Restaurant 56 grader

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTilbage i august besøgte vi Restaurant 56 grader, der ligger tæt på Refshaleøen – i øvrigt lige over for det nye noma. Vi var der en varm og solrig sommeraften, og der var simpelthen så smukt i området.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTjeneren anbefalede os at tage en drink på terrassen, inden vi skulle spise, og det kunne vi naturligvis ikke stå for. Jeg fik også det indtryk, at vi kunne spise der, for det havde min kollega gjort et par uger inden og talt varmt om. Men af en eller anden grund kunne vi ikke få lov til det den aften, og det blev jeg ærlig talt noget skuffet over – i stedet for at nyde det gode vejr denne aften, blev vi nødt til at fortrække til den noget mørkere restaurant, da vi skulle i gang med selve menuen.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen tilbage til terrasseoplevelsen. Vi startede med en forfriskende gin & tonic…

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… og så fik vi denne smukke servering. En jomfruhummer serveret med en creme lavet på hummerbisque og hvid chokolade?! Chokoladen gav cremen en meget blank overflade og en smule sødme, men hvis ikke tjeneren havde fortalt det, havde jeg næppe gættet, at cremen indeholdt det.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter fik vi svinetrøfler – eller rettere en slags pulled pork vendt i en sød creme og derefter rullet i knuste flæskesvær. Deeet kunne man godt blive forfalden til…

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen altså – indenfor med os. Vi fik heldigvis et af de borde, hvor der var et vindue lige ved siden af, så det hjalp lidt på det. Der kom brød og smør på bordet, og så var det tid til drikkevarerne.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København56 grader har en saftmenu, og den ville jeg gerne prøve. Til min overraskelse var det ikke hjemmelavet saft men en række saftprodukter, som Rynkeby har udviklet særligt til restauranter. Tanken er, at de forskellige slags saft skal minde om vin (ikke nødvendigvis smagsmæssigt men oplevelsesmæssigt), og ideen er sådan set god, men jeg synes også, at noget af charmen ved saftmenuer forsvinder. Det er selvfølgelig sjovt at prøve første gang, men hvis konceptet breder sig til andre restauranter, så bliver det lidt for ensformigt for dem, der ikke drikker alkohol. Den første saft, jeg prøvede, var lavet på druer og hyldeblomst og smagte i øvrigt glimrende – havde en let sødme og lidt friskhed.

Gemalen snuppede i øvrigt en øl. Her var udvalget ret beskedent – og lidt kedeligt, eftersom det bestod af Herslev øl. Ikke et ondt ord om Herslev – de laver glimrende øl – men når jeg går på en restaurant som 56 grader, hvor der er fokus på “en særlig kulinarisk oplevelse” (som restauranten skriver på hjemmesiden), så forventer jeg et øludvalg, der rummer andet end almindelige supermarkedsøl. 

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNok om drikkevarerne. Tilbage til maden. Vores forret bestod af en blomkålspuré med grillet blomkål, tørrede torskeflager, urter, tang og en kærnemælkssauce – vist nok med ost i. En ret interessant kombination, hvor den milde men fyldige sauce gik godt sammen med kålen og krydderurterne.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste saft kom på bordet, og det var en letgrumset og tyktflydende sag, som bestod af blommer og kirsebær, der var fadlagret. En udmærket saft, der havde en god fylde.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten bestod af nyretapper med spinat, der gemte sig bag tynde skiver af glaskål og blev serveret sammen med løg, der var tilberedt på tre forskellige måder, en sennepssauce samt lidt løvstikke. Et forholdsvist sikkert valg med det møre kød og de saftige, søde løg. Dejligt med den friskhed, som glaskålen tilførte retten.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu spurgte tjeneren, om vi ville have en osteanretning. Det undgår vi normalt, da de fleste restauranter disker op med nogle kedelige serveringer (og her mener jeg 3-4 små stykker ost med lidt tilbehør til), men vi lod os lokke – ikke mindst fordi han var hurtig til at foreslå, at vi kunne jo dele den. Det gjorde vi så – og det var desværre ‘bare’ en anretning med tre meget små stykker ost. Der var dog lidt lækkert figenbrød til samt lidt sødt tilbehør, og ostene i sig selv var udmærkede, selvom jeg gerne havde set et lidt større spænd smagsmæssigt. Men til 125 kroner synes jeg, at det var for dyrt.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen sidste saft kom på bordet, og her fik jeg desværre ikke noteret, hvad den bestod af. Den smagte dog – ligesom de andre – ganske udmærket og var nok den, der gav den mest vinøse oplevelse.

56 grader, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så var det tid til aftenens søde punktum – en ret skør anretning, der bestod af hindbæris med blomkålspuré, hindbærmarengs og glaserede popcorn! På papiret lyder det ret vanvittigt, men smagsmæssigt var det helt i top. Aftenens bedste servering – meget kreativt og spændende.

Vi havde en hyggelig aften hos 56 grader, og maden smagte ganske glimrende. Jeg havde dog forventet lidt mere vildskab i køkkenet – lidt flere spektakulære overraskelser og finurlige detaljer – ikke mindst fordi stedet har fået så gode anmeldelser. Maden var dog velsmagende, og desserten var som sagt meget kreativ og lækker. Osteanretningen var noget kedelig (og dyr), og saftmenuen var udmærket men måske ikke en, jeg ville have behov for at prøve flere gange.

Jeg ender på 4 stjerner med pil op til 56 grader.

Restaurant IBU

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste måned var jeg på Restaurant IBU sammen med min Onkel Rejsende Mac. Restaurant IBU serverer asiatisk fusionsmad og har et bredt udvalg af spændende retter på menuen.

Restauranten har en a la carte menu, men du kan også få alle retter til den samlede pris af 650 kr. Nu var det jo fredag, og vi er begge ret nysgerrige mht. mad, så vi valgte at gå all-in, hvilket viste sig at være en rigtig god idé.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi lagde ud med en drink hver. Min ven skulle ikke have alkohol, men tjeneren tilbød, at de kunne lave en af drinksene uden alkohol, hvilket hun takkede ja til og nød derefter i fulde drag. Jeg var også overmåde tilfreds med min – den var virkelig god. Som i virkelig, virkelig god!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… ooog så begyndte maden så småt at komme på bordet. Første ret var denne paratha, som vi delte. Det er en slags mellemting mellem en pandekage og et fladbrød. Den var toppet med noget, jeg mener var en blomskålscreme samt fedtegrever og derefter toppet med en gavmild mængde sommertrøffel. En syndig lækkerbisken at starte på.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter kom der østers med hvid soyasauce og vinaigrette lavet på sake. En frisk anretning, hvor skaldyret fik et småsyrligt spark. Meget lækkert.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste ret kom også fra havet og bestod af små kammuslinger med tynde skiver af daidai, der blev serveret med en wasabicreme. Den var ikke så hidsig, som wasabi ellers kan være, hvilket var meget godt, da den så havde overdøvet kammuslingerne fuldstændig. 

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi blev i ‘nipseafdelingen’, for den næste deletallerken bestod af et udvalg af syltede grøntsager, som vi gik på opdagelse i. Et bredt udvalg af sprøde, letsyrlige og bitre sager. Meget delikat.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu kom de lidt mere fyldige retter på bordet. Først var der blæksprutte krydret med sambal. Nu er der ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for blæksprutte, og dette var bestemt en lækker udgave. Saftig, mør og fint krydret.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHertil var der en lille mundrenser – eller sådan opfattede jeg den i hvert fald som. Jeg mener, at det var agurkeskiver i en kokosmælklage. Ikke en ret jeg er stødt på før, men fint balanceret og interessant kombination.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så kom der mere kød på bordet. En lille men ret bestemt lækker omgang spareribs toppet med forskellige slags sesamfrø og forårsløg. Saftige, klistrede, krydrede og søde – eller sagt på en anden måde: Helt perfekte spareribs!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var også plads til en lammerendang – en velkrydret og meget mør ret med lam. må jeg så være svar skyldig mht. hvad retten bestod af.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDenne beskedent udseende ret viste sig at indeholde overraskende meget smag. De kogte ris var toppet med sprødt kyllingeskind, og ved siden af var der en lille skål med en æggeblomme, der lå i en krydret sauce. Sidstnævnte hældte man så ud over risene og guffede løs. Det var en god, solid ret!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu begyndte vi godt at kunne mærke mætheden, så det var meget passende, at den næste ret bestod af små stykker stegt vagtel med forskellig slags tilbehør til. Kødet var tilpas saftigt til trods for, at det var små stykker, og det i sig selv var lidt af en bedrift. 

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Vi fik også lidt flere grøntsager – denne gang spinat, der var kombineret med brunet smør, hasselnødder og vist nok også nudler. Og nu er det jo de færreste ting, der smager dårligt sammen med brunet smør, så denne gang gled også fint ned. Så lækkert!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fik også disse ultratynde melonstykker, der var vendt i en krydret lage. Jeg vil gætte på, at der blandt andet var chili i – den bed i hvert fald lidt, og det passede godt sammen med den søde melon.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så var det tid til desserterne. Jeps, i flertal! Først fik vi denne enkle dessert, der bestod af små stykker asiatisk pære, der var toppet med en yuzu-is. Mild, elegant, frisk – og på den måde meget japansk. En forfriskende dessert, som ville gøre sig godt på en varm sommerdag.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg den allersidste servering denne aften – en brændt marengs med banan og karamel. En dejlig dessert, der dog ikke var så tung og sød, som man kunne frygte ud fra ingredienserne – men det gjorde bestemt ikke noget. Vi var godt mætte på dette tidspunkt, så denne dessert var helt fin at slutte af med.

Betjeningen hos Restaurant IBU var rigtig fin. Tjenerne var søde og opmærksomme, og så var de også gode til at foreslå alternativer, da der var et par ting, min ven ikke kunne tåle. Vi følte os i det hele taget meget velkomne. Restaurant IBU er helt sikkert en restaurant, jeg meget gerne vender tilbage til.

Jeg ender på 6 sprøde stjerner til Restaurant IBU og et håb om at vende tilbage en anden god gang.

Restaurant Moment

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI sommerferien var gemalen og jeg på miniferie på Djursland, og her besøgte vi blandt andet Restaurant Moment. Da jeg et par måneder inden spurgte efter tips til Djursland via bloggens Facebookside, så blev netop Restaurant Moment anbefalet af flere.

Restaurant Moment er en vegetarrestaurant, og det er ikke noget, de skilter med. Det betød så også, at vi fik den lidt kuriøse oplevelse at se et tysk ægtepar smutte fra restauranten lige efter, at de var ankommet, fordi manden ikke kunne leve med at spise et måltid uden kød! Hvis bare han havde vidst hvilken fantastisk madoplevelse, han dermed gik glip af…

Da vi satte os i lokalet, var der kun et andet par til stede, og de spurgte straks, om vi havde været der før. Det måtte vi indrømme, at vi ikke havde, og så fortalte de smilende, at Restaurant Moment var deres yndlingsrestaurant, og vi kunne godt glæde os! Hermed var barren allerede sat højt, så vores forventninger steg lige en tand mere.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRestaurant Moment har en menu med snacks og 7-8 serveringer til en rasende god pris – nemlig 475 kr i skrivende stund. Jeg blev positivt overrasket over, at den tilhørende vinmenu ’kun’ bestod af fire glas vin, for jeg har tit oplevet, at restauranter kan have vinmenuer med 6-10 glas, og det er altså lige i overkanten. Gemalen skulle ikke have alkohol, da han kørte bilen, så han valgte i stedet saftmenuen.

Jeg startede med en hvidvin, mens gemalen fik en saft lavet på kombucha og urter. Begge var meget delikate, men vi var dog meget fascinerende af kombuchasaften, som smagte utrolig godt og virkelig var en positiv oplevelse.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå kom første snack på bordet. Den bestod af hampestænger serveret sammen med en blomkålscreme. Hertil var der katostblade drysset med brændt porre og gran samt en creme med kerner. Meget fin og rimelig mild servering.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste snack var en lille nuttet sag – nemlig en spæd gulerod med anis, enebær og birkes. Ganske glimrende men mere smuk end spektakulær.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå var der til gengæld mere knald på næste snack, der bestod af kogte kartofler lagt på et leje af lange sprøde croutoner og serveret sammen med ærteskum med rygeost, brændt malt samt pibeløg. Absolut et lækkert lille stykke

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg satte virkelig pris på, at Restaurant Moment bevægede sig uden for den gængse palet af råvarer og brugte en del grøntsager og krydderurter, man ellers sjældent ser i den danske madlavning. Det gjorde sig blandt andet gældende ved denne ret, der bestod af agurk tilberedt på forskellige måder og kombineret med en tomatemulsion og en creme lavet på portulak og savtang.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit andet glas hvidvin var fra samme producent og på samme drue, men produceret via en anden metode, og det var interessant at opleve, hvor forskellige de to glas vin var. Gemalens saft var igen lavet på kombucha men denne gang kombineret med hyldeblomst, æbler og mynte. En frisk og lækker sag. 

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var også en interessant oplevelse – her fik vi en suppe lavet på surdejsprincippet sammen med en friteret courgetteblomst. En forholdsvis intens smag, hvor man helt klart kunne smage surdejen uden at den dog blev besk. Meget spændende!

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå nåede vi til en af aftenens smukkeste serveringer – en porreterrine serveret sammen med løgcreme, løg og morgenfrue. Den panggrønne farve struttede af vitaminer og oplyste nærmest bordet med sin glade, grønne farve. Virkelig lækkert.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseIngen restaurant uden godt brød så det fik vi naturligvis også. Kuvertbrødet blev serveret sammen med hjemmelavet smør med løgpulver samt en lysegrøn løgolie.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit tredje glas var en rosé, som lige var en tand mere feel good end den ellers lækre saft, som gemalen drak. Den bestod af kirsebær, solbær og kefir.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter fortsatte serveringerne. Næste ret bestod af spidskål – muligvis kogt – der blev serveret sammen med fermenterede jordbær og hindbær samt creme fraiche. Igen en spændende og anderledes servering, som fungerede virkelig godt.Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDisse grillede auberginer ser måske lidt mørke ud, men de var helt perfekte sammen med de orange tomater, løgskiverne, det fine pak choy-støv og cremen på hvide asparges. En ret funky og velsmagende sommerret.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste glas vin var en orange vin, der var lavet på muskatdruen. Ikke voldsomt sød og dermed heller ikke så klistret, som nogle dessertvine kan blive. Den havde en fin lille sødme. Gemalens sidste glas saft var – ligesom de foregående – også ganske dejligt, men jeg kan desværre ikke huske, hvad den var lavet på.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste salte ret bestod af bagt hokkaidogræskar serveret med græskarcreme, vinaigrette lavet på citron og olivenolie, gedefeta samt ristede kerner. En all time efterårs-klassiker hvis du spørger mig. Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi blev tilbudt at holde en lille pause inden desserterne, hvor vi kunne gå en tur i de frodige drivhuse, som Restaurant Moment var omgivet af. Det kunne vi naturligvis ikke modstå, så vi gik rundt og beundrede de mange spændende planter, der voksede i området – nåja, og hilste igen på en meget selskabelig kat, som vældig gerne ville i kontakt med folk.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTilbage ved bordet kunne vi nyde en smuk og indbydende dessert, der bestod af chokoladeganache, solstik, ribs og fermenterede pollen. En virkelig lækkerbisken, som havde en god fyldig smag og samtidig lidt syre fra ribsene.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOoooog allersidste ret denne aften var denne smukke servering – en hjemmelavet mascarpone med solbær, friske solbær, hvid chokoladegranulat, frisk jordskok, hvid chokoladekage-is samt en lavendel-induceret blomme. Wow!

Aftenen hos Restaurant Moment var – udover den fantastisk velsmagende og innovative mad – også præget af en god og hyggelig stemning, hvilket ikke mindst skyldtes de venlige, smilende og meget vidende tjenere. Vi fik en fremragende service, og det var i det hele taget en oplevelse, der bringer Restaurant Moment op i vores top-tre-liste over bedste restaurantoplevelser for 2017.

Da det andet par, som jeg nævnte i starten, skulle til at gå, måtte vi selvfølgelig fortælle dem, at hvis Restaurant Moment lå tættere på, hvor vi bor, så ville det også blive vores stamsted. I stedet må jeg blot love mig selv (og gemalen), at vi skal kigge forbi stedet, når vi atter kommer på de kanter.

Restaurant Moment får seks fuldfede stjerner og en varm anbefaling derfra. Uanset om man er vegetar eller ej – dette sted er værd at køre efter.

Restaurant TIAN Experience Taste

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienRestaurant TIAN Experience ligger i Wien, og her spiste vi på vores ferie i foråret. Jeg har masser af dårlige undskyldninger for, hvorfor jeg først skriver anmeldelsen nu (primært noget med det ekstremt gode danske sommervejr, og at jeg generelt er bagud med restaurantanmeldelser). Derudover vil jeg lige beklage billedkvaliteten – mit kamera brød sammen i starten, så de fleste billeder er taget med mobiltelefonen. Der er dog ingen tvivl om, at jeg bliver nødt til at fortælle om TIAN Experience, for det var en fantastisk oplevelse!

TIAN Experience er en Michelin-stjernet vegetarrestaurant, og prisniveauet er derfor i den høje ende – uden dog at være blandt de dyreste Michelin-restauranter. Vi tog den fulde menu med naturvine til.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienRestauranten ligger i et stilfuldt lokale, som er en sjov kombination af klassisk stuk og plantepotter på væggen. Vi fik et bord, hvor vi havde et fint view ud over resten af lokalet, men vi var ærlig talt mest optaget af maden og hinanden, så det var ikke meget, vi fik kigget omkring.

Som jeg skrev i starten, så var dette en uovertruffen oplevelse. Jeg vil derfor ikke sidde og rose hver ret, som jeg nu viser billeder af, for det hele var godt – masser af smagsnuancer og intensitet samt en kreativitet, der vidner om en stor viden om og kærlighed til grøntsager.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienSom de fleste andre Michelin-restauranter lagde TIAN Experience ud med en lang række appetizers. Først denne lillebitte anretning med en lun sellerijuice serveret med en lille sellerikiks og selleriterrine. En forfriskende start. 

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienNæste lille servering var en jordskokkecreme med revne hasselnødder. En mild og cremet sag, hvor nødderne supplerede jordskokkecremen rigtig godt.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDer skulle naturligvis også kuvertbrød på bordet, og her fik vi denne flotte anretning med knækbrød til højre, selve brødet i midten samt forskellige olier samt salt til venstre.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDenne smukke mini-servering bestod – så vidt jeg kan tyde mine noter – af forskellige udgaver af radiccio serveret med henholdsvis en trøffelsauce og en citronhasselnøddeskum. Vældig yndig ret, men smagen husker jeg desværre ikke.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienSå blev der skruet op for de forårsgrønne farver i denne ret, der bestod af rosenkål med rosenkålssauce og små dråber æblegelé. Der var også et hint af enebær i. 

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienNu var tiden kommet til en linsesuppe med mungbønner og et stykke frossen gedemælk. En ret skør men utrolig velfungerende ret.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDenne svampesuppe så måske ikke ud af meget, men den havde en virkelig intens og lækker svampesmag fra de røgede svampe, der var kombineret med løvstikke og fermenterede artiskokker samt dråber af bladsellericreme. Suppen var langtidstilberedt – vist nok over tredive timer. Vi udfrittede tjeneren mht. hvordan den var lavet, og vi var imponerede over, hvor meget smag de havde fået frem i retten, når den var lavet på få og simple råvarer.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDen næste ret var et studie i scorzonerod. Den var nemlig tilberedt på forskellig vis -.både kogt, forkullet og vist nok fermenteret i den sidste udgave. Rødderne var kombineret med forskellige cremer, der blandt andet var lavet på kastanje og slåen. Jeg kom helt til at tænke på nogle af retterne fra vores besøg på det hedengange noma, da jeg så anretningen – enkel og alligevel med mange detaljer.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienNæste ret puttede sig i en lille skål. Den bestod af en lækker persillerodscreme, der var toppet med hjemmelavet couscous kerner og kombineret med friteret persillerod, tørret persillerod og et par ekstra udgaver af persillerod, som jeg ikke husker. Det var heromkring, at vi opgav at prøve at genskabe nogle af retterne selv og blot sagde til tjenerne, at vi godt ville have en af deres kokke med hjem i stedet 😀

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienNu nærmede vi os så småt desserten – eller rettere desserterne – og som optakt fik vi denne lillebitte servering, der bestod af en kold Earl Grey Black Tea med jordbærsauce og kokoscreme.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienHa, men vi skulle da slet ikke have dessert endnu! Nænej – først kom denne servering på bordet. En fast creme lavet på surdej, der var pyntet med tynde flager samt grillet kål og risotto lavet på spirer. Dertil en smule kålsauce. Jeg var lidt skeptisk over for surdejsindslaget på tallerkenen, men det fungerede fint – specielt men velsmagende.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienOg aftenens sidste (rigtig) grønne ret blev denne pangfarvede ret, der bestod af broccoli, blomkål, yoghurt og mandler – både i cremet og fast form.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDer indgik naturligvis også en osteservering som en del af menuen, men den var noget anderledes i forhold til, hvad vi er vant til at opleve på restauranter! Den ene var en blanding af gedeost og mandler, der var smurt oven på et stykket ristet brød og pyntet med lidt forskelligt grønt. Den anden var en schweizisk blåskimmelost lavet på fåremælk, der var toppet med en forkullet skive af hvidløg og oliven. Meget spændende!

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienSå kom den første dessert på bordet, og næææ hvor var den nydelig! En smukt anrettet vegansk panna cotta ‘omringet’ af kogt tapioka og toppet med en kugle karamelis og poppede tapioka. Så smuk! Og en forholdsvis afdæmpet sødme.

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDen sidste dessert var denne smukke, funky ret inspireret af den vilde skov. Den bestod af et tyndt lag chokolademousse, drysset med knust chokolade og toppet med rødbedeis samt sukrede stykker kål! Total pløk sammensætning men ikke desto mindre yderst gennemtænkt. Og ja, grøntsager kan sagtens fungere i en dessert 🙂

TIAN Experience, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Wien… ooog så var der også en lille petit fours til aller aller sidst. En chokoladecigar med banan og nogle sukrede stykker, som muligvis var ‘æbleflæsk’ lavet på whisky?

Som jeg indledte med at sige, så var det en absolut fantastisk aften hos TIAN Experience. Maden var vanvittig lækker – nuanceret i både smag, udseende og tilberedning – og det var skønt at se, hvordan restauranten havde formået at lave så spændende og varierede retter med grøntsager.

Betjeningen hos TIAN Experience var uovertruffen. Venlig, smilende og underholdende, og tjenerne var gode til at fortælle om både vin og mad. Vi havde som sagt joket med et par af tjenerne om, at vi godt ville have en af deres kokke med hjem, men vi blev alligevel noget overraskede, da vi skulle til at gå. Her dukkede overtjeneren op sammen med en af kokkene og sagde, at ham kunne vi bare tage med hjem! Det er altså skønt, når selv restauranter i Michelin-klassen kan have humor.

Jeg giver TIAN Experience absolut topkarakter – seks stjerner – og mine varmeste anbefalinger. Skal du til Wien, bør du virkelig unde dig selv at spise dette sted.

Dorfs Gastrobar

dorfs gastrobar, ølbar, ginbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg tog min belgiske ven med på Dorfs Gastrobar, da vi for nylig skulle finde et sted til en drink og lidt at spise. Inden da havde jeg dog købt et par tilbudskuponer hos Tipster, som gav os rabat på gin- og ølsmagning med tapas til.

Dorfs Gastrobar ligger i det centrale København – lige bag Helligåndskirken – og har en lang liste af øl og gin på menukortet, men kan også tilbyde cocktails, østers og tapas.

Jeg valgte tre forskellige gin med en tonic og tre forskellige slags pynt/smagsgivere til. Jeg blev lidt overrasket, da de havde udsolgt af en lang række af de gin og øl, de havde på kortet – ikke mindst fordi en del af de udsolgte varer er nogle, der er ret lette at skaffe (blandt andet i de mest almindelige supermarkeder). Jeg måtte derfor ændre to af mine tre gin-ønsker samt mit tonic-ønske, og min ven måtte også ændre på nogle af sine øl-ønsker.

dorfs gastrobar, ølbar, ginbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg endte derfor med disse tre – ret forskellige – gin. Den første var en mild japansk gin, Jinzu, som kræver en meget forsigtig tonic til, så ginnen ikke bliver overdøvet. Meget fin og elegant sag, som også sagtens kan tåles at drikkes rent. Den er blandt andet lavet på den asiatiske citrusfrugt yuzu og derefter blandet med sake. Den fik jeg naturligvis med citron til.

Den anden var Moletto Gin – en italiensk gin, der smagte af tomat! Det var en yderst interessant oplevelse. Ginnen gik godt sammen med tapasserveringen, men det er næppe en gin, jeg kunne finde på at købe, hvis jeg blot skulle nyde en g&t en aften. Den gik fint sammen med agurk.

Den sidste var en Oak Gin fra Copenhagen Distillery, der er lagret på egetræsfad. En kraftig og mørk gin, som smagsmæssigt nærmest kan sammenlignes med en god rom eller whisky. Det er også en gin, der ligger i den høje ende – mener jeg har set den til 700 kr på nettet, så det er næppe en, jeg går ud og køber. Men lækker var den! Ved ikke helt hvad jeg syntes om korianderen til – den var sådan set ikke nødvendig.

dorfs gastrobar, ølbar, ginbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMin vens udvalg af øl-smagsprøver. Jeg syntes personligt, at udvalget af øl var lidt skuffende – der manglede flere mikrobryggerier og en større bredde i smagspaletten.

dorfs gastrobar, ølbar, ginbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så var der som sagt også tapas. Vi delte et stort bræt med tapas med brød til.

dorfs gastrobar, ølbar, ginbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet var en udmærket servering – meget standard, men et fint udvalg af både ost, pølse og skinke, lidt oliven og soltørrede tomater til samt et hæderligt brød.

Betjeningen var sød og smilende men desværre noget langsom. Der gik lang tid, før vores drikkevarer og tapas kom, men heldigvis var vi i godt selskab og skulle ikke nå noget.

Jeg kan godt lide konceptet med, at man kan købe et smagebræt – ikke mindst når man også kan få tapas til. Det gør Dorfs Gastrobar til et oplagt mål, hvis man søger et sted, hvor man kan nippe til lidt forskelligt mad og drikke, mens man hyggesnakker med en god ven. Det var dog skuffende, at der var så meget på menukortet, de ikke havde på lager – og det gjorde mig som gæst lidt utryg, at det også drejede sig om helt basale øl og gin, som burde være lette at skaffe og dermed have på lager. Det vidnede ikke ligefrem om et godt overblik mht. lagerbeholdning, men det er forhåbentlig noget, de kan få styr på med tiden.