Restaurant Naert

Restaurant Naert, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge var der Dining Week, og her benyttede vi muligheden for at spise hos Restaurant Naert. Her kunne vi få 3 retter + en flaske danskvand til 240 kr per person – et ganske godt tilbud og en glimrende lejlighed til at prøve en ny restaurant (altså ny for os).

Restaurant Naert ligger i det centrale København – meget tæt på Rundetårn – og fokuserer blandt andet på svovlfrie vine. Det skræmte os på ingen måde, men da vi så, at de havde øl fra To Øl (de samme folk, der står bag Brus og Spontan), så blev vi nødt til at vælge det. Gemalen skulle køre hjem, og jeg var solidarisk, så vi delte et par øl.

Første øl, vi delte, var en Sour Pale Ale. En ret mild sur øl med en lidt smøragtig og let sødmefuld smag. Ganske fin – og i øvrigt en fin begynderøl, hvis du vil prøve sure øl.

Restaurant Naert, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi nød øllen sammen med forretten, der bestod af stegt knoldselleri med en sauce på blåmuslinger, toppet med frisk løvstikke og rejer. Det var en ret lille forret, men den smagte godt. Jeg er normalt ikke så vild med løvstikke, men her var den tilpas afdæmpet samtidig med, at den gav lidt kant til den milde knoldselleri.
Restaurant Naert, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fik også brød med smør til – friskbagt og virkelig lækkert surdejsbrød. De fyldte desværre ikke kurven op, og vi fik ikke spurgt efter mere, hvilket ærgrer mig. Dels smagte brødet rigtig godt, og dels var portionerne ret små.

Restaurant Naert, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg apropos små – vi nåede nu til hovedretten, der bestod af braisserede svinekæber på en bund af gul ærtehummus og miso samt blancheret palmekål (kålen ser sort ud på billedet, men den var dog blot meget mørkegrøn). De gule ærter kunne jeg ikke rigtig fornemme, men saucen var lækker, og flere ved bordet tog dessertskeen i brug for at spise det sidste sauce. Svinekæberne kunne godt have simret lidt længere. De havde fået nok, men de var ikke møre som smør, og det er sådan, jeg foretrækker svinekæber. Igen en velsmagende ret, men også ret lille.

Restaurant Naert, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSammen med hovedretten nød gemalen og jeg en brown ale lavet på figner. Den var faktisk så fyldig, at den kunne gå for at være en porter. Den havde en let sødme fra frugterne samt lidt bitterhed a la kaffe, og den passede rigtig godt til maden.

Restaurant Naert, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidste ret var selvfølgelig desserten, og det var en ganske pudseløjerlig størrelse. Den bestod af mælkeis med blåbærsauce, wienerbrød og birkes. Det føltes mest af alt som at spise en tebirkes med is og lidt syltetøj til, og det var en ret underlig oplevelse. Den var ikke decideret dårlig – men den var heller ikke god. Mest af alt bare sær.

Betjeningen var frisk, opmærksom og underholdende. Rigtig gode tjenere, der var hurtige til at besvare spørgsmål og i det hele taget skabte en god stemning.

Det var i det hele taget betjeningen samt drikkevarerne, der var det mest positive ved aftenen. De to første retter samt brødet smagte godt, men portionerne var for små – selv for personer som mig, der ikke har brug for store portioner. Desserten var helt sikkert unik men ikke lige mig.

Restaurant Naert sniger sig lige op på fire stjerner hos mig – ikke mindst på grund af den gode betjening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *