Svampetur og cornish pasty

Svampetur og cornish pasty

Cornish pasty egner sig fortrinlig til skovture, så jeg bagte selvfølgelig en portion, inden vi skulle på den årlige svampetur med gemalens kolleger. I modsætning til sidste år var der ganske pænt vejr – til gengæld var der ikke særlig mange (spiselige) svampe! Men efter ca. fire timers ihærdig søgen endte vi da alligevel med at kunne lave tre forskellige stuvninger – en med trækantareller (og et par mikro-kantareller samt sorte trompethatte), en med forskellige rørhatte og en med diverse svampe (blandt andet en del rødmende fluesvampe – jojo, de kan spises!).

Turen startede om formiddagen, så da vi nåede frokosttid, hev vi madpakkerne frem. Jeg havde selvfølgelig benyttet chancen til at lave lidt engelsk mad, så gemalen og jeg spiste cornish pasty. Cornish pasty er dejpakker fyldt med kød og grøntsager, og det er en ret, der er perfekt til madpakker. Retten har da også en fortid som minearbejdernes frokostret.

Dejen til den klassiske cornish pasty indeholder vegetabilsk fedt, og fyldet skal bestå af oksekød, kålrabi og kartofler. Jeg kunne dog ikke dy mig og valgte at lave en nyfortolkning af retten – dels havde jeg hverken vegetabilsk fedt eller kålrabi, dels var der lige lovlig meget fyld i forhold til dej, så jeg undlod også kartoflerne, selvom jeg egentlig havde planlagt at tage dem med i første omgang. Jeg tog udgangspunkt i Foodfanatics opskrift og kombinerede den med ovenstående ændringer.

Cornish pasty

2 personer

Dej:
250 g hvedemel med et højt proteinindhold
75 g smør
en smule salt
0,75 dl vand
æg til pensling

Fyld:
200 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
110 g finthakket spidskål
salt og peber
en smule smør

Gnid smørret ud i melet. Ælt resten af ingredienserne i, indtil du har en fast og ensartet dej. Sæt den i køleskabet i tre timer. Kort tid inden, at dejen skal ud af køleskabet igen, fintsnitter du både løg og spidskål og blander det godt med oksekødet samt salt og peber.

Del dejen i to lige store klumper. Rul dejen ud – gør det omhyggeligt og sørg for, at den udrullede dej er er rund som en tallerken. Alternativt kan du også rulle hele dejen ud og bruge en frokosttallerken som skabelon, når du skærer den overskydende dej væk. Læg fyldet på den ene side af dejcirklerne og vær obs på, at der er et par cm fri ud til kanten. Læg en lille smule smør oven på fyldet og vip så den anden halvdel af dejcirklen oven på fyldet. Pres forsigtigt kanterne mod hinanden og fold dejen hele kanten rundt. Pensl cornish pasty med æg og skær et lille hul i toppen, så dampen kan slippe ud under bagningen.

Bag din cornish pasty ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Note: Ret god måde at få frokost på, og cornish pasty er helt perfekte til en skovtur! En anden gang vil jeg nok spice fyldet lidt op med lidt hp sauce eller flere krydderier.

Jeg tog selvfølgelig også en række billeder på skovturen – dog mest af de ikke-spiselige svampe, for de spiselige, som vi fandt, røg med det samme ned i kurven – haps!



9 thoughts on “Svampetur og cornish pasty”

  • Uhmmm, jeg elsker cornish pasties. Det er superlækkert til picnickurven, madpakken og bare til en god middag med en øl 🙂

    • Ja, det er handy mad – og man kan jo justere indholdet efter hvad køleskabet byder, hvis man er rigtig fiks 🙂

  • Supergod idé med cornish pasty til at tage med på en skovtur, og din opskrift lyder bedre end den oprindelige med kålrabi. Ville lidt chili ikke passe godt i kødfyldet?

    • Jo, det lyder også som en god kombination! Selv er jeg ret glad for timian for tiden, så det kommer jeg i næsten alt, men nu prøvede jeg at styre mig denne gang. Det ville nu også fungere fint i disse 🙂

  • Spændende både at høre og se om jeres svampetur – det er fedt med at dine billeder skifter! Jeg har aldrig været på rigtig svampejagt, da jeg ikke aner nok om det. Men elsker alle svampe:-)

    • Du må prøve på et tidspunkt – hvis du ikke har en kyndig vejleder med, så tag en god svampebog med og nøjes med at studere svampene i første omgang – det er mindst lige så spændende 🙂

  • Nej for så har i noget at spørge om 😉 ej det er nattens cirkus, som jeg læser.

    Tak, det var en rigtig hyggelig weekenden med familien, og et ret fint sted.

  • jeg havde bare ikke tænkt over det, men det kan godt være at jeg skriver det.. Tak der går nok lidt tid, da jeg lige begyndte på den igår og den er på næsten 500 sider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *