Rygeost-is med purløg og skinkeroser

rygeost-is, skinkeroser, is, rygeost, skinke, svinekød, purløg, fløde, glukosesirup, forretHar du nogensinde prøvet at bruge is i forretter? Det skal du prøve – det er en sjov gimmick! Jeg prøvede det for mange år siden på en restaurant i Amsterdam, og for et par år siden lavede jeg en solbæris, som jeg brugte i en forret – ret spændende eksperiment, som jeg fulgte op på sidste år, da jeg lavede en gedeoste-is i forbindelse med mit is-benspænd.

Da jeg har legestue-benspænd denne måned, så var det oplagt at genoptage eksperimenterne med is i forretter. Denne gang havde jeg lyst til at lave en ret simpel men crazy kombination, så jeg lavede en rygeost-is , som jeg kombinerede med serrano-skinke og purløg! Hvadbehager?

Rygeost-is
forret til 4-6 personer

100 g rygeost – jeg brugte den økologiske fra Thrane
2 dl fløde
3 spsk glukosesirup
en lille smule salt

Rør ingredienserne sammen til en ensartet masse, inden du kører den på en ismaskine. Stil isen i fryseren en halv times tid, inden du bruger en spiseske til at formedin rygeost- is med, når du anretter den.

Servér din rygeost-is som forret sammen med frisk purløg og serrano-skinke. Sidstnævnte lavede jeg ‘roser’ af ved at folde et stykke serrano-skinke på midten (ligesom når du skal lave en papirflyver) og derefter viklede jeg den sammen med fingrene, mens jeg strammede ‘rosen’ sammen i den ene ende og foldede skinken ud i den anden ende af ‘rosen’, så ‘rosens’ blade blev dannet.

Note: Rygeost-is med skinkeroser er en ret funky forret! Isen smager tydeligt af rygeost, hvilket passede godt sammen med skinken og purløgene. Sidstnævnte giver et godt modspil til den fyldige is, så dem må du bestemt ikke udelade.

Jeg brugte glukosesirup, da det ikke smager lige så sødt som den hjemmelavede sirup, jeg plejer at bruge til isfremstilling. Jeg var lidt gavmild mht. ismængden, da jeg tog billederne – du kan sagtens nøjes med én stor spiseskefuld til hver person, da isen mætter ret godt smagsmæssigt.

rygeost-is, skinkeroser, is, rygeost, skinke, svinekød, purløg, fløde, glukosesirup, forret

4 tanker om "Rygeost-is med purløg og skinkeroser"

    • Mange tak! Jeg synes, det er en interessant måde at bruge is på og skal bestemt lege videre med konceptet på et andet tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *