Restaurant LaLaLa

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDa jeg for nylig mødtes med en af mine venner, slog vi to fluer med ét smæk og bookede bord via Dinnerdays, der ligesom Dining Week afholdes i efterårsferien. Her tilbyder en lang række restauranter en treretters menu til en god pris (underforstået – menuen er forskellig fra sted til sted).

Vi har længe talt om at spise hos Restaurant LaLaLa, så da vi så, at de var på deltagerlisten, købte vi billetter til stedet.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnLaLaLa er en fransk bistro, og den ligger tæt på Christianshavn Station i hyggelige og lidt rustikke lokaler. Da vi havde sat os, bestilte vi selvfølgelig drikkevarerne med det samme. Jeg blev fristet af stedet Lillet Rosé, som dog viste sig at være lidt for mild i forhold til, hvad jeg havde sat næsen op efter. Jeg savnede mere smag og pondus i den blege drink.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var et lille bræt med tynde, krydrede skiver pølse, som udgjorde stedets appetizer. En fin lille snack at starte på – god og kraftig smag.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnKort tid derefter kom forretten på bordet. Her fik vi en tatar med trefarvet pynt – finthakkede purløg, rødløg og? En meget lækker og finthakket tatar, som var godt balanceret i forhold til pynten.

Hovedretten var en fransk klassiker – coq au vin. Et mørt stykke kylling serveret sammen med en fyldig sauce og en klat kartoffelmos. Retten smagte skønt, men jeg kunne godt have brugt lidt grønt sammen med retten – for eksempel en lille skål salat eller lignende. Det er en ret solid ret, og derfor var det rigtig fint, at LaLaLa havde begrænset kartoffelmosen til en lille portion – ellers kunne vi let have forædt os. Denne portion var dog lige tilpas.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidste ret var endnu en klassiker – nemlig en lys chokolademousse. Denne var toppet med appelsin og karamelliseret hvid chokolade. En utrolig cremet og lækker mousse uden det mindste spor af grynethed. Den var virkelig skøn, og igen var portionen helt tilpas – man havde lyst til mere men vidste også, at så ville det blive for meget.

Der var en god stemning hos LaLaLa, hvor det smilende og imødekommende personale sørgede for, at folk følte sig velkomne.

Alt i alt var LaLaLa værd at vente på. Her får du et godt solidt hverdagsmåltid. Min primære anke var drinken, som var alt for vag til mig, og så havde det klædt hovedretten med lidt grønt til – også selvom det måske vil være et for stort twist for nogen i forhold til den traditionelle servering.

Restaurant Brace

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Brace ligger i det centrale København – lidt gemt af vejen. Alligevel lykkedes det gemalen og jeg at finde frem til restauranten, som har fået megen ros, siden den åbnede.

Brace har længe stået på min liste over restauranter, jeg gerne vil prøve, så da jeg i sommers faldt over et tilbud via Tipster, hvor man kunne få en fire retters menu med rabat, slog jeg til. Vi blev taget godt imod af et par muntre tjenere, som med et glimt i øjet straks sørgede for, at der var god stemning, inden vi havde nået at sætte os.
restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnInden maden skulle vi naturligvis have noget at drikke, og her blev vi positivt overraskede over øludvalget. Der var ikke så mange at vælge imellem, men det virkede som om, at Restaurant Brace havde gjort noget ud af at vælge et tilpas varieret udvalg fra en række mikrobryggeriet. Gemalen fandt sig en øl, mens jeg kastede mig over en dejlig bitter negroni.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var det tid til appetizers, og dem var der fire af. Den første var disse stykker, der nærmest lignede bark. De bestod af tørret havrerod med havrerodscreme og citronmelisse. En sprød og spændende kombination.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen næste var en finurlig sag, som bestod af torskeskind, der var rullet sammen til rør og fyldt med torskemousse. En rigtig lækker og kreativ servering, som fik os begge til at smile.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDenne tredje servering var til gengæld en beskedent udseende ret lavet på grillet og pureret aubergine med timianolie. En god fyldig og lidt fed smag, som smagte af sensommer.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen fjerde og sidste appetizer var flot præsenteret i en stor æske. Tjeneren fortalte, at det var stedets signaturret – en spændende fortolkning af pasta carbonara, der var pyntet med lidt aske. En lille sprød skal med fuldfedt fyld – meget lækkert og vanedannende. Vi jokede med tjeneren om, at vi havde prøvet at bestille flere, men at det nok ikke var muligt.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer kom lidt kuvertbrød med pisket smør på bordet samtidig med, at forretten blev serveret.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen panggrønne forret bestod af et stykke grillet squash, der blev serveret med junipercreme, squashblomster og citronverbena. En yderst smuk og indbydende ret, der havde en god saftighed.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten havde en meget beskeden størrelse, og det er også mit eneste kritikpunkt af middagen hos Brace. Her var små stykker vagtel smurt med honning og anrettet sammen med vagtelsauce med ribs samt sorte hvidløg. Igen en ret, der præsenterede sig yderst godt og smagte meget delikat.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnInden desserten sneg der sig en osteservering ind, da vi valgte at dele en enkelt portion. De fire stykker ost havde en fin bredde mht. smag og styrke.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… og de blev naturligvis blev serveret med lidt brød og marmelade.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens sidste ret var naturligvis desserten, hvor sommer mødte efterår. Den bestod af en koldskåls-is med maltkrymmel, jordbærmarmelade og friske hindbær. En frisk is, der fik ekstra sødme fra bærrene og både sprødhed og dybde fra maltkrymmel.

Servicen var helt i top hos Restaurant Brace. Vi følte os meget velkomne, og tjenerne var søde, sjove og meget informative. Maden var næsten lige så god – her var eneste kritikpunkt, at hovedretten var alt for lille. Derudover kunne det have været dejligt, hvis der havde været lidt mere kreativitet over osteserveringen (som var lige lovlig traditionel – især når man ser, hvor spændende de andre serveringer var), og så var jeg ikke helt oppe at ringe over det glas rødvin, jeg drak til maden. Men når man tænker på, at den menu, vi fik, normalt ville koste 400-450 kr, så fik vi virkelig spændende og vellavet mad for pengene.

Vi ender på 5 fuldfede stjerner til Restaurant Brace og en klar anbefaling herfra.

Restaurant 56 grader

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTilbage i august besøgte vi Restaurant 56 grader, der ligger tæt på Refshaleøen – i øvrigt lige over for det nye noma. Vi var der en varm og solrig sommeraften, og der var simpelthen så smukt i området.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTjeneren anbefalede os at tage en drink på terrassen, inden vi skulle spise, og det kunne vi naturligvis ikke stå for. Jeg fik også det indtryk, at vi kunne spise der, for det havde min kollega gjort et par uger inden og talt varmt om. Men af en eller anden grund kunne vi ikke få lov til det den aften, og det blev jeg ærlig talt noget skuffet over – i stedet for at nyde det gode vejr denne aften, blev vi nødt til at fortrække til den noget mørkere restaurant, da vi skulle i gang med selve menuen.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen tilbage til terrasseoplevelsen. Vi startede med en forfriskende gin & tonic…

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… og så fik vi denne smukke servering. En jomfruhummer serveret med en creme lavet på hummerbisque og hvid chokolade?! Chokoladen gav cremen en meget blank overflade og en smule sødme, men hvis ikke tjeneren havde fortalt det, havde jeg næppe gættet, at cremen indeholdt det.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter fik vi svinetrøfler – eller rettere en slags pulled pork vendt i en sød creme og derefter rullet i knuste flæskesvær. Deeet kunne man godt blive forfalden til…

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen altså – indenfor med os. Vi fik heldigvis et af de borde, hvor der var et vindue lige ved siden af, så det hjalp lidt på det. Der kom brød og smør på bordet, og så var det tid til drikkevarerne.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København56 grader har en saftmenu, og den ville jeg gerne prøve. Til min overraskelse var det ikke hjemmelavet saft men en række saftprodukter, som Rynkeby har udviklet særligt til restauranter. Tanken er, at de forskellige slags saft skal minde om vin (ikke nødvendigvis smagsmæssigt men oplevelsesmæssigt), og ideen er sådan set god, men jeg synes også, at noget af charmen ved saftmenuer forsvinder. Det er selvfølgelig sjovt at prøve første gang, men hvis konceptet breder sig til andre restauranter, så bliver det lidt for ensformigt for dem, der ikke drikker alkohol. Den første saft, jeg prøvede, var lavet på druer og hyldeblomst og smagte i øvrigt glimrende – havde en let sødme og lidt friskhed.

Gemalen snuppede i øvrigt en øl. Her var udvalget ret beskedent – og lidt kedeligt, eftersom det bestod af Herslev øl. Ikke et ondt ord om Herslev – de laver glimrende øl – men når jeg går på en restaurant som 56 grader, hvor der er fokus på “en særlig kulinarisk oplevelse” (som restauranten skriver på hjemmesiden), så forventer jeg et øludvalg, der rummer andet end almindelige supermarkedsøl. 

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNok om drikkevarerne. Tilbage til maden. Vores forret bestod af en blomkålspuré med grillet blomkål, tørrede torskeflager, urter, tang og en kærnemælkssauce – vist nok med ost i. En ret interessant kombination, hvor den milde men fyldige sauce gik godt sammen med kålen og krydderurterne.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste saft kom på bordet, og det var en letgrumset og tyktflydende sag, som bestod af blommer og kirsebær, der var fadlagret. En udmærket saft, der havde en god fylde.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten bestod af nyretapper med spinat, der gemte sig bag tynde skiver af glaskål og blev serveret sammen med løg, der var tilberedt på tre forskellige måder, en sennepssauce samt lidt løvstikke. Et forholdsvist sikkert valg med det møre kød og de saftige, søde løg. Dejligt med den friskhed, som glaskålen tilførte retten.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu spurgte tjeneren, om vi ville have en osteanretning. Det undgår vi normalt, da de fleste restauranter disker op med nogle kedelige serveringer (og her mener jeg 3-4 små stykker ost med lidt tilbehør til), men vi lod os lokke – ikke mindst fordi han var hurtig til at foreslå, at vi kunne jo dele den. Det gjorde vi så – og det var desværre ‘bare’ en anretning med tre meget små stykker ost. Der var dog lidt lækkert figenbrød til samt lidt sødt tilbehør, og ostene i sig selv var udmærkede, selvom jeg gerne havde set et lidt større spænd smagsmæssigt. Men til 125 kroner synes jeg, at det var for dyrt.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen sidste saft kom på bordet, og her fik jeg desværre ikke noteret, hvad den bestod af. Den smagte dog – ligesom de andre – ganske udmærket og var nok den, der gav den mest vinøse oplevelse.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så var det tid til aftenens søde punktum – en ret skør anretning, der bestod af hindbæris med blomkålspuré, hindbærmarengs og glaserede popcorn! På papiret lyder det ret vanvittigt, men smagsmæssigt var det helt i top. Aftenens bedste servering – meget kreativt og spændende.

Vi havde en hyggelig aften hos 56 grader, og maden smagte ganske glimrende. Jeg havde dog forventet lidt mere vildskab i køkkenet – lidt flere spektakulære overraskelser og finurlige detaljer – ikke mindst fordi stedet har fået så gode anmeldelser. Maden var dog velsmagende, og desserten var som sagt meget kreativ og lækker. Osteanretningen var noget kedelig (og dyr), og saftmenuen var udmærket men måske ikke en, jeg ville have behov for at prøve flere gange.

Jeg ender på 4 stjerner med pil op til 56 grader.

Restaurant IBU

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste måned var jeg på Restaurant IBU sammen med min Onkel Rejsende Mac. Restaurant IBU serverer asiatisk fusionsmad og har et bredt udvalg af spændende retter på menuen.

Restauranten har en a la carte menu, men du kan også få alle retter til den samlede pris af 650 kr. Nu var det jo fredag, og vi er begge ret nysgerrige mht. mad, så vi valgte at gå all-in, hvilket viste sig at være en rigtig god idé.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi lagde ud med en drink hver. Min ven skulle ikke have alkohol, men tjeneren tilbød, at de kunne lave en af drinksene uden alkohol, hvilket hun takkede ja til og nød derefter i fulde drag. Jeg var også overmåde tilfreds med min – den var virkelig god. Som i virkelig, virkelig god!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… ooog så begyndte maden så småt at komme på bordet. Første ret var denne paratha, som vi delte. Det er en slags mellemting mellem en pandekage og et fladbrød. Den var toppet med noget, jeg mener var en blomskålscreme samt fedtegrever og derefter toppet med en gavmild mængde sommertrøffel. En syndig lækkerbisken at starte på.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter kom der østers med hvid soyasauce og vinaigrette lavet på sake. En frisk anretning, hvor skaldyret fik et småsyrligt spark. Meget lækkert.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste ret kom også fra havet og bestod af små kammuslinger med tynde skiver af daidai, der blev serveret med en wasabicreme. Den var ikke så hidsig, som wasabi ellers kan være, hvilket var meget godt, da den så havde overdøvet kammuslingerne fuldstændig. 

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi blev i ‘nipseafdelingen’, for den næste deletallerken bestod af et udvalg af syltede grøntsager, som vi gik på opdagelse i. Et bredt udvalg af sprøde, letsyrlige og bitre sager. Meget delikat.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu kom de lidt mere fyldige retter på bordet. Først var der blæksprutte krydret med sambal. Nu er der ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for blæksprutte, og dette var bestemt en lækker udgave. Saftig, mør og fint krydret.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHertil var der en lille mundrenser – eller sådan opfattede jeg den i hvert fald som. Jeg mener, at det var agurkeskiver i en kokosmælklage. Ikke en ret jeg er stødt på før, men fint balanceret og interessant kombination.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så kom der mere kød på bordet. En lille men ret bestemt lækker omgang spareribs toppet med forskellige slags sesamfrø og forårsløg. Saftige, klistrede, krydrede og søde – eller sagt på en anden måde: Helt perfekte spareribs!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var også plads til en lammerendang – en velkrydret og meget mør ret med lam. må jeg så være svar skyldig mht. hvad retten bestod af.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDenne beskedent udseende ret viste sig at indeholde overraskende meget smag. De kogte ris var toppet med sprødt kyllingeskind, og ved siden af var der en lille skål med en æggeblomme, der lå i en krydret sauce. Sidstnævnte hældte man så ud over risene og guffede løs. Det var en god, solid ret!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu begyndte vi godt at kunne mærke mætheden, så det var meget passende, at den næste ret bestod af små stykker stegt vagtel med forskellig slags tilbehør til. Kødet var tilpas saftigt til trods for, at det var små stykker, og det i sig selv var lidt af en bedrift. 

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Vi fik også lidt flere grøntsager – denne gang spinat, der var kombineret med brunet smør, hasselnødder og vist nok også nudler. Og nu er det jo de færreste ting, der smager dårligt sammen med brunet smør, så denne gang gled også fint ned. Så lækkert!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fik også disse ultratynde melonstykker, der var vendt i en krydret lage. Jeg vil gætte på, at der blandt andet var chili i – den bed i hvert fald lidt, og det passede godt sammen med den søde melon.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så var det tid til desserterne. Jeps, i flertal! Først fik vi denne enkle dessert, der bestod af små stykker asiatisk pære, der var toppet med en yuzu-is. Mild, elegant, frisk – og på den måde meget japansk. En forfriskende dessert, som ville gøre sig godt på en varm sommerdag.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg den allersidste servering denne aften – en brændt marengs med banan og karamel. En dejlig dessert, der dog ikke var så tung og sød, som man kunne frygte ud fra ingredienserne – men det gjorde bestemt ikke noget. Vi var godt mætte på dette tidspunkt, så denne dessert var helt fin at slutte af med.

Betjeningen hos Restaurant IBU var rigtig fin. Tjenerne var søde og opmærksomme, og så var de også gode til at foreslå alternativer, da der var et par ting, min ven ikke kunne tåle. Vi følte os i det hele taget meget velkomne. Restaurant IBU er helt sikkert en restaurant, jeg meget gerne vender tilbage til.

Jeg ender på 6 sprøde stjerner til Restaurant IBU og et håb om at vende tilbage en anden god gang.

Restaurant Moment

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI sommerferien var gemalen og jeg på miniferie på Djursland, og her besøgte vi blandt andet Restaurant Moment. Da jeg et par måneder inden spurgte efter tips til Djursland via bloggens Facebookside, så blev netop Restaurant Moment anbefalet af flere.

Restaurant Moment er en vegetarrestaurant, og det er ikke noget, de skilter med. Det betød så også, at vi fik den lidt kuriøse oplevelse at se et tysk ægtepar smutte fra restauranten lige efter, at de var ankommet, fordi manden ikke kunne leve med at spise et måltid uden kød! Hvis bare han havde vidst hvilken fantastisk madoplevelse, han dermed gik glip af…

Da vi satte os i lokalet, var der kun et andet par til stede, og de spurgte straks, om vi havde været der før. Det måtte vi indrømme, at vi ikke havde, og så fortalte de smilende, at Restaurant Moment var deres yndlingsrestaurant, og vi kunne godt glæde os! Hermed var barren allerede sat højt, så vores forventninger steg lige en tand mere.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRestaurant Moment har en menu med snacks og 7-8 serveringer til en rasende god pris – nemlig 475 kr i skrivende stund. Jeg blev positivt overrasket over, at den tilhørende vinmenu ’kun’ bestod af fire glas vin, for jeg har tit oplevet, at restauranter kan have vinmenuer med 6-10 glas, og det er altså lige i overkanten. Gemalen skulle ikke have alkohol, da han kørte bilen, så han valgte i stedet saftmenuen.

Jeg startede med en hvidvin, mens gemalen fik en saft lavet på kombucha og urter. Begge var meget delikate, men vi var dog meget fascinerende af kombuchasaften, som smagte utrolig godt og virkelig var en positiv oplevelse.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå kom første snack på bordet. Den bestod af hampestænger serveret sammen med en blomkålscreme. Hertil var der katostblade drysset med brændt porre og gran samt en creme med kerner. Meget fin og rimelig mild servering.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste snack var en lille nuttet sag – nemlig en spæd gulerod med anis, enebær og birkes. Ganske glimrende men mere smuk end spektakulær.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå var der til gengæld mere knald på næste snack, der bestod af kogte kartofler lagt på et leje af lange sprøde croutoner og serveret sammen med ærteskum med rygeost, brændt malt samt pibeløg. Absolut et lækkert lille stykke

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg satte virkelig pris på, at Restaurant Moment bevægede sig uden for den gængse palet af råvarer og brugte en del grøntsager og krydderurter, man ellers sjældent ser i den danske madlavning. Det gjorde sig blandt andet gældende ved denne ret, der bestod af agurk tilberedt på forskellige måder og kombineret med en tomatemulsion og en creme lavet på portulak og savtang.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit andet glas hvidvin var fra samme producent og på samme drue, men produceret via en anden metode, og det var interessant at opleve, hvor forskellige de to glas vin var. Gemalens saft var igen lavet på kombucha men denne gang kombineret med hyldeblomst, æbler og mynte. En frisk og lækker sag. 

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var også en interessant oplevelse – her fik vi en suppe lavet på surdejsprincippet sammen med en friteret courgetteblomst. En forholdsvis intens smag, hvor man helt klart kunne smage surdejen uden at den dog blev besk. Meget spændende!

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå nåede vi til en af aftenens smukkeste serveringer – en porreterrine serveret sammen med løgcreme, løg og morgenfrue. Den panggrønne farve struttede af vitaminer og oplyste nærmest bordet med sin glade, grønne farve. Virkelig lækkert.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseIngen restaurant uden godt brød så det fik vi naturligvis også. Kuvertbrødet blev serveret sammen med hjemmelavet smør med løgpulver samt en lysegrøn løgolie.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit tredje glas var en rosé, som lige var en tand mere feel good end den ellers lækre saft, som gemalen drak. Den bestod af kirsebær, solbær og kefir.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter fortsatte serveringerne. Næste ret bestod af spidskål – muligvis kogt – der blev serveret sammen med fermenterede jordbær og hindbær samt creme fraiche. Igen en spændende og anderledes servering, som fungerede virkelig godt.Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDisse grillede auberginer ser måske lidt mørke ud, men de var helt perfekte sammen med de orange tomater, løgskiverne, det fine pak choy-støv og cremen på hvide asparges. En ret funky og velsmagende sommerret.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste glas vin var en orange vin, der var lavet på muskatdruen. Ikke voldsomt sød og dermed heller ikke så klistret, som nogle dessertvine kan blive. Den havde en fin lille sødme. Gemalens sidste glas saft var – ligesom de foregående – også ganske dejligt, men jeg kan desværre ikke huske, hvad den var lavet på.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste salte ret bestod af bagt hokkaidogræskar serveret med græskarcreme, vinaigrette lavet på citron og olivenolie, gedefeta samt ristede kerner. En all time efterårs-klassiker hvis du spørger mig. Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi blev tilbudt at holde en lille pause inden desserterne, hvor vi kunne gå en tur i de frodige drivhuse, som Restaurant Moment var omgivet af. Det kunne vi naturligvis ikke modstå, så vi gik rundt og beundrede de mange spændende planter, der voksede i området – nåja, og hilste igen på en meget selskabelig kat, som vældig gerne ville i kontakt med folk.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTilbage ved bordet kunne vi nyde en smuk og indbydende dessert, der bestod af chokoladeganache, solstik, ribs og fermenterede pollen. En virkelig lækkerbisken, som havde en god fyldig smag og samtidig lidt syre fra ribsene.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOoooog allersidste ret denne aften var denne smukke servering – en hjemmelavet mascarpone med solbær, friske solbær, hvid chokoladegranulat, frisk jordskok, hvid chokoladekage-is samt en lavendel-induceret blomme. Wow!

Aftenen hos Restaurant Moment var – udover den fantastisk velsmagende og innovative mad – også præget af en god og hyggelig stemning, hvilket ikke mindst skyldtes de venlige, smilende og meget vidende tjenere. Vi fik en fremragende service, og det var i det hele taget en oplevelse, der bringer Restaurant Moment op i vores top-tre-liste over bedste restaurantoplevelser for 2017.

Da det andet par, som jeg nævnte i starten, skulle til at gå, måtte vi selvfølgelig fortælle dem, at hvis Restaurant Moment lå tættere på, hvor vi bor, så ville det også blive vores stamsted. I stedet må jeg blot love mig selv (og gemalen), at vi skal kigge forbi stedet, når vi atter kommer på de kanter.

Restaurant Moment får seks fuldfede stjerner og en varm anbefaling derfra. Uanset om man er vegetar eller ej – dette sted er værd at køre efter.