg spiste til aftensmad. Det er en solid ret og dermed perfekt til en efterårsdag, hvor man har været i skoven for at samle svampe og kogler.

Jeg fandt opskriften på denne majsret – eller boere pap, som den originalt hedder – i kogebogen ‘De bedste opskrifter fra Sydafrika’. Jeg ændrede dog på blandingsforholdene og skar blandt andet ned på smørmængden og brugte lidt flere majskerner.

Sydafrikansk majsret

3 personer

150 g majsmel
6 dl vand
1 stort løg
1 hårdkogt æg
150 g frosne majs
100 g bacon – brug kvalitetsbacon, du selv skærer i tern
50 g smør
salt og peber
50 g friskrevet cheddar
lidt olie til at smøre fadet med

Kog majsmelet i vandet ved mediumvarme i 8-10 minutter, indtil du har en tyk og ret kompakt grød. Skær løg og æg i mindre tern. Hæld majskernerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i nogle minutter. Steg baconen let, så den er mør, men ikke sprød. Tilsæt resten af smørret, inden du hælder løg, æg og majskernerne i. Vend det godt og lad det stege i kort tid, indtil løgternene er møre. Tilsæt majsgrøden og vend den grundigt sammen med de andre ingredienser. Smag til med salt og peber. Smør et ildfast fad og hæld majsgrøden i. Drys friskrevet ost over og stil din majsret i ovnen. Lad den få ca. 10 minutter ved 175 grader, indtil osten er smeltet. Tag retten ud og lad gerne din majsret køle lidt af, inden du serverer den, så den bliver lidt mere fast.

Denne sydafrikanske majsret går godt sammen med en grøn salat og stegte svampe.

Note: Jeg var lidt spændt på, hvordan denne majsret ville blive, for ud fra ingredienserne virkede det som en ret simpel og solid ret. Det var det også, men den smagte meget bedre, end jeg havde forventet. Konsistensen drillede dog lidt. Den majsgrød, jeg lavede, var nok lidt for lind i første omgang, så da jeg puttede min majsret i ovnen, gav jeg den lidt længere tid, fordi jeg så troede, at min majsret ville blive mere fast. Det havde dog den modsatte virkning! Så – jeg vil anbefale, at du holder dig til blot at bage retten, indtil osten er smeltet (gerne lidt gylden) og derefter lader den afkøle lidt, inden du serverer den.



5 thoughts on “Sydafrikansk majsret”

  • Den minder lidt om en ret jeg fik da jeg besøgte mine forældre i Chile, nemlig Pastel de Choclo. En meget populær ret, men dog noget speciel til mine smagsløg!

  • Jeg ELSKER Sydafrika og sydafrikansk mad! Hvad med at lave et helt benspænd fra det område? En god undskyldning for at få afprøvet bobotie og grille på trækul i oktober måned. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *