Restaurant Fleisch

Fleisch, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer dukker flere og flere spændende restauranter op i Kødbyen i København, og en af de nyeste i rækken er Fleisch, der åbnede sidste år. Her spiste jeg for nylig med nogle nuværende og tidligere kolleger. Det blev en rigtig hyggelig aften – og ikke kun på grund af det gode selskab :)

Fleisch har både et a la carte kort samt en menu, som kokken selv sammensætter. Menuen koster 350 kroner og består af syv retter, og selvom den lød interessant, så krævede det, at alle ved bordet bestilte det. Vi prøvede i stedet at sammensætte en lille menu hver, hvilket dog viste sig at være sværere end ventet, eftersom der var så mange fristende retter! Men det lykkedes da til sidst.

Fleisch, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMens vi grublede over, hvad vi skulle vælge, serverede tjeneren nogle store hapsere, som bestod af smørstegt brød med kyllingelevermousse. Syndigt lækkert og godt! Der var to skiver til hver, så det lagde en god bund inden resten af maden kom på bordet.

Fleisch, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFleisch kunne – udover vin og øl – også byde på cocktails, og det kan jeg ikke stå for, så jeg prøvede denne Autumn Leaves, der bestod af kvæder og citrontimian toppet med mousserende vin. En dejlig, enkel drink som havde en vis sødme men som også havde citrontimianen til at sørge for, at den ikke blev alt for sød.

Fleisch, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMin første ret var nyretapper med stegt hjertesalat & marv. En ret fyldig vinterforret med masser af smag. Marvstykkerne var lige lovlig store til mig, men ellers en rigtig fin smagssammensætning og en god måde at bruge forskellige dele af dyret på.

Fleisch, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTil hovedret havde jeg valgt fisk. Det er måske lidt usædvanligt, når nu Fleisch først og fremmest sælger kød (de fungerer også som slagter i dagtimerne), men når nu de havde fisk på menukortet, så blev jeg nødt til at se, om de også kunne finde ud af at tilberede det. Min stegte sletvar kom med svampe, blomkål og sprødt kyllingeskind, og det var igen en rigtig solidt vinterret, som både var cremet, sprød, fed og mættende på samme tid.

Fleisch, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMin cocktail var drukket op (hm, hvordan skete det dog…), så jeg bestilte en ny – denne gang en bacon-infuseret Old Fashioned, som bestod af bourbon infuseret bacon og derefter tilsat en ahornsirup og bitters. Størrelsen på drinken snyder – der var nemlig en kæmpe-isterning i den – men det var en virkelig god fortolkning af den klassiske drink. Den havde en fin blød røget smag, men var ikke så sprittet eller så voldsom, som Old Fashioned godt kan være.

Fleisch, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var heldigvis plads til en dessert, men det havde jeg også planlagt efter, da jeg valgte retter. Da jeg så, at Fleisch havde Baked Alaska på menukortet, så vidste jeg med det samme, at det ville jeg have. Og den skuffede da heller ikke – en solid bund af chokoladekage toppet med hindbæris og vaniljeis, der var dækket af fnuglet sprød marengs – mmmm! Absolut veludført.

Det var som sagt en rigtig hyggelig aften på Fleisch, og vi var godt tilfredse med både mad og drikkevarer. Servicen var også rigtig fin, og tjeneren gav os god tid, da hun kunne se, at vi havde svært ved at bestemme os.

Det er helt klart et sted, jeg gerne spiser igen – så kan jeg måske også nå nogle flere af de indbydende retter fra menukortet, jeg ikke nåede denne gang – og jeg ender på fem stjerner til Fleisch.

Loft Gastrogrill

Loft Gastrogrill, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTidligere på måneden var gemalen og jeg på Amager om aftenen og skulle finde et sted, hvor vi kunne spise aftensmad. Nu er udbuddet af interessante restauranter ikke imponerende på Amager, men jeg kom i tanke om, at der åbnede en ny restaurant i Field’s i efteråret – Loft Gastrogrill. Den kunne vi meget passende prøve.

Loft Gastrogrill er en del af fornyelsen af spiseområdet i shoppingcentret – en fornyelse, der i den grad er tiltrængt, for det er ærlig talt et ret sølle udvalg, der er i Field’s. Vi var derfor ret spændte på, hvad vi kunne forvente os.

Vi endte med at snuppe en forret, en hovedret og en dessert hver. Til forret valgte jeg en ceviche med avokadolie, klementiner og kapers. Sidstnævnte fremgik ikke af menukortet, og hvad jeg på forhånd vidst, at de ville indgå i retten, havde jeg nok valgt en anden ret. Ikke fordi jeg har noget imod kapers, men fordi de virkede ret malplacerede i retten og havde en alt for dominerende smag i forhold til de andre ingredienser. De burde ikke have været en del af retten. Klementinerne virkede overraskende syrlige i forhold til fisken – om det var med vilje, ved jeg ikke, og jeg kunne ikke rigtig beslutte mig til, om det var et spændende tiltag eller lidt for kantet til mig.

Jeg må indrømme, at retten var noget anderledes i forhold til, hvad jeg havde forestillet mig. Når jeg valgte ceviche, havde jeg forventet noget elegant og enkelt i stil med disse citrus-marinerede kammuslinger – men der virkede denne forret noget kluntet og uigennemtænkt i forhold til.

Loft Gastrogrill, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseHovedretten var til gengæld noget bedre. Jeg valgte porchetta og fik et par skiver, der var saftige og tilpas krydrede. Jeg savnede lidt den sprøde svær, som ofte er en del af en god, grillet porchetta, men ellers en ganske fin udgave. Tilbehøret havde Loft Gastrogrill dog lidt problemer med. Kartoffelbådene var fine nok, men selvom der var fem forskellige slags saucer, man kunne vælge imellem, når man bestilte hovedret, så var der ingen af dem, der passede til porchetta. Jeg spurgte tjeneren til råds, og hun foreslog tre af dem, og jeg kastede mig ud i det muligvis modigste valg – Asian BBQ-sauce. Den var dog ikke særlig interessant og passede heller ikke til svinekødet.

Loft Gastrogrill, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var lige akkurat plads til en lille dessert, og her var valget ikke svært, da jeg så en panna cotta med citron og hakkede pistacienødder. En fin, mild dessert med lidt crunch. Jeg elsker jo citron, så de måtte såmænd gerne have skruet op for citronsmagen, men der var nu en ok balance i retten. Konsistensen var liiiige til den faste side, men smagen var god.

Servicen var fin – søde, smilende og venlige tjenere, så vi følte os godt tilpas.

Jeg må desværre indrømme, at Loft Gastrogrill ikke levede op til mine forventninger. Jeg har ellers hørt pænt om stedet, men enten var jeg ret uheldig, eller også har mine venner og bekendte været heldige. Jeg syntes dog, at især forretten var temmelig mystisk sammensat, og det var også ret underligt, at sauceudvalget ikke matchede til udvalget af hovedretter. Det gjorde det noget bøvlet at sammensætte sin mad – skulle man i værste fald have fravalgt det, man helst ville have, fordi der ikke var tilbehør, der passede til? Hm…

Priserne er nogenlunde rimelige – mine tre retter endte på 275 kr – men omvendt findes der efterhånden så mange restauranter i København, hvor man kan få tre dejlige retter til omkring 300 kr, at prisen i dette tilfælde ikke kan undskylde det noget svingende niveau.

Jeg endte på tre stjerner til Loft Gastrogrill.

Restaurant Moehr

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeRoskilde har fået flere nye, spændende restauranter i løbet af de senere år – og såmænd også en ganske god vinbar. Mellem jul og nytår smuttede gemalen og jeg derfor forbi Restaurant Moehr, som åbnede for to-tre måneder siden.

Restaurant Moehr ligger i centrum af Roskilde og har valgt at fokusere på danske råvarer – med ganske få undtagelser – hvilket er et ganske sympatisk træk. Man kan vælge en fire retters menu til 385 kr, hvor det er køkkenet, der bestemmer sammensætningen, men da vi havde lyst til selv at gå på opdagelse i menukortet, valgte vi selv. Vi var dog i tvivl om, hvor mange retter man ‘burde’ tage, for vi havde ingen fornemmelse af størrelser, og vi blev ikke meget klogere af at spørge tjeneren. Til sidst endte jeg med at tage fire retter, så der var mulighed for at smage lidt forskelligt.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeVi fik nogle syltede umodne ferskner samt…

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde… nogle små friterede hapsere, der blev serveret med en svampemayo. Derudover var der selvfølgelig også friskbagt brød.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeMin første ret var denne lille delikate ret med saltet havtaske, porrecreme, syltet sommeragurk og stegt porre. Virkelig fin, mild smag og en fryd for øjet. Saltningen af fisken var meget fin og absolut ikke for kraftig, og det var en meget elegant forret.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeNæste ret var til gengæld ikke lige så fotogen. Den bestod af stegte kammuslinger med stegte løg, knoldgaltetand, sort trompet samt en mørk boullion (på svampe tror jeg). Smagen var ret mørk, kraftig og vinterlig – sådan set ganske fin til årstiden, men det var synd for kammuslingerne, der havde svært ved at trænge igennem i forhold til resten af rettens elementer. Her havde det været mere oplagt at bruge noget andet end kammuslinger, for rettens smag i sig selv var der ikke noget i vejen med – det virkede bare underligt at bruge en så mild råvare som kammuslinger.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeTredje ret sad dog lige i skabet – både smagsmæssigt og visuelt. Den bestod af stegt slethvar med selleri, rosenkål og persillesauce. En herlighed af grønne elementer, og der var ingen tvivl om, at retten havde fået både smør- og flødekærlighed. Det var en god og mættende ret, og så var portionen noget større end de to foregående, så havde jeg fået to retter af denne størrelse, kunne jeg sagtens have nøjedes med det.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDen sidste ret – desserten – var jeg ret spændt på. Jeg havde nemlig set, at der var en dessert med gulerod, hasselnøddcreme og mælkechokoladeis, og den kombination lød så anderledes og spændende, at jeg selvfølgelig blev nødt til at prøve den. Det viste sig desværre at være aftenens skuffelse. Portionen var alt for stor, og elementerne fungerede ikke sammen. Der var alt for mange friske gulerodsstrimler i forhold til de andre elementer, og det blev lige lovlig salatagtigt, at de var friske og sprøde. Smagsmæssigt passede de heller ikke sammen med isen, og hasselnøddecremen fandt jeg først frem til, da jeg var nået over halvvejs, for den gemte sig som en lille klat på bunden af skålen. Alt i alt et yderst mystisk påfund, der ikke virkede på nogen måde.

Restaurant Moehr er en hyggelig lille restaurant i hjertet af Roskilde. Vi fik en glimrende betjening, og hvor tjeneren ikke kunne give et godt svar på, hvor mange retter man burde vælge, så var vedkommende til gengæld god til at anbefale vine til de forskellige retter. Her har Restaurant Moehr dog allerede hjulpet gæsterne lidt på vej, da der ud for en række af vinene i vinkortet er noteret hvilken ret, de passer bedst til.

Madoplevelsen var lidt svingende. Den første og den tredje ret var fantastiske. Den anden ret var glimrende, men kammuslingerne blev overdøvet af de øvrige elementer, mens desserten var skuffende.

Selvom oplevelsen på Restaurant Moehr ikke var helt så fantastisk, som jeg havde håbet på, så synes jeg bestemt, at stedet har potentiale, og jeg kunne godt finde på at kigge forbi en anden gang. Jeg ender på fire stjerner til Restaurant Moehr.

Restaurant Orangeriet

Orangeriet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge var jeg på Orangeriet med min gode ven, Onkel Rejsende Mac. Vi har en rigtig juletradition – nemlig at mødes ca. en uge før jul og derefter bruge en eftermiddag i hinandens selskab, mens vi kigger på juleudsmykninger og oser rundt i Københavns butikker. Ind imellem får vi også klaret en julegave eller to, hvis vi stadig mangler det på det tidspunkt, men ellers går det mest ud på at hygge sammen og nyde byens julestemning.

Men tilbage til Orangeriet. I år gjorde vi det lidt anderledes, eftersom vi mødtes allerede ved frokosttid, og her havde vi valgt at booke bord hos Orangeriet. Det er en restaurant, som længe har stået på min liste over steder, jeg gerne vil besøge, og så passede det fint med, at de også havde frokostservering.

Orangeriet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi snuppede begge to stykker smørrebrød. Mit første stykke var med stegt sild og sennep, rødløg, kapers og dild. Pænt anrettet, men den kunne godt have trængt til lidt mere saftighed – for eksempel i form af mere sennep, og så ville det heller ikke gøre noget, hvis krydringen havde været lidt kraftigere. Men ellers en udmærket sildeanretning.

Orangeriet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMit andet stykke var med hønsesalat, svampe, æbler, bladselleri, persille og sprød ventreche. Det var til gengæld et noget kluntet stykke smørrebrød. Mængden af hønsesalat var lige lovlig voldsom, og så manglede retten i den grad tilsmagning – den var alt for fed og kedelig og kunne i den grad godt trænge til flere krydderier og et skud syrlighed. Samtidig var mængden af sprød ventreche (det, der ligner stegt bacon på maden) alt, alt for lille og gjorde intet for smagen eller konsistensen af maden. Heldigvis var de saftige æblestykker med til at trække smagsoplevelsen lidt op, men ja – selve hønsesalaten var alt for vag og anonym til mig.

Servicen hos Orangeriet var ganske fin – smil og hyggelig stemning – og udsigten ud til Kongens Have var også dejlig, selv på denne årstid.

Orangeriet levede desværre ikke helt op til mine forventninger. Smørrebrød koster 75 kr, hvilket jo er en ganske rimelig pris for smørrebrød i København, og maden kan og bør heller ikke sammenlignes med steder som Schønnemann, hvor prisniveauet og armbevægelserne også er noget større. Alligevel synes jeg godt, at man kunne have forventet lidt mere i forhold til hønsesalaten, som jeg prøvede. Jeg ender på tre stjerner til Orangeriet.

Banksia Food and Beer

SPONSORERET INDLÆG

Banksia Beer Bar, ølbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor nylig blev jeg inviteret til at prøve Banksia Food and Beer  – en ølbar & restaurant, der åbnede for under to måneder siden i København. Jeg har vurderet alt undtagen serviceniveau ud fra de sædvanlige parametre, jeg bruger, når jeg anmelder restauranter. Lige præcis serviceniveau synes jeg ikke, jeg kan vurdere i forhold til at være almindelig gæst, når jeg bliver inviteret til at prøve en restaurant, da jeg ofte taler langt mere med personalet under de omstændigheder, end når jeg er der under almindelige forhold.

Men tilbage til anmeldelsen. Banksia ligger tæt på Kongens Nytorv i de lokaler, hvor københavnerklassikeren Den Tatoverede Enke lå tidligere. I stueetagen er der ølbar, og på første etage er der restaurant, hvor maden er kraftigt inspireret af det australske køkken.

Vi fik en fire retters menu denne aften, som Banksia havde sammensat for os. Vi blev desuden spurgt, om vi ville have vin- eller ølmenu, og her var valget let – vi ville nemlig have øl! Ikke kun fordi, at det er meget få restauranter, der kan tilbyde en ølmenu til maden (og det er synd, for der findes virkelig mange spændende øl), men også fordi det var Humulus Lupulus, der står for ølbaren hos Banksia, og jeg var ret overbevist om, at han sagtens kunne sammensætte en interessant ølmenu sammen.

Banksia Beer Bar, ølbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFørste ret var suppe med krokodille dumplings, chili, citrongræs og lime kombineret med en række grøntsager. Det var en dejlig suppe med masser af smag og fyld og en rigtig god vinterret, da der var skruet godt op for krydderierne. Selv gemalen, der ikke er den store suppe-spiser, nød retten.

Sammen med retten fik vi en Wild Ale – ikke en øltype, jeg har den store erfaring med, men bestemt en positiv overraskelse. Den var vild og underfundig på samme måde, som gode naturvine kan være (jeg har bestemt også prøvet naturvine, som jeg ikke brød mig om, men dem mindede denne øl heldigvis ikke om). En vinøs og legesyg øl med en tilpas syrlighed, der gik godt sammen med retten.

Banksia Beer Bar, ølbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen næste ret var en meget smukt tilberedt tun, som var vendt i honning-soyasauce og vendt i sorte sesamfrø. Den blev serveret med en lun asiatisk salat. Tunen var yderst lækker – helt perfekt tilberedt og samtidig rasende indbydende. Salaten var udmærket, men det var altså tunen, der tog al opmærksomheden her.

Til maden fik vi en Down Under IPA fra Ølsnedkeren. Jeg har et ret blandet forhold til IPA (men er dog efterhånden stødt på en række, jeg sagtens kan nyde). Denne udgave hørte desværre ikke til dem, der faldt i min smag. Til gengæld ramte den 100% gemalens smag, da den mindede om en lidt mildere version af hans yndlingsøl.

Banksia Beer Bar, ølbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten var – selvfølgelig – kænguru! Ja, man kan vel nærmest ikke servere australsk mad uden denne specialitet :)  Kænguruen blev serveret med kartoffelmos og små hjemmeristede chips, enebærsauce samt røde spirer. En ganske indbydende ret, hvor saucen og grøntsagerne gav maden det helt rigtige vinterpræg. Rigtig comfortfood.

Sammen med retten fik vi en kulsort øl fra AleSmith, der havde det kække navn Speedway Stout. Jeg ved ikke, hvor meget speedway, der var over den, men den var aldeles fremragende og passer perfekt til den fyldige vinterret. En skøn fyldig stout, der dog hverken blev for voldsom eller vulgær. Den har dog også så meget tyngde, at den sagtens kan nydes uden mad til.

Banksia Beer Bar, ølbar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens sidste ret var denne enkle dessert, som var en sticky date pudding – en lun kage overhældt med amaretto-karamelsauce og drysset med bær og serveret med en vaniljemousse. Sidstnævnte var ikke så vellykket – den virkede lidt grynet og kedelig – men kagen var ganske god.

Til desserten fik jeg en Flanders Red Ale fra Rodenbach  – en dejlig syrlig øl, der fungerede godt sammen med den søde ret. Jeg har prøvet flere spøjse red ales i løbet af det sidste års tid, men Flanders Red Ale slog dem alle og overbeviste mig om, at der også findes gode syrlige og balancerede red ales.

Banksia er et hyggeligt sted, og jeg kan godt lide det take på den australske mad, som stedet har valgt. Selvom der selvfølgelig er australske specialiteter som kænguru og krokodille på menuen, så er retterne ikke overklistret i lutter eksotiske råvarer, og derfor får retterne også et mere vinteragtigt touch, som jeg godt kan lide. Der var også dejlig mange grøntsager i retterne, hvilket jeg også nød.

Priserne ligger på mellemniveauet. En fire retters menu koster 550 kr. Det er ikke billigt, men det er heller ikke urimeligt i forhold til kvalitet og kvantitet.

Jeg var især vild med øludvalget hos Banksia, hvor der vitterlig er øl for enhver smag (… medmindre du vil have standard-dåseøl fra Carlsberg eller Tuborg – det tror jeg ikke, de har). Cocktail- og vinkortet så også interessant ud, men det afprøvede jeg ikke, så det kan jeg ikke udtale mig om.

Jeg ender på 5 stjerner til Banksia, for det var småting, jeg faldt over undervejs. Jeg var især begejstret for øludvalget og evnen til at kombinere øl og mad – det er noget, som få steder kan, men hos Banksia gik det op i en højere enhed.