Sukiyaki

Sukiyaki, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Det er flere år siden, vi fik anbefalet Sukiyaki af et vennepar, men forleden fik vi endelig prøvet restauranten, da vi havde købt en rabatkupon via savemyday.dk. Tilbuddet gik på tre retter – en forret og to hovedretter til to personer for 399 kr. Det var væsentlig billigere, end hvis vi skulle have spist der til normalpris.

En af de ting, der har afholdt os fra at spise på stedet, har været en vis skepsis over for netop retten sukiyaki, da vi fik denne for nogle år siden i Japan og bestemt ikke var imponerede over måltidet. Her blev kødet kogt, og det gav ikke et særlig appetitligt resultat, men vi var friske på at finde ud af, om ikke det skulle være muligt at lave denne klassiske japanske ret i en udgave, som vi godt kunne lide.

Sukiyaki, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fik en lille skål med lidt friske og syrlige grøntsager som appetizer, som vi fik samtidig med de japanske øl, og dernæst fulgte forretten sushi. Nigiri-stykkerne var enkle og velsmagende, mens rullerne var mere kunstneriske men også mere ordinære i smagen.
Sukiyaki, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen første hovedret bestod af dybstegte grøntsager og en stor tigerreje serveret med soyabaseret ten-tsuyu dipsauce, revet kinaradise og ingefær. Det var en fin servering, hvor dejlaget var tyndt og let – ikke så klægt og fedtet som dybstegt mad ellers let kan blive – og grøntsagerne var ganske lækre. Måske en lidt lille servering i forhold til, at det skulle være en hovedret, men til gengæld var næste hovedret temmelig stor.
Sukiyaki, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Sukiyaki, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden hovedret var sukiyaki, som vi var ret spændte på. Den blev tilberedt ved bordet, hvor en stor gryde på et blus blev sat frem, og så stod en af tjenerne og stegte kødet i gryden, inden hun tilsatte friske grøntsager, glasnudler og bouillon (?) og lod det koge lidt. Vi fik det anrettet i en lille skål med rå æg (vi fik tilbudt at undgå ægget, men det turde vi nu godt kaste os ud i), og det var en klar bedre oplevelse end den, vi havde i Japan. Især kødet overraskede positivt, men i det hele taget en ganske udmærket ret. Portionen var dog temmelig stor, så det blev lidt for meget til sidst, og vi måtte da også levne.

Sammen med retten blev der også serveret ris samt misosuppe – sidstnævnte har jeg dog et ret anstrengt forhold til, så den sprang jeg over.

Maden var ganske glimrende, og lokalerne var lyse og behagelige at sidde i. Betjeningen blev dog noget mere tilfældig hen imod slutningen af besøget, og det tog os over en halv time at få mulighed for at betale, hvilket til sidst blev ret irriterende. Vi prøvede flere gange at komme i kontakt med tjenerne, men til sidst måtte jeg gå op tæt ved køkkenet og kapre en, der havde lyst til at klare afregningen.

Nu havde vi som sagt en rabatkupon til stedet, så det blev meget billigere at spise der i forhold til normalpriserne, og af samme grund ender vi på fire stjerner. Jeg synes, at restauranten har alt for høje priser i forhold til niveauet, og den langsomme betjening trak også ned. Havde jeg betalt fuld pris, var vi røget ned på tre stjerner.

8 tanker om "Sukiyaki"

  1. Jeg var på restaurant Sukiyaki for første gang sidste sommer. Vi var inviteret ud af to gode vener, der ville have, vi skulle smage Tappanyaki. Det er det bedste, jeg har fået på en restaurant og en meget speciel oplevelse at sidde rundt om en kæmpe stegepande med en kok, der jonglerede med maden. Det måltid var til mindst fem stjerner 🙂

  2. Madame – det er godt at høre, at I havde en mere positiv oplevelse. Vi sad ved et almindeligt bord, men jeg så også de to steder, hvor man kunne side ved en stor stegeplade (er det det, du tænker på?), og jeg kan godt forestille mig, at det må være hyggeligt.

  3. Superheltemor – du kan lave det i en dyb pande. Jeg har både set versioner, hvor kødet steges, inden bouillonsuppen hældes over, og grøntsagerne tilsættes – og andre versioner hvor kødet koges direkte i suppen sammen med grøntsagerne. Jeg hælder mest til den første, for jeg kan bedst lide, at kødet også har lidt stegt smag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *