Stegt laks med lime-risotto

Stegt laks med lime-risotto

Jeg er tilbage i månedens grape- og lime benspænd, hvor jeg lavede denne funky lime-risotto tidligere på ugen, da vi skulle have fisk til aftensmad. Lime-risotto vil også være god sammen med kylling, men nu var det længe siden, vi sidst havde fået laks, så det blev dagens tilbehør.

Stegt laks med lime-risotto

2 personer

2 stykker laks
salt og peber
smør til stegning

Lime-risotto:
ca. 2½ dl risotto-ris
en klat smør
et lille løg, finthakket
1 spsk finthakket ingefær
2 dl ginger beer
4-5 dl vand
revet skal og saft fra 2 stk øko-lime
ca. 2 dl friskrevet hård ost – gerne parmesan eller Vesterhavsost
salt og peber
2 håndfulde finthakket spidskål

Smelt en klat smør på en stor pande og steg løget ved mediumvarme et minuts tid. Tilsæt ris, ingefær og ginger beer og lad det simre, indtil risene har opsuget al væden. Tilsæt limesaft, limeskal og ½ dl vand og lad det simre videre, indtil væden er optaget af risene. Tilsæt lidt mere væde, lad det simre videre og fortsæt sådan, indtil risene er møre – det vil sandsynligvis tage mellem 30 og 45 minutter. Mens den tilberedes, kan du krydre og stege laksestykkerne.

Rør osten i din lime-risotto og smag den til med salt og peber. Vend spidskålen i og servér risottoen sammen med den stegte laks.

Note: En frisk lime-risotto, hvor limefrugterne og ingefæren er med til at løfte smagen og gøre den knapt så fed. Den kan sagtens serveres til andet end fisk – prøv den også som vegetarret med salat til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *