Pubologi i Stockholm

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmJeg er nået til sidste restaurantanmeldelse fra Stockholm, hvor vi spiste på Pubologi. Du kan finde links til de øvrige restaurantanmeldelser under dette blogindlæg.

Men altså – tilbage til Pubologi! Restauranten ligger i den øverste del af mellemprisklassen, da en fem retters menu koster 550 danske kroner, mens en tilhørende vinmenu koster 475 danske kroner. Der er dog også en mere eksperimenterende vinmenu til samme pris, men hvor et par af vinene er udskiftet med andre typer alkohol. Den valgte både gemalen og jeg, for det lød ret spændende.

Pubologi er lidt pudsigt indrettet. De fleste siddepladser er ved et langbord – sådan lidt i stil  med Cofoco men uden nogen form for skillevæg – og loftet er beklædt med spraglede kufferter (det tog jeg dog ikke et billede af). Bestik, serviet og menukort finder man i en skuffe ved siddepladsen, og man opdager den med det samme, da en del af bordet består af glas, så man kan kigge ned i den oplyste skuffe. En lidt mere fancy udgave af Relæs bestikskuffe-løsning 🙂

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmSnedig løsning – og dejligt at man løbende kunne følge med i, hvad man skulle have at spise og drikke.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi lagde ud med tre små appetizers. Den første var tynde rejechips med karsecreme. En fin lille sprød sag og en sjov idé med karsecremen. Det kunne være, man skulle prøve at lave det på et tidspunkt.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDerefter fulgte en ’selleriblomst’, der bestod af supertynde skiver af tørret knoldselleri, der var foldet omkring et stykke sød kartoffel og en letsyltet valnød. Fin men også lidt tør appetizer.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmOg til sidst fik vi en mør gulerodsstængel smurt med lidt creme og drysset med sprødstegt kyllingeskind. Haps – den forsvandt hurtigt – og kunne sagtens have været lidt større 😉

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmEfter de små appetizers kom kuvertbrødet på bordet. Det var portionsanrettet, så vi fik hver en lillebitte gryde med et groft brød i. Det er lidt svært at vurdere størrelsen ud fra billedet, men brødet var på størrelse med en mellemstor appelsin. Dertil var der friskkværnet smør. Man kunne sikkert godt få mere kuvertbrød undervejs, hvis man havde behov for det, men det havde vi ikke – dels fordi maden og vinen mættede rigeligt, og dels fordi brødet ikke smagte så spændende (syntes jeg).

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmSå kom første ret på bordet, og her var vi ude i noget, jeg aldrig har prøvet før! Retten bestod af grillede kartofler serveret med stenbiderrogn, koaguleret creme og sprøde chips lavet på griseblod! Velbekomme! Chipsene smagte dog ikke af så meget – og slet ikke af blod – men kombineret med de mørkegrønne støv (som jeg ikke ved, hvad er), gav det retten et flot, råt skovudtryk. En meget spændende ret, der havde en overraskende afdæmpet smag.

Sammen med retten fik vi et glas kølig sake, Tengumai Yamahai Junmai Daiginjo, Ishikawa. Den var mild og med et frisk strejf og passede i øvrigt rigtig godt til maden. Når nu, jeg har japansk mad-benspænd, så var det selvfølgelig ekstra sjovt at smage en god sake, for de kan være svære at opspore i Danmark.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmI løbet af de seneste år har jeg for alvor fået øjnene op for tatar, så jeg var naturligvis ret begejstret for, at næste ret bestod af tatar, der var lavet på oksekød, der var røget i løgskaller! Meget funky. Tatarserveringen var toppet med en creme lavet på marv og løg samt sprøde grøntsagsflager og hakkede hasselnødder. Det var en syndig god tatar-anretning – fed og sprød med masser af smag, kort sagt en ret, der mætter godt! Mmmm.

Tataren blev serveret sammen med en øl, Blonde Dubbel, Pang Pang, eller rettere det skulle den, men tjeneren kom til at give os den vin, der hørte til vinkortet. Vi undrede os og dobbelttjekkede med menukortet, og da hun kom forbi kort tid efter, gjorde vi hende opmærksom på fejlen. Hun sørgede derefter straks for, at vi også fik øllen. Rigtig fin service. Det gode ved det var, at så kunne vi sammenligne øl- og vinløsningen, og her var øl-serveringen den bedste til tataren.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Stockholm

Vi var nu nået til tredje ret, der var en rigtig forårsret! Her gemte et stykke dampet aborre sig under et par ramsløgsblade, og foran den lå der møre asparges sammen med citrongelé, røget smør og ristede solsikkekerner. En virkelig lækker ret, der både var frisk, fed, knasende og meget fint afstemt.

Sammen med maden fik vi et glas vin – Les Châtaigniers Romorantin, Hervé Villemade, Loire fra 2014. Endnu en gang et fint match, selvom kombinationen ikke var nær så interessant som de foregående.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi var nu nået til hovedretten – eller i hvert fald aftenens sidste salte ret – der blev præsenteret som ‘And på fem måder’. Den bestod af andebryst, andelår, andehjerte og andelever, der var anrettet sammen med en cremet peberrodscreme, syltede solbærblade, lidt forskelligt grønt samt en sauce lavet på andeskroget. En rigtig fyldig servering, hvor det grønne indslag var med til at tage noget af den fede andesmag.

Sammen med maden fik vi en rigtig frækkert – nemlig en sherry, P.X. Infused Oloroso 15 Years, El Maestro Sierre, Jerez, der var kombineret med æblesaft! For søren da hvor smagte det godt! Det var ikke lige en kombination, jeg havde forestillet mig ville gå godt, men det gjorde det.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmAftenens dessert var denne lidt generte servering. Den bestod af fermenterede vinteræbler, der var vendt i jasmin-te, sødssyltet ingefær, karamel og mandler og derefter toppet med en creme. En meget fin vinter-dessert, som også gik an her om foråret.

Til desserten fik vi Pomaretto, Marfri Burgologi. Den passede godt til retten, men den kom næsten til at føles helt anonym i forhold til den virkelig funky drink, vi fik til hovedretten.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi var ret mætte, men kunne dog ikke ‘undslippe’ de små petit fours, som Pubologi slutter menuen af med. Kaffe og te sprang vi dog over, men vi nød de tre små petit fours. De små hvide klumper bagerst på brættet var små hårde karameller lavet kamille. Dernæst fulgte to meget bløde kugler, som jeg mener var en form for frugtgelé/frugtflæsk og til sidst var der bittesmå karamelkurve – selve fyldet husker jeg dog ikke.

Pubologi serverer rigtig spændende mad, hvor de ind imellem bruger nogle ret usædvanlige – men lokale – råvarer – og det var en rigtig interessant og velsmagende oplevelse. De var også rigtig dygtige til at parre mad og vin, og vi var ret vilde med, at de havde en alternativ vinmenu, hvor der var plads til nogle sjove eksperimenter.

Servicen var rigtig fin – tjenerne var søde og smilende og var gode til at forklare, hvad vi spiste og drak. Der var i det hele taget en rigtig hyggelig stemning hos Pubologi, og jeg kan sagtens forestille mig, at det kunne være et stamsted for mange.

Jeg ender med fem stjerner med en pil op til Pubologi.

Restaurant Supper – sydamerikansk i Stockholm

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmJeg fortsætter rækken af restaurantanmeldelser fra vores tur til Stockholm – denne gang er det Restaurant Supper, som vi spiste på en aften. Da jeg researchede restauranter i forbindelse med vores tur, faldt jeg over den sydamerikanske restaurant Supper på Tripadvisor, hvor anmeldelserne var så gode, at jeg straks bestilte bord på restauranten. Godt nok var det planen, at vi primært ville gå efter restauranter med svensk/nordisk mad, men dette lød simpelthen for fristende.

Restaurant Supper har et lille men spændende udvalg af cocktails, og så har de ellers en række små og store retter, som de anbefaler, at man deler ved bordet. Tjeneren foreslog, at vi enten tog tre små retter samt én stor til deling eller alternativt fem små, og vi valgte det sidste, så vi kunne smage flere forskellige retter. Det var dog svært at vælge – alle retterne på kortet lød meget fristende, men det lykkedes os dog til sidst.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi startede med et par drinks – jeg tog en CC/PS, der bestod af Pisco Capel, kokoscreme, citronsaft og kanelsirup. Det var en herlig cremet og sødmefuld drink, som sad lige i skabet! Gemalen fik en funky lysegrøn longdrink – Thirst First – der bestod af gin, St. Germain, ingefær, agurk, citronsaft og sukker. Også en meget dejlig drink – lige en tand mere frisk og forårsagtigt i smagen sammenlignet med min, der mere var en sommerdrink.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDa vi regnede med, at der var noget ventetid, inden vi fik de fem små retter, startede vi med lidt snacks, der i dette tilfælde bestod af en frisk avokadocreme sammen med en gavmild pose kartoffelchips. Avokadocremen var ret frisk og forholdsvis syrlig – den havde både fået et ordentligt skud limesaft samt en del koriander – men det gik godt sammen med de fede, sprøde chips.

Vi nåede dog dårligt at få spist os igennem dem, inden vores retter blev serveret. Havde vi vidst, at Restaurant Supper var så hurtige til at kokkerere, havde vi nok sprunget snacks over – selvom de nu var gode.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi fik en Tartaro de la Carne, der bestod af hakket flanksteak med sort aioli, hakkede peanuts og tynde ananas-marengs – pyntet med lidt karse. Det var en usædvanlig fræk kombination, der ikke desto mindre holdt 100% Jeg var ellers lidt skeptisk, da jeg så en kødret pyntet med marengsflager, men sødmen passede godt til de salte nødder og det lækre kød. Fantasifuld og lækker ret!

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi kunne heller ikke stå for Ceviche de Caribe, der bestod af limemarinerede lakse- og torskestykker samt rejer, der var vendt i avokado, mango, rødløg, peberfrugt, koriander og chili. En frisk sommersalat, som i den grad passede til den sommerstemning, vores Stockholmtur i det hele taget var præget af (op mod 25 grader i fire dage – det gik lige an!). Dejlig anretning.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDernæst havde vi valgt to forskellige slags tacos – til venstre en Taco de Pescado, der bestod af friturestegte røde rejer serveret på en bund af syltet rødkål og toppet med en myntecreme. Jeg var lidt overrasket over, hvor kompakt rejekødet føltes, når man bed i tacoen, men det smagte ikke desto mindre skønt, og myntecremen var især et godt valg, da den friske smag gav et fint modspil til den fede, sprøde reje.

Den anden taco – ses til højre i billedet – var Taco de Cerdo, der bestod af saltet svinekød lagt på en bund af avokadosalsa og toppet med ostecreme og purløg. Den var – jeg fristes til at sige selvfølgelig – også utrolig lækker. Meget saftig og fuld af smag. Mmm!

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDen sidste ‘lille’ ret, vi fik plads til, var Plato Vegetariano, der bestod af indbagte gedeost-kroketter med sprøde yuca-chips, majssuppe og en salsa bestående af fintskårne peberfrugter. Vi dyppede kroketterne i majssuppen og nød den herligt syndige anretning, hvor den fyldige majssuppe fungerede fantastisk som dyppelse. Se, sådan kan de fleste nok godt spise vegetarisk… 🙂

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi var ved at være godt mætte. Jeg mente dog godt lige, at jeg kunne nyde en drink mere og bestilte derfor en Clavel Club, der bestod af San Cosme Mezcal, limoncello, lime, nellikesirup, passionsfrugt samt godt med mynte og flormelis. Igen et pletskud af en drink, der både var frisk og sød på samme tid – uden at blive alt for tung eller klistret i smagen.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmGemalen mente dog godt, at han kunne klemme en dessert ned, så han bestilte en Helado de Vanilla, der bestod af en stor kugle vaniljeis, der var rullet i ristet kokosmel og serveret sammen med dulche de leche og friske bær. Jeg smagte et par mundfulde og måtte indrømme, at den dessert var ganske godt skruet sammen.

Vi var virkelig imponerede af maden, der var vellavet, frisk, fuld af smag og havde en bred vifte af smagsnuancer, så både de søde, salte, syrlige, fede og sprøde elementer var repræsenterede. Prisen hos Restaurant Supper var heller ikke gal – vi gav omkring 500 kr per person for 2 x drikkevarer til hver (jeg fik to drinks, mens gemalen tog en drink og en øl), snacks som forret, fem solide deleretter til hovedret samt en enkelt dessert. Vi fik gratis postevand sammen med maden – det er åbenbart en selvfølge i Sverige, og det var klart et plus.

Servicen var også ganske fin. Vi havde en sød, smilende og hjælpsom tjener, og det gik tjept, når vi bestilte noget – også selvom restauranten var næsten fyldt.

Jeg har det på samme måde som med Boqueria – hvis Restaurant Supper lå tæt på, hvor jeg boede, så ville jeg helt sikkert komme der med jævne mellemrum!

Jeg hiver den sjældne topkarakter frem og giver Restaurant Supper seks stjerner. Virkelig value for money!

Gastrologik

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDa jeg gik i gang med at planlægge vores nys overståede tur til Stockholm, var et af omdrejningspunkterne for rejsen naturligvis maden (for ja, både gemalen og jeg sætter pris på gode madoplevelser som en del af rejsen til et andet land). Sverige har ligesom Danmark gennemgået en voldsom udvikling de senere år, og vores broderfolk klarer sig ganske godt i kampen om de eftertragtede Michelinstjerner. Vi besluttede os derfor for at vælge en enkelt Michelin-stjerne-restaurant, da vi planlagde turens restaurantbesøg. Valget faldt på Gastrologik, der fokuserer på lokale råvarer (og også enkelte fra Island).

Gastrologik har én menu, som kan skifte fra dag til dag. Man får derfor ikke et menukort, man skal forholde sig til, men restauranten er meget påpasselige med at spørge ind til, om man er allergisk over for noget allerede når man reserverer bord, samt når man genbekræfter bookingen et par dage før. Desuden får man hele menuen udleveret efter spisning – inkl. en fin lille bog om restauranten. God service.

Vi tog vinmenuen, der passede til aftenens menu. Jeg tror også, Gastrologik havde en alkoholfri udgave, men det undersøgte jeg ikke nærmere.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFørste servering kan du se øverst i indlægget – og lige herover ser du den ‘mad’, jeg smurte ud fra ingredienserne. Vi fik nemlig en lille anretning med små fladbrød, rogn fra en regnbuelaks, røget creme og små stykker fermenterede grøntsager. Så kunne man smøre sig et par ‘håndmadder’ (eller tacos om man vil), og det var ikke bare en sjov gimmick – det smagte også ganske lækkert.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var en smuk, panggrøn sag. Her var det østers, der gemte sig under en sauce lavet på agurkesaft og kamille. Der var lidt spæde bløde grannåle drysset over. Den meget milde sauce passede fortrinlig til østers, der ikke smager af så meget. Jeg var ret vild med smagskombinationen af især agurk og kamille – det fungerede overraskende godt.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu kom der kuvertbrød på bordet, hvilket i dette tilfælde var et buttet brød med havregryn, der blev serveret sammen med friskkærnet smør. Brødet var ikke helt så syndigt som det, mange andre dyre restauranter serverer (der nærmer det sig ofte kagestadiet med så megen smør og sukker, der er i), for havregrynene fik det stadig til at smage sundt.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret gemte på en overraskelse – nemlig en bund af porcheret vagtelæg med supercremet kartoffelmos – så her får I et billede, hvor man kan ‘kigge ned’ gennem retten. Øverst lå der et lag stenbiderrogn. Her var vi lige ved at spinde, for det smagte syndigt godt – med streg under syndigt. Den fede cremede smag fra æggeblommen blandet sammen med en kartoffelmos, der helt sikkert har set en del smør og så de fine salte rogn – det var vidunderligt!

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret blev serveret på en stor tallerken med en lille fordybning i midten. Det er dog lidt svært at se på billedet. Her fik vi hvidløg med bagt fløde, hvidløgsfond og fermenterede hvidløg – toppet med lidt blomster. Trods de mange elementer med hvidløg var retten ikke specielt stærk eller skarp i smagen men havde mere smag i form af en fyldig bouillon. Interessant bud på en elegant og afdæmpet hvidløgsret.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret vakte begejstring allerede inden, at vi havde sat tænderne i den. Her fik vi nemlig smukt anrettede asparges – pyntet med fine små urter – sammen med brændt smør. Sidstnævnte lyder måske ikke så tiltalende, men smørret havde fået en mørk, røget smag, der gik rigtig godt sammen med de fine, møre asparges. Det var en ret, man i den grad blev i forårshumør af!

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen beskedne servering herover var muligvis en af aftenens dyreste – det var nemlig årets første kartofler! Blev vi lige glade, da vi fik retten præsenteret? Desværre levede retten ikke op til vores forventninger – de små kogte kartofler var vendt i smør og islandske trøffelalger, men algerne var så salte, at de helt overdøvede den fine kartoffelsmag. Øv. Den ret skuffede desværre.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGastrologik kom dog på banen igen med ovenstående ret – fine pilgrimsmuslinger, der blev serveret i en mild, letgæret sauce med løg. En ret, hvor alt var fint afstemt og alle elementer fik lov til at smage igennem uden at overdøve hinanden. Meget fint og lækkert.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå var det tid til et lille shot – en mørkegrøn en af slagsen på algebouillon og løvstikke! Nu er jeg ikke superbegejstret for hverken alger eller løvstikke, men det var faktisk en ret spændende servering med masser af smag uden hverken at blive for salt eller skarp. Nåja, og så følte man sig så sund bagefter 😉

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMed næste servering følte vi os næsten helt hjemme. Det var nemlig pighvar fanget i Skagerrak, der blev serveret på en bund af ramsløg. Fisken var perfekt tilberedt, og ramsløgstilbehøret var nøje afstemt med det milde fiskekød. Igen igen en virkelig dejlig ret.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu begyndte retterne igen at blive mere og mere funky at se på. Her fik vi to ultratynde taco-lignende skiver af knoldselleri toppet med lammebrisler og blandet ukrudt (!! – det sagde de altså…). Ukrudtet så godt nok lidt groft ud, men viste sig heldigvis at være tilpas mørt. Lammebrislerne var fine, men efterlod dog ikke det store indtryk på mig.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDet gjorde næste ret til gengæld – ikke mindst på grund af serveringen. Det var nemlig kartoffelmadder (!!), der bestod af meget, meget tynde skiver kartofler lagt sammen om en gedemælksost og friske blomster. Det er ikke en servering, man skal klemme for hårdt på, når man spiser den, men det var ikke desto mindre en rigtig kæk og spændende ret.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg det blev ‘værre’… eller mere kreativt om man vil. Vi fik nemlig den lille og intensivt-grønne granité lavet på persille og grøn engsyre, der lige kunne rense ganen, inden vi gik over til de søde sager. En smuk og meget forårsagtig servering, der fik os til at glæde os endnu mere til desserterne.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSkrev jeg dessert i flertal? Jeps, vi fik nemlig flere små desserter. Den første var denne meget brune sag. Is lavet på korn, der lå på en bund af ølsirup kogt med gulerødder. Den var toppet med krummer, der smagte kraftigt af malt. Smagsmæssigt ret spændende men dog også en meget vinterlig ret, som var lidt synd at servere i maj måned. Den havde gjort sig bedre i de sene efterårs-måneder eller i løbet af vinteren.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste lille bitte dessert var en flødecreme, som var pyntet med tynde flager af saltet blomme samt spansk kørvel. En fin lille sag der forsvandt ret hurtigt fra skålen. Ups.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi gled nu stille og roligt over i restaurantens svar på petit fours. Den første var den lille sukkertop, som viste sig at være en tynd sukkerskal med en tyndtflydende midte. Hvad det præcis smagte af, er jeg lidt usikker på, men det var en sjov og fin servering.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter fik vi denne ’sandkasse’ med tre forskellige sukkerflager – en salt, en sød og en sur – og så måtte vi selv smage os frem til, hvad der var hvad.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse… og sidst men ikke mindst denne smukke servering – små kugler af ‘kalvdans’ (jeg ved ikke, om det er bedst at sammenligne den svenske dessert med pannacotta?), der var vendt i tørrede rabarber og kvan. En lidt støvet men også velsmagende servering.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg nød en kop te sammen med de forskellige petit fours, og det var tilmed en te, jeg selv fik lov til at komponere ud fra en boks med forskellige ingredienser, som tjeneren viste mig inden. En sjov detalje men ikke desto mindre rigtig god, for så fik jeg både lov til at bestemme lidt samt at eksperimentere, og det kan jeg godt lide.

Vi nød restaurantens vinmenu undervejs, men da hver vin blev servere til to-tre retter i træk, har jeg ikke noteret vinene ved hver ret. Du får i stedet listen her:

  • Cuvée des Docteurs, Lucien Aviet & Fils, Jura 2011
  • Riesling Kabinett Trocken, Sybille Kuntz, Mosel 2014
  • Meursault-Blagny 1er Cru “La Genelotte”, Domaine Martelet de Cherisey, Bourgogne 2011
  • Bramaterra, Antoniotti, Piemonte 2011
  • Sauvignon Blanc, Wenzel, Burgenland 2013
  • Les Quarts de Juchepie, Eddy & Mileine Oosterlinck-Bracke, Loire 2011

Vi var meget glade og tilfredse, da vi gik fra Gastrologik (og ikke kun på grund af vinene herover!). Det var virkelig spændende, kreativ, nytænkende og velkomponeret mad, der bød på mange gode nordiske råvarer – herunder også nogle uventede.

Vores største anke var kartoffelretten, der ganske enkelt var for salt og ubalanceret. Det var synd, for tanken om nye kartofler alene… suk… Jeg syntes også, at maltdesserten var lige en tand for voldsom i maj måned, selvom retten i sig selv var udmærket.

Betjeningen hos Gastrologik var også i topklasse. Tjenerne var venlige, smilende og havde også overskud til at pjatte lidt (og det er skønt, når Michelin-restauranter ikke er alt for selvhøjtidelige).

Prisen for mad + vin hos Gastrologik er ca. 2000 danske kroner per person. Det er ikke billigt, men det er nu heller ikke i den dyre ende, når det gælder restauranter, der har fået en Michelin-stjerne.

Det var alt i alt en rigtig dejlig aften på en rigtig dejlig restaurant. Jeg ender på fem stjerner med pil op til Gastrologik.

Boqueria i Stockholm

Boqueria, Stockholm, restauranter i Stockholm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDenne anmeldelse af Boqueria er den første af en stribe af blogindlæg om Stockholm. Gemalen og jeg har nemlig nydt Stockholm i strålende forårshumør – eller nærmere sommerhumør, for ligesom i Danmark har den svenske hovedstad haft sol og op mod 25 grader her i Kristi Himmelfartsferien. Herligt!

Da vi landede torsdag formiddag, skyndte vi os forbi hotellet, inden vi gik på eventyr i de stockholmske gader. Første mål var at finde et sted, vi kunne spise frokost, for hjemmefra havde vi kun booket bord til aftenmåltiderne, og der var derfor frit slag til at finde et frokoststed om torsdagen. Ved et tilfælde kom vi forbi Boqueria, som vi ikke havde hørt om, men som lød lovende, så det snuppede vi.

Boqueria er en tapasrestaurant med et lille udvalg af tapas i forskellige prisklasser til frokost (og flere om aftenen) – og såmænd også en håndfuld drinks på menukortet. Sidstnævnte kunne vi ikke stå for, så vi snuppede en drink hver.

Boqueria, Stockholm, restauranter i Stockholm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI anledningen af sommerstemningen tog jeg en sangria, der viste sig at være en godt krydret og forholdsvis sødmefuld udgave – lige efter min smag. Gemalen tog en funky drink med blandt andet gin og granatæblesirup. Den var – lidt overraskende – skrigpink men smagte ikke desto mindre skønt.

Vi valgte at tage fire tapasretter, som vi delte. Vi turde ikke vælge flere, da vi skulle spise på en spændende restaurant allerede kl. 18.30, men heldigvis var de fire tapasretter også nok til at gøre os mætte.

Boqueria, Stockholm, restauranter i Stockholm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDe fire retter blev serveret på samme tid og bestod af denne tomatsalat med tomater i forskellige farver og størrelser. De var vendt i en lækker frisk og sødmefuld dressing og derefter toppet med sprøde croutoner og krydderurter. Meget velsmagende og sommerlig salat.

Boqueria, Stockholm, restauranter i Stockholm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDa jeg så, at Boqueria havde blæksprutte på menuen, blev jeg nødt til at vælge det. Her var blæksprutterne friterede og derefter drysset med forskellige krydderier. Retten blev serveret med aioli og lidt frisk citron. Mmmmm… meget fin tilberedning, hvor blæksprutterne ikke ‘druknede’ i frituredej men fik lov til at være ret ‘naturel’.

Boqueria, Stockholm, restauranter i Stockholm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTredje ret var en tyk skive porchetta toppet med peberfrugt, purløg og muligvis også lidt løg. Flæskesværen var stegt perfekt – sprød og knasende – mens kødet var saftigt og mørt. Den sad lige i skabet.

Boqueria, Stockholm, restauranter i Stockholm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSidst men ikke mindst fik vi stegte kartofler med en dressing over – jeg gætter på, at den indeholdt paprika men jeg er ikke sikker. Også en rigtig dejlig servering, hvor kartoflerne var tilpas sprøde uden at blive alt for olierede eller tørre.

Vi var meget positivt overrasket over kvaliteten og smagsnuancerne i maden – ikke mindst når vi sammenligner med prisen. Vi delte fire tapasretter (som ikke ligefrem var små) og fik hver en cocktail, og alligevel endte regningen på ca. 360 danske kroner. Det var et virkeligt godt køb.

Jeg ender på fem flotte stjerner til Boqueria. Hvis den restaurant lå i Roskilde eller København, ville jeg helt sikkert komme forbi med jævne mellemrum.

Italo Disco

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnItalo Disco er en italiensk restaurant, der åbnede i København for få måneder siden, og den besøgte jeg sammen med nogle kolleger tidligere på ugen. Vi var lidt spændte på, hvad vi ville få serveret, for Italo Disco er mildest talt nærige med informationerne på deres hjemmeside, der hverken afslører prisniveau eller menu. Der er link til bordbestilling, mail samt deres Facebookside, og går man lidt på opdagelse der, kan man se i en anmeldelse, at prisniveauet ligger på 350 kr for en menu. Det er så lidt dyrere end de 250 kr, som Italo Disco selv har skrevet i en opdatering fra december.

Menuen skifter fra dag til dag, og da den leveres mundtligt, så har jeg kun noteret de overordnede træk ved retterne herunder – jeg syntes nemlig, det blev lige lovlig pertentligt, hvis jeg hev en papirblok frem og bad tjeneren gentage.

Vi startede en række små deleretter – antipasti – som vi var fire personer om at dele. Første ret var en grøntsagsret, hvor hovedbestanddelen var en sprød, mild italiensk grøntsag, som ikke findes i Skandinavien. Den ligner fennikel men er meget mild i smagen – sådan nærmest som umodne mandler. Den var vendt i en mild ansjosdressing og var ganske fin.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter kom en klassiker på bordet – melon med skinke – og pølse. En lille hapser til hver. Ganske udmærket.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTredje tallerken indeholdt også en klassiker – nemlig okseinderlår med olivenolie og store flager af parmesan. I denne udgave var den dog også toppet med en kraftig peberfrugtspuré. Meget lækkert.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i København… og den sidste antipasti-servering var disse lækre grønne asparges, der blev serveret sammen med kogte æg og mascarponedressing. En god fyldig kombination med den forholdsvis fede dressing, de kogte æg samt de friske forårs-asparges. Klart den bedste af retterne.

Der var i øvrigt friskbagt brød til retterne samt – selvfølgelig – olivenolie.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter gik vi over til de lune retter. Første servering var penne, der var vendt i en kraftig basilikumpesto. Meget simpel men velsmagende. Portionen var dog ret lille (der var, hvad der ville svare til 3-4 spsk), men jeg gættede på, at næste servering ville være noget større.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHer blev jeg dog noget overrasket, for portionsstørrelsen var nogenlunde den samme. Retten bestod af linguini vendt i tomatsauce sammen med grønne hestebønner og toppet med lidt friskrevet parmesan. Igen en simpel men fin ret.

Italo Disco, restaurant, restaurantanmeldelse, medanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDesserten holdt stilen fra de foregående retter – småt og simpelt men velsmagende. Den bestod af skiver af frisk blodappelsin kombineret med en citroncreme, der var skøn. Intet mindre. Den kunne jeg godt have spist meget mere af 🙂

Italo Disco er ikke synderlig pænt indrettet, men det gør ikke så meget, for det lader til at være et sted, hvor de lokale gerne snupper aftensmaden, og så behøver omgivelserne ikke at være så formelle. Da vi spiste der, kom der en del stamkunder i løbet af aftenen, og stedet fik hurtigt lidt hyggelig bistrostemning.

Maden var glimrende, men der var for lidt. Jeg var heldigvis ikke voldsomt sulten den dag, men jeg gik ikke ligefrem mæt derfra. Når jeg så sammenligner den simple mad med prisniveauet, så synes jeg ikke helt, det hænger sammen – i hvert fald ikke, når jeg kan se, hvad man kan få andre steder i København (og her tænker jeg ikke på kæderestauranterne).

Pudsigt nok anmeldte Politiken restauranten i torsdags. Her lød det dog som om, at anmelderen havde fået antipasti, to pastaretter, en hovedret samt dessert – dvs. en ret mere, end da vi spiste der. Jeg spekulerer derfor over, om Italo Disco ganske enkelt glemte at servere en ret for os, eller om Politikens anmelder blot har været mere heldig end os.

Italo Disco er et fint, lille og uformelt sted. Som gæst savner jeg dog mere information på deres hjemmeside – bare så jeg har en idé om, hvad jeg kan forvente – og så burde portionsstørrelsen skrues en tand op.

Jeg havner på tre stjerner med en lille pil op til Italo Disco.