Saftige spinatpandekager

spinatpandekager, pandekager, madpandekager, vegetar, spinat, fuldkornshvedemel, speltmel, skummetmælk, olivenolie, æg, korianderI søndags eksperimenterede jeg med at lave saftige og sunde spinatpandekager, og det endte med at blive så vellykket, at jeg har lovet mig selv, at det må jeg gøre igen, for denne kombination var både saftige og mættende.

Spinatpandekager
7 stk.

400 g frosset bredbladet spinat
100 g fuldkornshvedemel
300 g speltmel
6 dl skummetmælk
1-2 spsk olivenolie
1 tsk salt
4 æg
½ tsk stødt koriander

Spinaten tøes op og drænes for vand. Pisk resten af ingredienserne sammen til en dej og vend spinaten i den. Hæld en god sjat olie på en pande og øs forsigtigt dej ud på panden – fordel det med opøsningsskeen, så spinaten og bliver fordelt godt. Steg dine spinatpandekager enkeltvis – husk at putte olie på panden mellem hver pandekage.

Fyldet blev lavet af oksekød, almindelig løg og rødløg, tomat på dåse, friske tomater, røde bønner, chili, oregano, timian, salt, peber.

Mine spinatpandekager blev serveret sammen med revet hård gedeost, revne gulerødder samt lidt creme fraiche.

Note: De her spinatpandekager er jeg altså lidt fan af – de var virkelig skønne, og jeg kunne godt lide, at de var så mættende uden at være tørre eller kedelige – heller ikke dagen efter, hvor jeg spiste den sidste. En varm anbefaling herfra!

26 tanker om "Saftige spinatpandekager"

  1. Uhm jeg elsker madpandekager, og de der ser jo bare alt for gode ud, de skal da helt sikkert afprøves – og jeg synes det er alletiders at de er sunde og gode 😀

    – Maj 🙂

  2. Uhm, jeg elsker spinatpandekager!!
    Selv Kristian plejer at være glad for dem selvom der er farlige grøntsager i:)
    De her må afprøves, måske i næste uge.
    Så må jeg li se hvad fryseren ku gemme på af rester til fyldet, for der er helt sikkert en rest et-eller-andet der dur dertil!

  3. Øij, hvor ser det indbyende ud – spinatpandekager skal vi have at spise i aften, det har jeg lige bestemt. Tak for dejlig inspiration!

  4. Hej Smølfine!
    Mange tak. Nej de er noget tungere end almindelige pandekager, så det kræver lidt snilde, men jeg er glad for at høre, at du kunne lide dem 🙂

  5. Tak for inspirationen – de blev Mega lækre! Lavede dem med grahamsmel og fuldkorns hvedemel. De mætter godt nok meget! Fyldet var grøntsags-kødsovs med revet gullerod og en dressing af A38, sennep salt og peber… Kan klart anbefales 😉

    • Jamen det var da så lidt! Det er en af mine yndlingsretter, og jeg overvejer, om jeg ikke snart skal lave det igen 🙂

  6. Pingback: Fyldte grønkålspandekager - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  7. Pingback: Hvidkålspandekager - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *