Risburger med rejer

risburger, burger, ris, rejer, chilisauce, chili, salat, risvinseddike, rørsukkerDenne risburger er inspireret af et afsnit af Masterchef Australia, som jeg så for nogle år siden. Jeg elskede ideen med at lave to ‘risbøffer’, som man bruger som overdelen og underdelen i en burger, og det ville jo passe perfekt ind i månedens burger-tema.

Min udgave af en risburger blev desværre ikke så pæn, og det skyldtes først og fremmest, at de sushiris, jeg brugte, ikke var særlig klæbrige. Det er nemlig vigtigt, at risene klistrer sammen, så ‘risbøfferne’ hænger ordentligt sammen, og det gjorde mine desværre ikke. Jeg brugte så også et andet mærke end det, jeg plejer til at lave sushi, så det må jeg huske en anden gang (jeg kan i øvrigt nævne, at det mærke, jeg plejer at bruge til sushi, er Blue Dragon).

Men ja – selvom denne risburger ikke blev helt så flot som forventet, så smagte den ikke desto mindre aldeles glimrende! Og så er det jo en sjov måde at anrette på.

Risburger
2 stk

2 dl sushiris
½ spsk rørsukker
1½-2 spsk risvinseddike
150 g store rejer, pillede og rensede
lidt cayennepeber eller chili
olie til stegning
2 et par salatblade
chilisauce

Kog risene i letsaltet vand, indtil de er møre. Hæld evt. overskydende vand fra. Rør risvinseddike og rørsukker sammen og vend det grundigt i risene. Lad derefter risene køle af.

Form de klistrede ris til to flade bøffer, som du bagefter steger i olie på en pande. Vær forsigtig, når du vender bøfferne på panden!

Læg risbøfferne på en stor tallerken. Hæld lidt mere olie på panden sammen med lidt cayennepeber og svits rejerne i olien. Vend dem grundigt og tag dem af, når de er møre.

Læg din risburger sammen med rejer, salatblade og chilisauce i midten.

Note: Som sagt – denne risburger blev ikke helt så pæn, som jeg havde håbet på, men den smagte fortrinligt, og jeg er sikker, at risbøfferne havde fungeret bedre, hvis jeg brugte nogle sushiris, der klistrede mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *