Bar Next Door

Bar Next Door, cocktailbar, bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTidligere på ugen smuttede jeg på Bar Next Door sammen med en af mine venner. Bar Next Door er Madklubbens seneste projekt og åbnede for en måned siden lige ved siden af Alabama Social og Hanzô. I løbet af den første måned havde baren happy hours hver tirsdag og onsdag, og det kunne vi selvfølgelig ikke stå for, så det nåede vi lige at benytte.

Efter at have konsulteret personalet prøvede vi denne smukke drik som den første – en drink med gin, appelsinjuice, kardemomme, ingefær og rødbedesaft. Vi blev positivt overrasket over balancen i drinken, for vi bange for, at rødbedesaften ville være for dominerende, men det var slet ikke tilfældet. En dejlig frisk drink, der hverken blev for skarp eller for kraftig.

Bar Next Door, cocktailbar, bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste drink var denne cremede sag, hvor billedet desværre ikke helt yder den retfærdighed. Den bestod af græskarvodka (?!), cointreau, limesaft, oliven, salt og citronskal. En skøn sødmefuld sag med cremet skum på toppen, der havde fået en hurtig flambering, så drinken mindede om en crème brulée.

Det ville være en fin drink at slutte af med…

Bar Next Door, cocktailbar, bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… men vi kunne ikke nære os og nuppede en mere! Aftenens sidste drink blev denne smukke og elegante sag, der var lavet på bourbon, becherovka, kakaolikør, kanel, nelliker og mezcal. Vi havde nok forventet en mere dessertagtig drink, men faktisk var det aftenens kraftigste drink, hvor spiritussen var ret tydelig (uden at det dog blev for meget). Bartenderen fortalte, at drinken var inspireret af klassikeren Old Fashioned, og det viste sig, at den var perfekt at slutte af på, da den var ret kraftig, men samtidig også rensede munden for den søde smag fra den forrige drink.

Jeg kommer alt for sjældent på cocktailbar, så jeg er glad for, at vi fik tid til at prøve Bar Next Door. Stedet overraskede positivt – betjeningen var sød og hjælpsom, og drinksene var spændende og godt balancerede.

Normalprisen for drinks hos Bar Next Door ligger mellem 75 kr og 95 kr, hvilket jo ikke er galt, når man ser på det generelle prisniveau for cocktails i København – og da slet ikke, når de var så lækre.

Så ja – jeg kan godt anbefale Bar Next Door. Hyggelig og uformel cocktailbar med et herligt udvalg af skønne cocktails.

Pipers Hus i Roskilde

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRoskilde har efterhånden et ganske pænt udvalg af spisesteder, men jeg savner flere gode restauranter i mellemprisklassen. Det er en af grundene til, at jeg længe har ønsket at prøve Pipers Hus i Byparken, som åbnede for to år siden (ja, jeg ved det – det er ved at være et stykke tid siden). Pipers Hus ligger i den virkelig smukke park i en lille bygning, som man førhen kun kunne leje til private fester. Mange roskildensere (inkl. undertegnede) har længe undret sig over, hvorfor stedet ikke blev lavet om til almindelig restaurant, for det naturskønne område trækker i den grad folk til på alle tidspunkter af året. Så ja – det var en ganske positiv nyhed, da Pipers Hus åbnede. At jeg så har været lidt langsom mht. at få besøgt stedet, det er så ikke deres skyld.

Pipers Hus har åbent 10-22 alle dage, og jeg havde på forhånd besluttet, at vi skulle spise frokost der i løbet af efteråret, så vi samtidig kunne nyde udsigten til den efterårsklædte park. Mere om dette i slutningen af indlægget. Vi havde ikke bestilt bord, men det havde nok været en god idé, for selvom det var en helt almindelig fredag, så fik vi faktisk det allersidste bord, da vi dukkede op til frokosttid!

Pipers Hus kan byde på både brunch, salater og smørrebrød midt på dagen, og det var sidstnævnte, vi var interesserede i.

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi kunne ikke stå for tilbuddet om en frokostplatte til 165 kr, så det valgte både gemalen og jeg. Frokostplatten bestod af tomatsild med kapers og rødløg, fiskefilet med hjemmelavet remoulade, hjemmelavet hønsesalat med syltede rødløg, roastbeef med peberrod og pickles samt brie med farinsyltede valnødder. Hertil smør samt hjemmebagt rugbrød og hvedebrød.

Det er meget få gange, jeg har fået tomatsild, men det er altså en overset form for kryddersild. En dejlig kraftigt krydret tomatmarinade og lækkert med både kapers og rødløg til. Dernæst gik jeg over til fiskefileten, som spøjst nok var skåret til, så det lignede et stykke pizza (jeg gætter på, at de har haft nogle store fiskefileter, som de har skåret i mindre stykker, for udskæringen undrede mig). En udmærket remoulade som dog godt måtte have været lidt kraftigere i smagen.

Hønsesalaten sad lige i skabet, og kombinationen med de syltede løg var godt tænkt, for det gav lidt syre og sprødhed til retten. Til gengæld var roastbeefen med tilbehør den mest skuffende – både kød og pickles manglede smag, og peberroden var også meget mild, så jeg gætter på, at den ikke var friskrevet.

Vi sluttede af med en mild og relativ fast brie, som fungerer godt som afslutning på måltidet.

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelsePipers Hus skal også have ros for at have et fint udvalg at lokale øl på menukortet. Jeg kastede mig over en dejlig Red Cow fra Hornbeer, mens gemalen, der elsker IPA, kunne vælge mellem tre forskellige slags fra Herslev. God stil!

Jeg var meget tilfreds med den frokostplatte, vi spiste, for jeg syntes virkelig, vi fik noget for pengene. Bortset fra roastbeefen, der skuffede, så var de øvrige anretninger velsmagende og lækre, og det var fedt, at der var hjemmebagt brød til.

Vi havde dog én anke i forhold til restauranten, og det var de meget dårlige lydforhold, der var hos Pipers Hus. Støjniveauet var meget højt, og det var ind imellem svært at høre hinanden. Det er svært for stedet at støjdæmpe mere, end de har gjort, for jeg går ud fra, at de fortsat gerne vil have stedet til at ligne en hyggelig havepavillon, men der kunne godt sniges lidt flere tiltag ind i lokalerne, uden at det ville ødelægge indretningen.

Pipers Hus har også åbent om aftenen, og vi kunne se, at de ind imellem også har nogle særlige arrangementer – for eksempel i går, hvor der var lysfest i Roskilde centrum samt til Mortens Aften i november. Jeg kunne snildt finde på at besøge Pipers Hus igen – enten til frokost eller om aftenen – for det er et hyggeligt sted, og prisen er absolut rimelig.

Oplevelsen hos Pipers Hus var til fem stjerner.

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSådan ser Pipers Hus ud, når man kommer trissende i Byparken i Roskilde. I får dog også et par skud mere fra de nærmeste omgivelser, for de smukke efterårstræer var ikke til at stå for.

Efterår i parken efterår i Roskilde Efterår i Byparken

Restaurant Taller

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI starten af oktober havde gemalen og jeg bryllupsdag, og det skulle naturligvis fejres. Vi var ikke i tvivl om, hvor vi ville hen, for siden den venezuelanske gourmetrestaurant, Taller, åbnede i marts, så har den stået øverst på ønskelisten over restauranter, vi gerne ville prøve.

Taller ligger tæt på Kongens Nytorv i nogle forholdsvis små lokaler. Jeg kunne se på restaurantens hjemmeside, at de ikke har a la carte men kun nogle faste menuer – en teatermenu samt en 4-, 7- eller 9-retters menu. De havde også en helaftensmenu for de særligt dedikerede, men vi ‘nøjedes’ med 9 retter. Vi fik desværre ikke udleveret et menukort inden, så vi kunne se, hvad de enkelte menuer indeholdt – kun en mundtlig briefing om størrelsen på de forskellige menuer. Jeg spurgte derfor tjeneren, om det var muligt at få en kopi af menuen, vi spiste, og han svarede, at den kunne han sende til mig per e-mail. Nu har jeg efterfølgende kontaktet Taller to gange i løbet af de følgende uger, men har desværre ikke modtaget en oversigt over menuen, vi spiste :(

Følgende beskrivelse af aftenen er derfor ikke en nær så detaljeret anmeldelse, som jeg gerne ville give, da jeg ikke tog noter undervejs (det var selvfølgelig vigtigere at kigge sin allerkæreste i øjnene hele aftenen), og mange af ingredienserne kendte vi ikke i forvejen. Taller importerer nemlig mange af deres ingredienser – først og fremmest frugt og grønt – direkte fra Venezuela, da man ikke kan få råvarerne her i Europa.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTaller lagde ud med at servere en lille kæk appetizer i form af tynde skiver tomatillos. Den er også kendt som mexicansk tomat, og stødte derfor på navnet flere gange, da jeg havde mexicansk benspænd. Tomatillos er dog nærmere en frugt – men ikke en speciel sød en – mere letsyrlig og frisk i dette tilfælde. Vi fik at vide, at i Venezuela starter et måltid ofte med lidt frugt for lige at sætte maven i gang!

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg der kom søreme også en appetizer mere i form af østers, der havde fået lidt krydret topping. Jeg vil gerne bilde mig selv ind, at det blandt andet var tomat og hvidløg, men jeg kan desværre ikke huske det. Godt smagte de dog – milde og lækre med et lillebitte strejf af hav.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var disse små nuttede hapsere, som mest af alt lignede mini-tacos. De var let-sprøde, saftige, fedtede og fyldt med alskens lækkerier – blandt andet bløde, lækre majskorn. De forsvandt temmelig hurtigt…

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste ret kunne jeg virkelig godt bruge navnet på, for den indeholdt nemlig flere ingredienser, jeg ikke kendte i forvejen. Det gør det derfor også ret svært at beskrive retten. Jeg kan dog fortælle, at under det bløde, hvidgule låg var en cremet, mild masse (konsistensen mindede mest om en mousse med finthakket fyld i – på den gode måde), og at retten var toppet med finthakkede limeblade. Det var en lidt underspillet ret, som dog smagte fint.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var – ingrediensmæssigt – ret simpel, da den primært bestod af løg og tomat! De var dog tilberedt på forskellige måder og anrettet ganske nydeligt. Her kunne man for alvor se, at kokkene bestemt havde teknikkerne i orden, og det var dejligt at opleve, at mad kan være både velsmagende og meget præsentabel, selvom man ‘kun’ bruger helt basale ingredienser.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu blev det pludselig lidt mere vovet. Vi skulle nemlig spise med fingrene! Vi fik en skål med krydrede muslinger, der lå på en bund af en kraftig bouillon. Ovenpå muslingerne lå der et par kålblade, der havde fået et gavmildt lag paprika samt en skummende sauce. Ikke ligefrem den mest handy ret at spise med fingrene, men den smagte ganske godt – især de krydrede muslinger.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDenne ret kan jeg desværre ikke beskrive særlig godt. Jeg mener, at den lysegule tynde grød i forgrunden var en form for majsgrød, og bagerst kan du se en stegt kyllingevinge. Resten af ingredienserne er jeg mere usikker på. Det var en fin ret, men ikke en der udmærkede sig på nogen måde.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret fik os til gengæld til at plirre en gang med øjnene. Den bestod nemlig af et stykke skrællet varm agurk (!), der blev serveret sammen kartofler, der først var fermenteret, inden de var kogt og derefter røget! Saucens ingredienser kan jeg desværre ikke huske. Jeg var spændt på, hvordan varm agurk smagte, men den overraskede faktisk positivt. Kartoflerne var også glimrende, men skal jeg være helt ærlig, så syntes jeg, at det var overkill både at fermentere, koge og røge dem. Det virkede ikke helt, som om det var besværet værd.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens første – og eneste – ret med et stærkt element var ovenstående servering. Det var sjovt nok ikke den kulsorte sauce men den lille orange klat ude i højre side, der udgjorde det (chil-)stærke indslag i retten. Vi var lidt overraskede over, at venezuelansk mad åbenbart ikke er særlig stærk, men det skyldes nok, at vi troede, det lå tættere på det mexicanske køkken. Så vidt jeg husker bestod retten af et stykke svinekød – godt gemt under den sorte sauce – samt en grillet porre og den semistærke (chili-)creme. En dejlig krydret ret – og så var jeg lidt betaget af den sorte sauce.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu skulle vi i gang med desserterne – men først fik vi denne lille spøjse dessert-appetizer, der bestod af en creme på fermenterede jordbær og sort peber! En ret speciel kombination, der smagte fremragende! En dyb næsten lidt brændt smag med en fin sødme.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFørste dessert var denne smukke anretning, som bestod af hindbær på flere måder (både frysetørret, som creme, som pulver og som en sjov lille kugle), oppisket mælk og en grå ’sten’, som viste sig at indeholde noget, som vi mener var sesam-is. Smuk og sjov servering.

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens absolutte højdepunkt var dog denne dessert, og her er det tragikomisk, at vi ikke har menuen for denne aften, for den indeholdt en lang række elementer, som vi desværre ikke kan huske. Jeg mener, at den grønne creme var avokadocreme, men resten er jeg i tvivl om. Det var dog en utrolig velkomponeret ret, som var udsøgt lækker og som fik os begge til at spinde!

Taller, Restaurant Taller, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg så er vi kommet til aftenens sidste ret, der bestod af en mørk tørret vandmelon (kan svagt anes under blomsterne), der nærmest havde karamelkonsistens, der var toppet med vandmelonsaft, der var lavet til sne. Igen en sjov og anderledes ret, men det var næsten synd, at den kom efter den lækre hvide dessert.

Alt i alt en ret spændende og velsmagende oplevelse. Af samme grund ærgrer jeg mig ekstra over, at vi aldrig fik menuen tilsendt, for der var flere aha-oplevelser undervejs.

Ser vi bort fra menukorts-misæren så var betjeningen god, sjov og nærværende på Taller, hvilket især skyldtes den irske tjener, som vi pjattede med flere gange. Der var en ret uformel stemning, selvom Taller er en gourmetrestaurant, og det kunne vi også se på indretningen, der var mildest talt… underspillet. Ok, lad mig være ærlig – jeg kunne ikke lide lokalet, for bortset fra en smuk bordplade var der ikke gjort noget ud af at indrette stedet pænt. Det kan gå an på Relæ, der ligger på Nørrebro, og hvor det er en del af restaurantens image, at det gå må være lidt råt og skødesløst, men jeg syntes ikke, det passede til Taller.

Skal jeg bedømme oplevelsen alene ud fra maden samt de søde tjenere, så vil jeg ende på fem stjerner. Den manglende menu og de forgæves e-mails de efterfølgende uger trækker dog ned, for det ærgrer mig ret meget, så jeg ender på fire stjerner til Taller. En lidt skuffende afslutning på en ellers dejlig aften.

Bar Central

Bar Central, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDu kender måske Dining Week, der afholdes i København i vinterferien, men den har nu fået en ‘lillebror’ i form af Italien Dining Week, som blev afholdt i denne uge. Som navnet antyder, så var der fokus på det italienske køkken, hvor man kunne få en treretters menu inklusiv en flaske Pellegrino til 225 kr. per person. En tidligere kollega fik lokket mig med på Bar Central, der – pudsigt nok – er en franskinspireret bistro tæt på Kongens Nytorv. Jeg var derfor også lidt spændt på, hvad stedet kunne byde på, når nu det italienske køkken ikke var hverdagskost (pun intended) for dem.

Bar Central, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi lagde ud med nogle appetizers. Først en lille tallerken carpaccio til deling. Kødet havde fået et skud citron, hvilket gav et lækkert frisk touch.

Bar Central, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter var der grillede artiskokker samt crostini med tomater, hvidløg og zucchini. Simple men udmærkede.

Bar Central, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil forret – dvs. her, hvor italienerne typisk serverer pasta – fik vi gnochi med cremet græskarsauce, fintstrimlet salvie og sprøde græskarkerner. Det sidste måtte der gerne have været flere af, da retten var ret blød og sød. Ikke at det nødvendigvis er dårligt – gnocchi skal være blødt, og græskar er sødt – men det ville have været ekstra lækkert med lidt mere bid i form af flere kerner eller lidt mere syre i retten.

Bar Central, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten var en stor krydret kødbolle serveret med en kraftig tomatsauce samt en tyk skive stegt polenta med svampe og løg. Den ret var jeg knapt så begejstret for. Kødbollen virkede meget kompakt, og polentaen var ikke så spændende. Sjovt nok var den simple tomatsauce lyspunktet i retten, for den gav noget smag og sammenhæng mellem de andre komponenter.

Bar Central, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens dessert tiltalte dog mit (citron-)hjerte. Den bestod nemlig af citroncreme kombineret med mascarponecreme og citronsorbet. Citroncremen var ret mild og blev nærmest overdøvet af den fuldfede mascarponecreme, men til gengæld var citronsorbeten dejlig syrlig og kunne fint konkurrere med mascarponecremen. En fin dessert at slutte af med.

Som sagt var det lidt underligt, at Bar Central havde valgt at være med i Italien Dining Week, når nu de normalt serverer fransk-inspireret mad, og af samme grund var restauranten da heller ikke mit førstevalg. Der var dog mange, der havde skrevet sig op i køsystemet til Italian Dining Week, inden min spisepartner og jeg besluttede os for også at gøre det, så derfor var Bar Central et lidt mere spontant valg.

Vi havde en fin oplevelse hos Bar Central. Maden var glimrende til prisen, men jeg ville nok ikke give meget mere end det, vi gav denne aften. Jeg ender derfor på fire stjerner til Bar Central.

Restaurant Garum

Garum, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor nylig var jeg på Restaurant Garum sammen med Onkel Rejsende Mac – en italiensk restaurant, der over for Rådhuspladsen i det nye Industriens Hus. Her kan man enten vælge at sammensætte en tre retters menu til 275 kr (hvis hovedretten er pasta eller pizza) eller 295 kr (hvis hovedretten er fisk eller kød). Vi valgte det første og bestilte derefter forret og hovedret med det samme.

Drikkevarerne fik vi efter lidt tid, og derefter ventede vi blot på forretten. Og ventede… og ventede… og undrede os, for Garum var kun 25% fyldt. Da der var gået 45 minutter, og vi stadig ikke havde fået første ret, fik vi endelig fat i en tjener, som undersøgte sagen og beklemt måtte fortælle os, at køkkenet havde glemt os! Hun undskyldte mange gange og skyndte sig derefter ud til køkkenet. Der gik lidt tid, og så kom hun tilbage med én tallerken, hvor der lå en spøjs blanding af rejespyd, syltet ingefær, store kapers, og toastbrød med noget, der kunne være hummersauce (og vist nok også tangsalat, men den er jeg ikke helt sikker på).

Garum, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet viste sig, at køkkenet ikke havde kammuslinger, som vi begge havde bestilt, så de havde åbenbart lavet denne servering i stedet, og så opfordrede tjeneren os til at vælge en forret mere fra kortet som erstatning for den forret, vi ikke kunne få. Vi blev lidt befippede og valgte så en portion charcuterie, men skal jeg være helt ærlig, så havde vi nok sendt ovenstående tallerken retur, hvis vi havde nået at kigge ordentligt på den, da tjeneren kom med den. Det var en virkelig mærkelig sammensætning og ærlig talt ikke en vellykket en af slagsen. Men rejerne smagte fint.

Garum, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnCharcuterie-tallerkenen var udmærket, selvom jeg undrede mig noget over de grønne bønner, der var drysset ud over tallerkenen, som virkede lidt spøjse i den sammenhæng. Jeg syntes ikke helt, de passede ind, men det var da et interessant og anderledes bud på tilbehør til en kødanretning.

Garum, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnEfter den temmelige uheldige start var det rart at nå til hovedretten – i mit tilfælde en pizza med gorgonzola, valnødder og parmaskinke. Pizzaen havde en god sprød bund, og kombinationen af blåskimmelost, skinke og valnødder var ganske fin, selvom flere af nødderne var lige lovlig brankede. Gorgonzolaen måtte også gerne have været tydeligere – det var en ret mild udgave, jeg fik. Det var dog synd, at pizzaen var så stor. Jeg havde heldigvis samlet lidt ekstra appetit på grund af den lange ventetid, men jeg måtte sende flere stykker over til min spisepartner, da jeg slet ikke kunne spise en så stor pizza selv. Her kunne Garum med fordel skele til The Italian (der jo ligger i nærheden), der serverer små pizzaer til deres tre retters menuer.

Garum, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg var ret mæt på dette tidspunkt, men vi havde jo bestilt en tre retters menu, så der ventede stadig en dessert. Her valgte jeg en cheesecake med skovbær, og her serverede Restaurant Garum heldigvis et kagestykke med normal størrelse. Jeg var dog – desværre – ret mæt på det tidspunkt, så jeg fik spist ca. en tredjedel, inden jeg måtte kapitulere og kunne i stedet pushe noget af kagen til min ven. Det var ellers en ganske glimrende cheesecake og aftenens bedste oplevelse.

På grund af miseren med køkkenet, der glemte os, skulle vi ikke betale for drikkevarerne, hvilket var en fin løsning (vi havde heller ikke så store udgifter i forbindelse med drikkevarerne, da min ven primært drak vand pga. graviditet, og jeg holdt mig til et glas vin og et glas sodavand). Tjeneren sagde også et par gange, at vi heller ikke skulle betale for forretterne, hvilket ikke helt gav mening, da vi jo havde bestilt en menu, og den endte vi da også med at betale for. Det var også helt fint – men lidt underligt, at der var så meget forvirring i forbindelse med, hvordan restauranten skulle takle, at et par gæster var blevet glemt.

Jeg har valgt ikke at give stjerner denne gang, for jeg ved ganske enkelt ikke, hvad jeg skal give Restaurant Garum. Jeg var selvfølgelig ikke tilfreds med, at de glemte os – især ikke, når restauranten langt fra var fyldt. Forretterne var ret skuffende, mens hovedretten var udmærket (men alt for stor) og desserten god. Tjenerne var søde men ret forvirrede, og alt i alt var det en ret spøjs oplevelse. Heldigvis var jeg i godt selskab – Onkel Rejsende Mac er en af mine absolutte yndlinge, når det drejer sig om folk, man gerne vil dele en madoplevelse med – og Restaurant Garum var bestemt en oplevelse – men desværre ikke en af de gode.

Nose2Tail Meat & Seafood

Nose2Tail Meat & Seafood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor et par uger siden spiste jeg sammen med en tidligere kollega på Nose2Tail Meat & Seafood – en søsterrestaurant til Nose2Tail. Meat & Seafood ligger i Kødbyen i København og er ligesom de andre restauranter i området begrænset af, at de originale fliser på vægge og gulve skal bevares. Det er forskelligt, hvordan restauranterne løser det, men jeg synes, at Meat & Seafood – ligesom Restaurant Kul – har kombineret de rå og kolde hvide fliser med mere elegante og stilfulde elementer.

Vi var lidt usikre på, hvor meget vi kunne spise, så i første omgang bestilte vi en portion flæskesvær med baconmayo til deling. Min spisepartner valgte to fyldige forretter, mens jeg valgte en forret og en hovedret.

Nose2Tail Meat & Seafood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet viste sig at være en god idé at dele flæskesværen, for det var muligvis verdens største, vi fik serveret! Meget overvældende – og næsten vulgært. Flæskesværen var den moderne udgave – meget let og luftig og uden synligt fedtlag (den var dog rimelig fedtet at røre ved, hvilket gjorde det lidt besværligt at nippe af den). I modsætning til den, jeg prøvede hos Brdr. Price, så smagte denne flæskesvær dog af noget. Men den slår altså ikke de traditionelle flæskesvær, selvom det var en udmærket og interessant version.

Nose2Tail Meat & Seafood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fortsatte videre til selve retterne. Jeg havde valgt sprængt kalvetunge med karse, peberrod og sky. Det er virkelig sjældent, jeg støder på indmad på restauranter, så jeg slog straks til, da jeg så, at der var kalvetunge på menukortet hos Meat & Seafood. Og det var en ganske glimrende servering. Mildt, mørt og lækkert kød henslængt anrettet med supertynde, sprøde brødskiver, fintrevet peberrod + creme, små klatter af sky samt storbladet karse. Det var måske en lidt tør anretning, men jeg kunne sagtens have taget lidt af min spisepartners brød og aioli til, hvis det var.

Nose2Tail Meat & Seafood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil hovedret havde jeg valgt denne indbydende tallerken – nemlig den lille udgave af restaurantens Seafood bræt. Denne dag bestod den af rejer, komfruhummere, krabber, hjertemuslinger og ansjoser – serveret med citron og grønt samt brød og aioli. Her undrede jeg mig lidt over, at tjeneren kom med en ny portion af begge dele, for min spisepartner havde fået rigeligt af begge dele til sin første forret, så det kunne vi sagtens have spist mere af (og evt. bedt om mere, hvis vi spiste det op). Det virkede uigennemtænkt og ikke særlig meget i restaurantens ånd, at der blev sat mere af det samme på bordet, før den første portion var spist op. Nose2Tail er nemlig en restaurant, der fokuserer på bæredygtighed og begrænsning af spild (de bruger så vidt muligt alt på dyret), og det forventede jeg også, at søsterrestauranten Meat & Seafood var.

Nå, tilbage til maden. Dejlige sager på fadet. Desværre blev skaldyrene serveret køleskabskolde, hvilket trak ned i smagsoplevelsen, for det gjorde skaldyrskødet ret fast i det og dæmpede smagen en del. Her kunne køkkenet med fordel have lunet retten bare en anelse.

Vi hyggede os fint, mens vi spiste der, men Meat & Seafood var desværre ikke den store kulinariske oplevelse. Der manglede ærlig talt lidt kærlighed i madlavningen. Betjeningen var høflig, men kørte måske også lidt på rutinen. Det var virkelig et plus, at man kan få kalvetunge til forret, og selvom jeg måske savnede lidt mere saftighed/væde i retten, så var den ganske udmærket. Skaldyrsbrættet var også indbydende – men desværre koldt.

Jeg ender på tre stjerner med pil op til Nose2Tail Meat & Seafood.

Nose2Tail Meat & Seafood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

El Viejo Mexico

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFor et par uger siden skulle gemalen og jeg i Grønnegårdsteatret. Det har også kun taget mig pinligt mange år ENDELIG at se en forestilling der, men i år lykkedes det endelig. Inden forestillingen skulle vi naturligvis have en hurtig omgang aftensmad, og her faldt vi over El Viejo Mexico, som lå få minutters gang derfra. El Viejo Mexico er efter sigende Danmarks ældste mexicanske restaurant, og da jeg som bekendt elsker mexicansk mad, var det ret fristende. Jeg havde dog ikke voldsomt høje forventninger inden, for hvis restauranten var den første, der kom til landet, var der en vis sandsynlighed for, at maden så var (lidt for) tilpasset de danske smagsløg. Men mere om dette senere i anmeldelsen.

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseEl Viejo Mexico kan byde på en række drinks, og det kunne jeg ikke stå for i sommervarmen, så jeg bestilte en Frozen Margarita med jordbær – en herlig sødmefuld og knaldrød sommerdrink. Mmm!

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter kom forretterne. Gemalen og jeg havde bestilt to, som vi delte. Den første var poppers, dvs. panerede jalapenõs fyldt med cheddarost og gratineret med majstortillas. Ved siden af var salsa og creme fraiche.

Jeg frygtede lidt de fyldte jalapenõs, men de viste sig slet ikke at være så stærke som forventet. Tværtimod var jeg ret overrasket over, hvor mild retten var. Det var i øvrigt en forholdsvis stor portion, når der også var så mange chips til, men en glimrende ret.

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Den anden forret gik under navnet ‘mexicansk rejecocktail’, og den bestod af en friteret majstortilla, der var fyldt med rejer, mangosalsa, avocado, salatblade og chili-lime dressing. En smuk servering, selvom den grønne pynt var lige lovlig voldsom. Jeg ville nok i det hele taget have skruet lidt ned for de grønne elementer i retten og lade rejer, mango og dressing stå mere alene, for det kunne de sagtens bære.

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseHerefter blev vi præsenteret for en tvangssalat! Se, det er et koncept, jeg godt kan lide – at få en ekstra portion salat, når man er på restaurant, for jeg synes ofte, at restauranterne er lige lovlig nærige med grøntsagerne. Men her kom der en salat på bordet som mellemret, selvom vi ikke havde bestilt det, og selvom det måske ikke var verdens mest komplicerede salat, så satte jeg stor pris på det.

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer kom også lidt forskelligt dippenade på bordet.

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseEfter salaten kom vores to hovedretter, som vi også delte. Den første hovedret var vegetariske enchiladas – dvs. gratinerede majstortillas fyldt med artiskokker, skalotteløg, tomater, jalapenõs og frisk koriander i en flødesauce, serveres med mexicansk ris og enchiladasauce. En god og mættende ret med masser af fylde. Igen savnede jeg lidt mere bid i retten – den var ret mild, især i forhold til at det skulle være mexicansk mad, men den smagte fint.

El Viejo Mexico, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen anden ret var en klassiker – nemlig pollo picante. Den bestod af krydrede kyllingebryster, der blev serveret med majstortillas, mangosalsa toppet med cheddarost, hjemmelavet salsa og guacamole samt creme fraiche. Igen en ret stor portion. Lige da jeg smagte kyllingen, var jeg lidt skuffet over, at den heller ikke virkede særlig stærkt krydret, men det viste sig dog, at krydderierne stille og roligt byggede op, så efter nogle mundfulde begyndte jeg at kunne mærke chilien.

Maden hos El Viejo Mexico er glimrende, portionerne er store, og du får i det hele taget meget for pengene. Når det så er sagt, så var maden desværre også lige lovlig tilpasset de sarte danske ganer – maden var alt for mild til, at jeg kunne se det som mexicansk mad. Jeg tror dog heller ikke nødvendigvis, at El Viejo Mexico havde overlevet, hvis restauranten havde serveret hardcore mexicansk mad fra første dag, men jeg synes, det er ærgerligt, at stedet ikke har skruet op for intensiteten i maden gennem årene – eller i det mindste spørger gæsterne om hvilken styrke, maden skal have.

Jeg er ikke specielt god til stærk mad (aka mad der brænder af chili), men jeg kan godt lide mad med masser af smag, og jeg synes, der skal være langt mere chili i mexicansk mad, end der var her.

Servicen hos El Viejo Mexico var god – smilende, venlig og høflig – og vi følte os vel modtaget.

Alt i alt ender El Viejo Mexico på fire stjerner. Glimrende mad, masser af grønt, gratis postevand og god betjening – men lidt for meget tex-mex og for lidt mexicansk mad.