Stikkelsbærsaft

stikkelsbærsaft, saft, stikkelsbær, opskrift, rørsukkerDe seneste uger har jeg plukket stikkelsbær flere gange om ugen. Det har medført en del rifter, men heldigvis også en masse dejlige grønne og røde stikkelsbær, som jeg nu bruger til alskens lækkerier. Det første, jeg lavede, var denne stikkelsbærsaft – en herlig syrligsød saft, som du kan drikke (blandet med vand) eller bruge til desserter, dressinger eller drinks.

Stikkelsbærsaft

1 kg friske stikkelsbær
5 dl vand
4 dl rørsukker

Rens bærrene og hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker. Lad det simre under låg i 15-20 minutter og blend derefter grydens indhold med en stavblender (eller i en almindelig blender). Lad det køle af, inden du hælder stikkelsbærmassen gennem en finmasket si. Gem den lille rest stikkelsbærmos, der bliver tilbage (jeg laver et blogindlæg i næste uge angående hvad du kan bruge mosen til) og hæld derefter din stikkelsbærsaft på skoldede flasker. Jeg vil umiddelbart vurdere, at denne stikkelsbærsaft kan holde sig en uges tid i køleskab – ligesom rabarbersaften – så vil du gemme din stikkelsbærsaft i længere tid, anbefaler jeg, at du hælder den på plastflasker og smider saften i fryseren.

Note: Det er en forholdsvis kraftig stikkelsbærsaft, der både er sød og syrlig på samme tid. Jeg bruger ca. tre dele stikkelsbærsaft til fem dele vand, når jeg drikker det, men du bestemmer selvfølgelig selv, hvor kraftig eller mild, du vil have din stikkelsbærsaft, når du blander den.

6 tanker om "Stikkelsbærsaft"

  1. Dejlig saft du har lavet 🙂

    Jeg har også plukket stikkelsbær, men med arbejdshandsker på 🙂
    Jeg havde økologiske bananer, som var blevet hurtigt modne i varme og har frosset dem ned sammen med ribs og stikkelsbær, så er der lige til smoothies 🙂

    Min mor plejer at bruge bær-kompotten til kødretter 🙂
    Jeg er mest til bagning og ville nok vælge det i en kage.

    Vil ønske dig en god weekend og nyd sommeren og de friske bær 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *