Restaurant PMY

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant PMY er en af de mange nye restauranter, der åbnede i København sidste år. Det er stort set umuligt at holde trit med åbningen af nye restauranter i hovedstaden, så det prøver jeg heller ikke på, men ind imellem dukker der steder op, som jeg bare må besøge. Restaurant PMY er en af dem, da de serverer retter fra Mexico, Peru og Venezuela. Restauranten ligger i øvrigt i Tallers gamle lokaler tæt på Kongens Nytorv.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHos Restaurant PMY kan du vælge mellem (få) a la carte retter eller to menuer med hhv. seks retter eller fire retter. Vi ville smage så meget som muligt men var også lidt bange for, om seks retter var for meget. Den venlige tjener beroligede os dog med, at portionerne ikke var så store, så vi burde kunne spise den store menu, og så bestilte vi naturligvis den.

Mens vi ventede på første ret, nippede vi til en cocktail. Perú var en lækker lidt krydret drink med blandt andet lime og ingefær – en frisk og nuanceret cocktail, som ikke mindede om noget, jeg før har smagt. Meget spændende.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi bestilte også en ‘spice it up’, hvilket var to små skåle med dip – den ene var en fermenteret chilisauce og den anden var en sour cream chilisauce. Så kunne vi let justere, hvor stærk vi ønskede maden.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen første ret, der kom på bordet, var en peruviansk ret – Tiradito, Palta y Ajo – som bestod af lys fisk vendt i en citruscreme med chili og tomater. En meget interessant ret, fordi smagsnuancerne ikke mindede særlig meget om anden mad, jeg har fået fra Sydamerika. Lækkert men også ret anderledes.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen næste ret kan være lidt svær at se, da den kommer sig under en gavmild portion krydderurter, men det var såmænd quesadilla, som jeg holder meget af (se blot denne opskrift på quesadilla). Det var en supersprød majspandekage, der var fyldt med stegte svampe og friskost. En dejlig kombination af de friske krydderurter, det sprøde brød, de fyldige svampe og den cremede ost. Mmm!

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen ene af de to hovedretter var en ret simpel servering med majsbrød – Arepa de Pernil – der blev serveret sammen med langtidstilberedt svinekød med julekrydderier samt syltede rødløg til. Brød lavet primært på majsmel bliver lidt for bastant til mig, men ellers var det en ganske glimrende ret, hvor de syltede rødløg piftede det fyldige kød op.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil den næste ret havde vi – efter tjenerens anbefaling – bestilt brød til, og det viste sig at være en god idé. Det var et lille mørkebrunt kartoffelbrød, som vi delte, der kom sammen med majssmør.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet passede rigtig godt sammen med den cremede og let sødmefulde kyllingestuvning – Aji de Gallina – der bestod af kylling, kartofler, chili og æg. Rigtig cremet comfort food, som forsvandt meget hurtigt fra tallerkenen!

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var det tid til de to desserter (jo, du læste rigtigt), men inden da bestilte jeg en cocktail mere. Valget faldt denne gang på en venezuelansk drink med passionsfrugt og chili. Den havde den helt rigtige sødme – dvs. ikke for meget – og chilien gav et fint touch. Generelt er chili virkelig undervurderet i drinks – jeg syntes, det fungerede perfekt i denne her.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen første dessert var fra Mexico – Buñuelos & Horchata – der bestod af kanelparfait toppet med friterede dejringe og en bærkompot. En festlig lille sag. Jeg kunne ikke stå for de sprøde ringe, men den milde parfait var nu heller ikke så tosset.

Restaurant PMY, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens sidste ret var en enkel isdessert, der bestod af tre slags is fra det peruvianske køkken. Der var en lavet på japanmispel, en mørk chokoladeis og en med cupuacu, der minder om kakao. De tre smage komplimenterede hinanden fint og havde en virkelig lækker, cremet konsistens.

Vi havde en rigtig hyggelig aften hos Restaurant PMY. Der var ikke så mange gæster denne aften, hvilket var synd (for restauranten), når nu der serveres så spændende og lækker mad. Vi fik en meget fin og høflig betjening, og det er bestemt et sted, jeg gerne kommer igen.

Fem solide stjerner til Restaurant PMY.

En tanke om "Restaurant PMY"

  1. Pingback: Mild og cremet kyllingeret fra Peru - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *