Stop Spild af Tapas!

sardintapas, tapas, sardiner, brød, peberfrugter, appetizerJeg er nået til vejs ende i forbindelse med tapas-benspændet. I aften annoncerer jeg benspændet for juli, men inden da skal I lige nå at se disse små hapsere, som jeg lavede som en del af tapasbordet tidligere på ugen og som primært blev lavet på rester fra køleskabet.

Øverst er en lille sag, der består af baguette, grillede peberfrugter og sardiner. De grillede peberfrugter var en rest, der blev til overs, da jeg lavede romesco-sauce, mens brødet også var et par dage gammelt. Brødet blev dyppet i væden fra peberfrugterne, og derefter blev pebrene skåret i mindre stykker og fordelt oven på brødet. Sidst men ikke mindst kom der et lille stykke sardin (fra dåse) på toppen. Det er muligvis mere spansk at bruge ansjoser, men nu var det tilfældigvis lige sardiner, jeg havde på lager.

En smuk lille servering med masser af smag – og til dem, der er lidt fiskeforskrækkede, så kan jeg berolige med, at sardiner er rimelig milde i smagen.

kartoffeltapas, tapas, kartofler, mayonnaise, aioli, chorizo, pølse, svinekød, appetizerDen anden servering bestod af kolde, kogte kartofler, mayonnaise og chorizo. Det ligner faktisk små kartoffelburgere – måske noget du kan bruge i madpakken til dig selv og/eller børnene? Retten er bedst med nye kartofler. De skrubbes og koges derefter i letsaltet vand, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af, indtil de er lune, og pil derefter skrællen af. Lad dem køle helt af i køleskabet, inden de flækkes og smøres med aioli eller en god mayonnaise og derefter lægges sammen med en skive chorizo (jeg anbefaler, at du bruger en mildere pølse, hvis den lille tapas er til børn).

2 tanker om "Stop Spild af Tapas!"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *