Restaurant Metamorfosi i Rom

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDa vi var på miniferie i Rom i starten af måneden, spiste vi på Restaurant Metamorfosi. Maden var en fusion mellem det italienske, mellemamerikanske og japanske køkken, og det kreative køkken havde da også fået en Michelin-stjerne.

Metamorfosi serverer en seks retters menu til 100 euro og en ti retters menu til 130 euro. Vi holdt os til de seks retter, og det passede fint med vores appetit den aften.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTjeneren spurgte, om vi ville have en drink til at starte med, og det takkede vi ja til. Mens vi kiggede drinkkortet igennem, fik vi disse ultratynde knækbrød. De var lette og fine men smagte ikke af så meget.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi endte med disse to – forrest en siciliansk margarita, hvor den ene side af kanten var smurt med honning og den anden side med knuste, tørrede kapers. Lækker og frisk drink. Gemalen valgte en hø-infusioneret drink, som jeg fik lov til at nippe til, og den var udmærket – men ikke lige så god som min 😉

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg så kom der ellers lidt appetizers på bordet. Først disse nuttede mini-tacos med lidt krydderurter og et lille bitte stykke kød. Absolut ikke til at stå for!

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen anden servering var et lille stykke groft knækbrød med paté og karrymayo. En god kombination, hvor karryen gav lidt modspil til den fede paté.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg sidst men ikke mindst var der denne kære lille gulerod, der blev serveret med små klatter af ansjosmayo. Pjanket men fin lille servering.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseEfter de små hapsere kom kuvertbrødet på bordet. Her blev vi lidt overraskede, for her valgte Metamorfosi at servere et groft brød lavet på blandt andet solsikkekerner og hørfrø. Det er ellers sjældent, at vi støder på den slags brød uden for Skandinavien. Brødet blev serveret sammen med olivenolie, der var kølet ned og derefter pisket, så det fik samme konsistens som smør. Spændende og lækkert.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu var det tid til selve menuen, og her lagde vi ud med en mild og cremet kartoffelsuppe, der dækkede et lag af muslinger og… en ingrediens, jeg pt. ikke kan komme i tanke om. Beklager. En dejlig smagfuld ret trods det lidt anonyme udseende.  

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu blev der serveret et stykke af junglen – eller sådan så det i hvert fald ud ved første øjekast. Det viste sig at være et stykke råmarineret tun, der var anrettet med forskellige krydderurter og blomster med et kålblad omkring. Det var selvfølgelig ‘fingermad’ – noget der er ret populært at servere på Michelin-restauranterne disse år. I øvrigt en ganske frisk og indbydende anretning.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi susede så fra ‘junglen’ og tilbage til det italienske køkken, hvor klassikeren carbonara havde fået en tur gennem opfindermaskinen. Retten hed carbonara æg 65 grader, og den bestod af et æg, der var blevet tilberedt ved 65 grader i flere timer, så det stadig var blødt. Det lå i en skål toppet med en kraftig osteskum (lavet på parmesan og pecorino) drysset med revne trøfler og serveret sammen med små stykker sprød pasta samt puffet flæskesvær. Lad mig bare sige, at denne ret smagte syyyyndigt godt! Uha, det var virkelig lækkert! Den fede æggeblomme gik op i en højere enhed med den kraftige ost og de sprøde elementer – virkelig gennemført.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDet var dog ikke slut med løjerne, for næste ret bestod af pasta – eller gjorde den? Det viste sig at være en skaldyrspasta, hvor pastaen var lavet på et koncentreret skaldyrssuppe med rejer og muslinger, der var tørret og skåret i tynde strimler. Pastaen var derefter drysset med tangpulver. Det var en ret skør men også ganske kreativ ret, og den var nærmest en eksplosion af smag – meget kraftig og fascinerende.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var dog mindst lige så legesyg, for her fik vi hver en skål, hvor der var spændt et tyndt ’skind’ over. Tjeren hældte så en varm ostesauce over, så låget smeltede og afslørede en risotto lavet på svampe og hasselnødder. ‘Låget’ viste sig at være lavet på svampe og løg, der var blendet, smurt tyndt ud og derefter tørret. Det lignede en lille bitte tromme, og jeg elskede selvfølgelig effekten med, at maden blev afsløret, når man tilsatte sauce.

Retten var en rigtig efterårs-pleaser – en fyldig, cremet sag, som smagte vidunderligt.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu var der et lille intermezzo, hvor vi fik et lille stykke figenbrød. Jeg undrede mig lidt over denne servering, da den ærlig talt ikke var så spændende.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseLige bagefter dukkede denne smukke tallerken op, hvor et blad var dekoreret med forskellige krydderier. Meget smukt og inspirerende. Under bladet gemte der sig et stykke meget mørt og saftigt stykke lammekød, som jeg mener var vendt en en mole (mexicansk chilisauce). Dejlig kombination af det sprøde, farverige blad og det saftige kød.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu var det tid til desserten, men Metamorfosi havde også sneget en lillebitte osteservering ind. Den bestod af et lille stykke mild blåskimmelost, der var overtrukket med hvid chokolade og serveret med en marmelade lavet på mørke bær. En fræk og anderledes osteservering og i en størrelse, hvor alle kan være med.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg så kom vi til den sidste ret – desserten – der var en fortolkning af klassikeren Black Forest. I denne udgave havde de lavet en kugle mascarpone, der var overtrukket med en kirsebærgelé og lagt den på et lag af chokoladepulver og finthakkede nødder. En elegant og lækker servering. 

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg talte om, hvorvidt vi skulle bestille en kop te. Vi drikker sjældent varme drikke, så det skulle mest være for at prøve restaurantens petit fours (som de fleste dyrere restauranter serverer sammen med kaffe og te). Inden vi nåede at beslutte os, kom tjeneren dog med denne lille servering til hver – uden at spørge til drikkevarer, så det var jo rigtig fint. Der var en lille mandelkage med mangofyld, et stykke frugtflæsk samt et stykke mørk chokolade. Ikke specielt innovativt, men det smagte fint.

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi fik vinmenu til maden. Jeg noterede ikke hvilke, vi fik, men de var alle meget velvalgte, interessante og ikke mindst velsmagende. Eneste kritik var, at de var lige lovlig nærige, når de hældte op – det var ikke megen vin, man fik i glassene (her er danske restauranter altså langt mere gavmilde).

Metamorfosi, restaurant, restauranter i Rom, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi sad i smukke, enkle omgivelser. Indretningen hos Metamorfosi var faktisk ret nordisk inspireret med de lyse farver, de enkle, elegante snit, hvor træ-elementer indgik flere steder, og så var der naturligvis også en stykke supergrønt mos på bordene!

Servicen var ganske fin – høflig og smilende – og maden var der ikke meget at udsætte på. Jeg ender derfor på 5 stjerner med pil op til Metamorfosi – en restaurant med et legende køkken og lækker mad.

La Boccaccia i Rom

La Boccaccia, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RomGemalen og jeg var i Rom i weekenden, og her spiste vi selvfølgelig en masse skøn italiensk mad. Vi var på et par fancy restauranter, men der var også tid til en smule madlavning i lejligheden samt et par hurtige løsninger på farten. En af de hurtige løsninger var pizzastykker hos La Boccaccia, hvor man købte pizza per vægt! De havde store bradepander med pizzaer, som lige var blevet bagt, og hvor de så fordelte det friske fyld oven på (typisk mozzarella, tomater og friske krydderurter). Pizzastykkerne blev så lunet, når man havde udpeget dem og betalt.

Der var et bredt udvalgt – nok omkring 12 styks – som skiftede lidt fra dag til dag. Vi nåede at prøve 8 forskellige (man kunne få små stykker, og vi elsker jo at smage på meget forskelligt, så det passede os perfekt), og de var alle sammen virkelig lækre. Masser af smag og saftighed og en fin bredde i forhold til fyldet.

La Boccaccia ligger i Trastevere-kvarteret, og er du på de kanter, når du er i Rom, så kan jeg anbefale stedet, hvis du har brug for en hurtig frokostløsning. Der er enkelte siddepladser i restauranten, men ellers kan man også få maden med i en pizzabakke.

La Boccaccia, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Rom

Restaurant Goomi

Goomi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTidligere på måneden lokkede en af mine venner mig på den asiatiske restaurant Goomi. Ingen af os kendte stedet i forvejen, så vi var ret spændte på, hvad vi kunne forvente.

Goomi har en tasting menu med syv retter, men så meget var vi ikke sikre på, at vi kunne spise, så vi valgte at kaste os over a la carte kortet. Mens vi sad og studerede det, fik vi en lille sprød snack med kimchi og fintrevet parmesan. Overraskende men lækker kombination.

Goomi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg havde været udenfor en del timer den dag, og min hals var en anelse rusten, så jeg bad om en opvarmet sake. Den smagte fint, så længe den var varm, men blev dog en anelse for sød, da den kølede af (hvilket den desværre gjorde ret hurtigt).

Goomi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil selve maden havde vi bestilt hjemmelavet yuzu lemonade, og det fortrød vi bestemt ikke. En virkelig vellykket lemonade, der både var frisk og sød på samme tid. Den kunne jeg godt blive forfalden til…

Goomi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil forret havde jeg valgt tempura-stegte grøntsager med yuzu-soya dip. Her var dejen ganske tynd, og det passede perfekt med grøntsagerne, da de stadig havde smag og bid uden at ‘drukne’ i dej. Saucen, man dyppede grøntsagerne i, var fint afstemt, så den kunne kom til at virke for voldsom i forhold til de milde grøntsager. En velkomponeret ret, som min ven også fik noget af, da hun opdagede, hvor god den var.

Goomi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten bestod af sousvide-tilberedt oksefilet med confiterede svampe og lotuschips samt en lille smule ris. Man kunne vælge mellem trøffelsauce og sort pebersauce, og jeg valgte det første.Jeg var lidt overrasket over anretningen – den var forholdsvis lille men også ganske elegant, og så var den frisk og lækker. Alt var nøje tilberedt, så grøntsagerne stadig havde spændstighed, og kødet var saftigt og mørt. Meget fin ret – men også en anelse lille, når det er en hovedret.

Goomi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen lille hovedret betød dog også, at så var der plads til dessert! Det asiatiske køkken har ikke just desserter som deres største force, men jeg syntes, at deres hindbærkage med hvid chokolademousse lød indbydende, og det var den heldigvis også. En luftig og sødmefuld kage, der ikke hvinede af sukker men også havde lidt syre fra hindbærrene. Fin og elegant.

Restaurant Goomi er et lille sted, som var halvt fyldt den dag, vi besøgte stedet. Den er spartansk indrettet med en mere personlig og nærværende service, end jeg ellers har oplevet på asiatiske restauranter i København. 

Maden var rigtig lækker, og priserne var også ganske fornuftige – jeg gav under 300 kr. for de tre retter, så det var ganske rimeligt.

Jeg ender på fem stjerner til Goomi.

Restaurant Kösem

Kösem, kebab, shawarma, kebabbar, shawarmabar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnServerer Kösem Danmarks bedste shawarma? De serverer i hvert fald Nørrebros bedste shawarma, for restauranten har vundet shawarma-mesterskaberne de sidste to år. Jeg vil i øvrigt lige tilføje med det samme – for at undgå misforståelser – at shawarma og kebab bliver sidestillet i den konkurrence.

Indtil nu har Durumbar været min favorit, når det gælder shawarma, men jeg må indrømme, at de nu får stærk konkurrence fra Kösem, som vi spiste hos, efter vi havde været til Håndbryggernes Dag i starten af september.

Kösem har ret store lokaler, og selvom der var mange gæster, da vi var der, var der stadig god plads. Vi var der selvfølgelig først og fremmest for at prøve deres berømmede kebab, men da vi også gerne ville prøve noget forskelligt, så valgte gemalen en kebabmenu med dürüm kebab, fritter og sodavand, mens jeg snuppede döner kebab med salat, humus og ris. Min belgiske ven valgte det samme som jeg, mens hendes mand tog en falafel-rulle.

Kösem, kebab, shawarma, kebabbar, shawarmabar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTjeneren fik desuden lokket os til at prøve en forret, som bestod af tre serveringer, som vi delte. Der var blandt andet humus, forskellige slags stegte grøntsager – herunder en af dem semistærk – en tzatziki samt en creme, jeg ikke kan huske hvad bestod af. Dertil var der lidt brød.

Kösem, kebab, shawarma, kebabbar, shawarmabar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var serveringerne faktisk ikke specielt små, men de smagte virkelig lækkert. Jeg var især pjattet med deres humus, som var utrolig cremet og delikat. Det var virkelig svært ikke at spise for meget, men der skulle også være plads til hovedretten.

Så var det tid til hovedmåltidet. Gemalen fik som sagt en dürum kebab med fritter, som jeg desværre ikke fik taget et billede af. Til gengæld fik jeg lov til at smage, og her måtte jeg overgive mig fuldstændigt – den var virkelig god! Helt klart topklasse!

Kösem, kebab, shawarma, kebabbar, shawarmabar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg havde dog min egen ret, der som sagt bestod af en gavmild mængde kebab, der blev serveret med salat og humus. Her var man selv ’ansvarlig’ for at sammensætte smagene (hvilket man jo slipper for med en kebabrulle, hvor alle ingredienserne er rullet sammen inde i et brød), og selvom det også var ganske glimrende, så slog det dog ikke den fremragende kebabrulle.

Vi blev helt usandsynligt mætte (og kunne heller ikke spise helt op). Det var velvoksne portioner, og vi var som sagt også ’kommet til’ at dele nogle forretter. Dem ville jeg dog ikke have været foruden, for de var bestemt værd at prøve, men til en anden gang vil jeg nok nøjes med en kebabrulle – og en skål humus, for den kunne jeg godt blive afhængig af.

Kösem kan jeg helt klart anbefale, hvis du vil have en god kebab/shawarma. De har i hvert fald vundet titlen som mit nye yndlings-kebabsted.

Øllets Dag hos Brewers Inc

brewers inc, ølbar, restauranter i KøbenhavnDen 2. september var det Øllets Dag, og den fejrede vi meget passende på Brewers Inc, der holdt Håndbryggernes Dag. Her konkurrerede 12 hjemmebryggere mod hinanden, og min belgiske ven deltog i konkurrencen, så vi skulle naturligvis med for at smage. Der var ingen begrænsninger i forhold til hvilken øltype, håndbryggerne skulle levere, og det betød, at der var en bred palet af øl – lige fra IPA og blonde til porter og red ale.

Brewers Inc åbnede på Nørrebro tidligere i år, og ølbaren fokuserer i det hele taget på hjemmebryg, som udgør en del af barens øludvalg. Det betyder også, at stedet hele tiden får nye og spændende øl på hanerne. Vinderen af Håndbryggernes Dag fik da også tilbudt at få produceret sin vinderøl i stor skala, så den fremover kan købes på ølbaren.

Vi tog konkurrencen meget seriøst, så vi smagte naturligvis alle 12 øl, der i dagens anledning kunne købes for 10 kr (12½ cl) eller 20 kr (25 cl). Og der var rift om sagerne – der var lang kø til baren det meste af tiden, men folk tog det i stiv arm, og der var i det hele taget god stemning.

Jeg var meget positivt overrasket over, hvor højt niveauet var. Ud af de 12 øl var der kun én, der skilte sig negativt ud – vi gættede på, at der var gået noget galt under brygningen. Så var der selvfølgelig et par stykker, som ikke lige faldt i vores smag, men overordnet set var det et meget spændende og velproduceret udvalg. Vi smagte blandt andet en hindbær-lakrids øl, der på papiret ikke havde mange chancer (hvor sandsynligt er det lige, at de to ting smager godt sammen i en øl?), men den havde faktisk en rigtig god balance – hverken for sød eller for bitter. Vil du læse mere om arrangementet, kan jeg anbefale Brewers Incs blogindlæg om det.

Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag hos Brewers Inc. Desværre vandt min belgiske ven ikke konkurrencen, men hun blev nr. 2, og det er også virkelig godt gået. Jeg kunne virkelig godt lide den bredde, der var i øludvalget, og der var mange gode imellem, så jeg tror ikke, det er sidste gang, jeg kigger forbi Brewers Inc. Slet ikke når de også har et fint lille udvalg af brætspil 🙂

brewers inc, ølbar, restauranter i København