Sellerisauce

Vi har stadig rester fra rådyret i lørdags, så i går serverede jeg det sammen med nogle vilde ris (… indsæt selv joke) og en sellerisauce, hvor jeg fik brugt den anden halvdel af det knoldselleri, jeg havde liggende. Saucen er ret mild, så du kan med fordel smække flere krydderier i, men ellers passede den nu også fint sammen med kød og ris.

Sellerisauce
3-4 personer

½ knoldselleri
20 g smør
1 spsk hvedemel
2 dl skummetmælk
salt og peber

Knoldselleriet skrælles og skæres i meget små tern. Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i. Tilsæt langsomt mælken under fortsat piskning. Når væsken begynder at tykne, hælder du selleriternene i og lader det småsimre nogle minutter. Smag det til med salt og peber.

Note: Trods den milde smag var jeg nu ret tilfreds med saucen, der bandt ris og kød godt sammen smagsmæssigt. Men en anden gang kan jeg nok ikke nære mig og putter flere krydderier i…

7 tanker om "Sellerisauce"

  1. Det var da en dejlig og nem restemad. Det med sellerisovs, det har jeg endnu til gode at smage på. Jeg elsker ellers selleri. Det er nok mere resten af familien der er skeptiske 🙂

  2. Uhm, spændende – sådan en sauce har jeg aldrig prøvet at lave. Og jeg går jo ind for en rullende menu, ved du nok – det vil sige, at de rester, der er tilbage efter et måltid, genopstår i en anden form dagen efter 🙂

  3. Vibeke – ja, det er godt at finde på lidt andre måder at få brugt resterne på, og jeg kunne mærke, at jeg virkelig savnede at få lidt ris til maden, så det endte med at blive et rigtig skønt måltid!

    Haha, jeg måtte lige tænke mig om et øjeblik, før jeg lurede, hvad du mente med Godfather 😀

  4. Madame – hehe, det er et godt udtryk! Og ja, jeg tænkte, at det også kunne være sjovt at skrive om dette, så folk ikke tror, at jeg laver alt fra bunden hver eneste dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *