Restaurant Snekken

restaurant snekken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeTidligere på måneden tog vi på Restaurant Snekken, som ligger ud til Roskilde Fjord. Restauranten har levet en ret omtumlet tilværelse. Jeg kom der første gang for tyve år siden, og det var en virkelig god oplevelse de første gange, men i løbet af de næste par år havde jeg flere uheldige oplevelser og droppede derfor at komme der. Restaurant Snekken gennemlevede også en række år med skiftende ejere, men jeg har indtryk af, at der nu er faldet ro på. Når man kigger på deres hjemmeside, lyder det godt – her fremhæver Restaurant Snekken selv, at råvarerne er nordiske og sæsonbetonede, og at de hentes ind hver morgen fra hhv. torvet, slagteren og fiskehandleren. Derudover er langt de fleste af restaurantens råvarer økologiske, og de fokuserer i det hele taget på en bæredygtig drift af stedet.

Lokalerne hos Restaurant Snekken er lyse og indbydende, og når man sidder indendørs, er der en række af stolene, der er foret med store skind – smukt og meget velvalgt når nu restauranten ligger tæt på Vikingeskibsmuseet.

Vi valgte en forret og en hovedret. Til forretten var der også kuvertbrød, som var små boller med blandt andet hørfrø, birkes og sesamfrø i. De var ret kompakte og desværre ikke så spændende, men til gengæld var det piskede smør smagt til med brunet smør, og det var ganske dejligt.

restaurant snekken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeTil forret fik jeg fiskerilette med rejer, laks, muslinger og dildcreme. En meget fin og velsmagende ret, men som var en smule ‘overgjort’ i forhold til fisk- og skaldyrsmængden. Retten ville have været mere elegant, hvis man havde udeladt laksen og muslingerne og tilføjet lidt mere grønt. Men smagsmæssigt udmærket.

restaurant snekken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeHovedretten bestod af porchetta med fritter og barbequesauce samt en gavmild mængde flæskesvær. Det var en ret stor portion, og den var desværre ikke særlig vellykket. Kødet var meget kompakt og fedtholdigt, og det virkede ikke, som om porchettaen var langtidstilberedt over grill – fedtbræmmen var ikke smeltet men sad der stadig, og kødet var hverken saftigt eller smagte af noget særligt. Samtidig burde fritterne nok havde fået lidt kortere tid ligesom de hårde flæskesvær, der var drysset ud over retten. Jeg endte med ikke at spise op – dels var portionen for stor, og dels var tilberedningen ikke i top.

Betjeningen var til gengæld rigtig fin. Sød og betænksom tjener, som var meget opmærksom og høflig. En sand fornøjelse at opleve.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg virkelig håbede på, at Restaurant Snekken ville overraske positivt. Jeg har som sagt haft gode oplevelser der før (for tyve år siden), og jeg kan godt lide, at de fokuserer på bæredygtighed og økologi. Samtidig ligger Restaurant Snekken et virkelig smukt sted, så det ville være et oplagt udflugtsmål, hvis maden var i top. Det var den bare ikke den aften, vi besøgte stedet, og det var såmænd ikke, fordi restauranten var overrendt – tror omkring 80% af restaurantens borde var ledige.

Jeg ender – desværre – på to stjerner.

YO Burger

YO Burger, restaurant, restauranter i København, madanmeldelse, restaurantanmeldelseDer er kommet mange nye burgerbarer i København gennem de sidste par år – heriblandt YO Burger, som jeg besøgte for nylig sammen med HomeMadeHeaven. For et par måneder siden testede vi Jagger, så vi var spændte på, om YO Burger kunne levere en lige så solid præsentation.

Menukortet hos YO Burger er utrakort. Der er fem forskellige burgere – en almindelig med oksekød, ost, salat, tomater og dressing, en med bacon oveni, en med avokado oveni, en med både bacon og avokado oveni samt en vegetarudgave, hvor kødet er udskiftet med en portobello svamp. Burgerne serveres også som menuer, hvor du får fritter og sodavand til. Så ja – ikke det vilde udvalg, men til gengæld er prisen så også i den lave ende i forhold til gourmet-burgerstederne. Den almindelige burger koster 69 kr, og en menu koster 89 kr.

Jeg synes, det er fedt, der allerede fra start var en del grøntsager i burgeren, men jeg kunne ikke stå for muligheden for at toppe burgeren med avokado, så jeg tog en avokado-burger-menu, hvor jeg valgte trøffelmayo til.

YO Burger, restaurant, restauranter i København, madanmeldelse, restaurantanmeldelseOg hvordan var burgeren så? Rigtig god faktisk! Dejlig saftig og med masser af smag. Se også det fine lyserøde kød herover – bøffen var stegt helt perfekt! En rigtig god burgeroplevelse.

Til gengæld var fritterne ikke værd at skrive hjem om. Tynde, tørre og lidt for lige-fra-supermarkedet-agtige. Mayoen var sådan set udmærket, men smagte mere af hvidløg end af trøffel.

YO Burger er ikke lige et sted, hvor man hænger ud i lang tid. Der er enkelte borde, man kan sidde ved, men ellers er det mere nærliggende at putte maden i en pose og suse ud af døren igen, hvilket mange også gjorde. Lige den dag regnede det dog i stride strømme, så vi nød maden i burgerbaren.

Burgeren kan jeg godt anbefale – men fritterne kan jeg godt undvære. Fem stjerner herfra til Yo Burger.

Café Knarr i Roskilde

Café Knarr, restauranter i Roskilde, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFor et par uger siden lokkede jeg gemalen med på Café Knarr her i Roskilde. Café Knarr ligger ved Vikingeskibsmuseet, men du kan sagtens besøge cafeen uden at være museumsgæst (det troede jeg i lang tid, at man skulle, så det er den primære grund til, at vi først har fået prøvet stedet nu).

Selvom vejret viste sig fra den pæne side, var der god plads ved bordene udenfor. Vi bestilte maden i selve cafeen, hvor jeg også fik et glas mjød. Jeg spurgte, om jeg kunne få den afkølet, og det kunne jeg godt, hvis de måtte putte isterninger i, hvilket var fint med mig.

Café Knarr, restauranter i Roskilde, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var som sagt ikke mange gæster denne dag, men alligevel gik der rimelig lang tid, inden vi fik vores mad. Der kom en skål med to slags brød – begge friskbagte og ganske lækre…

Café Knarr, restauranter i Roskilde, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse… og så en forårsplanke til hver. Det var nemlig en glimrende måde at få prøvet lidt forskellige ting fra menukortet, for planken bestod af røget hellefisk med rævesauce, hønsesalat med syltede havtorn, ølbraiseret gris med kål og syltede rødlæg samt to oste med blommekompot.

Jeg startede med hellefisken, som var mør som smør og lige, som den skulle være. Svinekødet var fint (men kunne dog godt have været lidt mere saftigt) og gik godt sammen med de syltede løg og den gavmilde mængde kål. Points for at servere kål – det ser jeg alt for lidt hos caféerne. Til gengæld var hønsesalaten virkelig, virkelig skidt. Den smagte på ingen måde af høns/kylling – ja, faktisk smagte den ikke rigtig af noget men var bare en hvid og forholdsvis fed creme med noget i. De syltede havtorn passede heller ikke til, men de gav i det mindste lidt smag. Ostene var ret anonyme – her kunne man sagtens have valgt to oste, der havde lidt smag uden at være stærke.

Café Knarr ligger et rigtig hyggeligt sted, og jeg håbede derfor, at det ville være en god oplevelse. Jeg synes desværre ikke, at området ved havnen bugner på gode spiseoplevelser, så her var der måske endelig mulighed for at blive positivt overrasket. Der var bestemt også nogle ting, der trak op ved besøget hos Café Knarr – blandt andet det lidt utraditionelle men spændende udvalg – men ventetiden og især hønsesalaten trak ned. Jeg kan sagtens finde på at spise der igen og for eksempel prøve deres fladbrød med forskelligt fyld, men hønsesalaten går jeg i en stor bue udenom.

Jeg ender på fire stjerner til Café Knarr.

Restaurant Den Lille Fede

Den Lille Fede, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Tidligere på måneden var gemalen og jeg på restaurant Den Lille Fede sammen med hans kolleger. Den Lille Fede ligger i det centrale København, og jeg har hørt meget godt om stedet gennem årene, så det var dejligt endelig at få mulighed for at spise der.

Restauranten kører med en fem retters menu og en syv retters menu. Vi fik den med fem retter plus vinmenu, og det kunne vi sagtens blive mætte af.

Den Lille Fede, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Da vi havde bestilt, fik vi først en velkomstdrink, men derefter gik der desværre ret lang tid, før der atter skete noget. Så kom der til gengæld også brød og rørt smør på bordet, og det var af den syndige slags, hvor det næsten er som at spise kage. Det var lidt svært ikke at spise sig mæt og glad i det, men der skulle jo også være plads til ‘de rigtige retter’.

Den Lille Fede, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Den første forret bestod af rejer, der lå på en sauce lavet på hvedeøl, glaskål og fløde, og det var toppet med stenbiderrogn, karse og en crumble lavet på mandler. En virkelig lækker start på måltidet, hvor den fuldfede sauce passede godt sammen med de milde rejer, den lidt skarpe karse og de sprøde mandler. God og gennemtænkt ret.

Den Lille Fede, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Den næste lille servering var disse kammuslinger, der gemte sig under sprøde kyllingeskind. De lå på en sauce på blandt andet peberrod – og muligvis også agurk? – og pyntet med tynde maltflager. Igen en ret med en vis fedme, hvor maltflagerne gav lidt bitterhed. Kyllingeskindet kunne smagsmæssigt have løbet med hele opmærksomheden, men jeg syntes, at kammuslingerne også fik lov til at være tydelige i retten.

Den Lille Fede, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Så kom vi til hovedretten. Det er lidt svært at se, hvad der gemmer sig bag de store flager, der ligner papir, men det var oksetyksteg, der lå på et lage af grønt samt en kraftig sauce lavet på bacon og cognac. Hertil kom også lidt syrnet fløde. Retten var smukt anrettet, men jeg ærgrede mig lidt over, at det hele var gemt bort bag de store flager, der også var lidt bøvlede at spise – det var lettest at lægge dem til side og derefter nippe lidt til dem i ny og næ. Men bortset fra det var der en god fylde i retten, og det smagte godt – dog uden at imponere lige så meget som den første ret.

Den Lille Fede, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Så var det søreme tid til en lille osteservering. Jeg kan godt lide, når restauranter eksperimenterer lidt og ikke bare serverer 3-4 stykker ost med marmelade til, og her overraskede Den Lille Fede positivt. Vi fik en lille skål med briecreme, der var toppet med ristet havre, stikkelsbær samt revet ost, der i dette tilfælde var Havgus. En forholdsvis kraftig servering, men ikke desto mindre ganske spændende.

Den Lille Fede, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Aftenens sidste servering var denne interessante anretning, der bestod af karamelliseret vaniljeis, der lå på en creme – muligvis lavet på valle og citronverbena – samt tynde skiver af nashi-pærer, der var draperet over desserten. Det er yderst sjældent, jeg ser nashi-pærer brugt i desserter, så det var skønt at se, hvordan den var med til at pifte retten op både med hensyn til udseendet og den fine søde sprødhed, den gav til desserten.

Maden var rigtig lækker, og jeg syntes ikke, at der var nogen retter, der faldt igennem hos Den Lille Fede. Vinene var også gode og matchede fint til de enkelte retter. Når man så samtidig tænker på, at fem retter koster 350 kr, og det kun koster 235 kr ekstra at få vinmenu til (i modsætning til de fleste andre restauranter, hvor prisen på vinmenuen ofte matcher menuprisen), så synes jeg virkelig, at man får noget for pengene. Mit største kritikpunkt er faktisk betjeningen, der især i starten var ret fraværende. Der kom mere tempo undervejs, men der var flere episoder, hvor det ikke virkede, som om personalet fik koordineret internt. 

Jeg ender på fem stjerner til Den Lille Fede.

Cicchetti på Nørrebro

Cicchetti, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelsePå den første varme forårsaften spiste jeg på Cicchetti sammen med en af  mine venner. Cicchetti er en ret ny restaurant på Nørrebro, hvor fokus er på små lette italienske retter, og det er jo perfekt her i varmen. 

Vejret kaldte jo på drinks, så jeg snuppede en negroni – en dejlig kraftig sag med lidt sødme og en god bitterhed.

Cicchetti serverer som sagt små retter, og de anbefaler, at man vælger 5-7 stk. Vi bestilte 5 hver, for så var der måske også plads til en lille dessert til sidst.

Cicchetti, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi valgte begge to burrata – en dejlig fed friskost – og begge portioner blev derfor serveret på én tallerken, så vi selv kunne dele. Jeg er virkelig forfalden til denne servering – den er simpelthen så lækker og saftig.

Cicchetti, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMin ven tog skinke, og her var portionen så stor, at vi delte den.

Cicchetti, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseBagefter kom der tre små retter på samme tallerken. Forrest var den friterede squashblomst og en den friterede riskugle, som jeg havde bestilt, og bagerst var min vens servering – jeg mener, at det var en form for friteret fisk med en krydret mayo til, men jeg er ikke helt sikker. Alle tre smagte godt og var ikke for tunge, selvom de var friterede. Men nu var de hver især heller ikke så store, så det havde jeg heller ikke frygtet.

Cicchetti, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseBagefter fik vi hver en crostini. Min kom med lun kyllingelevermousse og fennikel, mens min ven havde valgt en vegetarudgave. Begge var syndigt lækre!

Cicchetti, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDe sidste retter var henholdsvis en stor kødbolle i en sød og dejlig tomatsauce (min vens) samt en blød polenta med… nu bliver jeg i tvivl, om det var agerhøne eller fasan, der var oven på? Ikke desto mindre var jeg ikke så vild med denne ret. Polentaen var for blød og nærmest suppeagtig, mens kødet var ret sødt og manglede noget syrlighed som modspil. Rigtig ærgerligt når nu de øvrige retter var gode.

Cicchetti, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var søreme også plads til en lille dessert til sidst, og her valgte vi begge en enkel panna cotta toppet med jordbær. En mild og venlig ret, der var meget blød. Det skal en panna cotta også være men jeg havde gerne set, at den havde været en lille smule fastere i det.

Der var godt gang i den lille restaurant, da vi besøgte Cicchetti, og det forstår jeg godt. Der er et fint udvalg af små lækre retter, og da menukortet skifter tit, er det en god undskyldning for at kigge forbi med jævne mellemrum. Samtidig er prisen ganske rimelig – retterne koster mellem 30 og 70 kr stykket, så hvis du holder dig til 5-6 retter, er det en glimrende aftensmadsløsning på en hverdagsaften. Men altså kun hvis du ikke er alt for sulten, for i så fald bør du nok spise et sted med større og fyldigere retter.

Jeg vil bestemt ikke afvise, at jeg kunne finde på at kigge forbi Cicchetti igen. Servicen var god og hjælpsom, og selvom vi sad tæt, og rummet var lille, så føltes det ikke ubehageligt eller irriterende. Det bliver til fire stjerner med pil op herfra.