Skillet potatoes – kartofler stegt i fløde

skillet potatoes, kartofler, fløde, bacon, svinekød, hvidløg, flødeDer er ingen tvivl om, at jeg elsker det texanske køkken, og derfor måtte jeg også prøve at lave skillet potatoes, da vi havde vinklubben på besøg i lørdags. Her smagte vi blandt på amerikanske rødvine, og sådan en god, kraftig rødvin går godt sammen med skillet potatoes og langtidsstegt oksekød.

Jeg skelede lidt til en opskrift på skillet potatoes i en af mine yndlingskogebøger – ‘Texas Favorites’. Jeg valgte dog at lave en mere light udgave, for i den oprindelige opskrift starter man med at friturestege kartoffelstykkerne! Det syntes jeg var en anelse voldsomt, når nu de også skulle have en tur i fløde bagefter, så jeg bagte dem i stedet i ovnen. Jeg udelod også chili, da resten af maden var ret krydret, og så justerede jeg lidt op og ned på nogle af ingredienserne.

Skillet potatoes
ca. 8 personer

2 kg kartofler – jeg brugte ca. en tredjedel søde kartofler og almindelige kartofler for resten
½-1 dl rapsolie
1 stort løg, hakket
2-3 spsk smør
4-5 fed hvidløg, pressede
200 g god, tyk bacon
3 dl fløde
salt og peber

Skrub kartoflerne og skær dem i mindre tern på ca. 1 x 1 cm. Hæld dem i en pose sammen med olien, luk posen til og ryst den grundigt, så olien bliver fordelt ud over kartoflerne. Fordel kartoflerne ud på to bagepapirbeklædte bageplader og sæt dem i ovnen. Bag kartoflerne i 45-60 minutter ved omkring 170 grader – husk at bytte rundt på pladerne ca. halvvejs, så de får lige megen varme.

Steg baconen mør (men ikke nødvendigvis sprød) på en tør pande. Tag baconen af og smelt så smørret på panden. Tilsæt løg og hvidløg og svits det ved mediumvarme, indtil løgene er bløde. Tilsæt kartoflerne og fløden. Skær baconen i mindre stykker og vend dem i kartoflerne. Lad det simre i et par minutter, indtil fløden tykner, og smag så til med salt og peber. Server dine skillet potatoes med det samme.

Note: Nu er fløde og bacon jo sjældent en dårlig kombination, og de klæder såmænd også kartofler ganske godt. Det er en god og mættende form for tilbehør, som egner sig fortrinlig til gæstemad. Kartoflerne kan du holde lune i længere tid i ovnen (ved lavere varme), inden du vender dem med fløde, så retten er rimelig let at tilpasse til middagsgæster.

En tanke om "Skillet potatoes – kartofler stegt i fløde"

  1. Pingback: Brødbudding med kirsebær og bourbon-sauce - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *