Solbærsild

Solbærsild

Vi holdt påskefrokost for familien i dag, og der kom selvfølgelig sild på bordet. Jeg satte en af klassikerne på bordet – karrysild med æbler – men jeg præsenterede også en ny sildeudgave – solbærsild!

Hvad er solbærsild så? Det er åbenbart en svensk klassiker, for vi stødte på fænomenet flere gange, da vi var i Göteborg i marts måned, og jeg blev så fascineret af både smag og udseende af denne silderet, at jeg blev nødt til at lave den.

Jeg researchede på opskrifter på solbærsild, men jeg kunne ikke finde én, der lignede den version, vi prøvede, så jeg valgte at prøve mig frem i køkkenet. Solbærrene fandt jeg på frost i Irma.

Solbærsild

ca. 300 g marinerede sild (købte eller hjemmelavede)
1½ dl solbær
1 dl koncentreret solbærsaft
1 rødløg
½ dl rørsukker
1 tsk røde peberkorn (kan evt. udskiftes med hvide peberkorn)
½ dl lagereddike
1 laurbærblad

Snit rødløget i tynde ringe. Hæld solbær, solbærsaft, løgringe, peberkorn, lagereddike, sukker og laurbærbladet i en lille kasserolle. Lad det småsimre i 5-10 minutter og tag det af komfuret. Lad det køle af. Skær sildene i mundrette stykker og vend dem i solbærlagen. Lad det trække i 1-2 dage, inden du serverer dem.

Note: Disse solbærsild viste sig at være en rigtig positiv overraskelse! Jeg var bekymret for, om de ville blive for søde, men eftersom solbær har en ret mørk og kraftig smag, så gav bærrene et fint modspil til de søde elementer. Det er en meget smuk sildeservering, og jeg overvejer, om jeg skal skrue mere op for krydderierne, næste gang jeg laver denne silderet.

Vær i øvrigt opmærksom på, at jo længere tid, at solbærsild ligger i lagen, jo mere møre bliver de. Jeg lod dem ligge i tre dage, og da vi spiste dem i dag, var de lige så møre som stegte marinerede sild. Jeg anbefaler derfor, at du kun lader dem trække 1-2 dage, så de er lidt mere faste i det.



10 thoughts on “Solbærsild”

    • Ja, vi plirrede også noget med øjnene, da vi så det – men det fungerer! Nu vil jeg blot skrue op for krydderierne i næste version, for det tror jeg godt, den kan bære 🙂

    • Mange tak! Jeg synes, det er en sjov og anderledes silderet – og så pynter den også på bordet 😉

  • *Smiler* 😀 Nogenlunde den variation lavede vi på job til julefrokosten… til sådan ca. 130 personer. Mange turde slet ikke prøve den, mens dem der gjorde, var vildt begejstrede, jeg selv incl… indtil jeg havde prøvesmagt, jeg ved ikke hvor mange 😀 Som den der laver maden, bør du jo vide, hvad der serveres 😀

    • Jeg kan godt forstå, hvis folk er skeptiske, første gang de ser det – for det er en kombination, man sjældent ser! Men overraskende fin smagssammensætning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *