Ribssnitter

Ribssnitter

Da vi var i sommerhus sidste weekend, medbragte jeg også lidt sødt til eftermiddagskaffen – nærmere bestemt ribssnitter. Inspirationen fik jeg fra et gammelt udklip fra et madblad, hvor jeg havde set en opskrift på ribssnitter. Jeg lavede dog en række ændringer, så der blev skruet op for smagsintensiteten i kagen – det er nemlig en kage, der ellers har en ret mild smag. Jeg har desuden halveret opskriften herunder i forhold til den portion, jeg lavede.

Ribssnitter

8-10 personer

Ribsmarmelade:
1½ dl ribs
1 spsk vand
0,75 dl rørsukker

Dej:
125 g blødt smør
0,75 dl rørsukker
½ tsk vaniljeekstrakt
½ tsk kardemomme
1 æg
3 dl hvedemel
½ tsk bagepulver

Pynt:
Glasur lavet på flormelis og vand
flormelis
evt. friske ribs

Start med at koge marmeladen. Hæld ingredienserne i en gryde og kog det i ca. 10 minutter eller indtil, at marmeladen har tyknet lidt og ikke er alt for vandet. Vær opmærksom på, at den også bliver mere kompakt, når den køler af. Sæt marmeladen til afkøling.

Når marmeladen er kølet så meget af, at den er håndvarm – eller koldere – pisker du smør, sukker, vanilje og kardemomme sammen. Tilsæt derefter æg, mel og bagepulver og saml hurtigt dejen. Form dejen til en lang, bred pølse og rul den ud. Den skal kunne ligge på langs på en bagepapirbeklædt bradepande. Lav en bred rille i midten af dejen (på langs) og fyld den derefter med ribsmarmeladen. Bag dine ribssnitter i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Tag kagen ud og lad den afkøle, Når kagen er kold, dekoreres den med glasur og et lille drys flormelis.

Note: Ribssnitter er en god og knapt så sød kage (afhængig af hvor megen glasur, du hælder på). Ribs er ret syrlige, så ønsker du en sød kage, kan du justere dette ved at putte godt med glasur på og/eller putte ekstra sukker i ribsmarmeladen.

ribssnitter, kage, dessert, ribs, rørsukker, smør, vaniljeekstrakt, vanilje, kardemomme, æg, hvedemel, bagepulver, flormelis, glasur


4 thoughts on “Ribssnitter”

  • Hej lyder dejligt. Kan man lave dejen 1-2 dage i forvejen og opbevare i køleskab i plastikpose ,så kun skal komme fyld i og så bage den når den skal bruges ?? Mvh Lis

    • Jeg er bange for, at den så smuldrer. Dejen er ret hurtig at samle – det mest omstændige ved kagen er, hvis du først skal lave syltetøj, men det kan man netop godt lave flere dage i forvejen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *