Roastbeef på grillen

Roastbeef på grillen

I søndags kastede vi os ud i at tilberede roastbeef på grillen, da vi udnyttede det gode vejr og inviterede en række venner til grillhygge i haven. Dagen inden var jeg forbi det lokale torvemarked og handle lidt ind, og her fik jeg også noget kød med fra Bondegården, som jeg havde fået mulighed for at teste. Blandt kødstykkerne var der et stort stykke roastbeef – en udskæring som jeg ellers ikke er så begejstret for, da roastbeef er lidt kedeligt i mine øjne, men derfor var det også en oplagt mulighed for at blive klogere og ændre mening.

Da gæsterne ankom, blev de budt på lidt at drikke – i dette tilfælde en klassisk velkomstdrink bestående af hvidvin, danskvand og hyldeblomstsaft – mens gemalen smed vores roastbeef på grillen. Vi brugte en helt almindelig kuglegrill til formålet.

Roastbeef på grillen

7-8 personer

1,6 kg roastbeef
salt og peber
tyk, sød balsamicoeddike
7-10 mellemstore rødløg

Kødet ridses med en skarp kniv og gnubbes med salt og peber. Balsamicoeddiken smøres på. Smid din roastbeef på grillen på direkte varme i tre minutter på hver side, så der dannes stegeskorpe. Flyt derefter kødet over, så den ligger på indirekte varme (hav en foliebakke lige under kødet under stegningen), og læg låget på. Kødet steger nu, indtil det får en kernetemperatur på 55 grader. Vi brugte et stegetermometer, og det tog omkring 30 minutter på grillen. Tag derefter din roastbeef af grillen lad den hvile i fem minutter – IKKE overdækket – inden den skæres ud. Under stegningen lagde vi også rødløg på grillen, og de fik ca. 15 minutter, inden de var møre.

Note: Da vi stegte roastbeef på grillen, oplevede vi atter en gang, hvor godt kød kan blive af en tur på grillen, og denne roastbeef blev da også meget bedre end tidligere gange, hvor jeg har fået roastbeef (jeg kan i øvrigt tilføje, at den også var fin som pålæg dagen efter). Vær opmærksom på, at du ikke oversteger kødet – gennemstegt roastbeef er virkelig kedeligt! Til kødet fik vi en række tilbehør – en ramsløgscreme, der bestod af creme fraiche rørt med ramsløgspesto og hakket purløg. En tomatsalat bestående af cocktailtomater, fine tynde danske asparges (skoldet i kogende vand, inden de blev skåret i mindre stykker), avokadotern samt lidt olivenolie – samt en pastasalat bestående af kogte pastasløjfer, blandede salatblade og græskarkerner.



10 thoughts on “Roastbeef på grillen”

    • Det håber jeg heller ikke! 😀
      … og selv hvis det regner, så skal der helt sikkert grilles flere gange i løbet af denne sommer!

  • ej, jeg har lige haft lyst til roastbeef de sidste dage…. vist et par år siden jeg har fået det, og så disker du op her til natmads-sulten!!!! Mums dejligt …. jeg synes ikke det er spor kedeligt. Men nej, det må IKKE være gennemstegt ….

    • Det er min pligt som madblogger at kunne tankelæse og lede folk i fordærv, hæhæhæ 😉

  • Det ser utroligt lækkert ud – jeg har aldrig prøvet at grille en roastbeef. Lækkert også med din ramsløgscreme og de fine tynde danske asparges.
    Synet af skumfidusen undlader jeg at kommentere … 😉

    • Det er også første gang, at vi gjorde det, men heldigvis blev det en succes.

      … hvad er der nu i vejen med skumfidusen? Den er da ikke lavet af fisk 😀

  • Uhm, det ser lækkert ud. Jeg skal holde 18 års fødselsdag for min datter i næste uge, og det her kunne nemt være en ide til aftensmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *