Spinat-smoothie og spinat-kartoffelsalat

spinat-smoothie, smoothie, spinat, cashewnødder, banan, nødder, citroner, mynte, æblejuice, sesamfrøDa jeg valgte månedens lege-benspænd, vidste jeg med det samme, at jeg skulle lave en smoothie på grøntsager. Det er som sådan ikke noget nyt og revolutionerende – det er der mange andre, der har gjort før mig – men selvom jeg elsker smoothies, så har jeg altid afholdt mig fra at lave grøntsags-smoothies. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor – måske fordi jeg frygtede, at jeg ikke ville kunne lide det? Det er ellers en rigtig god og let måde at lave et mellemmåltid på, og de kan varieres lige så meget som bær- og frugtsmoothies kan.

Jeg endte med at lave en spinat-smoothie, hvilket blev til en smuk grøn sag.

Spinat-smoothie
et stort glas

en stor håndfuld frisk spinat
½ frossen banan
5 mynteblade
½ dl usaltede cashewnødder
1 dl vand
1 dl æblejuice
citronsaft
evt. lidt salt
evt. lidt honning

Start med at blende cashewnødderne. Tilsæt derefter spinat, banan, mynteblade, vand og æblejuice og blend det til en ensartet spinat-smoothie. Smag til med citronsaft og evt. lidt honning og/eller salt. Pynt med sesamfrø og drik den med det samme.

Note: Spinat-smoothie er et sjovt koncept – og så mætter den overraskende meget! Jeg var godt nok ikke vanvittig sulten den aften, jeg lavede den, men jeg blev helt mæt af at drikke den, så min spinat-smoothie endte med at være min aftensmad den dag.

Jeg valgte at bruge æblejuice i smoothien for at få lidt sødme i smagen, men du kan også lave smoothien kun på vand eller på rismælk, soyamælk eller – hvis du vil have en mere syrlig version – på tykmælk eller yoghurt (her skal du så bruge halvt tykmælk/yoghurt og halvt vand).

spinat-lartoffelsalat, kartoffelsalat, salat, kartofler, spinat, creme fraiche, hvidløg, avokado, vegetarJeg havde en del spinat tilovers, og da vi skulle i sommerhus dagen efter, valgte jeg at bruge resten af spinaten til denne kartoffelsalat.

Spinat-kartoffelsalat

600-700 g kolde, kogte nye kartofler
3-4 store håndfulde frisk spinat
1½ dl creme fraiche
2 fed hvidløg
citronsaft
2 avokadoer
salt

Kog spinaten i et minuts tid i letsaltet vand og lad det derefter afkøle. Blend den afkølede spinat sammen med creme fraiche og hvidløg. Smag til med citronsaft og salt. Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem i spinatcremen. Skær avokadoerne i tern og vend dem i kartoffelsalaten. Pynt evt. med appelsintagetes.

Note: En dejlig variant af den klassiske kartoffelsalat, der her har fået lidt mere farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *