Italo Disco

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnItalo Disco er en italiensk restaurant, der åbnede i København for få måneder siden, og den besøgte jeg sammen med nogle kolleger tidligere på ugen. Vi var lidt spændte på, hvad vi ville få serveret, for Italo Disco er mildest talt nærige med informationerne på deres hjemmeside, der hverken afslører prisniveau eller menu. Der er link til bordbestilling, mail samt deres Facebookside, og går man lidt på opdagelse der, kan man se i en anmeldelse, at prisniveauet ligger på 350 kr for en menu. Det er så lidt dyrere end de 250 kr, som Italo Disco selv har skrevet i en opdatering fra december.

Menuen skifter fra dag til dag, og da den leveres mundtligt, så har jeg kun noteret de overordnede træk ved retterne herunder – jeg syntes nemlig, det blev lige lovlig pertentligt, hvis jeg hev en papirblok frem og bad tjeneren gentage.

Vi startede en række små deleretter – antipasti – som vi var fire personer om at dele. Første ret var en grøntsagsret, hvor hovedbestanddelen var en sprød, mild italiensk grøntsag, som ikke findes i Skandinavien. Den ligner fennikel men er meget mild i smagen – sådan nærmest som umodne mandler. Den var vendt i en mild ansjosdressing og var ganske fin.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter kom en klassiker på bordet – melon med skinke – og pølse. En lille hapser til hver. Ganske udmærket.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTredje tallerken indeholdt også en klassiker – nemlig okseinderlår med olivenolie og store flager af parmesan. I denne udgave var den dog også toppet med en kraftig peberfrugtspuré. Meget lækkert.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i København… og den sidste antipasti-servering var disse lækre grønne asparges, der blev serveret sammen med kogte æg og mascarponedressing. En god fyldig kombination med den forholdsvis fede dressing, de kogte æg samt de friske forårs-asparges. Klart den bedste af retterne.

Der var i øvrigt friskbagt brød til retterne samt – selvfølgelig – olivenolie.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter gik vi over til de lune retter. Første servering var penne, der var vendt i en kraftig basilikumpesto. Meget simpel men velsmagende. Portionen var dog ret lille (der var, hvad der ville svare til 3-4 spsk), men jeg gættede på, at næste servering ville være noget større.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHer blev jeg dog noget overrasket, for portionsstørrelsen var nogenlunde den samme. Retten bestod af linguini vendt i tomatsauce sammen med grønne hestebønner og toppet med lidt friskrevet parmesan. Igen en simpel men fin ret.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDesserten holdt stilen fra de foregående retter – småt og simpelt men velsmagende. Den bestod af skiver af frisk blodappelsin kombineret med en citroncreme, der var skøn. Intet mindre. Den kunne jeg godt have spist meget mere af :)

Italo Disco er ikke synderlig pænt indrettet, men det gør ikke så meget, for det lader til at være et sted, hvor de lokale gerne snupper aftensmaden, og så behøver omgivelserne ikke at være så formelle. Da vi spiste der, kom der en del stamkunder i løbet af aftenen, og stedet fik hurtigt lidt hyggelig bistrostemning.

Maden var glimrende, men der var for lidt. Jeg var heldigvis ikke voldsomt sulten den dag, men jeg gik ikke ligefrem mæt derfra. Når jeg så sammenligner den simple mad med prisniveauet, så synes jeg ikke helt, det hænger sammen – i hvert fald ikke, når jeg kan se, hvad man kan få andre steder i København (og her tænker jeg ikke på kæderestauranterne).

Pudsigt nok anmeldte Politiken restauranten i torsdags. Her lød det dog som om, at anmelderen havde fået antipasti, to pastaretter, en hovedret samt dessert – dvs. en ret mere, end da vi spiste der. Jeg spekulerer derfor over, om Italo Disco ganske enkelt glemte at servere en ret for os, eller om Politikens anmelder blot har været mere heldig end os.

Italo Disco er et fint, lille og uformelt sted. Som gæst savner jeg dog mere information på deres hjemmeside – bare så jeg har en idé om, hvad jeg kan forvente – og så burde portionsstørrelsen skrues en tand op.

Jeg havner på tre stjerner med en lille pil op til Italo Disco.

Dahl & Dahl

Dahl & Dahl, cocktailbar, bar, tapas, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor nylig lokkede jeg en af vennerne med på cocktailbar i København –  nærmere bestemt Dahl & Dahl. Jeg havde nemlig købt en Sweetdeal, der gav halv pris på deres tapasservering, og så var det jo en kærkommen anledning til at mødes… (for at drikke et par cocktails! Ahem).

Dahl & Dahl røber ikke særlig meget om udvalget af drikkevarer på deres hjemmeside, men jeg kan fortælle, at de har en ganske pænt udvalg af cocktails, og mange af dem lød så indbydende, at vi havde svært ved at vælge! Vi endte dog begge med at ville starte med en Konjaniss, og her blev vi positivt overrasket, for det viste sig, at der var mængderabat. Én cocktail koster omkring 85 kr, men bestiller man to af den samme, koster det 100 kr – i alt! Rigtig fint tilbud. Drinken bestod af chilivodka, koriander, lime, sirup og citronsodavand, og jeg må indrømme, at den var temmelig godt skruet sammen! Jeg var lidt skeptisk mht. chilivodkaen, men den havde det helt rigtige chilibid uden at det blev ubehageligt, og kombineret med de søde og syrlige elementer sad drinken lige i skabet!

Dahl & Dahl, cocktailbar, bar, tapas, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVores tapasservering var anrettet på ét bræt, som vi delte, og da vi kun var moderat sultne, var der mere end rigeligt. Et glimrende udvalg af paté, oste, pølse, pesto med mere. Det var i øvrigt primært danske råvarer – nærmere bestemt bornholmske – der var brugt til tapasanretningen, og det fungerede ganske godt med en dansk tapasanretning.

Dahl & Dahl, cocktailbar, bar, tapas, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var lidt forskelligt brød til, men det var på det jævne. Jeg ville ønske, det var mere saftigt og smagte af mere.

Dahl & Dahl, cocktailbar, bar, tapas, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen første drink forsvandt stille og roligt, og det blev efterhånden tid til en drink mere. Denne gang tog vi dog to forskellige – jeg en Dahl’s Byjlenbær, der bestod af St. Germain, blåbærpuré, Cava og lime. En ret interessant drink, som jeg godt kunne lide i starten, men så var det, som om den blev lidt for mættende og fad i smagen. Ærgerligt for det var ellers en noget anderledes drink i forhold til, hvad jeg ellers er stødt på.

Servicen hos Dahl & Dahl var ganske fin – søde, smilende og munter betjening – og vi hyggede os fint.

Dahl & Dahl er et sted, jeg godt kunne finde på at besøge igen – ikke mindst for at prøve flere af de lokkende cocktails fra drinkskortet. Tapasanretningen var glimrende, men det var lidt synd, at brødet ikke var bedre – det kunne have givet et ekstra point til spiseoplevelsen. Jeg ender på fire solide stjerner til Dahl & Dahl.

Roskilde rykker på madfronten

Roskilde DomkirkeRoskilde er på mange måder en dejlig by, men på ét punkt har det haltet en del gennem årene, og det er på madfronten. Bevares – der er skam dejlige restauranter som Restaurant Mumm og Restaurant Vigen, men der er manglet et bredere (og bedre) udvalg af restauranter i mellemprisklassen. Og udvalget af råvarer kunne også være bedre. Jojo, vi har skam torvedag onsdag og lørdag, hvor der især i sommerhalvåret er et ganske pænt udvalg af lokale råvarer, men så har man som fuldtidsarbejdende reelt set kun lørdag formiddag til at handle ind i.

Men det er heldigvis ved at ændre sig. I løbet af de sidste par år – og især det seneste års tid – er der dukket adskillelige nye butikker og spisesteder op i byen. Her er en lille rundtur til de nye steder. Vi starter med butikkerne.

Landmad RoskildeLandmad
Sidste år åbnede Landmad – en hyggelig delikatesseforretning, der også har et caféområde samt lokaler oven på, man også kan benytte. Jeg har besøgt stedet flere gange, og de har et fint udvalg af varer – især lokalt producerede – der blandt andet omfatter øl, økologisk kød og syltede sager. Selve butikken kommer jeg nok ikke til at benytte så meget, da jeg foretrækker at lave mange af tingene selv, men jeg overvejer at prøve caféen på et tidspunkt. Uanset hvad så er det en hyggelig butik, hvor der er god mulighed for at finde en skøn værtsgave eller lidt lækkert til weekenden. Landmad ligger i Skomagergade.

fiskehandler Roskilde, Kuberts FiskKuberts Fisk
Området omkring Støden – der hvor Slagter Frimann i forvejen ligger – er ved at udvikle sig til et lille eldorado af madbutikker. Den 1. april fik Roskilde ENDELIG en fiskehandler igen, og det var heldigvis ikke en aprilsnar men måske den butiksåbning, jeg har glædet mig mest til i år. For sævan hvor har vi manglet en fiskehandler. Der plejer ganske vist at være 2-3 habile fiskeboder til torvedag, men som sagt – hvis man ikke lige har tid om lørdagen… Gemalen og jeg kiggede forbi Kuberts Fisk på åbningsdagen og købte lidt gode sager – blandt andet en aldeles glimrende fiskefars. Den skal jeg købe mere af på et andet tidspunkt.

Conditoriet RoskildeConditoriet
Tæt på Kuberts Fisk – på den anden side af slagterbutikken – er der også åbnet en bager/konditori/café ved navn Conditoriet. Jeg har ikke besøgt stedet endnu, men det lyder lovende. Du kan læse mere om stedet i den lokale avis.

Lauras Bakery og Emmery’s
Conditoriet er ikke eneste bager, der er åbnet i Roskilde i løbet af det sidste års tid. Sidste sommer åbnede Lauras Bakery over for ostebutikken Caseus, og i starten af året åbnede Emmery’s en butik ved siden af Domapoteket. Jeg læste i går i den lokale avis, at Emmery’s har fået den bedste butiksåbning nogensinde i kædens historie i Roskilde, så der har åbenbart været et udækket behov for spændende brød i byen.

Flere butikker på vej
Der kommer efter sigende flere butikker i området omkring Støden, men det ser pt. ud til, at der går noget tid, før flere åbner.

DisOtto, restaurant, pizzeria, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde, pizzeria i RoskildeDisOtto
Take away-scenen i Roskilde har været virkelig skuffende i mange år. Udvalget har indtil nu primært bestået af masser af grillmad og middelmådige pizzaer, enkelte glimrende sushisteder samt nogle få thairestauranter og indiske spisesteder af blandet kvalitet. Det har så også betydet, at jeg i mange år kun spiste take away én dag om året (ja, 1. januar ligesom alle andre), da jeg kunne lave maden billigere, bedre og hurtigere selv. Hvem gider at bestille take away, når det alligevel tager en time, før det bliver leveret?

Men så åbnede DisOtto på Køgevej for et par måneder siden… Det lille pizzeria ejes af to brødre, der havde pizzeriaet Da Marco É Paolo for nogle år tilbage. Desværre valgte de at lukke den for at tage på madeventyr i en anden by, men nu er de tilbage, og det er jeg meget glad for. De kan nemlig bage rigtig italienske pizzaer, og de udgør en reel trussel mod min aversion mod take away-mad. Damn it…

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseWHY Food & Cocktails
Sidste efterår fik Roskilde et nyt spisested, der både serverer cocktails og dansk-asiatisk fusionsmad. WHY Food & Cocktails ligger i de gamle Gimle-lokaler (som sidenhen blev til Bjergtrolden, og som nu er – ja – WHY Food & Cocktails). Stedet er rasende hyggeligt indrettet, og det er dejligt med en helt ny type spisested i byen, som tilmed er friske på at ryste nogle drinks. Mere af det, tak!

Skänk, vinbar, Roskilde, restauranter i RoskildeSkänk
Nu vi er ved drikkevarer, så kan jeg ikke undgå at nævne Skänk. Vinbaren har ganske vist eksisteret et par år nu og er lige på grænsen til at være ‘for gammel’ til denne liste, men det er byens første og eneste vinbar, og den er virkelig et besøg værd. Lækre vine og dejlig tapas.

Restaurant Upstairs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeRestaurant Upstairs
Jeg efterlyste i starten af indlægget flere lødige restauranter i mellemprisklassen, og det er der også kommet gennem de sidste par år. Restaurant Upstairs åbnede for et par år siden i Skomagergade. Her kan du få et glimrende måltid mad til en ganske fornuftig pris. Vær dog lige opmærksom på, at det er provinsportioner, der er tale om – der er fyldt godt op på tallerkenen – så jeg vil anbefale, at du venter med at bestille dessert, indtil du ved, om du stadig er sulten på det tidspunkt :)

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelsePipers Hus
Mange roskildensere har gennem årene undret sig over, hvorfor den lille hyggelige pavillon i Byparken ikke blev brugt som restaurant, men det ændrede sig heldigvis for et par år siden, da stedet blev forvandlet til Pipers Hus. Spisestedet ligger ikke blot i naturskønne omgivelser – de serverer også ganske lækker mad til en fornuftig pris, og så gør de en del ud af at afholde temaaftener, der passer til årstiden.

Sagafjord, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeSagafjord
Det er muligvis lidt snyd at tage bådrestauranten Sagafjord med, for den har eksisteret i mange år, men sidste forår fik den sig en virkelig tiltrængt fornyelse, da Cofocokæden overtog driften af restauranten. Jeg prøvede en af deres aftensejlture inkl. mad, og det var en klar forbedring i forhold til de tidligere forhold – både mht. kvaliteten samt udvalget af retter.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeRestaurant Moehr
Restaurant Moehr åbnede ved siden af Landmad i slutningen af 2015. Restauranten fokuserer på lokale råvarer og laver enkel gourmetmad til en fornuftig pris. Da gemalen og jeg spiste der, var oplevelsen desværre noget blandet (fra det geniale til det kiksede), men jeg har kun hørt godt om restauranten fra venner og familie, så stedet får en chance mere på et andet tidspunkt.

Bone's, Bone's i Roskilde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeFamilierestauranter
Der er også kommet et pænt udvalg af nye familierestauranter i Roskilde gennem de seneste år. Det er ikke en kategori, der interesserer mig synderlig meget, da jeg både synes, at der er nok af den type restauranter i forvejen, samt at man sjældent får en særlig interessant spiseoplevelse sådan et sted. Men jeg har både besøgt Bone’s (skønne spareribs, dårlig bøf) og Restaurant Flammen (glimrende oplevelse, men jeg er bare ikke til buffetrestauranter). Sidstnævnte har i øvrigt fået en lokal pendant, Restaurant Ilden, der lige akkurat nåede at åbne, inden kæderestauranten fra Jylland gjorde sit indtog.

Café 48 RoskildeHvad har jeg glemt?
Ovenstående liste er ikke en fyldestgørende liste over alle de spisesteder og butikker, der er åbnet i løbet af de sidste to år i Roskilde. Der er helt sikkert steder, jeg har overset eller bare ikke ved noget om – for eksempel Café 48, som jeg stødte på i forgårs i Algade tæt på Domapoteket. Jeg tror, den åbnede i sidste måned, men jeg aner intet om stedet. Der er også åbnet en italiensk restaurant, That’s Amore, der ligger ved siden af Kuberts Fisk i Støden. Den restaurant har jeg heller ikke besøgt og har indtil videre hørt blandet om, så den står ikke øverst på ‘to-do-listen’. Til gengæld har jeg flere gange overvejet at smutte forbi Hédins Mad og Smil, der ligger i Hersegade. Det virker som et hyggeligt lille sted med enkel og uprætentiøs mad.

WHY Food and Cocktails

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer er dukket en del spændende spisesteder op i Roskilde i løbet af de seneste år – blandt andet Moehr, DisOtto og Pipers Hus, som jeg tidligere har anmeldt. Et af de nyeste spisesteder er WHY Food and Cocktails, som ligger i centrum i de lokaler, der tidligere husede Gimle og senere hen Bjergtrolden.

WHY Food and Cocktails serverer dansk-asiatisk fusionsmad samt cocktails. Det er en kombination, der er ret sjælden her i Roskilde, men ikke desto mindre meget velkommen, da jeg personligt savner et sted, hvor man kan få sig en cocktail.

Jeg kan godt lide at tjekke menukortet, inden jeg besøger en restaurant, og derfor kiggede jeg også på restaurantens hjemmeside i god tid i forvejen. Det blev jeg dog mere forvirret af, for menukortet er ikke inddelt i forretter, hovedretter og desserter men i kategorier som for eksempel salater, kød og tilbehør. Det fremgår dog ikke, hvor store portionerne er, og hvor mange man forventes at spise for at blive mæt. Sidstnævnte svinger selvfølgelig fra person til person, men mange københavnske restauranter er gode til at angive, hvor mange retter, man typisk skal forvente at bestille. Men det var selvfølgelig ikke mere kompliceret, end at vi blot spurgte tjeneren, da vi havde sat os, og så var hun sød til at forklare (jeg kan i øvrigt afsløre, at de typisk anbefaler, at man tager tre retter fra kortet).

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg startede med at snuppe en frisk og let sødmefuld forårsdrink, Springtime, der bestod af gin, agurkesaft, forårsløg og sirup. En lækker lille sag med en skøn sart lysegrøn farve. Den kunne godt have set lidt mere gin, men ellers en fin drink at starte med.

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg lagde ud med at dele tre sticks, en sød chilidressing samt en grøn salat med æbler, jordnødder, sesamfrø og gomadressing. De tre sticks bestod af to konfiterede kyllingevinger, røget oksekød samt en stor tempurareje. Alle tre var meget lækre – møre, saftige og sprøde (ok, det sidste var kun rejen, men den var så også sprød for tre :)).

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen grønne salat var udmærket og fungerede fint som tilbehør til de tre kødsticks.

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg valgte også at dele de næste retter. Vi valgte to slags tilbehør – tynde brede strimler ‘gulerodspasta’ vendt i gulerodspuré samt gulerodsfrø samt sauterede spinatstængler med soya, hvidløg og tang. Begge serveringer velbalancerede – de var møre med lidt bid og passede godt til kødretterne.

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSom kødret havde jeg valgt beefie beef, der var meget mørt oksekød serveret oven på en hoisin rødvinsreduktion og derefter toppet med brøndkarse. Kødet var tilpas stegt, så det stadig var dejlig saftigt, og den kraftige sauce passede rigtig godt til. Portionen var ikke voldsom stor, men det forventede jeg heller ikke, når det var oksekød.

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDet overraskede os til gengæld, at gemalens kyllingeservering var tre gange så stor! Det virkede ikke særlig gennemtænkt, at kødretternes størrelse svinger så meget, og det var ganske enkelt for voldsomt med to store kyllingelår – de kunne sagtens have nøjedes med et. Men eftersom vi delte, gav det ikke de store problemer – jeg fik blot lidt af hans. Kyllingelårene blev i øvrigt serveret sammen med et sprødt kyllingeskind, stegte svampe og godt med sort peber.

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseWHY Food and Cocktails har ikke det vilde dessertudvalg. De har dagens dessert og dagens kage. Førstnævnte fik jeg ikke fat i, mens dagens kage var en bananlagkage. Sådan et stykke snuppede gemalen, men jeg sprang over og valgte i stedet en cocktail mere – i dette tilfælde en Rasberry Dream, der bestod af hindbærpuré med lys rom, sirup og flødeskum. Den smagte rigtig dejligt – koncentreret hindbær aet med flødeskum, what’s not to like? Men det kunne dog lige så godt have været en dessert, for jeg kunne slet ikke fornemme alkoholen, så det føltes ikke helt som en cocktail.

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseWHY Food and Cocktail er rasende hyggeligt indrettet. Jeg fik kun taget et par billeder af nogle af de hyggekroge, restauranten består af, men der er fin mulighed for at finde et hjørne og lade som om, at man er hjemme hos et vennepar.

WHY Food and Cocktails, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseServicen var også ganske fin hos WHY Food and Cocktails – sød, smilende og hjælpsom betjening.

Så for at opsummere: Maden hos WHY Food and Cocktails er enkel men god. De har til fulde udnyttet råvarerne til at skabe milde og velsmagende retter. Deres cocktails smager også godt, men de kunne godt tåle mere alkohol. Nu er jeg slet ikke til sprittede cocktails, men omvendt vil jeg dog også godt kunne smage, at der er alkohol i, når jeg får en drink. Til gengæld er prisen på restaurantens cocktails meget lav – 75 kr. Personligt vil jeg nu hellere smide 10-20 kr oveni, hvis det er det, der skal til, for at spiritusmængden øges.

Og så er der lige navnet… Det er sjældent, jeg kommenterer på restaurantnavne (og der har ellers været rig mulighed for det de senere år, hvor de nyåbnede københavnske restauranter til tider gakker ud med nogle temmelig sære navne), men jeg bliver nødt til at gøre det i forbindelse med WHY Food and Cocktails. Det er ikke et særligt heldigt eller særligt fængende navn. Det lyder sådan lidt “hvorfor skal jeg dog spise her?”, og det er næppe det, restauranten ønsker at udstråle, for det tiltrækker ikke ligefrem kunder. Men igen – det er en mindre fejl, ligesom menukortet på hjemmesiden også er det – det var først og fremmest maden og drikkevarerne, vi var der for.

Jeg ender på fire stjerner med en lille pil op til WHY Food and Cocktails, og så glæder jeg mig til at kigge forbi en anden gang.

Almanak – The Standard

almanak, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDa jeg havde fødselsdag i sidste uge, lokkede jeg gemalen med på at spise frokost på Almanak. Vi har ind imellem brugt fødselsdage og bryllupsdage som en god undskyldning for at prøve flere af de dyre restauranter i København, men i år havde jeg lyst til noget helt andet og nede på jorden. Jeg havde nemlig set, at Almanak serverer smørrebrød til frokost, og da flere i min omgangskreds havde anbefalet det, blev det der, vi tog hen på dagen.

Almanak er i øvrigt en del af The Standard, der også huser Studio (hvor gemalen og jeg spiste på min fødselsdag forrige år) og Verandah. Vi endte desværre med at få et af de få borde, der var oplyst at kunstigt lys, så jeg beklager det letgullige lys, der er på de følgende billeder.

almanak, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg havde ikke lyst til alkohol på det tidspunkt af dagen, så jeg snuppede et glas hyldeblomstsaft, og så gik vi ellers i gang med at kigge på menukortet.

almanak, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseUdvalget af smørrebrød hos Almanak var ikke voldsomt stort, men alligevel var det svært at vælge, for det lød alt sammen ret indbydende. Jeg endte med at tage et stykke med kogt torsk toppet med citronmayonnaise, tynde skiver af blomkål samt stenbiderrogn. En ret spændende kombination, der fungerede ganske godt. Torsk kan ellers godt være ret anonym i smagen, men dette var en fin sammensætning, hvor de enkelte elementer fik lov til at smage igennem uden at overdøve de andre. Meget fint.

almanak, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit andet stykke smørrebrød bestod af krabbesalat, tynde skriver af knoldselleri, der enten var friterede eller dampede/kogte samt karse. Igen en interessant kombination, der også fungerede glimrende sammen – især med det småbitre touch fra karsen. Til gengæld manglede krabbesalaten syre – den blev lidt for fed og for tung. Krabbesalat er svært at lave, da krabbekød har en ret sød smag, og her var det desværre ikke lykkedes restauranten at få balanceret smagen.

Servicen hos Almanak var lige lovlig lemfældig. Nu må jeg være ærlig og sige, at jeg sjældent forventer superb betjening på københavnske restauranter, men dog som minimum at man føler sig velkommen. Her stod vi pænt og ventede ved indgangen, hvor kvinden ved modtagelsesbordet betjente en anden kunde. Da det åbenbart ville tage et stykke tid, spurgte hun os efter et par minutter, om ikke vi kunne gå videre til bardisken i restauranten. Her stod vi og flagrede lidt, inden det lykkedes os at få kontakt til en tjener, som lidt kort fra hovedet spurgte, om ikke der var betjening ved døren. Da vi forklarede, at vi skam var blevet sendt videre derfra, så han lettere opgivende ud og gik i gang med at finde et bord. Samme tjener virkede også noget kort fra hovedet, da vi skulle bestille, og vi sad derfor lidt og undrede os bagefter, eftersom restauranten langt fra var fyldt op og ikke umiddelbart virkede særlig hektisk.

Jeg synes, Almanak har et lille men spændende udvalg af smørrebrød. Jeg fik også lov til at smage gemalens, hvor især hans tatarmad var ganske god. Min anden mad med krabbesalat trak dog ned i den samlede oplevelse, ligesom den lidt distancerede service også gjorde. Alt i alt ender jeg på fire stjerner til Almanak – en glimrende oplevelse med flere gode træk men også nogle ting, der gjorde, at jeg fik helt den wauw-følelse, jeg havde håbet på.