Café Freunde i Trekroner

Café Freunde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeTidligere på ugen holdt gemalen og jeg en enkelt fridag, og her spiste vi frokost hos Café Freunde, der ligger i Trekroner ved Roskilde. Jeg har fået cafeen anbefalet af flere, men da den ikke lige ligger i nærheden af os, har jeg aldrig før besøgt stedet.

Café Freunde kan både byde på morgenmad, frokost og aftensmad, og så har de såmænd også ugens take-away-ret. Et ret klogt træk når de ligger på ruten fra RUC og op til Trekroner Station.

Selvom vi var der på en helt almindelig hverdag (her skal det lige tilføjes, at i Roskilde er der først vinterferie i uge 8), så var der næsten fyldt, da vi ankom. Det betød også, at støjniveauet desværre var ret højt, men det gik nogenlunde, da vi ikke sad så tæt på de andre borde.

Café Freunde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeVi bestilte begge Freundes frokosttallerken, der bestod af hønsekødssalat med bacon, roastbeef med remoulade, peberrod og syltede agurker, pølse med syltede rødløg og tomater, to slags ost med friske bær og nødder til samt et lille stykke kage. Dertil kom en lille kurv med tre små halve stykker brød til hver.

Maden smagte glimrende – især hønsekødssalaten, som havde lidt bid og ikke var fedtet ind i tyk mayonnaise. Det var også positivt, at ostene ikke var det sædvanlige valg på cafeer (brie og/eller emmenthaler), og kagen havde en fin, let sødme. Jeg syntes dog, at portionen var ret lille. Nu var jeg ikke meget sulten, så det gik fint, men det undrede mig blandt andet, at brødportionen var så lille. Jeg vil gætte på, at man godt kan spørge efter mere, men det prøvede vi ikke af.

Frokosttallerkenen koster 139 kr. Det er ikke specielt billigt, når serveringen er så lille – især når nu Café Freunde ligger i Roskilde og ikke i København. Her synes jeg, at man får mere for pengene hos Pipers Hus, hvor frokostserveringen koster lidt mere, men hvor der også er væsentlig mere på tallerkenen, og hvor der er endnu mere fokus på, at tingene skal være hjemmelavede.

Jeg synes, det er dejligt, at der findes et sted som Café Freunde i Trekroner, for det er med til at give liv og aktivitet i området, og hvis jeg boede tæt på, ville jeg nok komme der ind imellem. Det er dog ikke nødvendigvis et sted, jeg vil køre efter, for jeg var ikke blown away af maden denne gang, men de har andre ting på menukortet, der frister. Blandt andet så deres burgere og sandwiches ret indbydende ud, så måske jeg smutter forbi igen en dag.

Første besøg i Tivoli Food Hall

tivolig food hall, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor få måneder siden åbnede Tivoli Food Hall på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade. Her er 15 madboder, som tilbyder en bred vifte af lækre sager, og det var naturligvis et sted, som gemalen og jeg måtte undersøge nærmere. Vi skulle i forvejen i Tivoli for at se Chess, så det passede perfekt med lidt hurtig mad inden.

Du kan både få burgere og pizzaer, asiatisk mad og tapas, men det var selvfølgelig den mexicanske bod, Zócalo, der fangede vores opmærksomhed.Der var fyldt op ved alle siddepladser, men lige så snart vi havde bestilt vores mad, blev der to pladser fri, så det var jo perfekt timet.

tivolig food hall, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMens vi ventede på maden, delte vi denne mango margarita, der var mild mht. alkohol men til gengæld havde masser af mangosmag. Den krydrede, syrlige kant gav et lækkert modspil til den søde frugt.

tivolig food hall, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg havde valgt tacos med pulled pork, syrligtsød rødkål, salsa, rødløg og koriander.En dejlig servering, der dog godt kunne have tålt lidt flere krydderier – den var ret mild (og jeg er ellers ikke så god til meget stærk mad). Kålen var desværre ikke afdryppet ordentligt, inden den kom i de tre tacos, så det var næsten umuligt at spise dem uden at spilde over det hele. Godt jeg har en del træning i at spise tacos… og jeg sad ved siden af servietholderen…!

tivolig food hall, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen kastede sig også en servering med pulled pork – her i form af en burrito med ris, sorte bønner, koriandersalsa, jalapenõs og habanerocreme. Der var desuden lidt guacamole og chips til. En god saftig sag, der var tilpas krydret og som mættede godt. 

Selve spisningen tog ikke lang tid. Madboden var ret hurtig til at lave maden, og da det jo er street food, så var det også hurtigt at indtage. Vi havde derfor god tid, inden vi skulle i Tivoli, og den udnyttede vi naturligvis til at besøge endnu en bod i Tivoli Food Hall, nemlig The Bird & Kissmeyer. Det er en gin- og ølbar, og det passede glimrende med, at gemalen havde lyst til en øl, og jeg havde lyst til en gin & tonic!

tivolig food hall, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen var ret interesseret i at prøve barens Kissmeyer øl, så han købte en dejlig mørk øl, som passede godt til det kolde januarvejr. Sammen med denne købte han også en toast, som vi delte (en syndig sag med bbq-marineret kød, ost, godt med krydderier samt køg). Jeg snuppede til gengæld en gin & tonic fra kortet (Bee Feader), og selvom den var udmærket, så blev jeg lidt skuffet, for det virkede ikke som om, at der var gjort så meget ud af at bruge pynten som en del af smagen i drinken.

tivolig food hall, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi havde stadig god tid, og da vi havde stået og beundret udvalget af ginflasker i et stykke tid, forhørte jeg mig om muligheden for at smage en af disse. Bartenderen var god til at rådgive ud fra mine ønsker (selvfølgelig noget med citrus), og jeg endte med en Copenhagen Orange med tonic til. En ret dyr men god fornøjelse (tror jeg endte med at betale omkring 150 kr for den). Jeg ville nok ikke have valgt den, hvis jeg havde kendt prisen på forhånd, men stedet skilter desværre ikke med priserne på de gin, der ikke indgår i standardudvalget. Jeg trøstede mig med, at ginnen var god, og at jeg nu ved, at den kan jeg trygt købe i en spiritusforretning og derefter selv blande derhjemme.

Vores førstehåndsindtryk af Tivoli Food Hall var ganske positivt. Selvom der var mange mennesker, så virkede det ikke umiddelbart som om, at man skulle vente særlig længe for at komme til. Der er et fint udvalg af madboder, og jeg kunne sagtens finde på at kigge forbi igen en anden gang.

Restaurant PMY

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant PMY er en af de mange nye restauranter, der åbnede i København sidste år. Det er stort set umuligt at holde trit med åbningen af nye restauranter i hovedstaden, så det prøver jeg heller ikke på, men ind imellem dukker der steder op, som jeg bare må besøge. Restaurant PMY er en af dem, da de serverer retter fra Mexico, Peru og Venezuela. Restauranten ligger i øvrigt i Tallers gamle lokaler tæt på Kongens Nytorv.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHos Restaurant PMY kan du vælge mellem (få) a la carte retter eller to menuer med hhv. seks retter eller fire retter. Vi ville smage så meget som muligt men var også lidt bange for, om seks retter var for meget. Den venlige tjener beroligede os dog med, at portionerne ikke var så store, så vi burde kunne spise den store menu, og så bestilte vi naturligvis den.

Mens vi ventede på første ret, nippede vi til en cocktail. Perú var en lækker lidt krydret drink med blandt andet lime og ingefær – en frisk og nuanceret cocktail, som ikke mindede om noget, jeg før har smagt. Meget spændende.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi bestilte også en ‘spice it up’, hvilket var to små skåle med dip – den ene var en fermenteret chilisauce og den anden var en sour cream chilisauce. Så kunne vi let justere, hvor stærk vi ønskede maden.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen første ret, der kom på bordet, var en peruviansk ret – Tiradito, Palta y Ajo – som bestod af lys fisk vendt i en citruscreme med chili og tomater. En meget interessant ret, fordi smagsnuancerne ikke mindede særlig meget om anden mad, jeg har fået fra Sydamerika. Lækkert men også ret anderledes.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen næste ret kan være lidt svær at se, da den kommer sig under en gavmild portion krydderurter, men det var såmænd quesadilla, som jeg holder meget af (se blot denne opskrift på quesadilla). Det var en supersprød majspandekage, der var fyldt med stegte svampe og friskost. En dejlig kombination af de friske krydderurter, det sprøde brød, de fyldige svampe og den cremede ost. Mmm!

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen ene af de to hovedretter var en ret simpel servering med majsbrød – Arepa de Pernil – der blev serveret sammen med langtidstilberedt svinekød med julekrydderier samt syltede rødløg til. Brød lavet primært på majsmel bliver lidt for bastant til mig, men ellers var det en ganske glimrende ret, hvor de syltede rødløg piftede det fyldige kød op.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil den næste ret havde vi – efter tjenerens anbefaling – bestilt brød til, og det viste sig at være en god idé. Det var et lille mørkebrunt kartoffelbrød, som vi delte, der kom sammen med majssmør.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet passede rigtig godt sammen med den cremede og let sødmefulde kyllingestuvning – Aji de Gallina – der bestod af kylling, kartofler, chili og æg. Rigtig cremet comfort food, som forsvandt meget hurtigt fra tallerkenen!

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var det tid til de to desserter (jo, du læste rigtigt), men inden da bestilte jeg en cocktail mere. Valget faldt denne gang på en venezuelansk drink med passionsfrugt og chili. Den havde den helt rigtige sødme – dvs. ikke for meget – og chilien gav et fint touch. Generelt er chili virkelig undervurderet i drinks – jeg syntes, det fungerede perfekt i denne her.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen første dessert var fra Mexico – Buñuelos & Horchata – der bestod af kanelparfait toppet med friterede dejringe og en bærkompot. En festlig lille sag. Jeg kunne ikke stå for de sprøde ringe, men den milde parfait var nu heller ikke så tosset.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens sidste ret var en enkel isdessert, der bestod af tre slags is fra det peruvianske køkken. Der var en lavet på japanmispel, en mørk chokoladeis og en med cupuacu, der minder om kakao. De tre smage komplimenterede hinanden fint og havde en virkelig lækker, cremet konsistens.

Vi havde en rigtig hyggelig aften hos Restaurant PMY. Der var ikke så mange gæster denne aften, hvilket var synd (for restauranten), når nu der serveres så spændende og lækker mad. Vi fik en meget fin og høflig betjening, og det er bestemt et sted, jeg gerne kommer igen.

Fem solide stjerner til Restaurant PMY.

Restaurant Palægade

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Palægade bliver ofte nævnt, når de bedste københavnske frokostrestauranter bliver remset op i artikler, og det gjorde mig naturligvis nysgerrig. Jeg lokkede derfor Onkel Rejsende Mac med, da vi havde vores årlige julehyggedag tidligere på måneden.

Restaurant Palægade ligger tæt på Kongens Nytorv og dermed ret centralt i København. Det er derfor en god idé at booke plads i god tid i forvejen, for i julemåneden har smørrebrødsrestauranterne særdeles travlt. Til frokost er der mulighed for at få et frokostbord-menu, som består af otte retter, men så sultne var vi ikke, så vi to hver to serveringer fra a la carte-kortet.

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Jeg lagde ud med marineret sild i sennepscreme, der var toppet med kapers, små stykker bacon samt et friteret æg. Sidstnævnte måtte godt have været lidt mere flydende – det var næsten gennemstegt – men ellers var det en rigtig fin servering, hvor den fede æggesmag matchede den letsyrlige sild og den milde sennepscreme fint. Det havde ikke gjort mig noget, hvis sennepscremen havde været lidt kraftigere, men den var udmærket.

Min ven fik stegte sild i øllage med sennep og løg (se øverste billede), og her var der også fin tilfredshed med sildeserveringen.

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMin anden servering var hønsesalat på stegt toastbrød med sprød bacon på toppen. Det er en ret, som virkelig kan gå galt – bare se min anmeldelse af Orangeriet og Café Knarr – og min ven kommenterede også muntert, at jeg tydeligvis ville teste køkkenet. Heldigvis bestod de til bravour – det var en virkelig lækker og velsmagende hønsesalat, som smagte tydeligt af hønsekød, og som hverken var for fed eller for cremet.

På den anden side af bordet havde min ven valgt en klassisk flæskesteg med varm rødkål og syltede agurker. Vi blev begge lidt overraskede, da tjeneren kom med en tallerken med to meget tykke skiver flæskesteg på. Intet brød – kun kød og tilbehør. Der gik et par minutter, og så vendte tjeneren tilbage og spurgte, om der også var brug for brød, men selvom hun hentede det, så var der ærlig talt rigeligt på tallerkenen. Jeg smagte et stykke af det, og det smagte fortrinligt.

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHvis vi ser bort fra min vens flæskestegsservering, så var smørrebrødsstykkerne ikke lige så store som på flere af de andre københavnske smørrebrødsrestauranter. Det gjorde dog ikke noget, for de føltes ikke små, men jeg tror godt, jeg kunne have spist et stykke mere, hvis jeg ikke havde fået noget af flæskestegen fra min ven.

Maden var vellavet, og menukortet kunne i det hele taget byde på et fint udvalg af klassikere, der havde fået et lille diskret twist. Der var naturligvis også et pænt udvalg af drikkevarer til. Jeg savnede lidt mere spræl på ølkortet, men den valgte øl fra Møns Bryghus passede fint til lejligheden.

Servicen var behagelig – venlig og humoristisk på samme tid, og der var i det hele taget en dejlig stemning i restauranten. Lige sådan et sted man har lyst til at nyde en frokost sammen med en god ven.

Alt i alt var Restaurant Palægade en aldeles glimrende oplevelse. Oplevelsen ligger til fire stjerner med en meget stor pil opad.

Grillen Burgerbar på Nørrebro

grillen burgerbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI slutningen af oktober var jeg i teatret med en af mine venner, og vi ville snuppe en hurtig omgang aftensmad på Grillen Burgerbar inden forestillingen.

Grillen Burgerbar er et ret populært sted, men der var nu ikke fyldt helt op, da vi besøgte burgerbaren. Alligevel gik der virkelig lang tid, før vi fik mulighed for at bestille. Først ventede vi pænt, men da tjeneren flere gange havde været forbi uden at komme hen til vores bord eller så meget som kigge i vores retning, måtte vi til sidst vifte med arme og ben for at få opmærksomhed. Så blev vi til gengæld også mødt med smil og venlighed, men der var gået næsten 25 minutter, og det er for lang tid – især for en fastfood restaurant. Vi afgav bestilling på et par burgere, fritter samt sodavand, og så gik der yderligere et kvarter, før drikkevarerne dukkede op. Der begyndte vi for alvor at blive bekymrende, men heldigvis kom maden så allerede fem minutter efter.

grillen burgerbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnColaen var usædvanlig flad, men det glemte jeg snart, da jeg satte tænderne i burgeren. Holy cow, den var god! Jeg havde valgt en Fully Loaded (en cheeseburger med salat, karamelliserede løg, bacon og pickles, hvor bollen var smurt med mayo), og det var altså en skønherlig burger. Blød og lækker bolle, en saftig burger med masser af smag, hvor især de karamelliserede løg var en dejlig tilføjelse. Helt klart en af de bedste burgere, jeg har spist i København. I øvrigt havde burgeren en rigtig fin størrelse – ikke så oversized som gourmetburgerne ofte var det for nogle år siden men lige en anelse mindre, så det faktisk er muligt at spise op.

Vi fik selvfølgelig fritter og dip til. Jeg valgte curly fries, som var ganske udmærkede, som jeg kombinerede med aioli. Sidstnævnte måtte godt have været lidt stærkere, men den gik an.

Trods den dårlige start så endte måltidet hos Grillen Burgerbar med at være en ganske fin oplevelse. Den meget lange ventetid trækker desværre ned, men til gengæld var burgeren rasende lækker, så jeg er ikke skræmt væk, men kommer gerne igen. Næste gang tager vi dog en lasso med, så betjeningen går lidt hurtigere… 😉

Fire stjerner til Grillen Burgerbar, som let kan veksles til fem stjerner, hvis betjeningen går hurtigere i fremtiden.