Restaurant Vandvid

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet er ved at være et stykke tid siden, men vi var faktisk forbi Restaurant Vandvid i Sydhavn kort tid inden sommerferien. Jeg er stadig bagud mht. restaurantanmeldelser, og derfor kommer den først nu. Restaurant Vandvid holder til på en (hus-)båd ved Sluseholmen, og vi var der heldigvis en dag, hvor det kun blæste moderat. Når man spiser på en båd, vil man jo helst ikke have høj søgang imens. Desværre blæste det for meget til, at vi turde sidde udenfor, men så var det godt, at selve restaurantlokalet var ret hyggeligt.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi lagde ud med en sommerdrink – jeg mener, at det var en rabarbermojito. Den så meget indbydende ud, men smagte desværre næsten ikke af noget.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Vandvid har et a la carte kort, men det er nu ret fristende at tage deres seks retters menu, så det gjorde vi naturligvis, for så kunne vi smage en masse forskelligt.

Forretten kom på bordet, og den bestod af en knaldorange gulerodssuppe med sprøde croutoner og rodfrugtschips. En cremet sag som smagte ganske fint, men den efterårsagtige ret virkede lidt malplaceret på en smuk sommerdag.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste ret var smuk og farverig anretning med ørredmousse, der var stukket brødflager i og anrettet på en spraglet salat. Både denne ret og de resterende retter blev anrettet på fade, så ovenstående portion er til to personer. Salaten var dejlig frisk, mens moussen var lidt vag i det, selvom den havde fået rigelig salt.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste ret bestod også af fisk – nemlig stegt torsk serveret med fennikel og en sødlig sauce – jeg mener, den var lavet på græskar. Torsken og fenniklen gik godt sammen, men jeg var ikke så vild med den sødlige sauce til – den fyldte for meget smagsmæssigt.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnPå det her tidspunkt var jeg allerede ved at være mæt, og vi var kun halvvejs! Portionerne var lige en anelse for store i forhold til, at flere af dem var forholdsvis fyldige, og det var i sommersæsonen, hvor mange (inkl. undertegnede) ikke har nær så stor appetit som om vinteren.

Men vi var nu nået til selve hovedretten – langtidssimret kalvekød serveret med en grøntsagsbøf og en grøntsagscreme. En god solid ret med masser af smag – men ligesom med suppen virkede det en anelse malplaceret at servere en simreret om sommeren.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSå kom der ost på bordet, og her delte vi denne servering med tre forskellige slags oste. Jeg ved desværre ikke hvilke, da de ikke blev præsenteret, men vi gættede på, at der blandt andet var en gorgonzola og en brie. Et meget klassisk (og lidt kedeligt) valg, men dog oste jeg godt kan lide.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil gengæld var tilbehøret en behagelig overraskelse – udover oliven og lidt sødt til ostene, var der også et lille udvalg af knækbrød samt et glas æblemjød, som smagte skønt. Et rigtig fint supplement til ostene.

Restaurant Vandvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidst men ikke mindst var der selvfølgelig dessert. Den bestod af en chokoladecreme med toppe af flødeskum, en form for kiks samt en bærkompoto og noget syltet frugt. Desværre var chokoladecremen grynet og smagte ikke specielt spændende, og desserten var derfor ikke videre vellykket.

Betjeningen var høflig og smilende men også en anelse usikker – jeg tror, den ene af tjenerne var helt ny, hvilket i så fald kan forklare det. Jeg tror dog ikke, at det var deres skyld, at middagen trak i langdrag og kom til at vare langt over tre timer, selvom der ikke en gang var halvt fyldt i restauranten.

Jeg var desværre ikke imponeret over maden. Flere af retterne manglede tilsmagning (eller i dessertens tilfælde var der problemer med konsistensen), og de bedste retter var de fyldige efterårsretter, der virkede lettere malplacerede på en solskinsrig sommerdag. Jeg havde ellers sådan håbet på, at det ville være en god spiseoplevelse, for jeg synes, at Restaurant Vandvid virkede som et hyggeligt sted, og jeg kan godt lide, at restauranten satser på grøntsager og krydderurter af egen avl samt fra små lokale producenter.

Jeg ender på 2 stjerner med pil op til Restaurant Vandvid.

Chop Chop Kitchen

chop chop kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg er ret vild med asiatisk mad, så jeg var let at lokke, da en af mine venner spurgte, om vi ikke skulle prøve Chop Chop Kitchen i sidste uge. Chop Chop Kitchen ligger ret tæt på Inderhavnsbroen i København – overfor Restaurant Barr – og da det var en lun aften, sad vi udenfor og nød det gode vejr.

chop chop kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTjeneren måtte have lidt tålmodighed med os, for det var svært at vælge blandt de mange indbydende retter på menukortet, men vi var begge hurtige til at vælge en drink – nemlig en yuzu sour, der bestod af gin, yuzujuice, æggehvide og citronsaft. En velafbalanceret drink med lidt syrlighed og let sødme på samme tid. Helt perfekt på en sommeraften.

Vi spurgte ind til portionsstørrelserne og ud fra rådgivningen besluttede jeg mig for to forretter samt en salat. Det viste sig at være en meget passende mængde.

chop chop kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDa jeg så, at der var blæksprutte på menuen, måtte jeg naturligvis vælge det, og her blev jeg behageligt overrasket, da serveringen var forholdsvis stor. De friterede blæksprutter blev serveret sammen med en sød chilisauce og forårsløg og var lige tilpas sprøde og fedtede.

chop chop kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste forret viste sig også at have en pæn størrelse. Den bestod af fire rispapir-pandekager (faktisk var der seks, og det passede også bedre med mængden af fyld), som man så kunne fylde med fintsnittede porrer, agurk samt andeconfit og derefter dryppe med hoisin sauce. Dejlige små hapsere, hvor den sødlige sauce og de friske grøntsager gik godt sammen med fede andekød.

chop chop kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg hov, hvad var nu det? Det var såmænd et stykke soft shell crab, som jeg byttede mig til med min medspiser. En herlig sag med en syndig chilimayo til.

chop chop kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidst men ikke mindst var der salaten. Her var jeg glad for, at jeg havde spurgt til portionsmængden inden, for som udgangspunkt vil jeg forvente, at en salat er en fyldig sag, når den står under sin egen kategori og ikke som tilbehør/side orders. Jeg havde valgt en Chop Chop salat, der bestod af mango, avokado, sukkerærter, broccoli, asparges, mynte, thai basilikum og koriander. Man kunne tilvælge rejer eller andeconfit for 40 kr ekstra, men det undlod jeg. Salaten var lækker – frisk og nuanceret i smagen – men portionen var lige lovlig lille til 125 kr.

chop chop kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg sluttede af med en dessertdrink – en dejlig tiramisu-agtig kaffedrink med Kahlua, rom, karamel, espresso og lidt salt – hertil cremet skum og kakaopulver. Lækkert!

Servicen hos Chop Chop Kitchen var venlig, smilende og nærværende – det var nogle rigtig søde tjenere vi havde, og der var i det hele taget en god stemning. Maden var velsmagende og varieret, og bortset fra den lidt lille salat så var der intet at udsætte på den front.

Jeg ender på fem stjerner til Chop Chop Kitchen og pønser på at besøge stedet igen en anden god gang.

Restaurant Stockfleth

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftPå vores ferie i Djursland stødte vi på Restaurant Stockfleth, der ligger tæt på vandet i Ebeltoft. En lille restaurant med borde både foran og bagved restauranten, og det var jo dejligt på en varm sommeraften. Der var også fint besøgt denne aften, hvilket blandt andet skyldtes, at det var en mandag, og her kan der i det hele taget være rift om restaurantbordene, da mange restauranter ofte har lukket denne dag.

Vi fik et bord ude foran restauranten og efter en del ventetid også lov til at bestille. Vi var ikke voldsomt sultne og havde derfor kun planer om at spise en hovedret, men lod os alligevel friste af østers, som vi delte til forret.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftInden da var der dog en del ventetid, som vi fordrev med at drikke en masse vand samt fortære det brød med hummus, som vi fik som appetizer.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftDe fine østers blev serveret sammen med en mild sennepssauce, rødløg, soya og citron, og så var der også en lille flaske tabascosauce, hvis man havde lyst til det. En lækker lille forret, hvor jeg godt kunne lide kombinationen med rødløg og sennepssauce, mens gemalen mest var til rødløg og soya.

Derefter ventede vi på hovedretten. Jeg havde bestilt ribeye med pommes frites (jeg ville egentlig have en mindre udskæring, men den var udsolgt), men var lidt bekymret over, at jeg hverken ved bestillingen eller efter forretten blev spurgt til, hvordan kødet skulle tilberedes. Jeg endte derfor med – efter lidt besvær – at få fat i en tjener, som jeg kunne instruere i, at bøffen skulle serveres med rød midte. Han var lidt overrasket over dette, da de som udgangspunkt altid serverede bøffen som mediumstegt, og her måtte jeg undertrykke en undren over, at en restaurant ikke giver gæsterne det valg. Det er i mine øjne en ret essentiel del af det at spise en bøf – at vælge hvor gennemstegt/saftig den skal være.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftDa jeg fik hovedretten, var ribeyen heldigvis stegt, som jeg ønskede det – dvs. med en rød og saftig midte. Hertil var der store pommes frites samt en luftig bearnaise, der desværre savnede syre og bid. Men kødet var glimrende, og det var fritterne også.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftVi byttede, da vi var halvvejs, så jeg overtog en portion moules frites. De var gode – ikke mindst på grund af den velkrydrede sauce, de lå i – og jeg var især glad for, at der også var lidt grøntsager, da det ellers er sjældent, jeg støder på det, når man får den type servering.

Samlet set var maden ganske udmærket hos Restaurant Stockfleth. Ikke specielt billig men det smagte fint. Til gengæld var servicen ikke specielt imponerende. Som sagt var tjeneren ikke opmærksom på, at man skal huske at spørge gæsten om tilberedningen af bøffen, og der var generelt en del ventetid. Det blev heller ikke bedre af, at en af de andre tjenere fik hældt en stor øl ud over en anden gæst – inkl. hendes åbne taske – og at de ikke havde styr på deres egne åbningstider. Ved indgangen til Restaurant Stockfleth hang et skilt med åbningstider, hvor der stod, at de lukkede kl. 20. Mange potentielle gæster læste skiltet og gik derefter videre, men flere stoppede op efter kl. 20 og spurgte en af tjenerne om åbningstiderne, for de kunne jo se, at der stadig var mange spisende. Tjeneren proklamerede frejdigt, at køkkenet skam var åbent til kl. 21, men hun havde ikke lige fået rettet det. I betragtning af hvor mange, vi så stoppe søgende op for at læse skiltet og derefter gå videre, så var det ikke særlig gennemtænkt at undlade at rette fejlen, så snart man opdager den. Den forkerte åbningstid afholdt tydeligvis en del potentielle gæster i at slå sig ned, selvom der var plads.

Jeg ender derfor på 3 stjerner med pil op til Restaurant Stockfleth.

Ebeltoft Gårdbryggeri

ebeltoft gårdbryggeri, restaurant, bar, ølbar, restaurantanmeldelse, madanmeldeseDa jeg researchede på gode spiseoplevelser på Djursland inden vores ferie, faldt jeg over Ebeltoft Gårdbryggeri, som havde fået rigtig god omtale. Det lød kort sagt som et rasende hyggeligt sted, og da hverken gemalen eller jeg i forvejen kendte til bryggeriet, så var det oplagt at besøge stedet og smage deres øl.

Ebeltoft Gårdbryggeri holder ude på landet – tæt på Hyllested – med udsigt til vandet. Her er udskænkning af bryggeriets øl og sodavand, ligesom det også er muligt at købe lidt brød og en pølse, som man selv kan grille på de grills, der er sat frem til samme formål. Der er et ganske pænt udvalg af øl og såmænd også nogle enkelte fra andre bryggerier. Vi var der ved frokosttid, så vi snuppede hver en øl samt en pølse og brød til.

Pølserne røg på grillen med det samme, og den fælles grill viste sig at være en ganske hyggelig gimmick, for her faldt man let i snak med de andre kunder. Det er samtidig godt tænkt af bryggeriet, for så skal de ikke selv sætte tid og mandskab af til at grille men kan koncentrere sig om at skænke øl og sodavand. Det kunne selvfølgelig være skønt, hvis der var et lidt større udvalg af retter – man kunne også få spareribs (igen selv-grill) samt blot brød og pesto – men omvendt lagde Ebeltoft Gårdbryggeri ikke skjul på, at man var meget velkommen til selv at tage noget med, der kunne ryge på grillen.

Vi smagte flere af deres øl, men her må jeg med skam melde, at de desværre ikke faldt i min smag. De var ikke særlig nuancerede i smagen, og det er selvfølgelig ærgerligt, når de ellers har et rimelig bredt udvalg. Da vi besøgte bryggeriet, prøvede vi ikke deres sodavand, men det gjorde jeg en af de andre dage, hvor vi spiste frokost på cafeen på glasmuseet i Ebeltoft. Mange af de lokale cafeer og restauranter fører bryggeriets øl og sodavand, og her prøvede jeg en lækker lime-mynte sodavand, som var frisk og balanceret. Jeg kunne derfor godt finde på at købe deres sodavand en anden gang, hvis jeg får muligheden.

Ebeltoft Gårdbryggeri ligger et superhyggeligt sted, hvor der er plads til store og små i alle aldre. Det ligger i et meget smukt område med udsigt til bakker og hav og er bestemt et besøg værd – også selvom jeg ikke var så vild med deres øl. Vær opmærksom på, at de kun har åbent i sommermånederne.

Reffen – det nye madmarked på Refshaleøen

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTilbage i maj i år åbnede et nyt madmarked – Reffen – på Refshaleøen. Det skulle være afløseren for det meget populære marked på Papirøen, der lukkede i december sidste år. Og jeg må ærlig talt indrømme, at jeg var meget spændt på, hvordan det ville gå det nye madmarked, for jeg syntes i forvejen, at der lige lovlig langt ud til Papirøen. Refshaleøen er så endnu længere væk, så jeg syntes, det var en meget modig beslutning at placere det nye madmarked der.

Som du måske har læst, så besøgte jeg Reffen, da vi var på Copenhell, og det var en ganske hyggelig oplevelse, men her nåede vi kun at se et lille udsnit af markedet, og så var vi der tidligt på dagen, så det var et ret lille vurderingsgrundlag.

Vi benyttede derfor lejligheden til atter at suse ud til Refshaleøen, da vi var i København i løbet af sommeren, og her tog vi derud omkring 13.30-tiden. Solen skinnede fra en skyfri himmel, duften af grill sneg sig forførende om næsen, og sommerstemningen havde i en den grad ramt Refshaleøen.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi slog lige et smut forbi Mikkellers Baghaven, inden vi gik ind til selve madmarkedet. Jeg var lidt overrasket over, at baren ikke kunne byde på en eneste sour øl den dag, men jeg fandt heldigvis en anden, der var udmærket. Baghaven er i øvrigt et ganske hyggeligt sted, hvor selve lokalet er ret råt indrettet med store øltønder i baggrunden, men der er også en række siddepladser udenfor, hvor du har en fin udsigt over vandet.

Og så kom vi til Reffen… og der var godt gang i den! Nærmest som en musikfestival men uden den tunge basgang. Der var masser af mennesker uden at det dog føltes overfyldt, og med lidt snilde kunne man også få en siddeplads i skyggen, selvom der var rift om dem.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste udfordring var så at finde ud af, hvad man skulle spise. Jeg forelskede mig straks i en peruviansk bod, som desværre viste sig at have lukket, og så stod valget i stedet mellem en af de mange indbydende burgere, en omgang mexicansk, lidt sushi eller måske noget græsk mad? Og det var langt fra alt, hvad madmarkedet kan tilbyde, for der var også boder med italiensk mad, vegansk mad og meget mere, men det var ovenstående, jeg mest havde lyst til den dag.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg endte med at vælge en ret fra den græske bod…

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… mens gemalen tog en burrito fra den mexicanske…

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København…og så fandt jeg søreme en mangodrink også hos Fat Bar, der havde en række cocktails på menuen. Den var ok men savnede lidt kant – og lidt mere alkohol…

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen græske mad var forrygende. Masser af smag og saft. Til 80 kr et udmærket køb men ikke billigt, og det er på det punkt, at Reffen har fået mest kritik. Når man kalder det et street food marked, forventer mange, at priserne også er lave (ligesom street food i udlandet), men nu er råvarepriser og lønninger noget højere i Danmark, ligesom boderne på Reffen har fast plads (og ikke suser rundt i gaderne i food trucks), så jeg var ikke overrasket over prisniveauet. Det havde da været dejligt, hvis maden havde kostet 10 kr mindre, da det havde passet bedre til mine generelle forventninger om, hvad sådan en ret bør koste, men det var ikke noget, der slog skår i glæden.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen prøvede som sagt den mexicanske mad, og her blev han desværre lidt skuffet, da retten generelt var lidt tør og savnede krydderier. Lige præcis mexicansk mad må ikke være karrig med krydderierne, og her havde kokken været lidt nærig.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNåja… og så var der liiige plads til en dele-is… 🙂

Sommeren har som sagt været forrygende både solskinsmæssigt og temperaturmæssigt, så jeg vil tro, at Reffen har haft en fantastisk start – vejret kan de i hvert fald ikke klage over. Der er en fed stemning på madmarkedet, hvor folk snuser rundt for at opdage nye spændende madboder, og det er folk i alle aldre, der kommer der.

Mit største kritikpunkt er fortsat, at Reffen ligger så langt fra det centrale København, at det ikke lige er et sted, man ’bare’ kommer forbi. Det kræver planlægning – ikke mindst for en som mig, der ikke bor i København og primært tager med offentlig transport. Men når man først er fremme, så er der et bredt udvalg af spiseoplevelser, nogle hyggelige krinkelkroge, hvor man kan spise og ikke mindst en fed og festlig stemning.