Restaurant Stockfleth

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftPå vores ferie i Djursland stødte vi på Restaurant Stockfleth, der ligger tæt på vandet i Ebeltoft. En lille restaurant med borde både foran og bagved restauranten, og det var jo dejligt på en varm sommeraften. Der var også fint besøgt denne aften, hvilket blandt andet skyldtes, at det var en mandag, og her kan der i det hele taget være rift om restaurantbordene, da mange restauranter ofte har lukket denne dag.

Vi fik et bord ude foran restauranten og efter en del ventetid også lov til at bestille. Vi var ikke voldsomt sultne og havde derfor kun planer om at spise en hovedret, men lod os alligevel friste af østers, som vi delte til forret.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftInden da var der dog en del ventetid, som vi fordrev med at drikke en masse vand samt fortære det brød med hummus, som vi fik som appetizer.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftDe fine østers blev serveret sammen med en mild sennepssauce, rødløg, soya og citron, og så var der også en lille flaske tabascosauce, hvis man havde lyst til det. En lækker lille forret, hvor jeg godt kunne lide kombinationen med rødløg og sennepssauce, mens gemalen mest var til rødløg og soya.

Derefter ventede vi på hovedretten. Jeg havde bestilt ribeye med pommes frites (jeg ville egentlig have en mindre udskæring, men den var udsolgt), men var lidt bekymret over, at jeg hverken ved bestillingen eller efter forretten blev spurgt til, hvordan kødet skulle tilberedes. Jeg endte derfor med – efter lidt besvær – at få fat i en tjener, som jeg kunne instruere i, at bøffen skulle serveres med rød midte. Han var lidt overrasket over dette, da de som udgangspunkt altid serverede bøffen som mediumstegt, og her måtte jeg undertrykke en undren over, at en restaurant ikke giver gæsterne det valg. Det er i mine øjne en ret essentiel del af det at spise en bøf – at vælge hvor gennemstegt/saftig den skal være.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftDa jeg fik hovedretten, var ribeyen heldigvis stegt, som jeg ønskede det – dvs. med en rød og saftig midte. Hertil var der store pommes frites samt en luftig bearnaise, der desværre savnede syre og bid. Men kødet var glimrende, og det var fritterne også.

restaurant Stockfleth, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i EbeltoftVi byttede, da vi var halvvejs, så jeg overtog en portion moules frites. De var gode – ikke mindst på grund af den velkrydrede sauce, de lå i – og jeg var især glad for, at der også var lidt grøntsager, da det ellers er sjældent, jeg støder på det, når man får den type servering.

Samlet set var maden ganske udmærket hos Restaurant Stockfleth. Ikke specielt billig men det smagte fint. Til gengæld var servicen ikke specielt imponerende. Som sagt var tjeneren ikke opmærksom på, at man skal huske at spørge gæsten om tilberedningen af bøffen, og der var generelt en del ventetid. Det blev heller ikke bedre af, at en af de andre tjenere fik hældt en stor øl ud over en anden gæst – inkl. hendes åbne taske – og at de ikke havde styr på deres egne åbningstider. Ved indgangen til Restaurant Stockfleth hang et skilt med åbningstider, hvor der stod, at de lukkede kl. 20. Mange potentielle gæster læste skiltet og gik derefter videre, men flere stoppede op efter kl. 20 og spurgte en af tjenerne om åbningstiderne, for de kunne jo se, at der stadig var mange spisende. Tjeneren proklamerede frejdigt, at køkkenet skam var åbent til kl. 21, men hun havde ikke lige fået rettet det. I betragtning af hvor mange, vi så stoppe søgende op for at læse skiltet og derefter gå videre, så var det ikke særlig gennemtænkt at undlade at rette fejlen, så snart man opdager den. Den forkerte åbningstid afholdt tydeligvis en del potentielle gæster i at slå sig ned, selvom der var plads.

Jeg ender derfor på 3 stjerner med pil op til Restaurant Stockfleth.

Ebeltoft Gårdbryggeri

ebeltoft gårdbryggeri, restaurant, bar, ølbar, restaurantanmeldelse, madanmeldeseDa jeg researchede på gode spiseoplevelser på Djursland inden vores ferie, faldt jeg over Ebeltoft Gårdbryggeri, som havde fået rigtig god omtale. Det lød kort sagt som et rasende hyggeligt sted, og da hverken gemalen eller jeg i forvejen kendte til bryggeriet, så var det oplagt at besøge stedet og smage deres øl.

Ebeltoft Gårdbryggeri holder ude på landet – tæt på Hyllested – med udsigt til vandet. Her er udskænkning af bryggeriets øl og sodavand, ligesom det også er muligt at købe lidt brød og en pølse, som man selv kan grille på de grills, der er sat frem til samme formål. Der er et ganske pænt udvalg af øl og såmænd også nogle enkelte fra andre bryggerier. Vi var der ved frokosttid, så vi snuppede hver en øl samt en pølse og brød til.

Pølserne røg på grillen med det samme, og den fælles grill viste sig at være en ganske hyggelig gimmick, for her faldt man let i snak med de andre kunder. Det er samtidig godt tænkt af bryggeriet, for så skal de ikke selv sætte tid og mandskab af til at grille men kan koncentrere sig om at skænke øl og sodavand. Det kunne selvfølgelig være skønt, hvis der var et lidt større udvalg af retter – man kunne også få spareribs (igen selv-grill) samt blot brød og pesto – men omvendt lagde Ebeltoft Gårdbryggeri ikke skjul på, at man var meget velkommen til selv at tage noget med, der kunne ryge på grillen.

Vi smagte flere af deres øl, men her må jeg med skam melde, at de desværre ikke faldt i min smag. De var ikke særlig nuancerede i smagen, og det er selvfølgelig ærgerligt, når de ellers har et rimelig bredt udvalg. Da vi besøgte bryggeriet, prøvede vi ikke deres sodavand, men det gjorde jeg en af de andre dage, hvor vi spiste frokost på cafeen på glasmuseet i Ebeltoft. Mange af de lokale cafeer og restauranter fører bryggeriets øl og sodavand, og her prøvede jeg en lækker lime-mynte sodavand, som var frisk og balanceret. Jeg kunne derfor godt finde på at købe deres sodavand en anden gang, hvis jeg får muligheden.

Ebeltoft Gårdbryggeri ligger et superhyggeligt sted, hvor der er plads til store og små i alle aldre. Det ligger i et meget smukt område med udsigt til bakker og hav og er bestemt et besøg værd – også selvom jeg ikke var så vild med deres øl. Vær opmærksom på, at de kun har åbent i sommermånederne.

Reffen – det nye madmarked på Refshaleøen

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTilbage i maj i år åbnede et nyt madmarked – Reffen – på Refshaleøen. Det skulle være afløseren for det meget populære marked på Papirøen, der lukkede i december sidste år. Og jeg må ærlig talt indrømme, at jeg var meget spændt på, hvordan det ville gå det nye madmarked, for jeg syntes i forvejen, at der lige lovlig langt ud til Papirøen. Refshaleøen er så endnu længere væk, så jeg syntes, det var en meget modig beslutning at placere det nye madmarked der.

Som du måske har læst, så besøgte jeg Reffen, da vi var på Copenhell, og det var en ganske hyggelig oplevelse, men her nåede vi kun at se et lille udsnit af markedet, og så var vi der tidligt på dagen, så det var et ret lille vurderingsgrundlag.

Vi benyttede derfor lejligheden til atter at suse ud til Refshaleøen, da vi var i København i løbet af sommeren, og her tog vi derud omkring 13.30-tiden. Solen skinnede fra en skyfri himmel, duften af grill sneg sig forførende om næsen, og sommerstemningen havde i en den grad ramt Refshaleøen.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi slog lige et smut forbi Mikkellers Baghaven, inden vi gik ind til selve madmarkedet. Jeg var lidt overrasket over, at baren ikke kunne byde på en eneste sour øl den dag, men jeg fandt heldigvis en anden, der var udmærket. Baghaven er i øvrigt et ganske hyggeligt sted, hvor selve lokalet er ret råt indrettet med store øltønder i baggrunden, men der er også en række siddepladser udenfor, hvor du har en fin udsigt over vandet.

Og så kom vi til Reffen… og der var godt gang i den! Nærmest som en musikfestival men uden den tunge basgang. Der var masser af mennesker uden at det dog føltes overfyldt, og med lidt snilde kunne man også få en siddeplads i skyggen, selvom der var rift om dem.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste udfordring var så at finde ud af, hvad man skulle spise. Jeg forelskede mig straks i en peruviansk bod, som desværre viste sig at have lukket, og så stod valget i stedet mellem en af de mange indbydende burgere, en omgang mexicansk, lidt sushi eller måske noget græsk mad? Og det var langt fra alt, hvad madmarkedet kan tilbyde, for der var også boder med italiensk mad, vegansk mad og meget mere, men det var ovenstående, jeg mest havde lyst til den dag.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg endte med at vælge en ret fra den græske bod…

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… mens gemalen tog en burrito fra den mexicanske…

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København…og så fandt jeg søreme en mangodrink også hos Fat Bar, der havde en række cocktails på menuen. Den var ok men savnede lidt kant – og lidt mere alkohol…

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen græske mad var forrygende. Masser af smag og saft. Til 80 kr et udmærket køb men ikke billigt, og det er på det punkt, at Reffen har fået mest kritik. Når man kalder det et street food marked, forventer mange, at priserne også er lave (ligesom street food i udlandet), men nu er råvarepriser og lønninger noget højere i Danmark, ligesom boderne på Reffen har fast plads (og ikke suser rundt i gaderne i food trucks), så jeg var ikke overrasket over prisniveauet. Det havde da været dejligt, hvis maden havde kostet 10 kr mindre, da det havde passet bedre til mine generelle forventninger om, hvad sådan en ret bør koste, men det var ikke noget, der slog skår i glæden.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen prøvede som sagt den mexicanske mad, og her blev han desværre lidt skuffet, da retten generelt var lidt tør og savnede krydderier. Lige præcis mexicansk mad må ikke være karrig med krydderierne, og her havde kokken været lidt nærig.

reffen, reftshaleøen, madmarked, Baghaven, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNåja… og så var der liiige plads til en dele-is… 🙂

Sommeren har som sagt været forrygende både solskinsmæssigt og temperaturmæssigt, så jeg vil tro, at Reffen har haft en fantastisk start – vejret kan de i hvert fald ikke klage over. Der er en fed stemning på madmarkedet, hvor folk snuser rundt for at opdage nye spændende madboder, og det er folk i alle aldre, der kommer der.

Mit største kritikpunkt er fortsat, at Reffen ligger så langt fra det centrale København, at det ikke lige er et sted, man ’bare’ kommer forbi. Det kræver planlægning – ikke mindst for en som mig, der ikke bor i København og primært tager med offentlig transport. Men når man først er fremme, så er der et bredt udvalg af spiseoplevelser, nogle hyggelige krinkelkroge, hvor man kan spise og ikke mindst en fed og festlig stemning.

La Taberna del Sacristán i Frigiliana

la taberna del sacristan, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i FrigilianaPå ferien i Spanien kom vi blandt andet forbi den lille by Frigiliana, hvor vi faldt over restauranten La Taberna del Sacristán. Vi nød først lidt koldt at drikke ved bordene foran terrassen, men da vi gerne ville spise frokost der, foreslog tjeneren, at vi flyttede om på deres overdækkede terrasse, hvor temperaturen var lidt lavere – og det kunne vi naturligvis ikke sige nej til.

la taberna del sacristan, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i FrigilianaDe andre kastede sig over rosé, men jeg valgte – igen – et glas sangria. Det er nu en dejlig drink, selvom de udgaver, jeg fik i Spanien, var noget mildere end dem, jeg selv ville blande.

la taberna del sacristan, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i FrigilianaEn af de andre foreslog, at vi delte nogle fyldte peberfrugter, så vi bestilte et par tallerkner, så hver person kunne få 1-2 peberfrugter. De var fyldt med en creme lavet på fisk og skaldyr og blev serveret sammen med krydrede kogte ris og en sødmefuld sauce. En overraskende lækker servering, som jeg bestemt var fan af.

la taberna del sacristan, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i FrigilianaDe andre kastede sig ud i forskellige kødretter, men jeg havde forelsket mig i en tropisk rejecocktail. Man kunne få den som forret eller som hovedret, og jeg valgte det sidste. Jeg havde dog ikke forventet, at den var SÅ festlig at se på, men det klagede jeg bestemt ikke over. Jeg studsede dog lidt over den store mængde frugt – der var både appelsin, ananas, jordbær og kiwi – og var også lidt skeptisk inden. Men frugtstykkerne passede godt sammen med rejerne, den friske salat samt den letsødlige sauce. Jordbærrene ville jeg nok have udeladt selv, men både ananas og kiwi fungerede overraskende godt til retten. Spændende!

Vi fik en rigtig god betjening på La Taberna del Sacristán – tjenerne var søde og opmærksomme, priserne var ganske rimelige og udsigten var fantastisk. Alt i alt en rigtig dejlig oplevelse og bestemt værd at prøve.

La Taberna del Sacristán får 5 solbeskinnede stjerner herfra.

Restaurant Toro i Malaga

restaurant Toro, restauranter i Malaga, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDa vi var i Spanien for et par uger siden, var vi blandt andet forbi Malaga en af dagene, hvor vi spiste på Restaurant Toro, der serverede spansk tapas. Vi fandt restauranten på den smukke havnepromenade, hvor det vrimlede med spisesteder, og man skulle se sig godt for, da der var en del turistfælder. Men Restaurant Toro havde fået fine anmeldelser på Tripadvisor samt et spændende og indbydende udvalg af retter, så her slog vi os ned.

restaurant Toro, restauranter i Malaga, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDe andre bestilte rosé, men jeg skulle naturligvis have en sangria, for when in Spain… og den var udmærket. Let krydret og mild. Jeg foretrækker normalt sangria noget kraftigere, men i varmen gjorde det ikke så meget.

restaurant Toro, restauranter i Malaga, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg bestilte en salat samt to mindre retter til deling. Mens vi ventede på maden, kom der lidt snacks på bordet. De bestod af en kurv med brød og små kiks, og så fik vi også en mild aioli samt grønne oliven. En fin lille snack at starte på.

restaurant Toro, restauranter i Malaga, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi havde bestilt en portion kroketter med oksekød og oksekødsmayonnaise samt med svinekød og nødder med kvædeaioli, og det havde mine svigerforældre også. med friterede kugler, men tjeneren havde desværre misforstået os og kom kun med en portion. Vi var derfor fire om at dele ovenstående (i stedet for to). Det var på den ene side ærgerligt, da de smagte syndigt godt – saftige, fedtede og fulde af smag – men på den anden side var det nok meget godt, for andre retter var rigeligt store, så vi kunne sagtens blive mætte alligevel.

restaurant Toro, restauranter i Malaga, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi fik også en gedeostesalat til deling. Den bestod – udover et stort stykke gedeost – af hakkede salatblade, spirer, frugt skåret i mindre tern, honning-vinaigrette samt lidt nødder. En rigtig lækker gedeostesalat, som var lidt mere elegant og gennemtænkt end de fleste andre gedeostesalater, jeg har prøvet gennem tiden.

restaurant Toro, restauranter i Malaga, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSidst men ikke mindst fik vi et fad med grillede grøntsager, der blev serveret sammen med en romesco sauce. Jeg var ret vild med varieteten – der var både gulerødder, asparges, løg, peberfrugter, broccoli, tomater og mange flere grøntsager, og så var de grillet lige tilpas. Meget sommerlig servering.

Vi blev godt mætte, så jeg var glad for, at vi ikke fik bestilt mere mad, selvom der var mange retter, der lød fristende.

Restaurant Toro var absolut en positiv oplevelse. Priserne var meget rimelige – de retter, vi valgte mellem, lå typisk på mellem 8 og 12 euro stykket, og der var også en række større kød- og fiskeretter, der primært lå på mellem 17 og 20 euro.

Det trak ned, at vi ikke helt fik det, vi bestilte, og derfor ender Restaurant Toro ‘kun’ med at få fire stjerner med en stor pil op. Men klart et besøg værd hvis man er på de kanter.