September: Egnsretter

stegte sildDet er tid til at afsløre benspændet for september måned, og det bliver en madrejse rundt i det ganske land. Jeg har nemlig besluttet, at månedens benspænd skal være danske egnsretter!

Det var en fiks idé, jeg fik i sommerferien, hvor jeg brugte et par af sommeraftenerne på at se Spise med Price-afsnittene med egnsretter. Det var virkelig underholdende (og til tider lidt skræmmende) at se, og jeg fik lyst til at gøre noget lignende.

Pt. er jeg ved at få overblik over, hvad jeg gerne vil nå at eksperimentere med i løbet af måneden. Jeg har allerede fundet flere interessante retter fra Sønderjylland og Fyn, men hvad med Sjælland? Og resten af Jylland? For ikke at tale om alle øerne?

Derfor: Hvilke egnsretter kan du anbefale?

24 tanker om "September: Egnsretter"

  1. Ej, en god idé! Det glæder jeg mig til at følge med i. Alene ved at fokusere på de forskellige egnes udgaver af grønlangkål kunne du jo få en hel måned til at gå! 🙂 Jeg er opvokset med nordjysk grønlangkål (serveret med kanel og sukker) hver jul – og jeg undrer mig altid, når jeg møder den sønderjyske (selvom den nu også smager dejligt!)
    Vh Louise

    • Mange tak for linket!
      Jeg har overvejet jysk bøfsandwich, men jeg må indrømme, at det er simpelthen ikke mig :-/

  2. Jeg er vokset op i Sønderjylland, og min mor plejer altid at fremhæve vinsuppe som noget særligt for det vestlige Sønderjylland. Kathrineblommekage er også tit blevet fremhævet som noget særligt, ligesom riskage skulle være noget særligt for min hjemegn. Snysk er også godt.
    Min far der var fra Sydsjælland bragte pærevælling ind i familien, det kendte min mor ikke fra sin barndom, men jeg ved ikke om det er fordi det er en sjællandsk ret, eller om det blot er manglende viden fra min mors side 🙂

    • Rigtig gode ideer – mange tak! Jeg kan røbe, at snysk forhåbentlig bliver en af de første retter, jeg laver i denne måned 🙂

  3. Min farmor lavede altid vridekål til jul, det stammer vist fra Fyn. Ellers er der jo en amagermad, men det er der vist ikke den store udfordring i at lave

  4. Nu tvivler jeg på at du ligger inde med et jern til at lave Gode Råd med, men ellers er det en sønderjysk klassiker på kaffe/kageborde…. som jeg har spist mange af i min jyske barndom 🙂

  5. Pingback: Snysk - sønderjysk grøntsagsstuvning - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  6. Min mor kommer fra Sejerø. Og derfra har jeg lært at spise fuldskager som er en slags fed frikadellefars med dej om. Der derefter kommes i kogende vand. Min bedstemor lavede altid uden timian. Men det er jo en smagssag. Serveres med salt og øl ☺Maj-Brit

    • Dem har jeg luret lidt på. Det kræver dog, at jeg kommer forbi en slagter på et tidspunkt, så jeg kan få fat i noget svinekød, der er fedt nok (jeg mener, at det skal have en fedtprocent på omkring 25%). Men mon ikke det kan lade sig gøre? 🙂

  7. Pingback: Knepkager - knæpkager - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  8. Pingback: Airsju - sønderjysk ret med kød og kål - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  9. Pingback: Rødgrød med fløde - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  10. Pingback: Sildebøf med løgsovs - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  11. Pingback: Sønderjysk rugbrødslagkage - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  12. Pingback: Ølben fra Vestjylland - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  13. Pingback: Fynsk brunsviger - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  14. Pingback: Grønkåls-gnocchi med tomatsauce - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *