Sangria

sangria, drink, rødvin, sukkersirup, sirup, gin, lime, appelsin, Cointreau, appelsinlikør, danskvandSommer, sol og sangria – det lyder godt, ikke sandt? De solrige og varme sommerdage indbyder til sommerdrinks, så jeg lavede sangria, da vi havde gæster i fredags. Inden vi gik i gang med at bage pizzaer på grillen, serverede jeg denne klassiske drink, som tilsyneladende findes i rigtig mange varianter. Så vidt jeg ved blev sangria originalt lavet på (spansk) rødvin, frugt, en form for sødestof og brandy. Drinken har dog udviklet sig meget siden da, og jeg er derfor stødt på sangria-udgaver, der også kan indeholde appelsinjuice, sukker, vodka, ananas, jordbær, kanel eller cider.

Jeg valgte at lave en relativ sød og mild sangria, hvor alkoholen ikke er så tydelig i smagen. Jeg undgik også at bruge appelsinjuice, da jeg godt ville have, at drinken havde en smuk rød farve. Jeg havde egentlig planlagt at bruge Cointreau, men jeg er stadig ikke kommet forbi et supermarked, der har det, så jeg tyede til min appelsinlikør.

Sangria
ca. 5 personer

1 flaske rødvin – mediumkraftig og gerne spansk
½-1 dl sukkersirup eller evt. honning
½ dl gin
1 økologisk appelsin
1 økologisk lime
2-3 spsk Cointreau eller appelsinlikør
2 dl danskvand
knuste isterninger

Bland rødvin, sirup, gin og appelsinlikør aftenen før, at du skal bruge det. Lad det trække i køleskabet natten over. Skræl appelsinen med en urtekniv eller tyndskræller og del appelsinstrimlen i fem dele. Pres derefter appelsinen og rør det i rødvinsblandingen sammen med danskvandet.

Fyld fem glas halvt op med knuste isterninger. Fordel din sangria i de fem glas og put et stykke appelsinskræl i hver. Skær limefrugten i meget tynde skiver og stik skiverne i glassene. Servér med det samme.

Note: Sangria er en dejlig sommerdrink, hvis smag du let kan justere, så den passer til dine smagsløg. Vil du have den sødere, tilføjer du blot mere sirup eller honning, vil du have en tydelig alkoholsmag, skruer du op for alhokolen og holder lidt igen med danskvandet.

sangria, drink, rødvin, sukkersirup, sirup, gin, lime, appelsin, Cointreau, appelsinlikør, danskvand

5 tanker om "Sangria"

  1. Jeg har lige købt en af de der fine drinksdispensere- din opskrift på Sangria passer vidst godt dertil 🙂 Må bare lige hellere sørge for at invitere gæster, så jeg ikke skal drikke det hele selv:)

  2. Rigtig lækker opskrift! Og hvad passer nemlig bedre til årstiden end dejlig kold sangria 🙂 Har lige været en uge i Alicante i Spanien, hvor der er et kæmpe udvalg i byen af forskellige slags sangria, med forskellige citrusfrugter og alkoholstyrker. Ift. at mixe den af forskellige andre ting, så spurgte jeg dem dernede, og har prøvet at lave min egen også, som bliv rigtig god 🙂 Jeg fik at vide, at nøgleordet for en lækker (kvalitets) sangria, er god(!) rødvin… De brugte så en spansk rødvin fra huset Bodegas Arzuaga. Og eftersom jeg var faldet for lige præcis den bestemte sangria, forsøgte jeg at finde den samme vin. Kom så frem til http://www.jyskvin.dk/roedvin hvor den kan findes hvis man klikker på spansk rødvin. Godt nok er prisen ikke i den lave ende, men synes godt man kan gå lidt ekstra, hvis man vil lave en super-sangria, når man skal grille med venner + familie 😉

    Tak for lækkert blog indlæg, og for at minde DK om spaniens lækre “national drink” :p

    Hilsen Kathrine

    • Det var rigtig spændende at høre om! Og ja, det er vigtigt at bruge en god rødvin, for den bærer jo meget af smagen i drinken 🙂

  3. Pingback: La Taberna del Sacristán i Frigiliana - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *