Johan P i Malmø

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøTidligere på måneden var gemalen og jeg i Malmø sammen med hans kolleger. Som afslutning på udflugten spiste vi på fiskerestauranten Johan P. Da vi var 11 personer, var restauranten blevet bedt om at sammensætte en menu til os, så vi ikke skulle bruge tid på at vælge ud fra menukortet, og det fungerede ganske glimrende.

Jeg brugte mest tid på at socialisere under middagen på Johan P, så følgende beskrivelse er knapt så detaljeret som de sædvanlige anmeldelser.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøFørste ret var to små madder – eller nordisk tapas om man vil. Der var stenbiderrogn på et lille stykke ristet hvidt brød sammen med hakkede rødløg og en form for creme fraiche. Altid en vinderkombination men lidt usædvanligt at se stenbiderrogn på denne årstid. Den anden mad var røget ål med salatblade på en mørk skive rugbrød dryppet med en mørk sauce. Også en glimrende servering. Kombinationen af de to madder var dog ret pudsig. De smagte glimrende, men jeg undrede mig over, hvorfor restauranten havde valgt at sætte to så forskellige serveringer sammen.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøDerefter kom der brød på bordet – to slags saftigt lyst brød, der næsten var på kagestadiet – og selvfølgelig også noget knækbrød. Svenskerne er helt vilde med knækbrød og serverer det også som kuvertbrød. Det er lidt skægt.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøTo af deltagerne drak ikke vin, så tjeneren på Johan P var hurtig til at tilbyde et bredt udvalg af drikkevarer fra Søbogaard – god stil!

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøDen næste anretning var denne smukke ret serveret i en muslingeskal – ceviche lavet på tun, agurk, koriander og vist nok mild rød grapefrugt. En lækker servering, hvor især korianderen var med til at pifte retten op og få mig til at drømme om varmere egne.

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøHovedretten var en rigtig lækkerbisken. En perfekt tilberedt fisk, hvor jeg dog er lidt i tvivl om, hvilken en det var. Det er muligt, at det har været en kulmule-art, men jeg er ikke helt sikker. Den blev serveret medgrillede asparges og lun aspargessauce samt stegte salatblade. Herlig servering med masser af asparges og en meget lækker tilberedt fisk. Mmmm!

Johan P, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøSom afslutning på måltidet var det muligt at vælge mellem en rabarberdessert eller en ostetallerken. Jeg valgte sidstnævnte, da jeg som bekendt har rabarber- og asparges-benspænd denne måned, så jeg tænkte, jeg nok ville få rigeligt med rabarber i juni. Osteudvalget var udmærket men dog lige lovlig konservativt. Der var en comté, en gedeost og en tallegio sammen med lidt frisk figen, en ret spændende pæremarmelade samt runde grove kiks. Jeg havde nok håbet, at restauranten havde taget min. én anderledes/utraditionel ost med i stedet for at tage tre sikre kort, og det var også lidt underligt, at de helt havde fravalgt skimmeloste.

Alt i alt en dejlig aften på Johan P, hvor servicen var tilpas opmærksom og venlig. Meget fine retter, hvor jeg dog undrede mig lidt over kombinationen i forretten og gerne havde set et lidt modigere valg i osteserveringen, men til gengæld meget fine, spændende og velsmagende fiskeretter

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Johan P og er bestemt ikke bleg for at opsøge stedet igen, hvis jeg kommer på de kanter igen.

Alabama Social

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDa jeg første gang hørte, at Madklubben ville åbne en restaurant med fokus på soul food fra sydstaterne, vidste jeg med det samme, at den ville jeg besøge! Lige siden mit texanske benspænd har jeg drømt om at lære mere om sydstatsmad, for det er et køkken med masser af saft og kraft – lige noget for mig! Alabama Social åbnede lige før jul sidste år, og siden har jeg ventet pænt på, at det skulle blive sommer, for jeg havde den fikse idé, at sol og sommer lige ville gøre oplevelsen en tand bedre.

Ligesom Madklubbens andre restauranter så har Alabama Social en række a la carte retter samt en menu, som består af en bred vifte af mindre retter, så man får smagt lidt forskelligt. På Hanzô var denne menu på 13 små retter, da vi spiste der, men på Alabama Social var den dog kun på fem retter – i denne måned. Det lader nemlig til, at antallet af retter på ‘The Social Menu’ kan svinge lidt, og jeg gætter på, at det blandt andet skyldes hvor mange skaldyr, der indgår i menuen i den pågældende måned (da skaldyr per definition er dyre i Danmark).

Men ja – vi valgte restaurantens fem retters menu, for vi ville gerne smage lidt forskelligt fra kortet.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi skulle selvfølgelig også have lidt at drikke til maden, og her var der ingen tvivl – jeg skulle have en cocktail! Valget faldt på en Peachy Margherita, som viste sig at være en frisk og lækker drink, som havde en fin balance mht. sødme, syrlighed og alkohol.

Gemalen havde set, at stedet – selvfølgelig – kunne byde på en række amerikanske øl, så det kastede han sig over. Han smagte to forskellige i løbet af aftenen og var i det hele taget ret begejstret for udvalget af øl, og jeg fik også lov til at smage. Spændende og varierede, så er det sagt – tippet er hermed givet videre.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFørste ret på bordet var denne gazpacho serveret med en kogt krabbeklo, rødløgstern og croutoner. Suppen var smagt til med chili, koriander og vist nok lime og smagte aldeles fantastisk! Der var den helt rigtige mængder af krydderier, og den var hverken for stærk eller for mild. Aftenens bedste ret efter min mening.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter en af de smukkeste retter, jeg har spist i år, på bordet. Bliver man ikke bare glad af synet af disse knaldrøde krebs? De var vendt i cayennesmør og drysset med koriander, og de var både søde, saftige og tilpas krydrede. Virkelig lækre. Gemalen og jeg delte denne tallerken sammen med…

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… denne tallerken Louisiana Hot Wings, som bestod af sprøde letkrydrede kyllingevinger, der blev serveret med en dip lavet på blåskimmelost. Det var dog en ret mild dip – blåskimlen kunne kun lige fornemmes – og her måtte Alabama Social gerne have været en tand mere modige og skruet op for smagen. Det er trods alt mad fra sydstaterne, så der må gerne være smæk for skillingen!

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen sidste ret inden desserten var denne simple anretning med en varm majskolbe og skiver af kalvemørbrad (tror jeg – jeg fik ikke skrevet noter om denne ret) med en glimrende sauce og lidt grøntsager til. Kødet var udmærket, og majskolben dejlig saftig. Det var dog ikke en ret, der rigtig skilte sig ud, og den virkede mest som et sikkert kort – en ret de fleste kan spise, da den hverken er for stærk eller speciel.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet var også på dette tidspunkt, at jeg bestilte en drink mere. Valget faldt denne gang på Tennessee Rumshine, da jeg tænkte, at den egnede sig mere som en drink, man drikker i slutningen af måltidet, og jeg fik ret. Det viste sig at være en ret heftig sag med masser af alkohol – måske endda på grænsen til for meget alkohol. På den anden side kan amerikanerne godt lave nogle ret krasse drinks i forhold til de drinks, der ofte serveres i Danmark, så jeg syntes, det passede meget godt. Det var dog ikke en drink man svælgede hurtigt, men tværtimod en rigtig ‘nippe-drink’.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenen på Alabama Social sluttede af med cheesecake. Det kan nærmest kun være et hit, da gemalen og jeg er ret glade for cheesecake, men jeg må desværre konkludere, at denne cheesecake skuffede. Det var en bagt cream cheese med hvid chokolade og brunet kakaosmør på digestivebund, der blev serveret med syltede brombær, og den var altså lidt for anonym i smagen, ligesom konsistensen af kagen var lidt for grynet og kedelig. Synd at aftenen sluttede af med denne triste servering.

Alabama Social, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnIndretningen hos Alabama Social var pæn og elegant – et fint mix af sort og hvid med solide mørke borde og lidt pudsige detaljer.

Vi fik en rigtig fin betjening under hele middagen, og tjenerne var søde og sjove. Det virkede i det hele taget, som om solskinnet udenfor også havde bredt sig til restauranten denne aften.

Middagen hos Alabama Social var udmærket. Den var ikke helt så fantastisk og overraskende, som jeg havde håbet, men bortset fra desserten var de resterende retter og drikkevarer ganske velsmagende. Jeg havde nok sat næsen op efter mad, der føltes mere autentisk – der var flere af retterne, der virkede som lette, europæiserede udgaver af sydstatsmad. Det kan jeg på den ene side godt forstå – soul food kan virkelig være solid kost, som ville være noget af en mundfuld for de fleste danskere – men på den anden side synes jeg, at det er synd, at restauranten ikke udfordrede gæsterne lidt mere.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Alabama Social.

Bastard Café

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféI sidste uge var jeg på Bastard Café sammen med Bedstevennen. Bastard Café er en af de bedste initiativer i København gennem de senere år, for det er nemlig en café, hvor du kan spille brætspil. Og her taler jeg ikke om en slidt udgave af Backgammon eller skak. Nej, her er en bred vifte af brætspil – lige fra små fjollede 10 minutters spil til tunge strategispil, som tager adskillelige timer at gennemføre.

Kan jeg godt lide brætspil? Oh yes. Og her taler vi ikke om vidensspil såsom Bezzerwizzer og Trivial Persuit – jeg er meget mere til strategispil. Men uanset hvilken type brætspil, du er til, så er der en god chance for, at Bastard Café har noget på hylderne, som du kan lide.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféBastard Café har over 30 forskellige spil, der er gratis at spille. Her kan du blot dumpe ind fra gaden sammen med en flok venner, snuppe et spil fra hylden og gå i gang.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféDer er dog mange, mange flere spil på hylderne, men her skal du finde mønterne frem. Det koster 25 kr. for en hel dag, hvis du vil vælge frit på hylderne – eller 125 kr. for et helt års medlemskab. Sidstnævnte giver også 10% rabat hos Fantask og Faraos Cigarer samt 5% hos Boardgamer, så det kan hurtigt tjene sig ind, hvis du ind imellem køber brætspil, tegneserier, fantasybøger og/eller rollespilsting.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféHvad gør du, hvis dine venner ikke gider at spille brætspil? Får dig nogle nye venner… eller dukker op i cafeen og snupper et af ovenstående skilte og stiller det på dit bord. Så er der forhåbentlig hurtigt nogen, der går i fælden gerne vil spille med dig.

Der er også brætspilsguruer til stede på Bastard Café fra torsdag til søndag, og de hjælper gerne, hvis du ønsker at blive introduceret til et nyt spil.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféGår det hele op i brætspil, eller er der også noget at spise og drikke? Altså der må jo være noget for det her er jo en madblog?! Det er der skam også, men det er nok drikkevarerne, der er de mest interessante.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféDu kan selvfølgelig få kaffe i alskens udgaver, og så har Bastard Café også en række spændende te-varianter. Jeg prøvede dem desværre ikke (er virkelig ikke god til at drikke varme drikke om sommeren), men de duftede skønt.

Derudover kan du få sodavand og øl – og her taler vi ikke blot om en sølle pilsner (selvom det nu også er muligt), for Bastard Café kan også byde på en række mikrobryg fra Rocket Brewing Company. Fedt! Cafeen serverer såmænd også vin og en række klassiske drinks, men den del nærstuderede jeg dog ikke.

Bastard Café, café, brætspil, brætspilscaféMadfronten består mest af snacks og slik, men du kan også få en Big Bastard Toast Of Doom – en ret solid og mættende toast, som er ganske fortrinlig. Hvis du vælger udgaven med +2, så ryger der jalapenos i. Bastard Café har også et samarbejde med Spisehuset Rub & Stub, der ligger i samme bygning, så det er også muligt at bestille dagens ret fra restauranten og spise den i cafeen.

Så ja – hvis du keder dig i din sommerferie, så smut forbi Bastard Café og find nogle at lege med.

Burger & Bun på Nørrebro

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge blev det tid til en hurtig burger, da jeg lokkede gemalen med på Burger & Bun på Nørrebro. Burgerrestauranten åbnede sidste år, og mange havde skyhøje forventninger til Burger & Bun, da folkene bag var de selvsamme, der åbnede den første gourmetburger-restaurant i København for få år tilbage. Stedet druknede bogstavelig talt i egen succes, da restauranten blev overrendt af begejstrede burgerfans, men efter at have sundet sig er folkene nu tilbage og har åbnet en burgerrestaurant med fokus på økologiske råvarer.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnBurger & Bun kan byde på økologiske sodavand, øl og såmænd også limonade med ingefær og mynte. Jeg valgte sidstnævnte, men den var lidt for mild og kunne sagtens have haft lidt mere sødme. Gemalen snuppede en Ricemarket-øl, og jeg ærgrede mig lidt over, at jeg ikke gjorde det samme, for den smagte jeg på Kiin Kiin tidligere i år, og det er en ganske lækker øl.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen nu til det vigtigste – burgerne! Burger & Bun har otte forskellige burgere på menukortet – både klassiske og nytænkende sammensætninger. Jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig og måtte smage en af funky udgaver, og her faldt valget på den franske burger med oksebøf, estragon, ærtemos, semitørrede tomater, iceberg salat og søde løg. Burgeren var samlet i den største og mest luftige burgerbolle, jeg nogensinde har spist. Burgeren så kæmpestor ud, da den blev serveret, men det viste sig, at burgerbollen var meget luftig og lækker, så jeg kunne sagtens spise den, selvom den så intimiderende stor ud.

Den franske burger var klart et hit – en meget spændende smagskombination, der fungerede virkelig godt sammen. Blød, saftig, lækker og masser af smag. Jeg kan godt lide, når burgere er lidt snasket, og det var denne her bestemt, men eftersom snasket bestod af ærtemos og semitørrede tomater, så virkede det mere elegant, end hvis det havde været en mere traditionel sammensætning.

Virkelig god burger, der godt kan konkurrere med min favorit hos Haché Gourmet Burgers.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI får også lige et billede af gemalens burger, som han var gået i gang med at spise, da jeg skød billedet. Han valgte den mexicanske burger, som også var ganske lækker. Chilimængden var dog ret behersket, så du skal ikke spise den, hvis du forventer en stærk burger, og der manglede også lidt et sprødt element – f.eks. i form af rødløgsringe.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFritterne skuffede til gengæld. Vi delte en portion, og her var konsistensen fin, men de havde en underlig brændt eftersmag. Jeg gætter på, at olien var brændt på. Vi valgte aioli til, og vi fik en flot grøn udgave. Den måtte dog gerne have fået et ekstra skud hvidløg, for den var ret mild.

Jeg var positivt overrasket over burgerne hos Burger & Bun. Jeg havde læst ret blandede anmeldelser af stedet inden,  hvor især betjening og tørre burgere var de primære kritikpunkter. Betjeningen denne dag var fin – vi savnede ikke noget – og burgerne var som sagt godt snaskede. Vores primære kritik går på fritterne, som havde en underlig brændt eftersmag.

Vi sluttede af med at dele en vanilje-milkshake, da vi smuttede videre. Den havde en meget tydelig smag af vanilje, men den var desværre en anelse for sød til min smag, så jeg overlod den til gemalen, der har lidt sødere smag end mig.

Burger & Bun er et hyggeligt lille sted, som har byens måske bedste burgerboller og ganske lækre burgere i sig selv. Jeg håber ikke, det bliver sidste gang, jeg kigger forbi, for jeg vil gerne prøve flere af deres burgere. Jeg ender på 5 stjerner denne gang.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Astrid och Aporna

Astrid och Aporna, vegansk, vegansk restaurant, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseKan man få gode veganske burgere? Ja, det kan man sagtens – den bedste burger, jeg spiste, da jeg var i New York, var faktisk vegansk, men det er sjældent, jeg støder på veganske burgere herhjemme. Jeg fik dog muligheden for at sætte tænderne i en veganske burger tidligere på ugen, da jeg smuttede forbi Astrid och Aporna Spiseri i Jægersborggade i København (den ligger i øvrigt lige ved siden af Relæ). Astrid och Aporna er et vegansk spisested med fokus på burgere, hotdogs, fritter og salater.

Menukortet er kort men spændende. Jeg nuppede en grillburger med Höt Charlotte-relish (chili, koriander, skalotteløg, citron, kål, ketchup og æble) samt månedens to salater – en coleslaw og en med mildt syltede grøntsager.

Astrid och Aporna, vegansk, vegansk restaurant, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVeganske burgere indeholder naturligvis ikke ost, så denne burger havde jeezly-ost. Jeg bryder mig af princip ikke om hokus-pokus-produkter som ovenstående fake-ost, men den smagte faktisk ok. Jeg synes dog hellere, man helt bør undlade at bruge den slags fake-produkter, hvis man vil have en hardcore vegansk burger.

Selve burgeren fra Astrid och Aporna var dejlig saftig og smagfuld. Der var godt med grøntsager i, og bollen var tilpas blød og luftig, selvom den nok var sundere end de almindelige hvide burgerboller. Den mættede også ganske godt, uden at den dog lå tungt i maven – jeg var i hvert fald overrasket over, hvor mæt jeg følte mig i mange timer efter (på en god måde).

De to salater var glimrende, men der var lige lovlig megen dressing i coleslawen, og jeg synes, det er lidt underligt at have syltede grøntsager under salat. De var fine – men jeg forbinder mere syltede grøntsager som tilbehør og ikke som en decideret salat.

Jeg synes, det er dejligt, der er kommet endnu et vegansk spisested i København. Selvom jeg hverken er vegetar eller veganer, så kan jeg godt lide vegansk/vegetarisk mad og nyder muligheden for at spise et sted, hvor kærligheden til grøntsager er så høj. Her er Astrid och Aporna et glimrende bud på et sted, hvor du kan få en saftig vegansk burger til en fornuftig pris (en vegansk burger koster pt. mellem 54 og 59 kr).

Fire stjerner med pil op herfra.

Burgerrestaurant Sliders

Restaurant Sliders, sliders, burger, burgerbar, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, burgerrestaurantDe senere år har København været omdrejningspunktet i en regulær burgerkrig – i hvert fald ifølge de danske medier, der både har undret og glædet sig over, at der pludselig er dukket et hav af spændende burgerbarer op på ganske få år. Der er gået gourmet i burgere! Jeg hører da også til den gruppe, der elsker at sætte tænderne i en god, saftig vellavet burger, så den såkaldte burgerkrig har været ganske velkommen i min optik, men der har bare været én udfordring – og det er størrelsen på burgerne, som ofte er lidt voldsom i forhold til min appetit. Det er der heldigvis en løsning på – nemlig sliders!

Hvad er så sliders? Det er kort fortalt en mini-burger lavet med bløde boller ligesom i USA. Jeg prøvede selv at lave sliders sidste sommer, da jeg havde texansk benspænd, og det var et hit – men er nuttet minimad ikke altid det? Fordelen er så også, at man kan smage flere forskellige burgere på denne måde, nu de kommer i miniudgave. Da Sliders åbnede sidste efterår, vidste jeg derfor, at det sted måtte jeg prøve, og det nåede jeg så tidligere på ugen, da en tidligere kollega og jeg besøgte stedet.

Det er ikke muligt at booke bord på Sliders, men der var heldigvis plads, da vi kiggede forbi, selvom det nu var ganske godt besøgt. Én slider koster 49 kr, men man kan også købe tre sliders + en sideorder til 119 kr, og det valgte vi at gøre. Jeg havde besøgt Sliders’ Facebookside et par dage før og syntes pludselig, at deres sliders så lige lovlig store ud, så jeg var lidt bange for, at tre stk. ville blive en for stor mundfuld, men her tog jeg heldigvis fejl.

Sliders, burger, burgerbar, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, burgerrestaurantVi fik serveret maden som små pakker. Jeg havde valgt chilimayo til mine fritter, og det kom jeg bestemt ikke til at fortryde. Mayoen var tilpas stærk og fungerede godt sammen med de sprøde og let-saftige fritter. Jeg tror, Sliders pt. kandiderer til at have de bedste fritter, jeg indtil nu har spist på en burgerbar. Mmm!

Sliders, burger, burgerbar, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, burgerrestaurantJeg havde som sagt valgt tre forskellige sliders. Den første – Triple Truffle Cheese – er en heftig lille sag med flammegrillet oksekød, tre slags ost, tre slags svampe og trøffelmayo. Jeg må indrømme, at jeg ikke lagde mærke til svampene i den lille slider. Til gengæld gjorde trøffelmayoen og de tre slags ost den til et orgie af saftig syndighed. En regulær lille kalorie-granat! Men det smagte skønt, selvom det var en noget tung start. Det er sådan en kombination, hvor jeg er glad for, at den kom i slider-størrelse, for det ville have været en alt for voldsom servering i fuld burger-størrelse.

Sliders, burger, burgerbar, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, burgerrestaurantDen næste servering hed Big Poppa og bestod af braisseret svinekød i fløde serveret sammen med fintsnittet radicchio, rysteribs og peberrod. Igen en saftig sag. Jeg havde dog gerne set, at der var mere syre sammensætningen – for eksempel i form af en solid omgang ribs, for selvom denne slider var en dejlig mundfuld, så manglede det fede kød noget mere modspil i form af syre og/eller sprødhed.

Sliders, burger, burgerbar, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, burgerrestaurantDen sidste slider hed Ugly Duckling og bestod – selvfølgelig – af braisseret ande- og kyllingebryst i sød chili kombineret med friske forårsløg, hoisinsauce, sukkerærter og peanuts. God idé med de knasende peanuts og forårsløgene, som gav en mere nuanceret smag. Jeg havde gerne set, at der var endnu flere forårsløg i bollen og måske lidt mindre sød chili, men alt i alt en spændende og anderledes kombination.

Da Sliders åbnede, fik de kritik for at servere tørre sliders. Det har de bestemt ændret, for alle de sliders, vi spiste, var temmelig saftige – ind imellem på grænsen til at være FOR saftige. Udvalget af sliders var tilpas stort og nuanceret, og de små sliders var generelt vellykkede. Jeg havde dog gerne set lidt mere syre og sprødhed i de små burgere, for selvom de var lækre, så kunne smagsoplevelsen godt have været mere nuanceret.

Sliders’ pommes frites og chilimayo sad til gengæld lige i skabet – de var lige, som de skulle være.

Jeg undrede mig lidt over måden at servere maden på. Det var selvfølgelig praktisk for Sliders’ selv, at der ikke var service, der skulle gøres rent, og at folk fik det pakket ned i en pose, uanset om de spiste i restauranten eller tog maden med sig. Jeg syntes dog også, at det var lige lovlig meget emballage, og når der så ikke en gang var pakket servietter ned i posen, så man alligevel skulle op til baren for at hente det, inden man gik i gang med at spise, så virkede det lidt fjollet.

Men – besøget på Sliders var et hit, og jeg vil bestemt ikke afvise at smutte forbi stedet igen for at spise mini-burgere. Det er nemlig et koncept, der holder!

Fem sliders stjerner til Sliders.

Warpigs

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge var vi på Warpigs sammen med et vennepar. Warpigs er Mikkellers nyeste eksperiment – en nyåbnet brewpub i Kødbyen i København, hvor fokus er på øl og kød! Se, det lyder jo ikke dårligt, og da slet ikke når maden viser sig at være Texas BBQ med masser af røg og krydderier. Faste læsere af bloggen ved, at jeg var meget begejstret for det texanske køkken, da jeg havde texansk benspænd sidste år, så kunne jeg nærmest ikke få armene ned, da jeg hørte om Warpigs.

Mikkeller er dog ikke alene om projektet, for bag Warpigs står også amerikanske Three Floyds, som er et velanset navn blandt ølkendere, og derfor er øludvalget da også en skøn blanding af øl fra disse to bryggerier.

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnWarpigs har 20+ øl på hane, og de udskiftes løbende med nye øleksperimenter. Fem af hanerne er dog reserveret til faste Warpigs-øl. Øludvalget spænder bredt – lige fra hvedeøl og amerikanske IPA til porter og imperial stout. Og der er også sodavand, hvis du ikke er til alkohol…

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg lagde ud med denne lækre sag – en Warpigs Moonbase of Filth Oatmeal Stout. Selvom den ser noget tung ud, så var den dog slet ikke så solid og kraftig i smagen, som stout sagtens kan være og virkede mere som en mellemting mellem en stout og en brown ale. En behagelig smag af ristet malt, tørrede frugter og kaffe.

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så var der jo maden. På Warpigs kan du vælge mellem en lang række udskæringer i forskellige størrelser. Gemalen og jeg ville gerne prøve så meget som muligt, så vi endte med at tage den mindste portion af brisket, pork shoulder, spareribs og krydrede pølser og delte dem. Som tilbehør valgte vi en stor portion coleslaw samt dildsyltede agurker.

Brisket er en BBQ-klassiker i Texas og er nærmest umulig at komme udenom, når man taler om texansk mad. Udskæringen er dog utrolig svær at få fat på i Danmark, og jeg måtte derfor lave en dansk fortolkning af brisket, da jeg havde texansk benspænd, så det var derfor skønt at kunne prøve the real deal. Og det var godt! Jamen altså. Mørt, velkrydret oksekød… what’s not to like?

Pork shoulder var svinekød, der var flået i trevler og smørmørt i bedste pulled pork-stil. Her var krydringen desuden noget mildere sammenlignet med brisket-udskæringen.

Warpigs’ spareribs skuffede til gengæld. De var lidt for tørre og kompakte og virkede mest, som om de havde ligget og kedet sig i køleskabet i nogle timer. De var ikke kolde, men strukturen var alt for fast. Her må jeg med skam meddele, at Bone’s er langt bedre til at lave spareribs…

De krydrede pølser var en pludselig indskydelse, da vi skulle vælge kød, men det kom vi bestemt ikke til at fortryde, for det var nogle herlige saftige størrelser med masser af krydderier, som man i den grad fik varmen af!

Vi havde valgt to slags tilbehør til kødet – en stor portion coleslaw samt en portion dildsyltede agurker. Coleslawen var en dejlig sprød og frisk salat med en tilpas afdæmpet dressing – hverken for fed eller for sød. Dejligt. De dildsyltede agurker var udmærkede, men de måtte gerne have set et ordentlig skud eddike, for jeg foretrækker klart syltede agurker, der hvæser af eddike!

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var fire slags dressinger, man kunne spise til maden. Vi fik prøvet de tre ovenstående – den sidste flaske var stukket af fra bordet på det tidspunkt, hvor vi spiste, men det skulle efter sigende var en rimelig mild og sød ketchuptype. Carolina Gold er en klassisk sød amerikansk sennep, mens Alabama er en herlig peberrodssauce. Kansas City er en krydret tomatsalsa/ketchup, som bider tilpas meget – hvis du nu ikke synes, at kødet er krydret nok i forvejen… :)

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi prøvede også en enkelt snack – nemlig poppede flæskesvær med smeltet cheddar. Det var dog lidt af en skuffelse. Flæskesværene var supersprøde, men smagte ikke af særlig meget (og manglede salt), og cheddaren lagde man slet ikke mærke til. Absolut ikke noget jeg har brug for at prøve igen.

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg kunne selvfølgelig ikke nøjes med en enkelt øl, når nu der var sådan et spændende udvalg, så gemalen fik lov til at vælge en øl for mig, og han faldt over denne indbydende sag – Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel. En virkelig herlig øl, der både var kraftig og sødmefuld på samme tid med en fremragende smag med noter af mørk chokolade, mørk farin og kaffe – uden at blive hverken for bitter eller for sød. Absolut en af de bedste stouts, jeg har smagt.

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu valgte han den ikke kun, fordi han tænkte, den lige var noget for mig, men også fordi den skulle passe sammen med dette stykke pecan pie, som vi delte. Jeg fik for alvor øjnene op for denne kage, da jeg selv kastede mig ud at lave pecan pie sidste år, men jeg må dog indrømme, at jeg bedre kunne lide min egen udgave af pecan pie. Det stykke, vi fik på Warpigs, var lidt til den tørre side, og jeg kan personligt bedre lide, når pecan pie er saftigt og smelter på tungen.

Derfor – næste gang jeg skal på Warpigs (for det skal jeg!), så springer jeg desserten over og snupper i stedet en lækker, sødmefuld øl.

Jeg sluttede besøget af med en sidste øl, men her var jeg desværre ikke lige så heldig som ved de to første. Jeg troede mig ellers sikker, da jeg valgte Mikkellers n Floyds Ricegoop Rice Barleywine, for normalt er barleywine noget for mig (billede øverst i blogindlægget). Denne her var dog smagsmæssigt lidt for tæt på en IPA, og dem er jeg sjældent særlig vilde med, så den var desværre et fejlskud. Men bestemt en interessant øl.

Warpigs er et ret interessant sted. Det er piv-ucharmerende indrettet – minder lidt om en blanding mellem et cafeteria og en slagtehal – men stedet har heller ikke lagt skjul på, at det er råt og upoleret. Det betyder til gengæld så også, at det ikke nødvendigvis er et sted, jeg ville hænge ud i mange timer, men det gør ikke så meget – det er også rart, at der findes brewpubs, hvor man kan få en god og intensiv oplevelse uden at bruge hele aftenen der. Den uformelle stil tiltrækker også et bredt klientel, og da vi spiste der, var der overraskende mange børnefamilier, for det var let at slå sig ned for at få et hurtigt måltid mad. Man skal dog som forælder være lidt forsigtig, når man vælger maden til børnene, for en del af udskæringerne er ret krydrede.

Maden på Warpigs er generelt god. Der var et par svipsere imellem, men til gengæld var der også nogle virkelig skønne udskæringer imellem, og jeg var vild med, at der ikke var sparet på krydderierne. Det er dog også en advarsel til dig, der ikke kan tåle/lide stærk mad – her er der altså smæk for skillingen!

Og øllene? Virkelig spændende udvalg. Gemalen og jeg har ret forskellig smag i øl, og det samme har det vennepar, vi spiste sammen med, så vi fik prøvet en del af Warpigs’ øl, og niveauet var højt. Jeg kunne godt finde på at komme der igen blot for at prøve nogle nye øl, for som sagt skifter udvalget med jævne mellemrum.

Warpigs er en fed brewpub. Den er for dig, der vil nyde en god omgang BBQ kombineret med en spændende øl eller to i uformelle omgivelser. Du kan ikke bestille bord, så det er vitterlig et sted, du lige dropper forbi. Jeg ved ikke, om det er svært at få plads i weekenderne. Vi var der på en hverdag, men selvom stedet har plads til over 200 gæster, så var der alligevel pænt fyldt på det tidspunkt.

Jeg ender på fem ølkrus stjerner for en skøn oplevelse.

Warpigs, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København