Skänk – vinbar i Roskilde

Skänk, vinbar, Roskilde, restauranter i RoskildeTidligere i denne uge fik jeg endelig besøgt Skänk i Roskilde, og hold op hvor var det på tide! Vinbaren åbnede i foråret 2014, og siden da har jeg flere gange haft planer om at besøge stedet, men hvor det er blevet aflyst i sidste øjeblik. I denne uge lykkedes det, og det var en så god oplevelse, at jeg nu blot ærgrer mig endnu mere over, at der gik så lang tid før mit første besøg!

Skänk er en lille vinbar, der ligger tæt på Roskilde station. Stedet er hyggeligt indrettet med træbåse. Selve indretningen har jeg desværre ikke billeder af, da jeg ikke ville fotografere de andre gæster, men du kan se billeder af stedet på Skänks Facebookside.

Vinbaren byder på et bredt udvalg af vine (og såmænd også en række gode øl) herunder også et ganske godt udvalg af vin på glas. Min ven og jeg lagde ud med et glas rødvin hver, mens vi ventede på maden. Jeg tog et glas Chateau Ste. Michelle Columbia Valley Syrah 2011, som var beskrevet som en blid, blød og afrundet vin med flot fylde og masser af solmoden frugt. Jeg var lidt spændt på, om vinen ville blive for blid til min smag men blev positivt overrasket over, hvor balanceret og rund, vinen smagte. En dejlig vin med masser af frugt, men hverken for voldsom eller for sød.

Og her vil jeg gerne fremhæve en af de ting, der imponerede mig mest ved besøget. Ikke alene var samtlige vine, vi smagte denne aften, virkelig gode, velsmagende og i øvrigt serveret ved perfekt temperatur – de var også nøje beskrevet i det vinkort, man fik udleveret. Hver vin var beskrevet med 2-3 linjer, og hver eneste beskrivelse var spot on mht. den smagsoplevelse, vi havde. Virkelig fedt, at stedet havde gjort sig så meget umage på dette punkt – det var en god vejledning til de besøgende.

Min ven og jeg havde valgt et delebræt – en servering til 200 kr. i alt, hvor du får et bredt udvalg af pølse, ost, pesto og hjemmebagt brød. Man kan købe et par forskellige tapasserveringer, salater og sandwich. Udvalget er ikke stort, men vi var ganske tilfredse med kvaliteten af den tapas, vi spiste, og er niveauet det samme for resten af serveringerne, så kunne jeg godt finde på at prøve dem en anden gang.

Mens vi spiste, nød vi et glas rødvin mere. Denne gang valgte vi den samme – jeg mener, den hed Brazin Zinfandel Lodi 2011. Det var en dejlig kraftig og fyldig rødvin med smag af blommer og krydderier. En rigtig vintervin i mine øjne.

Snakken gik, og vi blev enige om, at vi godt lige kunne nå et glas mere, inden vi skulle gå. Min ven snuppede et glas øl, mens jeg benyttede lejligheden til at prøve et af stedets hvidvine. Jeg valgte Château Mas Neuf Blanc 2012, hvis smag blandt andet blev beskrevet som strejf af æbletærte, honningkage, ingefær, gyldne frugter, citroner og grønne pærer. Det kunne jeg ikke stå for, og det viste sig da også at være en ganske behagelig mild og sødmefuld hvidvin, som dog ikke var så sød, at det blev ren dessertvin.

Skänk er et hyggeligt sted, og jeg var meget positivt overrasket over udvalget af vine, som i den grad forførte mine smagsløg. Mmmm. Skulle jeg påpege noget, der kunne forbedres, måtte stedet godt udvide udvalget af retter lidt, og så savnede jeg også lidt muligheden for at slutte aftenen af med et glas portvin, dessertvin eller lignende form for sødt punktum.

Men bortset fra det var det en fornøjelse at besøge Skänk, og jeg har lovet mig selv, at det bestemt ikke bliver sidste besøg i år. Dejligt at Roskilde har fået denne perle af en vinbar. Fem stjerner med pil op herfra.

Skänk, vinbar, Roskilde, restauranter i Roskilde

Det lille Vinhus

Det Lille Vinhus, restaurant, vinbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTidligere på ugen inviterede jeg Bedstevennen med på Det Lille Vinhus. Jeg har besluttet mig for, at jeg skal prøve nogle flere vinbarer i 2015, hvor jeg i forvejen har et ønske om at lære mere om italienske vine, så da jeg havde en Sweetdeal til stedet, var det oplagt at starte her.

Det Lille Vinhus ligger tæt på Kongens Nytorv og kan byde på en række tapastallerkner og andre små serveringer sammen med de forskellige vine, stedet naturligvis også serverer. Jeg skimmede vinkortet hurtigt ved ankomsten og syntes, der var et pænt udvalg af vin på glas, så der prøvede jeg to forskellige italienske vine i løbet af måltidet. De var begge tilpas tempererede (dvs. let kølige og ikke stuetemperatur), hvilket jeg også forventede.

Betjeningen var lidt langsom den aften. Stedet var ca. halvt fyldt, da vi ankom, og alligevel gik der lang tid, før vi fik vores tapas serveret.

Det Lille Vinhus, restaurant, vinbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTapastallerkenen bestod primært af klassikere såsom skinke, pølse, ost og brød, men der var også lidt paté, grøntsager, to rejer, pesto og oliventapenade.

Det Lille Vinhus, restaurant, vinbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil prisen en ganske glimrende servering, som jeg sagtens kunne blive mæt af. Jeg syntes dog, at normalprisen – 189 kr – er lige i overkanten. Vinene på glas var heller ikke helt billige – til gengæld tilbød tjeneren begge gange, at jeg kunne smage på vinen, inden hun skænkede resten op, så jeg var sikker på, at jeg havde bestilt en vin, jeg kunne lide. God service.

Det Lille Vinhus er et hyggeligt sted og ikke specielt støjende, selvom der hurtigt blev fyldt op den aften. Jeg ender på fire stjerner for oplevelsen.

Det Lille Vinhus, restaurant, vinbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Bone’s i Roskilde

Bone's, Bone's i Roskilde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeBone’s er en dansk ribhouse-kæde, som startede i Jylland og kom til Roskilde for 4-5 år siden. Mit første besøg var dog i denne juleferie. Det er sjældent, jeg kommer på familierestauranter, men det er mere oplagt nu, hvor mange af vores venners børn er ved at nå den alder, hvor de gerne vil med på restaurant. Her er en familierestaurant som Bone’s et oplagt valg, da der er god plads mellem bordene, ligesom der er flere aktiviteter for børnene.

Vi besøgte Bone’s sammen med et vennepar og deres 6-årige søn ved frokosttid, hvor menuen er lidt mindre men også lidt billigere.

Bone's, Bone's i Roskilde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeGemalen og jeg delte denne snacktallerken – kaldet Bone’s Mega Sampler – med vores venner. Den bestod af 4 Buffalo Wings, 3 Crispy Chicken Tenders, 3 Original American Spareribs, 5 løgringe, hjemmelavede chips, Franks Hotsauce samt aioli. Allerede her ventede en positiv overraskelse, hvor især de varme spareribs imponerede. De andre snacks var også gode (og rygende varme), og det eneste, der skuffede lidt, var saucerne. Aiolien kunne godt have brugt mere hvidløg, og den røde sauce var lidt for skarp/eddikeagtig til min smag.

Bone's, Bone's i Roskilde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeGemalen valgte spareribs, så jeg besluttede mig for at tage noget andet, selvom jeg kun har hørt godt om Bone’s spareribs. Jeg endte med at tage en tykstegsfilet med pommes frites og mayonnaise til. Restauranten stegte kødet som anvist (rødt tak), men desværre var selve oksekødet ikke specielt spændende i sig selv. Oh well – det var lidt af et sats.

Jeg havde overvejet at vælge salatbar til, men da salatbarer sjældent er synderlig interessante om vinteren, og jeg var bange for, at portionen i forvejen ville være for stor, så sprang jeg over denne gang. Jeg savnede dog undervejs lidt grønt til, men det var som sagt min egen fejl.

Bone's, Bone's i Roskilde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeNæ, jeg skulle have taget spareribs ligesom visse andre ved bordet. Gemalen valgte en str. L (spareribs serveres i str. M, L eller XL), og den portion var så stor, at der også faldt et par ribs af til mig – heldigt! De var selvfølgelig lige så gode som de spareribs, vi fik serveret på snacktallerkenen, så skulle jeg spise her igen (eller bestille take-away), ville jeg helt klart vælge spareribs. De er møre og saftige og har en dejlig, sødmefuld glaze (som gerne måtte krydres lidt mere, hvis jeg kunne bestemme, men det er jo et familiested, og så sparer man som regel på de stærke krydderier).

Betjeningen var venlig og opmærksom, men en anden ting, der også trak op, var de food bags (aka doggie bags), som hang flere steder i restauranten. Så kan gæster, der ikke kan spise op, putte resterne i en pose og tage maden med hjem. Hvor er det dog dejligt, at restauranter er begyndt at bruge dette koncept – og især at Bone’s skilter så tydeligt med det!

Alt i alt var det en hyggelig oplevelse, hvor vi fik tid og plads til at snakke, mens gruppens yngste kunne pendle mellem sin frokosttallerken og legerummet. Jeg ved ikke, om jeg kunne finde på at spise her igen, hvis det skulle være om aftenen, hvor maden er noget dyrere. Til gengæld kan jeg godt finde på at bestille noget take-away herfra på et tidspunkt.

Jeg ender på fire stjerner med pil op.

Bone's, Bone's i Roskilde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

Foderbrættet

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnLige før jul skulle jeg i teatret sammen med en af mine venner, og vi havde selvfølgelig brug for lidt mad inden. Vi valgte at besøge Foderbrættet på Vesterbro, som jeg havde fået anbefalet. Foderbrættet er et lidt pudsigt spisested – her er nemlig fokus på champagne, cocktails og hotdogs! Måske ikke ligefrem den mest almindelige kombination, men det var så også en af grundene til, at vi måtte prøve det, for det lød virkelig interessant!

Champagnen sprang vi over, men jeg blev selvfølgelig nødt til at prøve en cockatil. Jeg valgte en Cucumber Kill, der bestod af gin, absinth, agurk, citron, sukkersirup. En frisk og dejlig cocktail, hvor agurken fik lov til at smage igennem, uden at det blev for meget. Jeg syntes også, at det var rart, at man faktisk kunne smage spiritussen i cocktailen (uden at den blev ‘sprittet’ i smagen), for det savnede jeg ved flere af drinksene på Neighborhood.

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi valgte at lægge ud med et par ‘bar bites’ – dvs. mindre, snackagtige retter – mens vi ventede på vores hotdogs. Vi delte en portion corndogs med ketchup, sennep, ostedip samt en portion onion rings med bbq-sauce. Løgringene havde et syndigt tykt lag af pankorasp, men det blev på ingen måde så fedtet eller vammelt, som en så tyk panering ellers let kan blive. En herlig uartig mundfuld!

De små corndogs var fulde af smag – rigtig dejligt krydrede, og de passede fint sammen med de tre typer dyppelse, som de blev serveret sammen med.

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi havde bestilt to hotdogs hver. Jeg havde valgt de to forreste på ovenstående billede. Den første hed Toad og bestod af oksepølse med hvidløg, løg og koriander. Hotdoggen var toppet med pastinakcreme, svampe og friteret rødbede. En usædvanlig kombination – og en usædvanlig lækker hotdog! Den var lige mig. Med masser af smag, en fyldig creme og sprødhed fra rødbeden – mmm!

Min anden hotdog hed Mexidog og bestod af svinepølse med røget spæk, chili, jalapenos, cheddar og krydderier. Den var toppet med tomatsalsa, koriander, avokado og friteret banan. Også en spændende kombination, hvor det eneste kritikpunkt var, at tomatsalsaen følte ret kold i forhold til de andre elementer i hotdoggen. Men ellers en dejlig hotdog, som havde et fint, krydret spark i form af chili og koriander.

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFoderbrættet har også et par enkelte desserter på menukortet. Det var vi dog ikke interesseret i, for vi ville godt slutte måltidet af med en cocktail mere, og da spisestedet også har en ret søde cocktails, var det oplagt at bruge en af disse som dessert. Jeg valgte Brown Sugar, som bestod af tequila, creme de cacao, fløde, angustura, chokolade bitter og friskrevet chokolade. En cremet, mild og sødmefuld drink, som udgjorde et perfekt punktum på en spændende og dejlig spiseoplevelse.

Jeg er rigtig glad for, at vi valgte at spise på Foderbrættet, for det var en meget positiv oplevelse – og heller ikke specielt dyr. Cocktails koster omkring 85 kr stykket (hvilket er meget rimeligt i forhold til niveauet i resten af København), og hotdogs koster ca. 56 kr stykket. Man sidder lidt tæt på Foderbrættet, når der er fyldt, men det er ikke værre end for eksempel Neighborhood, og lydforholdene er nogenlunde.

Jeg ender på 5 hotdogs… øh… stjerner… med pil op. Skøn fortolkning af fastfood mad!

Restaurant Brdr. Price

Brdr. Price, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTidligere på ugen spiste jeg på Restaurant Brdr. Price tæt på Nørreport sammen med gemalen samt et par af vores venner. Restauranten har længe – som i meget længe – stået på min liste over restauranter, jeg gerne vil besøge, og nu fandt vi endelig en god anledning til det.

Spisestedet er delt op i to rum. I den forreste del er caféen, hvor der er en mere afslappet og uformel stemning, ligesom spisekortet er lidt mere bistro-agtigt. I den bagerste del, hvor vi sad, er selve restauranten med lysekroner og pænt opdækkede borde. Vi undrede os lidt over, hvordan der kunne være så højt til loftet, men det lader til, at rummet tidligere har været gymnastiksal! I dag er det til gengæld hyggeligt indrettet med masser af billeder på væggene.

Jeg har hørt fra flere, at portionerne kan være ret store på Restaurant Brdr. Price, og da brødrene også er kendt for at lave ret solid mad, havde jeg sørget for at spise let i løbet af dagen. Da jeg studerede spisekortet, blev jeg alligevel enig med mig selv om, at jeg nok måtte være lidt forsigtig, så jeg satsede på at holde mig til en forret og en hovedret.

Brdr. Price, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi bestilte en portion hjemmelavede flæskesvær til deling. Det viste sig da også at være en temmelig stor portion – på ovenstående billede er der allerede taget fra fadet – men til gengæld var det en noget tam oplevelse. Flæskesværene skulle have været krydret med en blanding af laurbærblade, nelliker og salt, men det havde køkkenet tilsyneladende glemt. Jeg har i hvert fald aldrig prøvet at få flæskesvær, der i den grad manglede salt! Men sprøde var de.

Vi fik også serveret kuvertbrød – et lille formbrød, som vi selv skar i skiver – og her blev jeg altså lidt skuffet, for brødet blev serveret sammen med verdens mindste portion smør! Jeg mener – Brdr. Price er om nogen kendt for deres lidenskabelige forhold til smør, og jeg mindes ikke, at jeg før har fået så lille en portion smør serveret sammen med kuvertbrødet! Mystisk.

Brdr. Price, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil forret havde jeg valgt en krabbesalat. Jeg var ellers fristet af en salat med and, men jeg blev enig med mig selv om, at det ville blive for tungt. Krabbekødet var rørt med strandkrabbemayonnaise, dild og citron, og så blev krabbesalaten serveret med blandede salatblade og croutoner. Der var fuld fart på skaldyrssmagen, hvilket var en positiv overraskelse, da krabbesalat let kan blive for mild og drukne i mayonnaise. Men her var smagen intens og spændende – og lige på nippet til at blive for voldsom, men jeg syntes, det gik.

Brdr. Price, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens højdepunkt – for mig – var dog den farserede julekalkun. Da jeg så den på menukortet, var der ingen tvivl om, at det skulle jeg have, for det er ikke hver dag, man lige får mulighed for at få julekalkun (og skal man lave en hel kalkun selv, ligesom jeg gjorde, da jeg lavede Thanksgiving Dinner, så er der mad til 10-12 mennesker!). Som jeg havde gættet mig til, fik jeg serveret en yderst gavmild portion af en skøn og supermør kalkun, der var kombineret med krydret fars, en dejlig kalkunsauce og tændstikkartofler.

Brdr. Price, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSom tilbehør blev der – selvfølgelig – serveret tranebærkompot og æble-peberrodscreme og en lille portion af de mest velkogte kartofler, jeg nogensinde har fået på en restaurant.

Og levede kalkunen så op til forventningerne? I den grad! Den var smagfuld, saftig og smeltede nærmest på tungen. Portionen var lige lovlig voldsom, men det smagte simpelthen så godt, så jeg prøvede på at spise op. Her var jeg virkelig glad for, at jeg havde undladt at bestille dessert, for jeg ville hellere bruge al min appetit på julekalkunen.

Brdr. Price, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… meeen… jeg fik nu en enkel skefuld dessert, for gemalen havde bestilt risalamande som afslutning, og her fik jeg lov til at smage en mundfuld. En ret interessant udgave, som var drysset med ristede mandler (hvilket gav en dejlig tydelig mandelsmag) og kombineret med en rimelig krydret kirsebærsauce. Gemalen var ret tilfreds med den.

Brdr. Price, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVores besøg på restaurant Brdr. Price var præget af en noget skuffende start med anonyme flæskesvær og manglende smør, men sluttede for mit vedkommende med et brag af en hovedret. Vi var alle fascinerede af lokalerne og den spændende og ret gennemførte indretning, mens servicen var noget på det jævne. For eksempel blev retterne ikke præsenteret men blot sat foran den enkelte, inden tjeneren forsvandt igen, og det tog også noget tid, før vi fik fat i en tjener, da vi gerne ville betale.

Restaurant Brdr. Price var ikke helt så interessant, som jeg havde håbet på. Spisekortet indeholder mange af de samme retter, du kan finde på andre restauranter i byen, men deres julekalkun er virkelig værd at gå efter. Samlet set ender jeg på fire stjerner, for selvom hovedretten var fantastisk, så var der flere ting, der trak ned.

La Petanque

La Petanque, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTæt på Nørreport ligger der et lille crêperie – dvs. en lille restaurant, hvor omdrejningspunktet er pandekager! La Petanque er en hyggelig, fransk restaurant, hvor bordene er dækket med ternede duge, og hvor man får lyst til at slå sig ned med gode venner. Jeg besøgte stedet for nogle uger siden sammen med et par kolleger.

La Petanque har både madpandekager og dessertpandekager, og vi havde lyst til at prøve begge dele. Det skulle der også gerne være plads til, for selvom pandekagerne er ret store, så er de ultratynde.

Vi blev enige om at dele en flaske rødvin. Jeg har efterhånden haft for mange dårlige oplevelser med varm rødvin på restauranter, så denne gang spurgte jeg på forhånd tjeneren om, hvor varmt vinene blev opbevaret. Da det viste sig, at rødvinene blot stod fremme (og dermed havde en temperatur på 22-25 grader ved serveringen), så bad vi pænt tjeneren, om det var muligt at få vinen kølet ned. Rødvin, der serveres for varmt (stuetemperatur), har nemlig mistet rigtig meget af den oprindelige smag og ender lidt med at være en unuanceret og sød omgang saftevand. Tjeneren undersøgte sagen og dukkede efter lidt tid op med en beholder med vand og is i, som flasken blev sat i. Meget fint. Den ret anonyme rødvin fik lidt mere smag efter afkølingen og blev dermed drikkelig, omend en stor vinoplevelse var det ikke – men nu kostede den også ‘kun’ lidt over 200 kr, så jeg forventede heller ikke det store.

La Petanque, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København, madpandekageJeg snuppede en pandekage med gedeost og spinat, og det kom jeg bestemt ikke til at fortryde. Pandekagen var tynd og supersprød, og gedeosten og spinaten gik fint sammen. Oplevelsen havde været endnu bedre, hvis pandekagen ikke havde suget så meget fedt – jeg syntes, den var lige lovlig fedtet.

La Petanque, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København, dessertpandekageDerefter var der en del ventetid. Vi havde aftalt med tjeneren, at der skulle gå lidt tid, inden vi var klar til dessertpandekager, men vi blev desværre glemt. Til sidst fik vi dog fat en tjener og bestilte hos hende, men der skete stadig ikke noget. Det gik yderligere noget tid, inden det igen lykkedes at få fat i en tjener, og da vi bestilte hos hende, skete der heldigvis noget.

Til dessert fik jeg en pandekage med kastanjecreme og ristede mandler. Denne pandekage var mere blød og saftig i forhold til madpandekagen, og det kunne jeg godt lide. Kastanjecremen faldt til gengæld ikke i min smag – den var lidt for mørk, ja nærmest brændt, i smagen, og det overraskede mig. Jeg havde forventet en mere mild og behagelig creme, og desserten var derfor ikke lige mig.

Det er billigt at spise på La Petanque – jeg tror, jeg samlet set gav ca. 200 kr. for de to pandekager samt et par glas rødvin – og selvom hverken mad eller vin var de største kulinariske oplevelser, så var det rimeligt i forhold til prisen. Betjeningen er dog noget svingende – det lagde rigtig godt ud, men lige så snart der kom flere gæster, var det ret svært at få fat i tjenerne, og vi blev glemt flere gange.

Jeg ender på tre stjerner med pil op. La Petanque er et hyggeligt og billigt sted, men ikke en restaurant, jeg behøver at besøge igen.

Green Sushi

Green Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGreen Sushi er en lillebitte sushikæde med tre restauranter, og gemalen og jeg besøgte for nylig den, der ligger i Grønnegade i København. Jeg har længe ønsket at spise der, da kæden gør meget ud af at tage bæredygtige valg, når det gælder råvarerne. Det er noget, der er ret aktuelt for sushirestauranter, eftersom både tun- og ålebestanden er truet. Men Green Sushi gør som sagt en del ud af at vælge MSC-certificeret fisk og bæredygtige råvarer i det hele taget. Meget prisværdigt.

Jeg var faldet over et Sweetdeal-tilbud, som vi brugte i dagens anledning, så vi ‘slap’ for at skulle vælge fra det fristende menukort, men kunne blot vente på maden.

Green Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi bestilte selvfølgelig drikkevarer til. Jeg kastede mig over en økologisk Bionade med ingefær og appelsin. En overraskende god kombination og en dejlig drik, der var behageligt afstemt og ikke alt for sød, som læskedrikke ellers let kan blive.

Gemalen prøvede kræfter med en Espresso Stout, som tjeneren havde anbefalet ham. Et modigt valg eftersom gemalen ellers aldrig drikker stout, men denne her var nu ret interessant. Den var ikke så sød, som stout godt kan være, og kaffesmagen gav et spændende pift til smagen. Et ret crazy valg som ikke desto mindre var rigtig godt.

Green Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI første omgang fik vi en række små retter. Den klassiske misosuppe, som jeg har et lidt anstrengt forhold til (efter at have fået det en del gange på en Japanrejse for nogle år siden). Denne version var dog ganske glimrende, og det var dejligt, at der var lidt grøntsager, man kunne bide i. Jeg er vitterlig ikke særlig god til helt klare, tyndtflydende supper. Her til blev der serveret en lille tangsalat…

Green Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… samt en skål med soyamarineret tun og drysset med frisk koriander. Meget delikat og fuld af smag. Mmm!

Green Sushi, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDernæst fik vi hver vores tallerken med sushi. Der var to stykker nigiri, en dunkan og otte maki – selvfølgelig fulgt af soya, wasabi og syltet ingefær. Jeg vil lige starte med at fremhæve sidstnævnte, for det er nok den bedste syltede ingefær, jeg har fået! Frisk, sprød og godt afstemt i smagen – helt sikkert ikke den samme kedelige type fra glas, som mange andre sushi-restauranter bruger.

Sushien i sig selv var udmærket. De virkede lidt mere friske i smagen. Maki-stykkerne var dog lige lovlig løst rullet, så de blev ret skrøbelige af at blive dyppet i soyaen, og jeg savnede lidt mere finish i pyntningen – det så lidt sjusket ud.

Samlet set en positiv oplevelse, men jeg var ikke helt så imponeret, som jeg havde håbet på. Forretterne var ganske glimrende, og udvalget af drikkevarer var også en positiv oplevelse. Jeg savnede dog som sagt, at der var gjort lidt mere ud af sushien – de savnede lidt kærlighed under tilberedningen og så noget forsømte ud, da de kom på bordet.

Jeg ender på fire stjerner til Green Sushi og et ønske om at komme tilbage igen på et tidspunkt for at finde ud af, hvad stedet ellers kan byde på.