Sådan laver du marmorerede æg

æg, fjol, påske, frokost, pålæg, påskeæg, marmorerede ægHer er en sjov idé til påskebordet. Hvad med at servere marmorerede æg til silderetterne?

Marmorerede æg kan laves på mange forskellige måder. Da jeg var barn, kan jeg huske, at vi farvede æggene ved at koge dem sammen med løgskaller, men denne udgave er lavet med to typer farve – hhv. blå frugtfarve/konditorfarve (kan købes i supermarkederne) samt grøn pastafarve (kan købes i specialbutikker til kager og bruges til at farve fondant).

æg, fjol, påske, frokost, pålæg, påskeæg, marmorerede æg

Kog æggene og lad dem køle af i et kvarters tid. Slå forsigtigt æggene mod en hård kant. Æggeskallen skal krakere uden at falde af. Tag den farve, du vil bruge og bland det op med vand.

Jeg brugte 2 tsk blå frugtfarve/konditorfarve til 3 dl vand og ½ tsk pastafarve til 3 dl vand.

Læg æggene i det farvede vand og lad dem trække i 1½-2 timer. Pil derefter forsigtig skallen af de marmorerede æg (hinden inden under skallen kan godt drille lidt, så vær omhyggelig og tålmodig, når du piller æggene).

Tadaaa – dine helt egne øgleæg marmorerede æg!

Hvis du vender dine marmorerede æg i lidt hvid eddike – efter du har farvet dem, men inden du piller skallen af – skulle de efter sigende kunne holde farven i længere tid. Du kan dog også blot nøjes med at farve dem samme dag, du skal bruge dem – så behøver du ikke at bruge eddike.

4 tanker om "Sådan laver du marmorerede æg"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *