Sandwich med ribbenssteg

Jeg har arbejdet lidt på en undskyldning for at lave flæskestegssandwich, for det er da en gammel dansk ret! Jojo, det er det! Altså, flæskesteg er i hvert fald, men nu var det tilfældigvis en ribbenssteg, jeg havde i fryseren, så det blev i stedet til en sandwich med ribbenssteg. Næsten det samme og det smager lige så godt.

Sesam-burgerboller
9 stk.

15 g gær
½ l vand
½ tsk salt
100 g fuldkornshvedemel
250 g sigtemel
hvedemel for resten
1 æg, pisket
lidt sesamfrø

Gær blandes i vandet og salt tilsættes. Fuldkornshvedemel og sigtemel røres i, og hvedemel blandes i, indtil dejen er samlet til en smidig og lidt klæbrig masse. Put den i en skål med viskestykke over og sæt den i køleskabet i mindst otte timer. Form derefter boller af dejen og lad dem hæve under et viskestykke i en halv time. Pensl dem med ægget, drys lidt sesamfrø på og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. 
Lad dem køle af, og så er du klar til at lave en sandwich med ribbenssteg:
sandwich med ribbenssteg, burgerboller, burger, boller, ribbenssteg-sandwich, ribbenssteg, svinekød, gær, fuldkornshvedemel, sigtemel, hvedemel, æg, sesamfrøSandwich med ribbenssteg, rødkål, salatmayonnaise, syltede agurker og salatblade

 

12 tanker om "Sandwich med ribbenssteg"

  1. Sådan en sandwich smager, det er rent guf! Og det bør man lave en gang imellem!
    Jeg er mere vild med sådan en “fyldt bolle” end med kager!
    Knus
    Vibeke

  2. Selv om jeg ellers ikke er den store flæskestegsspiser … så må jeg indrømme, at mine tænder løber lidt i vand over din sandwich.
    Og gulerodsmuffins det er også lige mig – citron er godt!!

  3. Åhhh, altså sådan en veltillavet ribbenssandwich skal man bestemt ikke kimse af – den ser LÆKKER ud! 😀
    Nu tror jeg altså også at jeg bliver nødt til at lave sådan en………i allernærmeste fremtid!

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Vibeke – man kan nemlig lave ret gode alternativer til burgerpushernes kedelige papudgaver. Og vi plejer at have godt med smørelse og syltede ting, der hurtigt kan smides i en grovbolle, så det er blevet et godt alternativ til hurtig mad på en hverdag 🙂

  5. Det lyder bare så lækkert – både flæskestegssandwich og
    gulerodsmuffins. Det har jeg aldrig prøvet at lave, og det må der rådes bod på!

  6. Hvor er du altså flittig, tænk sig at lave hjemmelavede burgerboller, det ville jeg være for dovn til. Er dog sikker på at de hjemmelavede smager bedre og er sundere.

  7. Lene – mange tak! Jeg har fået for vane at bage en god portion grovboller – eller grovere udgave af sandwichboller – og fryse dem ned, vi ikke får brugt med det samme. Så er der altid til et hurtigt aftenmåltid, og det er både sundere og smager langt bedre end det papbrød, man kan købe i supermarkederne herhjemme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *