Cinque 50

Cinque 50, vinbar, restaurant, restauranter i Bologna, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDa vi var i Bologna på vores Toscana-ferie, spiste vi frokost på Cinque 50 – en restaurant, vi fandt frem til ved at søge på Tripadvisor over populære restauranter i det område, vi opholdt os i ved frokosttid. Stedet havde – ikke overraskende – fokus på pastaretter og vin og havde fået mange pæne ord med på vejen i anmeldelserne.

Cinque 50 havde som sagt et pænt udvalg af vine til en fornuftig pris. Vi bad om en rødvin, der passede til stedets lasagne, da to af os skulle have denne ret (en tredje skulle også have en fyldig pastaret, og den sidste havde mere lyst til øl). Jeg blev dog lidt overrasket, da de valgte at servere den ved stuetemperatur, for jeg havde bemærket, at stedet havde gjort meget ud af at angive temperaturen på de enkelte hvidvine, de også kunne tilbyde. Jeg spurgte, om det var muligt at få en køligere flaske, men da de altid serverede denne vin lun, kunne vi godt bede om en isspand. Det ville de dog personligt fraråde. Jeg tænkte lidt over det, og så valgte vi at prøve vinen, sådan som Cinque 50 anbefalede den. Det gik også an, men jeg må indrømme, at jeg nok ville have holdt mere af den, hvis den var kølet lidt ned.

Cinque 50, vinbar, restaurant, restauranter i Bologna, restaurantanmeldelse, madanmeldelseCinque 50 kan blandt andet tilbyde på en osteservering som en af stedets appetizers, og sådan en valgte vi at bestille. Ovenstående tallerken er til én person, men vi var fire personer, der delte. Det er i øvrigt sjældent, jeg støder på ostetallerken som appetizer hos restauranter, men her skyldes det nok, at de italienske oste generelt er ret milde og derfor egner sig bedre i starten af et måltid.

Jeg fik desværre ikke skrevet navnene ned, men de var generelt milde og gode. Jeg var lidt fascineret af den midterste ost – den flydende sag, der ligger på radicchio-blade. Mmm!

Cinque 50, vinbar, restaurant, restauranter i Bologna, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg skulle selvfølgelig prøve stedets lasagne. Jeg har altid drømt om at få en god lasagne i Italien, for lasagne er en af mine yndlingsretter, men det er stort set umuligt at få en anstændig lasagne på restauranter i Danmark, og så svært er det altså heller ikke at lave en ordentlig lasagne…

Hvis du vil have en god lasagne, så skal du til Bologna, for det er en af egnsretterne i denne del af Italien. Og lasagnen, jeg fik hos Cinque 50, var da også, som en god lasagne skal være. Mange tynde lag (som italienerne laver den) med den rette mængde af ost og kødsauce.

Vi fik en skål med fintrevet parmesan til, og det trak til gengæld ned. Det lignede det tørre brækpulver parmesan, man kan købe i små bøtter i supermarkedet og som har meget lidt med frisk parmesan at gøre – både i konsistens og smag. Her skal man altså smide noget frisk parmesan på bordet!

Cinque 50, vinbar, restaurant, restauranter i Bologna, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var heldigvis også plads til en lille dessert, selvom lasagnen mættede godt. Det var lidt svært at vælge, for Cinque 50 havde flere spændende ting på menukortet, men jeg endte med en citron- og vodkasorbet. En herlig forfriskende sag som passede perfekt til varmen. Den blev selvfølgelig serveret i et cocktailglas.

Cinque 50 laver gode, solide pastaretter, men har også plads til lidt spræl – dog mest på dessertsiden. Jeg synes, man får en del for pengene, men jeg har ikke helt tilgivet dem den forfærdelige ‘parmesanost’, ligesom jeg stadig synes, at vinen burde have været serveret lidt køligere. Desserten var til gengæld spot on.

Betjeningen var sød og venlig, og jeg ender derfor på 4 stjerner med pil op.

Il Senso

Il Senso, vinbar, vinbarer i København, restauranter i København, restaurant, madanmeldelse, restaurantanmeldelseTidligere på måneden var jeg på vinbar med en af mine venner – nærmere bestemt Il Senso i København. Il Senso kan byde på små kolde retter og enkelte varme retter i vinbaren, men stedet har også en restaurant, hvor man kan vælge en menu på tre til fem retter. Når jeg skriver restaurant, så er det ikke fordi, at vinbar og restaurant er fuldstændig adskilt – vi sad i den del af Il Senso, som jeg vil mene er selve vinbaren, men det skyldtes måske, at der ikke var så mange gæster den dag, så vi måtte frit vælge bord.

Vil du spise i restauranten på Il Senso – dvs. have en menu – så kan du reservere bord via vinbarens hjemmeside. Du kan ikke reservere bord til selve vinbaren.

Nå, men tilbage til maden og vinen. Vi valgte begge tre retter med tilhørende vine til.

Il Senso, vinbar, vinbarer i København, restauranter i København, restaurant, madanmeldelse, restaurantanmeldelseFørste servering var denne tallerken antipasti, som vi delte. Den bestod af to slags pølse, pesto, soltørrede tomater, syltede artiskokker, peberfrugt og svampe, syltede løg, oliven samt et lille stykke tærte. Dertil var der brød. Sidstnævnte var dog ikke særlig spændende – lidt kedelig smag og lige lovlig kompakt. Men resten var ganske udmærket.

Vinen, vi drak til, var Roero Arneïs “Luét” 2013, Cascina Val del Prete. En forholdsvis mineralsk vin, der havde en frugtet men også tør smag. Den var ok, men ikke lige mig – jeg er ikke altid så vild med de mineralske vine, og denne overbeviste mig heller ikke.

Il Senso, vinbar, vinbarer i København, restauranter i København, restaurant, madanmeldelse, restaurantanmeldelseAnden servering var denne enkle pastaret – frisklavet tagliatelle med basilikum, citronskal og parmesan.Hjemmelavet pasta er per definition lækkert, og denne ret var ingen undtagelse – en velkomponeret og simpel ret, som var mild og alligevel havde lidt sødme og friskhed.

Pastaretten blev serveret sammen med en lækker rødvin, Cerasuolo di Vittoria 2012, Judeka. En siciliansk vin, hvilket jeg fandt ret interessant, da det er begrænset, hvad jeg har smagt af vine fra Sicilien. En dejlig saftig rødvin, der havde en tilpas fylde og sødme – nok til, at det passede med pastaretten, men ikke så meget, at det blev vammelt på en varm sommerdag (som det var den dag).

Il Senso, vinbar, vinbarer i København, restauranter i København, restaurant, madanmeldelse, restaurantanmeldelseVi havde valgt osteanretningen i stedet for dessert, for Il Senso fristede med et udvalg af italienske oste, og det er jo svært at sige nej til. Jeg håbede nemlig, at de ville bevæge sig lidt uden for komfortzonen (hvor restauranter ellers tit kan lide at være, når det gælder osteserveringer), og det gjorde de heldigvis. Vi fik fem slags oste – navnene fik jeg desværre ikke skrevet ned – og de blev serveret sammen med brød, honning og karamelliserede rødløg. En dejlig servering – og i øvrigt skønt at se, at de også havde eksperimenteret og valgt noget knapt så traditionelt tilbehør.

Til osteserveringen havde Il Senso valgt at servere endnu en siciliansk vin – denne gang en tør Moscato “Bluemarine” 2010, Feudi del Pisciotto. Meget spændende vin. Nogen vil måske mene, at den var lige lovlig underspillet, og min kære husbond, der godt kan lide dessertvine, ville helt sikkert mene, at den ikke var sød nok, men det gjorde mig nu ikke så meget. Bevares – jeg ville ikke have noget imod, at stedet havde valgt en lidt sødere dessertvin, men jeg syntes, at dette var et interessant valg.

Il Senso er et hyggeligt sted, og vi fik god betjening. Tjeneren gjorde meget ud af at fortælle om vinene, når han skænkede dem, og det sætter jeg pris på – det var jo en af grundene til, at vi tog på vinbar. Jeg så også, at stedet åbenbart også tilbyder picnickurve, hvor man kan bestille kurven i forvejen og derefter vælge en vin, når man ankommer for at hente kurven (sidstnævnte skal man så aflevere tilbage, når man har været på picnic). Godt koncept – hvis jeg boede i København, kunne jeg godt finde på at benytte det en lun sommeraften.

Vi havde en hyggelig aften, og jeg vil bestemt ikke afvise, at jeg kunne finde på at tage forbi der igen. Il Senso får 4 stjerner med pil op.

Restaurant Kul

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor et par uger siden var gemalen og jeg på restaurant sammen med Onkel Rejsende Mac og hendes kæreste. Denne gang havde vi udset os Restaurant Kul, der ligger i Kødbyen, hvor der nærmest åbner et nyt spændende sted hver uge. Restaurant Kul betegner sig selv som et multinationalt køkken, og her kan man både få små fine anretninger og funky drinks. Begge dele skulle vi naturligvis prøve.

Stedet anbefaler 3 retter samt en dessert for at blive mæt, så det valgte gemalen og jeg. Venneparret valgte hver især en forret men delte derefter en af de to deleretter, restauranten har på menukortet (og så tog de selvfølgelig også dessert til sidst).

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg elsker, når restauranter har spændende drinks på menukortet, så det valgte jeg naturligvis – en ‘Nr. 0′ med vodka, vanilje, lime og blåbærskum. En smuk og velsmagende drink, men ikke specielt handy med det mørkelilla skum. Her savnede jeg et sugerør, for jeg måtte hele tiden tørre mig om munden, hver gang jeg havde nippet til drinken. Men ellers en fin og spændende smagssammensætning.

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnLige inden vi fik første servering, blev dette bræt med luftige svampeformede briochébrød stillet foran os. Lette og dejligt bløde – de forsvandt hurtigt!

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSå var det tid til første ret. Min kære husbond kender mig godt, så han var slet ikke overrasket, da jeg med det samme udpegede krabberetten som en af dem, jeg ville have den aften. Jeg støder sjældent på krabbe – både hos restauranter og hos fiskehandlere – så når muligheden endelig byder sig, tager jeg den som regel. Dette fine krabbekød blev serveret med lilla asparges (det kan ses på toppene) og en meget tynd og sprød brødskive. Retten havde desuden fået et touch af tamarind. En frisk og mild ret, som havde en god balance.

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDenne næste ret bestod også af gode sager fra havet – i dette tilfælde ørred med rogn samt nashi-pære skåret i tynde skiver og drysset med vanilje. Meget interessant og kreativ anretning – især fordi nashi-pæren ved første øjekast lignede fisk. Smagsoplevelsen var meget unik og derfor også lidt svær at beskrive. Jeg var ikke 100% op at ringe over den, men jeg syntes, den var meget interessant. En modig kombination.

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTredje ret var denne lille servering med meget møre kalvebrisler smagt til med tikka masala og serveret  med røget yoghurt og tomater. En dejlig servering, der desværre forsvandt alt for hurtigt.

Jeg syntes i øvrigt, at portionsstørrelserne svingede en del på Restaurant Kul, hvilket gjorde det svært at vurdere, hvor mange retter man havde brug for. En af gemalens retter med dybstegt blæksprutte var for eksempel ret stor og solid, og havde retterne generelt været på den størrelse, havde jeg kun haft brug for to retter. Men de retter, jeg valgte, var ret små, så jeg blev langt fra mæt af tre retter. Så det var heldigt, at vores venner havde valgt en deleret. Den viste sig nemlig at være voldsom stor, og her kunne de to sagtens spise sig mætte og endda give gavmilde smagsprøver til os andre.

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMens vi ventede på desserten, var det tid til endnu en drink – denne gang en af tidens populære drinks, nemlig Aperol Spitz. En herlig sød sommerdrink, som ville passe perfekt til det lækre sommervejr, vi havde i sidste uge (og så glemmer vi lige alt om, at vi spiste på Restaurant Kul på en kedelig regnvejrsdag…).

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens sidste servering var jordbær med fløde, peanutbuttercreme og ingefær-is. Her var serveringen lige lovlig casual til min smag og lignede mest noget, der var klasket sammen i en fart. Lidt synd, når nu mange af de andre retter på Restaurant Kul var så flot anrettet (gemalen fik for eksempel nogle virkelig flotte vilde rejer). Ingefær-isen var desværre ret anonym, så det mindede mest om jordbær med en fed vaniljecreme, der havde et touch peanutbutter over sig. En okay dessert, men ikke helt så fancy og nyskabende, som den lød på menukortet.

Servicen var til gengæld rigtig fin. Søde, opmærksomme og hyggelige tjenere, der virkede engagerede. Der var i det hele taget en fin stemning på stedet, selvom det tog lidt tid, inden restauranten blev fyldt op. Selvom Restaurant Kul ligesom så mange andre steder i Kødbyen er underlagt at have hvide fliser på væggene og hårdt klinkegulv (det gør sig blandt andet også gældende hos Warpigs), så har de alligevel formået at shine lokalet så meget op, at det blev både hyggeligt, behageligt og elegant.

Restaurant Kul har bestemt potentiale, men der var et par ting undervejs, som jeg ikke syntes fungerede optimalt. Men en god stemning og søde tjenere trækker op, og jeg ender derfor på fire stjerner med en pil op.

Restaurant Kul, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Johan P i Malmø

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøTidligere på måneden var gemalen og jeg i Malmø sammen med hans kolleger. Som afslutning på udflugten spiste vi på fiskerestauranten Johan P. Da vi var 11 personer, var restauranten blevet bedt om at sammensætte en menu til os, så vi ikke skulle bruge tid på at vælge ud fra menukortet, og det fungerede ganske glimrende.

Jeg brugte mest tid på at socialisere under middagen på Johan P, så følgende beskrivelse er knapt så detaljeret som de sædvanlige anmeldelser.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøFørste ret var to små madder – eller nordisk tapas om man vil. Der var stenbiderrogn på et lille stykke ristet hvidt brød sammen med hakkede rødløg og en form for creme fraiche. Altid en vinderkombination men lidt usædvanligt at se stenbiderrogn på denne årstid. Den anden mad var røget ål med salatblade på en mørk skive rugbrød dryppet med en mørk sauce. Også en glimrende servering. Kombinationen af de to madder var dog ret pudsig. De smagte glimrende, men jeg undrede mig over, hvorfor restauranten havde valgt at sætte to så forskellige serveringer sammen.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøDerefter kom der brød på bordet – to slags saftigt lyst brød, der næsten var på kagestadiet – og selvfølgelig også noget knækbrød. Svenskerne er helt vilde med knækbrød og serverer det også som kuvertbrød. Det er lidt skægt.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøTo af deltagerne drak ikke vin, så tjeneren på Johan P var hurtig til at tilbyde et bredt udvalg af drikkevarer fra Søbogaard – god stil!

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøDen næste anretning var denne smukke ret serveret i en muslingeskal – ceviche lavet på tun, agurk, koriander og vist nok mild rød grapefrugt. En lækker servering, hvor især korianderen var med til at pifte retten op og få mig til at drømme om varmere egne.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøHovedretten var en rigtig lækkerbisken. En perfekt tilberedt fisk, hvor jeg dog er lidt i tvivl om, hvilken en det var. Det er muligt, at det har været en kulmule-art, men jeg er ikke helt sikker. Den blev serveret medgrillede asparges og lun aspargessauce samt stegte salatblade. Herlig servering med masser af asparges og en meget lækker tilberedt fisk. Mmmm!

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøSom afslutning på måltidet var det muligt at vælge mellem en rabarberdessert eller en ostetallerken. Jeg valgte sidstnævnte, da jeg som bekendt har rabarber- og asparges-benspænd denne måned, så jeg tænkte, jeg nok ville få rigeligt med rabarber i juni. Osteudvalget var udmærket men dog lige lovlig konservativt. Der var en comté, en gedeost og en tallegio sammen med lidt frisk figen, en ret spændende pæremarmelade samt runde grove kiks. Jeg havde nok håbet, at restauranten havde taget min. én anderledes/utraditionel ost med i stedet for at tage tre sikre kort, og det var også lidt underligt, at de helt havde fravalgt skimmeloste.

Alt i alt en dejlig aften på Johan P, hvor servicen var tilpas opmærksom og venlig. Meget fine retter, hvor jeg dog undrede mig lidt over kombinationen i forretten og gerne havde set et lidt modigere valg i osteserveringen, men til gengæld meget fine, spændende og velsmagende fiskeretter

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Johan P og er bestemt ikke bleg for at opsøge stedet igen, hvis jeg kommer på de kanter igen.

Alabama Social

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDa jeg første gang hørte, at Madklubben ville åbne en restaurant med fokus på soul food fra sydstaterne, vidste jeg med det samme, at den ville jeg besøge! Lige siden mit texanske benspænd har jeg drømt om at lære mere om sydstatsmad, for det er et køkken med masser af saft og kraft – lige noget for mig! Alabama Social åbnede lige før jul sidste år, og siden har jeg ventet pænt på, at det skulle blive sommer, for jeg havde den fikse idé, at sol og sommer lige ville gøre oplevelsen en tand bedre.

Ligesom Madklubbens andre restauranter så har Alabama Social en række a la carte retter samt en menu, som består af en bred vifte af mindre retter, så man får smagt lidt forskelligt. På Hanzô var denne menu på 13 små retter, da vi spiste der, men på Alabama Social var den dog kun på fem retter – i denne måned. Det lader nemlig til, at antallet af retter på ‘The Social Menu’ kan svinge lidt, og jeg gætter på, at det blandt andet skyldes hvor mange skaldyr, der indgår i menuen i den pågældende måned (da skaldyr per definition er dyre i Danmark).

Men ja – vi valgte restaurantens fem retters menu, for vi ville gerne smage lidt forskelligt fra kortet.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi skulle selvfølgelig også have lidt at drikke til maden, og her var der ingen tvivl – jeg skulle have en cocktail! Valget faldt på en Peachy Margherita, som viste sig at være en frisk og lækker drink, som havde en fin balance mht. sødme, syrlighed og alkohol.

Gemalen havde set, at stedet – selvfølgelig – kunne byde på en række amerikanske øl, så det kastede han sig over. Han smagte to forskellige i løbet af aftenen og var i det hele taget ret begejstret for udvalget af øl, og jeg fik også lov til at smage. Spændende og varierede, så er det sagt – tippet er hermed givet videre.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFørste ret på bordet var denne gazpacho serveret med en kogt krabbeklo, rødløgstern og croutoner. Suppen var smagt til med chili, koriander og vist nok lime og smagte aldeles fantastisk! Der var den helt rigtige mængder af krydderier, og den var hverken for stærk eller for mild. Aftenens bedste ret efter min mening.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter en af de smukkeste retter, jeg har spist i år, på bordet. Bliver man ikke bare glad af synet af disse knaldrøde krebs? De var vendt i cayennesmør og drysset med koriander, og de var både søde, saftige og tilpas krydrede. Virkelig lækre. Gemalen og jeg delte denne tallerken sammen med…

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… denne tallerken Louisiana Hot Wings, som bestod af sprøde letkrydrede kyllingevinger, der blev serveret med en dip lavet på blåskimmelost. Det var dog en ret mild dip – blåskimlen kunne kun lige fornemmes – og her måtte Alabama Social gerne have været en tand mere modige og skruet op for smagen. Det er trods alt mad fra sydstaterne, så der må gerne være smæk for skillingen!

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen sidste ret inden desserten var denne simple anretning med en varm majskolbe og skiver af kalvemørbrad (tror jeg – jeg fik ikke skrevet noter om denne ret) med en glimrende sauce og lidt grøntsager til. Kødet var udmærket, og majskolben dejlig saftig. Det var dog ikke en ret, der rigtig skilte sig ud, og den virkede mest som et sikkert kort – en ret de fleste kan spise, da den hverken er for stærk eller speciel.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet var også på dette tidspunkt, at jeg bestilte en drink mere. Valget faldt denne gang på Tennessee Rumshine, da jeg tænkte, at den egnede sig mere som en drink, man drikker i slutningen af måltidet, og jeg fik ret. Det viste sig at være en ret heftig sag med masser af alkohol – måske endda på grænsen til for meget alkohol. På den anden side kan amerikanerne godt lave nogle ret krasse drinks i forhold til de drinks, der ofte serveres i Danmark, så jeg syntes, det passede meget godt. Det var dog ikke en drink man svælgede hurtigt, men tværtimod en rigtig ‘nippe-drink’.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenen på Alabama Social sluttede af med cheesecake. Det kan nærmest kun være et hit, da gemalen og jeg er ret glade for cheesecake, men jeg må desværre konkludere, at denne cheesecake skuffede. Det var en bagt cream cheese med hvid chokolade og brunet kakaosmør på digestivebund, der blev serveret med syltede brombær, og den var altså lidt for anonym i smagen, ligesom konsistensen af kagen var lidt for grynet og kedelig. Synd at aftenen sluttede af med denne triste servering.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnIndretningen hos Alabama Social var pæn og elegant – et fint mix af sort og hvid med solide mørke borde og lidt pudsige detaljer.

Vi fik en rigtig fin betjening under hele middagen, og tjenerne var søde og sjove. Det virkede i det hele taget, som om solskinnet udenfor også havde bredt sig til restauranten denne aften.

Middagen hos Alabama Social var udmærket. Den var ikke helt så fantastisk og overraskende, som jeg havde håbet, men bortset fra desserten var de resterende retter og drikkevarer ganske velsmagende. Jeg havde nok sat næsen op efter mad, der føltes mere autentisk – der var flere af retterne, der virkede som lette, europæiserede udgaver af sydstatsmad. Det kan jeg på den ene side godt forstå – soul food kan virkelig være solid kost, som ville være noget af en mundfuld for de fleste danskere – men på den anden side synes jeg, at det er synd, at restauranten ikke udfordrede gæsterne lidt mere.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Alabama Social.

Bastard Café

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféI sidste uge var jeg på Bastard Café sammen med Bedstevennen. Bastard Café er en af de bedste initiativer i København gennem de senere år, for det er nemlig en café, hvor du kan spille brætspil. Og her taler jeg ikke om en slidt udgave af Backgammon eller skak. Nej, her er en bred vifte af brætspil – lige fra små fjollede 10 minutters spil til tunge strategispil, som tager adskillelige timer at gennemføre.

Kan jeg godt lide brætspil? Oh yes. Og her taler vi ikke om vidensspil såsom Bezzerwizzer og Trivial Persuit – jeg er meget mere til strategispil. Men uanset hvilken type brætspil, du er til, så er der en god chance for, at Bastard Café har noget på hylderne, som du kan lide.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféBastard Café har over 30 forskellige spil, der er gratis at spille. Her kan du blot dumpe ind fra gaden sammen med en flok venner, snuppe et spil fra hylden og gå i gang.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféDer er dog mange, mange flere spil på hylderne, men her skal du finde mønterne frem. Det koster 25 kr. for en hel dag, hvis du vil vælge frit på hylderne – eller 125 kr. for et helt års medlemskab. Sidstnævnte giver også 10% rabat hos Fantask og Faraos Cigarer samt 5% hos Boardgamer, så det kan hurtigt tjene sig ind, hvis du ind imellem køber brætspil, tegneserier, fantasybøger og/eller rollespilsting.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféHvad gør du, hvis dine venner ikke gider at spille brætspil? Får dig nogle nye venner… eller dukker op i cafeen og snupper et af ovenstående skilte og stiller det på dit bord. Så er der forhåbentlig hurtigt nogen, der går i fælden gerne vil spille med dig.

Der er også brætspilsguruer til stede på Bastard Café fra torsdag til søndag, og de hjælper gerne, hvis du ønsker at blive introduceret til et nyt spil.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféGår det hele op i brætspil, eller er der også noget at spise og drikke? Altså der må jo være noget for det her er jo en madblog?! Det er der skam også, men det er nok drikkevarerne, der er de mest interessante.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféDu kan selvfølgelig få kaffe i alskens udgaver, og så har Bastard Café også en række spændende te-varianter. Jeg prøvede dem desværre ikke (er virkelig ikke god til at drikke varme drikke om sommeren), men de duftede skønt.

Derudover kan du få sodavand og øl – og her taler vi ikke blot om en sølle pilsner (selvom det nu også er muligt), for Bastard Café kan også byde på en række mikrobryg fra Rocket Brewing Company. Fedt! Cafeen serverer såmænd også vin og en række klassiske drinks, men den del nærstuderede jeg dog ikke.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféMadfronten består mest af snacks og slik, men du kan også få en Big Bastard Toast Of Doom – en ret solid og mættende toast, som er ganske fortrinlig. Hvis du vælger udgaven med +2, så ryger der jalapenos i. Bastard Café har også et samarbejde med Spisehuset Rub & Stub, der ligger i samme bygning, så det er også muligt at bestille dagens ret fra restauranten og spise den i cafeen.

Så ja – hvis du keder dig i din sommerferie, så smut forbi Bastard Café og find nogle at lege med.

Burger & Bun på Nørrebro

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge blev det tid til en hurtig burger, da jeg lokkede gemalen med på Burger & Bun på Nørrebro. Burgerrestauranten åbnede sidste år, og mange havde skyhøje forventninger til Burger & Bun, da folkene bag var de selvsamme, der åbnede den første gourmetburger-restaurant i København for få år tilbage. Stedet druknede bogstavelig talt i egen succes, da restauranten blev overrendt af begejstrede burgerfans, men efter at have sundet sig er folkene nu tilbage og har åbnet en burgerrestaurant med fokus på økologiske råvarer.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnBurger & Bun kan byde på økologiske sodavand, øl og såmænd også limonade med ingefær og mynte. Jeg valgte sidstnævnte, men den var lidt for mild og kunne sagtens have haft lidt mere sødme. Gemalen snuppede en Ricemarket-øl, og jeg ærgrede mig lidt over, at jeg ikke gjorde det samme, for den smagte jeg på Kiin Kiin tidligere i år, og det er en ganske lækker øl.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen nu til det vigtigste – burgerne! Burger & Bun har otte forskellige burgere på menukortet – både klassiske og nytænkende sammensætninger. Jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig og måtte smage en af funky udgaver, og her faldt valget på den franske burger med oksebøf, estragon, ærtemos, semitørrede tomater, iceberg salat og søde løg. Burgeren var samlet i den største og mest luftige burgerbolle, jeg nogensinde har spist. Burgeren så kæmpestor ud, da den blev serveret, men det viste sig, at burgerbollen var meget luftig og lækker, så jeg kunne sagtens spise den, selvom den så intimiderende stor ud.

Den franske burger var klart et hit – en meget spændende smagskombination, der fungerede virkelig godt sammen. Blød, saftig, lækker og masser af smag. Jeg kan godt lide, når burgere er lidt snasket, og det var denne her bestemt, men eftersom snasket bestod af ærtemos og semitørrede tomater, så virkede det mere elegant, end hvis det havde været en mere traditionel sammensætning.

Virkelig god burger, der godt kan konkurrere med min favorit hos Haché Gourmet Burgers.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI får også lige et billede af gemalens burger, som han var gået i gang med at spise, da jeg skød billedet. Han valgte den mexicanske burger, som også var ganske lækker. Chilimængden var dog ret behersket, så du skal ikke spise den, hvis du forventer en stærk burger, og der manglede også lidt et sprødt element – f.eks. i form af rødløgsringe.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFritterne skuffede til gengæld. Vi delte en portion, og her var konsistensen fin, men de havde en underlig brændt eftersmag. Jeg gætter på, at olien var brændt på. Vi valgte aioli til, og vi fik en flot grøn udgave. Den måtte dog gerne have fået et ekstra skud hvidløg, for den var ret mild.

Jeg var positivt overrasket over burgerne hos Burger & Bun. Jeg havde læst ret blandede anmeldelser af stedet inden,  hvor især betjening og tørre burgere var de primære kritikpunkter. Betjeningen denne dag var fin – vi savnede ikke noget – og burgerne var som sagt godt snaskede. Vores primære kritik går på fritterne, som havde en underlig brændt eftersmag.

Vi sluttede af med at dele en vanilje-milkshake, da vi smuttede videre. Den havde en meget tydelig smag af vanilje, men den var desværre en anelse for sød til min smag, så jeg overlod den til gemalen, der har lidt sødere smag end mig.

Burger & Bun er et hyggeligt lille sted, som har byens måske bedste burgerboller og ganske lækre burgere i sig selv. Jeg håber ikke, det bliver sidste gang, jeg kigger forbi, for jeg vil gerne prøve flere af deres burgere. Jeg ender på 5 stjerner denne gang.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København