The Rusty Jigger på Vesterbro

the rusty jigger, restaurant, cocktailbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, barer i København, restauranter i KøbenhavnDa jeg for nylig spiste hos Ramen To Biiru, var det ikke bare et godt måltid – det var også optakten til et besøg hos cocktailbaren The Rusty Jigger, som jeg havde lokket min belgiske ven med på. Jeg læste om stedet, da det åbnede og syntes, det lød interessant, så da jeg faldt over et godt rabattilbud på Tipster, slog jeg straks til.

Hos The Rusty Jigger er det både muligt at sidde indenfor og udenfor, og da vejret var fremragende, tog vi plads i solen. Baren ligger ved et trafikeret hjørne, så der er en del aktivitet rundt omkring en – og en del action, for der var en hel del udrykninger af forskellig art den aften.

the rusty jigger, restaurant, cocktailbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, barer i København, restauranter i KøbenhavnVi skulle naturligvis prøve nogle drinks, og her var der et fint udvalg af forskellige typer drinks – både søde og syrlige, klassiske og eksperimenterende. Jeg fik blandt andet prøvet en drink med pære, selvom det ellers er noget, jeg undgår, da det let kan blive for sødt og parfumeret til mig, men her var drinken perfekt balanceret. Alle cocktails koster i øvrigt 95 kr, hvilket er en yderst rimelig pris for så vellavede drinks.

the rusty jigger, restaurant, cocktailbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, barer i København, restauranter i KøbenhavnDet var lidt fristende at prøve så meget som muligt, og så er det jo godt at være to, for så kunne vi smage hinandens drinks (i det hele taget er vi gode til at dele smagsoplevelser i min omgangskreds – det er fedt!).

the rusty jigger, restaurant, cocktailbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, barer i København, restauranter i KøbenhavnVi var der dog en hverdag, så vi sluttede tidligt – jeg med en mexicansk martini lavet på blandt andet kaffelikør, mens min ven gik over til øl, for det serverer cocktailbaren nemlig også et lille udvalg af.

Betjeningen var rigtig fin – hyggelig og med et glimt i øjet. Vi havde i det hele taget en dejlig aften på The Rusty Jigger. Der var ikke så mange andre gæster den dag, men det passede os fint, for så havde vi god mulighed for at sludre uden (for megen) larm i baggrunden. 

Nu havde vi spist i forvejen, så vi var ikke sultne, men det kunne være fint, hvis der var lidt flere snacks på menukortet (udover popcorn og nødder).

Men ellers var alt i den skønneste orden, og jeg vil ikke afvise, at jeg kunne finde på at smutte forbi The Rusty Jigger igen for at smage flere af de lækre cocktails.

Ramen To Biiru på Vesterbro

Ramen de Biiru, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet er blevet populært med ramen de senere år, hvor Ramen To Biiru er et af mest omtalte steder. Det var derfor nærliggende at kigge forbi deres Vesterbro-restaurant, da en af mine venner og jeg var i nabolaget og ledte efter et sted, hvor vi kunne få et godt, sundt måltid.

Ramen To Biiru har både indendørs og udendørs siddepladser, og i denne varme var det dejligt at kunne sidde ude. Selvom bænkene står tæt på en trafikeret vej, så var vi ikke generet af trafikken men nød, at der var en let brise den lune sommerdag.

Ramen to Biiru, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi blev lidt udfordret, da vi skulle bestille maden, for her trækker man en kupon i en automat. Ikke at det er svært i sig selv, men den står sammen med menuskiltet lige ved indgangen, hvor der er dårlig plads i forvejen. Det blev derfor en lidt forkrampet oplevelse at prøve at få et overblik over retterne samtidig med, at der stod en række andre gæster, der var i gang med samme øvelse. Så ja – en sjov feature men super upraktisk. Især hvis man også har et par spørgsmål til ekspedienten om et par af retterne.

Men det lykkedes heldigvis, og vi fik også bestilt et glas øl hver. Ramen To Biiru serverer Mikkeller-øl, og her er der et fint lille udvalg af øl, der egner sig til ramen. Vi prøvede to forskellige, og de smagte fortrinligt – milde og fine i smagen.

Ramen to Biiru, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFine ser de ud – og de milde øl passede utrolig godt til både varmen og maden.

Ramen to Biiru, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så nåede vi endelig til vores ramen. Jeg havde forsøgt at finde frem til en kraftigt smagende ramen (uden at den nødvendigvis skulle være chili-stærk), og det lykkedes nogenlunde. Jeg ville godt have haft en med lidt dybere smag, men som tidligere nævnt var det lidt svært at søge råd hos ekspedienten, når man skulle bestille via en maskine, så snart man kom ind.

Men både min ven og jeg nød vores ramen. Det er ikke en helt billig servering – jeg mener, at min lå på omkring 130-135 kr – men den var vellavet og mættede tilpas meget.

Jeg synes, det er fedt, at ramen-barer er dukket op flere steder, og selvom jeg stadig har til gode at finde en ramen, der er spot on (i forhold til mine smagsløg), så var dette en ganske glimrende oplevelse.

Ramen To Biiru for fire stjerner med pil op herfra.

Rumbles i Sydhavn

rumbles, burgerrestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer findes efterhånden rigtig mange burgerrestauranter i København, så da jeg hørte, at Rumbles i Sydhavn skulle være værd at besøge, spekulerede jeg på, hvad det sted mon kan. Rumbles ligger lidt afsides – ved siden af Sydhavnstippen og lige inden for hegnet hos den døgnåbne Stark – så medmindre du har planer om at købe ind til næste håndværkerprojekt eller vil gå en tur i det smukke naturområde, så er det ikke lige et sted, man kommer forbi. Men det gjorde vi så alligevel den dag (og gik en tur i naturområdet bagefter for at forbrænde nogle af kalorierne).

Og hvad kan Rumbles så? De kan servere enkle, saftige burgere, der koster mellem 50 og 75 kr stykket – eller du kan vælge at få en menu med burger + fritter + sodavand til 87 kr! Ja, man skulle ikke lige tro, at man kunne støde på den slags priser i Københavnsområdet, så jeg plirrede da også lige en gang med øjnene, da jeg så menuen.

rumbles, burgerrestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi endte med at vælge en menu hver – gemalen tog månedens burger mens jeg valgte en Rumbles-burger med oksekød, mayonnaise, ketchup, pickles, tomat og salat. Efter en lille misforståelse mellem gemalen og jeg blev den også med ost og bacon (og dermed lidt dyrere), men det klager jeg nu ikke over – hvem kan sige nej til ost og bacon!?

Og det var en dejlig burger, der blev langet over disken lidt efter. Luftig bolle og saftigt og velsmagende burger med en gavmild mængde salat i. Herligt! Den var muligvis ikke økologisk, men den var virkelig et fund til prisen – og sådan set også, hvis den havde været dyrere.

rumbles, burgerrestaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fik naturligvis også fritter og dip til, og her er min eneste anke – fritterne kunne godt have brugt lidt mere salt, og så var det en ret stor portion, så det var svært at spise op.

Burgeren hos Rumbles hører til blandt de bedste burgeroplevelser, jeg har haft i København, og når man samtidig ser på prisen, så er det bestemt et godt køb. Det kunne være, at jeg skulle planlægge endnu en udflugt til Sydhavnstippen… og Rumbles…

Hooked på Nørrebro

restaurant hooked, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer åbner hele tiden nye spændende restauranter og barer i København, og heldigvis har jeg en omgangskreds, der gerne vil være med til at prøve dem. En af mine venner lokkede mig for nylig med på Hooked, der åbnede på Nørrebro tidligere i år – tæt på Assistens Kirkegård. Hooked er en fastfood restaurant med fokus på skaldyr og fisk, der i de fleste tilfælde har været en tur i frituregryden, men der er dog enkelte retter uden fritering.

Vi kiggede forbi en af de første lune forårsdage og måtte først bruge lidt tid på at beslutte os, for selvom menukortet ikke er voldsomt langt, så lød det alt sammen spændende. Jeg havde læst anmeldelser af Hooked inden, og her kommenterede flere, at de syntes, at de hummer-ruller, man kunne købe, var lige lovligt fattige på hummere, så dem undgik jeg, selvom de ellers lød fristende.

På Hookeds instagrambilleder så det ikke ud til, at deres burgere var voldsomt store, så jeg blev (over-)modig og bestilte både en burger samt rejeruller. Derudover delte min ven og jeg nogle friterede ostekugler samt friterede rejer med dip til.
restaurant hooked, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDe friterede lækkerier gled selvfølgelig let ned – sprøde og saftige og med en klat dip.

restaurant hooked, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnIsær de friterede mac ‘n’ cheese kroketter var skønne, men nu elsker jeg jo også ost.

restaurant hooked, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil gengæld fik jeg min sag for mht. burgeren, for den var ikke helt så lille, som jeg troede – og så var rejerullerne altså også pænt store! Jeg kunne godt have nøjedes med enten den ene eller den anden.

Burgeren var en god, saftig sag, der bestod af en friteret laksebøf, der var kombineret med fintsnittet rødkål, guacamole, wasabi-mayo, pequillo og koriander. Den måtte godt have været lidt mere krydret men samlet set en ganske glimrende fiskeburger.

restaurant hooked, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRejerullerne var ret kompakte men gode. De bestod af friterede rejer, der var kombineret med chimichurri, chipotle, pequillo, æg, spinat og friske krydderurter. De mættede temmelig godt på grund af de friterede rejer, og jeg kunne sagtens have nøjedes med den portion. Personligt savnede jeg lidt mere dressing i dem, men ellers var de både sprøde og rimelig friske i smagen.

restaurant hooked, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSammen med maden fik jeg en drink, som de havde på den ene af de to drinkhaner. Den var ok, men jeg ville næsten ønske, at jeg havde taget en gin & tonic i stedet, som var alternativet.

Hooked er et glimrende alternativ på fastfood fronten. Er du til friteret fisk og skaldyr, er stedet helt sikkert for dig, og så er priserne ganske rimelige – du kan få en burger til 90 kr og en kombo (hvor der er fritter og dip til) for 125 kr. 

Jeg lander på fire stjerner med pil op.

Zum Leupold i Wien

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienSå blev det tid til endnu en restaurantanmeldelse fra Wien – denne gang Zum Leupold, der ligger i centrum af Wien. Den havde en af vores østrigske bekendte fundet frem til, så her spiste vi frokost en af dagene.

Zum Leupold er en klassisk kro, der serverer en række af de traditionelle østrigske retter. Der var selvfølgelig mulighed for at få wienerschnitzel, hvilket flere i selskabet også straks valgte, men da jeg faldt over Tafelspitz på menukortet, blev jeg straks nysgerrig. Det er nemlig den østrigske nationalret, og jeg tænkte, at det derfor kunne være sjovt at prøve (… og så vidste jeg også på det tidspunkt, at jeg nok ville få wienerschnitzel en anden dag). Der skulle naturligvis øl til, men her var udvalget noget beskedent. Jeg endte med en pilsner, som desværre ikke lige var mig – men nu er jeg ikke så god til pilsnere i det hele taget, så det var ikke så overraskende.

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienTafelspitz består af kogt oksekød, der er skåret i skiver og serveret sammen med kogte grøntsager, æblemos med peberrod samt purløgscreme. Jeg er normalt ikke så vildt med kogt oksekød (medmindre vi taler om en fyldig simreret), men kombinationen af det møre kød, grøntsagerne og de to saucer fungerede ganske godt. Peberrodssmagen måtte godt have været lidt tydeligere, men ellers var både kød og grøntsager kogt, så de var møre uden at være kedelige.

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienOg lige et billede af de to saucer…

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienRetten kom sammen med en knödel – lavet på groftrevne kartofler. En bastant sag, der gav mere fylde til retten, og så var den god til at suge sauce op med.Smagsmæssigt dog ikke så interessant.

Restaurant Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienVi var egentlig ganske mætte på det tidspunkt, men østrigeren i selskabet mente, at vi også skulle nå at prøve en anden østrigsk specialitet – nemlig pandekager med abrikosmarmelade. Det kunne vi ikke sige nej til, så der kom også pandekager på bordet – ultratynde og bløde pandekager med et tyndt lag abrikosmarmelade. Meget fin og enkel dessert. 

Zum Leupold serverer glimrende ukompliceret mad. Det er ikke stor kogekunst, men det er solid, traditionel kromad, som er godt at prøve for at få et indtryk af det traditionelle østrigske køkken. Servicen var i øvrigt udmærket – især i betragtning af, at Østrig har et ret dårligt ry hvad angår service på restauranter.

Jeg ender på fire stjerner til Zum Leupold.