Restaurant Bæst

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Bæst har stået på min ‘to-do-liste’ i lang tid. Meget lang tid – faktisk pinligt lang tid! Men tidligere på måneden fik gemalen og jeg endelig gjort noget ved sagen og tog forbi Nørrebro en lun sensommeraften.

Bæst fokuserer på økologi, og faktisk er hele menukortet baseret på økologiske råvarer. Det er dedikation, og det kan jeg virkelig godt lide.

Vi ville gerne prøve flere forskellige retter men fravalgte dog de to menuer, hvor restauranten selv sammensætter en række mindre retter til gæsterne. I stedet besluttede vi os for at dele en charcuterie-anretning samt en ost, ligesom vi også delte to pizzaer.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg snuppede en negroni til. Jeg blev dog nødt til at spæde den lidt op med vand, da den var meget sprittet – noget jeg ellers aldrig oplever i Danmark, hvor restauranterne normalt laver (lidt for) milde drinks. Men denne negroni var desværre alt for sprittet i smagen. Det hjalp heldigvis en del, da der kom lidt vand i.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen og jeg delte en ciccioli af confiteret Hindsholmgris – dvs. en ret fed og cremet svinekødsret, hvor vi fik brød til. Den kunne godt have brugt lidt salt men var ellers ganske fin – en god fylde og en lækker blød konsistens.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter delte vi en portion mozzarella. Bæst er blevet ret kendte på, at de laver deres egen mozzarella, så det var jo et must at prøve den. Konsistensen var meget fin, men osten var dog noget mere syrlig end en traditionel bøffel-mozzarella. Det skyldes nok, at restaurantens mozzarella laves på mælk fra Jerseykøer, og det giver naturligvis en anden smag. Men meget spændende og lækkert.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSå var det tid til pizzaerne, og her var jeg meget spændt på, hvad Bæst kunne præstere. Der er efterhånden kommet en del gode pizzasteder i København, så jeg glædede mig til at smage Bæsts fortolkning af den italienske klassiker.

Vi havde valgt to ret forskellige pizzaer. Den første var med tomat, hjemmelavet ricotta, aubergine og tørret oliven. En ret mild og behagelig pizza. Jeg var vild med bunden, som var blød og saftig uden at blive for tung og brød-agtig. Meget lækker og velsmagende. For mig er det ikke afgørende, at en pizzabund er supersprød men at den har en fantastisk smag, og det havde denne her helt sikkert.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden pizza var til gengæld ret krydret. Den var med tomat, ‘nduja, pecorino samt rucola. Igen en rigtig lækker pizza, men er du ikke så god til stærk mad, så er denne her ikke noget for dig. Jeg syntes i hvert fald, at den fik bygget noget varme op 🙂

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi var ret mætte, men vi besluttede os for at sidde lidt, så vi kunne samle appetit til en portion tiramisu. Vi elsker begge den italienske dessert, og jeg ville godt se, hvordan restauranten klarede sig på dessertfronten.

Og lad os bare sige, at desserter kan Bæst godt finde ud af at lave. Deres tiramisu var lige, som den skulle være – fnuglet, cremet og engleblid samt den helt rigtige balance mellem den fede mascarponecreme, kakaoen, alkoholen og kaffen. Mmmm!

Der var dog også et par punkter, hvor Bæst klarede sig knapt så godt. Betjeningen var ikke særlig opmærksom eller nærværende, og der var også et par gange, hvor vi måtte vente ret lang tid. Derudover burde restauranten virkelig få udskiftet deres tallerkner, for to af serveringerne blev serveret på tallerkner, hvor der var slået et stort stykke af kanten. Det så ærlig talt ikke særlig professionelt ud.

Vil du have en god og saftig pizza, så er Bæst bestemt værd at besøge. Der var dog også en række punkter, hvor de kan blive bedre, og derfor ender jeg på fire stjerner til Bæst.

skadet tallerken

Klosterkælderen i Roskilde

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarJeg besøgte for nylig Klosterkælderen i Roskilde sammen med en af mine gode venner. Da jeg gik forbi ølbaren i det sene efterår sidste år, var jeg meget i tvivl om, hvorvidt det var et nyt sted, eller om jeg bare har været uopmærksom. Klosterkælderen ligger nemlig gemt lidt af vejen i Store Gråbrødrestræde, hvor jeg sjældent kommer. Jeg syntes ikke, at jeg havde lagt mærke til ølbaren før, men omvendt var der noget ved navnet, der virkede bekendt. I foråret – da jeg endelig besluttede mig for at undersøge sagen – fandt jeg så ud af, at ølbaren er ret ny, for den åbnede for et år siden. Til gengæld har der tidligere ligget en bar af samme navn i Roskilde tidligere, men det er nogle år siden efterhånden. Det var muligvis derfor, at jeg syntes, navnet virkede bekendt (uden at jeg dog nogensinde fik besøgt det gamle sted).

Nå, men tilbage til mit besøg hos Klosterkælderen. Det er en hyggelig ølbar, hvor der også er borde udendørs. Vi var der dog en lidt kølig aften og holdt os indendørs.

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarStedet har et rimelig bredt udvalg af øl på hane og på flaske. Dem kan man selvfølgelig vælge imellem, men man kan også tage et ’smagebræt’, hvor man får seks forskellige øl fra hanerne. Det koster den nette sum af 95 kr, og det kunne vi naturligvis ikke stå for. Vi overlod det til bartenderen at sammensætte et smagebræt til hver af os – dog med et par stikord om, hvad vi godt kan lide.

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarMin ven og jeg har ret forskellig smag mht. øl. Hun er til lyse øl og gerne IPA, så det fik hun naturligvis.

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarJeg er mere til de mørke, fyldige øl – dog ikke nødvendigvis søde (og slet ikke om sommeren), så bartenderen blev bedt om at udvælge nogle med en vis bitterhed.

Og så gik vi i gang med at smage – både egne og hinandens. Der var én øl, der gik igen hos os begge, men ellers havde bartenderen fundet en bred palet frem af spændende øl. Jeg tror, den mest skuffende hos mig også var den mest kendte – nemlig Guinness. Den falmede noget i forhold til de andre øl. Der var flere af dem, der havde en god bitterhed fra kaffe og lakrids-noter, og jeg kunne også godt lide flere af vennens IPA’er. Der var til gengæld også et par af dem, der var baseret på de humletyper, jeg absolut ikke kan lide, men det kunne hun så.

Da vi havde nippet os igennem smagebrættet, valgte vi at snuppe en enkelt øl mere. Klosterkælderen kører med konceptet ‘månedens bryghus’, hvor de hver måned vælger et nyt bryghus, som man kan smage øl fra. I august måned var det norske Lervig, der havde æren, og vi snuppede hver en øl derfra.

Klosterkælderen er et hyggeligt sted, og jeg kan godt lide bredden i øludvalget samt muligheden for at sammensætte et smagebræt. Det er også en god idé med ‘månedens bryghus’, da giver mulighed for at lære nye bryghuse at kende (jeg havde for eksempel aldrig hørt om Lervig før denne aften), ligesom det hele tiden er med til at forny udvalget af øl.

Jeg synes, det er rigtig fedt, at der er kommet en ølbar i Roskilde – eller rettere en mere, for vinbaren Skänk, som jeg også er ret vild med, serverer også en del øl efterhånden.

Er du i Roskilde-området og gerne vil have andet end Carlsberg, så er Klosterkælderen et godt bud på en spændende øl-oplevelse.

Sct. Hans Have i Roskilde

Sct. Hans Have, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSct. Hans Have er en lille skjult perle, som flere i min omgangskreds har anbefalet mig. Gemalen og jeg smuttede derfor forbi den lille café for at se, hvad Sct. Hans Have kan byde på. Cafeen ligger i det naturskønne område ved Sct. Hans i Roskilde, hvor der både er skov og fjord lige om hjørnet. Det er Foreningen Sct. Hans Have, der bestyrer stedet, hvor der er både café og drivhuse samt musik- og litteraturarrangementer.

Caféen har åbent i weekenden fra frokosttid og frem til sidst på eftermiddagen indtil den 25. september. Jeg ved ikke, om de også har planer om at holde åbent i løbet af efteråret og vinteren.

Vi besøgte Sct. Hans Have en søndag for at spise frokost der. Man kunne sidde udenfor, men det var overskyet, og der var lige lovlig meget vind, så vi fandt en plads i et af de hyggelige drivhuse.

Sct. Hans Have, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var forskellige slags hjemmelavet saft at vælge imellem, og jeg snuppede en forfriskende og lækker druedrik med mynte i. Sådan en størrelse kostede 25 kr. Meget dejlig drik – og yndig 🙂

Sct. Hans Have, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg tog hver en snacktallerken til 45 kr. stykket og fik hver en fin tallerken med hjemmebagt brød, hummus, en form for æggetærte, to slags ost, lufttørret skinke, oliven samt hjemmedyrkede vindruer og en enkelt tomat. Man kunne også vælge at få en større portion til 60 kr. Det var en rigtig lækker servering med lutter gode sager, og så var det rørende billigt. Virkelig et scoop!

Vi havde egentlig planer om også at købe et stykke kage, for ovenstående var lige i underkanten i forhold til at gøre os mætte. Desværre var der kommet et rend af mennesker i mellemtiden, så selvom vi ventede pænt, blev der ved med at være lang kø ved disken. Vi endte med at droppe kagen og gik i stedet en tur i området. Moralen er derfor – køb alt, du ønsker med det samme – lige pludselig kan der komme mange kunder i butikken!

Men ja, Sct. Hans Have levede bestemt op til anbefalingerne, og det er helt sikkert et sted, jeg gerne besøger igen.

The Union Kitchen

The Union Kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTidligere på måneden var jeg på The Union Kitchen med et par kolleger. Den ene af dem havde været der før, hvilket var en så god oplevelse, at hun hurtigt overtalte os andre til også at prøve stedet.

The Union Kitchen ligger en spytklat fra Nyhavn og er dermed et glimrende alternativ til alle turistfælderne i området. Stedet har ikke bare et spændende drinkkort, som du kan se herover, men også et udvalg af røde, hvide og mousserende vine. Og så er der naturligvis også maden, men den vender jeg tilbage til om lidt. Først får du lige et billede af den drink, jeg nød under maden.

The Union Kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg snuppede en English Lady (det er drinken til højre), der var med gin, agurk, æggehvide, citron og en korianderkvist. En frisk og mild drink, der gjorde sig godt på en lun sommeraften. Mmm!

Dernæst var det tid til noget at spise. The Union Kitchen er ret glade for kødboller – i hvert fald består hovedparten af menukortet af retter, hvor man får kødboller til. Hvilken kødtype vælger man selv – i de fleste tilfælde vælger man mellem oksekød, svinekød, kylling eller vegetardeller, men der var blandt andet også en ret med laks. Der er en fin bredde i udvalget af retter – både asiatiske og sydeuropæiske – og jeg syntes i det hele taget, at det er et ret sjovt koncept! Man kan også få en række mindre retter, så vi endte alle med at snuppe en lille ret samt en hovedret med kødboller.

… og derefter blev vi overraskede…

The Union Kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… for den lille ret, som i mit tilfælde var en salat med strimlede rodfrugter, gedeost og brødcroutoner, var alt andet end lille! Det er lidt svært at se på billedet, men skålen var minimum 20 i diameter og ret dyb, så salaten i sig selv var nærmest et hovedmåltid i sig selv! Det havde jeg bestemt ikke ventet, når den stod under små retter (og at der var noteret, at man kunne også få den i stor størrelse…!). Havde jeg vidst det, ville jeg nok have nøjedes med at bestille salaten.

The Union Kitchen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg havde nemlig også bestilt en hovedret, og her fik jeg en servering med kæmpe-kødboller! Det var kyllingekødboller med avokadomos, stegte grøntsager og teppanyaki sauce. Retten i sig selv var udmærket, selvom jeg syntes, at den kom til at fremstå lidt voldsom med de meget store kødboller – jeg kunne sagtens have klaret mig med halv mængde kødboller og stadig være mæt og tilfreds.

Jeg fik næsten spist op, og jeg aner simpelthen ikke hvordan! Så var jeg til gengæld også så revnende mæt, at jeg nærmest ikke kunne vrikke med ørerne.

Servicen var noget blandet, men det var også vores umiddelbare indtryk, at tjeneren var helt ny. Der var heldigvis et par mere erfarne folk blandt serveringspersonalet, der kunne hjælpe til, da der var et par ting, der glippede.

Bedste oplevelse hos The Union Kitchen var helt klart deres drinks. Maden var udmærket, men portionerne var ret store, så hvis jeg kigger forbi der igen, vil jeg nok holde mig til en salat og så eventuelt kombinere det med en dessert eller en dessert-cocktail, som restauranten også har (et koncept, jeg elsker!).

Jeg ender på fire stjerner til The Union Kitchen.

Ib Rehne Cairo

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i SønderborgHer kommer sidste pip fra vores ferie i Sønderjylland – nemlig vores besøg på Ib Rehne Cairo i Sønderborg. Her spiste vi frokost den sidste dag, hvor vi også lige skulle klare et par småindkøb, inden turen gik hjem til det sjællandske.

Da vi ankom ved frokosttid, var det også muligt at få brunch. Til hverdag får man det portionsanrettet, men i weekenden har Ib Rehne Cairo en brunchbuffet, som vi fik et glimt af. Nu er jeg ikke så meget til brunch, men jeg må indrømme, at det så meget fristende ud – især da prisen kun var 109 kr per person. Men som sagt – vi ville have frokost, og her forelskede vi os hurtigt i stedets frokosttallerken til 138 kr. Vi bestilte derudover en øl til deling (fordi den var på en halv liter, og den ene af os skulle køre bil), og den kunne vi faktisk godt få skænket i to mindre glas. Godt træk!

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderborg… og sådan så frokosttallerkenen ud. Der var en stor fiskefilet med rejer og remoulade, en bøf med rødløg, et stykke leverpostej med bacon, et lille glas hjemmelavet hønsesalat samt et gavmildt stykke tallegio.

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i SønderborgBrødet blev leveret ved siden af i en papirspose sammen med en lille pakke smør. Der var to typer brød, og de var saftige, bløde og lækre.

Maden var rigtig fin. Bøffen var tilpas stegt uden at blive tør og kedelig, hønsesalaten var ret lækker, og både fiskefilet og leverpostej var lige, som de skulle være. Jeg kunne godt lide, at brødet blev serveret ved siden af, så man selv kunne ‘dosere’. Det er selvfølgelig lettere for cafeen, da de så ikke skal bruge tid på at smøre madderne, og jeg kan selv vælge at kombinere tingene, som jeg har lyst til (jeg brugte for eksempel lidt af den gavmilde mængde remoulade til bøffen).

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i SønderborgDer var lidt plads tilbage i maven, og da vi ikke havde de vilde planer med hensyn til aftensmad, så fandt vi menukortet frem igen. Jeg havde set, at Ib Rehne Cairo har en del spændende ting på drinkkortet – både med og uden alkohol – og jeg faldt for en cold mocha. Det er en skøn sag med kakaomælk, vaniljeis og espresso. Gemalen snuppede et miks af bær og hvid chokolade. Vi blev noget overraskede, da tjeneren dukkede op med to virkelig store glas – det var jo nærmest amerikaner-tilstande! Wow. Jeg kunne godt have nøjes med halv mængde, men vi gjorde vores bedste på at drikke op. Min cold mocha var en rigtig lækkerbisken, så den fungerede godt som dessert. Gemalen var desværre ikke nær så tilfreds med sin drink, da den var ret syrlig, og den hvide hakkede chokolade virkede malplaceret i bærsmoothien.

Tjenerne var ikke altid så opmærksomme, selvom de så ud til at have tid til alle gæster, men var ellers søde og hjælpsomme, når vi talte med dem.

Ib Rehne Cairo var en positiv overraskelse, og havde vi brugt længere tid i Sønderjylland, kunne jeg godt have fundet på at tage forbi stedet igen – måske endda for at prøve deres fristende brunch?

Jeg ender på fire stjerner med stor pil op til Ib Rehne Cairo.