Sådan pocherer du æg

Sådan pocherer du æg

Jeg har ofte hørt, at det er svært at pochere æg, og det troede jeg på i mange år, indtil jeg for et par år siden så et madlavningsprogram, hvor en kok viste en meget simpel metode.

Du skal bruge en gryde med vand, et eller flere æg samt husholdningsfilm (helst den slags, der kan tåle opvarmning), når du pocherer.

Start med at klippe et stykke husholdningsfilm til – 15 x 15 cm burde være nok. Slå et æg ud på midten af filmen.

Saml hjørnerne af filmen og sno dem rundt, så ægget lukkes inde.

Bring vandet i kog, put det indpakkede æg (eller æggene afhængig af hvor mange, du laver) ned i det kogende vand og skru ned for varmen, så vandet lige akkurat koger.

Jeg brugte middelstore æg, så de fik 4½ minut. Bruger du små æg, kan du nøjes med 4 minutter, og bruger du store æg, skal du op på ca. 5 minutter, når du pocherer.

Tadaa – et styks pocheret æg! Jamen det er da let! Her behøver du ikke at hvirvle vandet rundt i gryden eller tilsætte eddike til vandet – ægget passer sig selv under hele kogningen.

Jeg brugte det pocherede æg i en forret, hvor det blev serveret sammen med blancherede broccoli (en slank, lilla fætter til den almindelige grønne broccoli) samt lidt smeltet smør.



9 thoughts on “Sådan pocherer du æg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *