Sprøde belgiske vafler

belgiske vafler, vafler, hvedemel, bagepulver, æg, mørk farin, vanilje, sirupDer er nogen her i hjemmet, der er vældig glade for, at vi endelig har fået mulighed for at lave vafler, hvilket kom til udtryk her i weekenden. I forbindelse med månedens mad-inspireret-af-musik-benspænd havde jeg nemlig planer om at lave en ret eller to inspireret af ‘morgenmusik’, så jeg kunne vække gemalen med lun morgenmad og en lille sang. Han ’snød’ dog her i weekenden og vågnede lige efter mig. Så var han til gengæld hurtig til at foreslå, at vi kunne få vafler til morgenmad, så jeg kastede mig ud i en omgang belgiske vafler.

De belgiske vafler var løseligt baseret på en opskrift fra Taste of Home, men jeg lavede en række justeringer.

Sprøde belgiske vafler
ca. 6 stk.

2½ dl hvedemel
1 dl mørk farin
2 tsk bagepulver
1½ dl mælk
1 æg
100 g smeltet smør
½ tsk vaniljepulver
et lille knips salt

Tilbehør:
Mørk sirup eller ahornsirup
Banan i skiver
Evt. græsk yoghurt

Rør mel, mørk farin og bagepulver sammen i en skål. Tag en anden skål frem og pisk først æggeblommen. Tilsæt derefter mælk, smør, vanilje og salt og pisk det sammen. Pisk så melblandingen i lidt ad gangen. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm vaffeljernet op. Når det er klar, fordeler du 2-3 spsk dej ud over det og lukker det. Tag de belgiske vafler ud, når de er klar og fortsæt bagningen, indtil du ikke har mere dej.

Servér de belgiske vafler med sirup, frisk frugt – i dette tilfælde banan – og evt. en klat græsk yoghurt.

Note: Dejlige, sprøde og luftige belgiske vafler, der faldt i god jord hos gemalen. Nåja – og hos mig 😉

Soundtrack:
Naturligvis ‘Wake Up Boo’ af The Boo Radleys, for det er sådan en sprudlende og glad sang at vågne til om morgenen.

En tanke om "Sprøde belgiske vafler"

  1. Pingback: Restaurant Otto - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *