Laksefrikadeller og speltsalat med grønne asparges

Aftensmaden bestod i dag af en lækker speltsalat, som jeg havde fundet opskriften på i ‘Suverænt sundt‘, nogle laksefrikadeller kraftigt inspireret af NYBH samt et par klassikere fra eget køkken.

Laksefrikadellerlaksefrikadeller, fiskefrikadeller, frikadeller, fiskefars, laksefars, dild
3 personer

1 pakke laksefars
1 bundt finthakket dild
saften fra 1 lime
salt
smør og rapsolie til stegning

Rør det hele sammen til en fars. Form farsen til laksefrikadeller og steg dem på en pande i en blanding af smør og rapsolie.

Note: Enkle men lækre laksefrikadeller. God måde at få fisk på.

Speltsalat med grønne asparges, mynte og koriander
4 personer
speltsalat, spelt, grøntsagsbouillon, bouillon, asparges, salatløg, mynte, persille, koriander
125 g hel spelt, evt. parboiled
ca. 5 dl grøntsagsbouillon eller vand
1½ bundt asparges
30 g finthakket salatløg
1 tsk hele korianderfrø
2+3 tsk olivenolie
4 tsk friskpresset citronsaft
1 håndfuld hakket bredbladet persille
1 håndfuld hakket mynte
salt og peber

Kog spelten i grøntsagsbouillon eller vand efter anvisning på pakken. Hæld den i en sigte og lad den dryppe af. Knæk de nederste 4-5 cm af aspargesene. Vend dem med 2 tsk. olie, krydr dem med salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne men stadig sprøde. Skær dem i mindre stykker. Rist korianderfrøene på en tør, hed pande, til de er gyldne, og stød dem groft i en morter.

Vend alle ingredienserne sammen og smag salaten til. Den kan godt stå og trække lidt, inden du serverer den sammen med de stegte laksefrikadeller.

Note: Jeg puttede ikke salatløg i, og så udskiftede jeg persillen med almindelig persille. Jeg kunne desværre ikke finde støderen til min morter, så jeg brugte koriander i stedet for korianderfrø.

7 tanker om "Laksefrikadeller og speltsalat med grønne asparges"

  1. Det ser meget, meget lækkert ud! Din speltsalat bliver lige printet ud til min opskriftmappe – det er herligt med al den inspiration, man kan finde her 🙂
    Solskinshilsner og god 2. pinsedag!

  2. Dejligt at høre – jeg syntes også, speltsalaten var rigtig god! Nu er jeg ret glad for citron, så det ville jeg nok tilføje lidt mere af en anden gang.

    God pinse herfra!

  3. Tusind tak for den speltsalat! Det er lige den jeg har ledt efter i flere uger 🙂 Skal bruge den til grillfest på lørdag.

    Og tak for al det lækre mad du viser frem og inspirere med.

  4. Hej Britta! Det var søreme heldigt! God fornøjelse med grillfesten – jeg krydser fingre for godt vejr 🙂

    Og tak for roserne – jeg labber dem i mig 😉

  5. Pingback: Opskrifter med asparges - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *