Restaurant Moment

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI sommerferien var gemalen og jeg på miniferie på Djursland, og her besøgte vi blandt andet Restaurant Moment. Da jeg et par måneder inden spurgte efter tips til Djursland via bloggens Facebookside, så blev netop Restaurant Moment anbefalet af flere.

Restaurant Moment er en vegetarrestaurant, og det er ikke noget, de skilter med. Det betød så også, at vi fik den lidt kuriøse oplevelse at se et tysk ægtepar smutte fra restauranten lige efter, at de var ankommet, fordi manden ikke kunne leve med at spise et måltid uden kød! Hvis bare han havde vidst hvilken fantastisk madoplevelse, han dermed gik glip af…

Da vi satte os i lokalet, var der kun et andet par til stede, og de spurgte straks, om vi havde været der før. Det måtte vi indrømme, at vi ikke havde, og så fortalte de smilende, at Restaurant Moment var deres yndlingsrestaurant, og vi kunne godt glæde os! Hermed var barren allerede sat højt, så vores forventninger steg lige en tand mere.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRestaurant Moment har en menu med snacks og 7-8 serveringer til en rasende god pris – nemlig 475 kr i skrivende stund. Jeg blev positivt overrasket over, at den tilhørende vinmenu ’kun’ bestod af fire glas vin, for jeg har tit oplevet, at restauranter kan have vinmenuer med 6-10 glas, og det er altså lige i overkanten. Gemalen skulle ikke have alkohol, da han kørte bilen, så han valgte i stedet saftmenuen.

Jeg startede med en hvidvin, mens gemalen fik en saft lavet på kombucha og urter. Begge var meget delikate, men vi var dog meget fascinerende af kombuchasaften, som smagte utrolig godt og virkelig var en positiv oplevelse.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå kom første snack på bordet. Den bestod af hampestænger serveret sammen med en blomkålscreme. Hertil var der katostblade drysset med brændt porre og gran samt en creme med kerner. Meget fin og rimelig mild servering.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste snack var en lille nuttet sag – nemlig en spæd gulerod med anis, enebær og birkes. Ganske glimrende men mere smuk end spektakulær.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå var der til gengæld mere knald på næste snack, der bestod af kogte kartofler lagt på et leje af lange sprøde croutoner og serveret sammen med ærteskum med rygeost, brændt malt samt pibeløg. Absolut et lækkert lille stykke

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg satte virkelig pris på, at Restaurant Moment bevægede sig uden for den gængse palet af råvarer og brugte en del grøntsager og krydderurter, man ellers sjældent ser i den danske madlavning. Det gjorde sig blandt andet gældende ved denne ret, der bestod af agurk tilberedt på forskellige måder og kombineret med en tomatemulsion og en creme lavet på portulak og savtang.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit andet glas hvidvin var fra samme producent og på samme drue, men produceret via en anden metode, og det var interessant at opleve, hvor forskellige de to glas vin var. Gemalens saft var igen lavet på kombucha men denne gang kombineret med hyldeblomst, æbler og mynte. En frisk og lækker sag. 

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var også en interessant oplevelse – her fik vi en suppe lavet på surdejsprincippet sammen med en friteret courgetteblomst. En forholdsvis intens smag, hvor man helt klart kunne smage surdejen uden at den dog blev besk. Meget spændende!

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå nåede vi til en af aftenens smukkeste serveringer – en porreterrine serveret sammen med løgcreme, løg og morgenfrue. Den panggrønne farve struttede af vitaminer og oplyste nærmest bordet med sin glade, grønne farve. Virkelig lækkert.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseIngen restaurant uden godt brød så det fik vi naturligvis også. Kuvertbrødet blev serveret sammen med hjemmelavet smør med løgpulver samt en lysegrøn løgolie.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit tredje glas var en rosé, som lige var en tand mere feel good end den ellers lækre saft, som gemalen drak. Den bestod af kirsebær, solbær og kefir.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter fortsatte serveringerne. Næste ret bestod af spidskål – muligvis kogt – der blev serveret sammen med fermenterede jordbær og hindbær samt creme fraiche. Igen en spændende og anderledes servering, som fungerede virkelig godt.Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDisse grillede auberginer ser måske lidt mørke ud, men de var helt perfekte sammen med de orange tomater, løgskiverne, det fine pak choy-støv og cremen på hvide asparges. En ret funky og velsmagende sommerret.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste glas vin var en orange vin, der var lavet på muskatdruen. Ikke voldsomt sød og dermed heller ikke så klistret, som nogle dessertvine kan blive. Den havde en fin lille sødme. Gemalens sidste glas saft var – ligesom de foregående – også ganske dejligt, men jeg kan desværre ikke huske, hvad den var lavet på.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste salte ret bestod af bagt hokkaidogræskar serveret med græskarcreme, vinaigrette lavet på citron og olivenolie, gedefeta samt ristede kerner. En all time efterårs-klassiker hvis du spørger mig. Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi blev tilbudt at holde en lille pause inden desserterne, hvor vi kunne gå en tur i de frodige drivhuse, som Restaurant Moment var omgivet af. Det kunne vi naturligvis ikke modstå, så vi gik rundt og beundrede de mange spændende planter, der voksede i området – nåja, og hilste igen på en meget selskabelig kat, som vældig gerne ville i kontakt med folk.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTilbage ved bordet kunne vi nyde en smuk og indbydende dessert, der bestod af chokoladeganache, solstik, ribs og fermenterede pollen. En virkelig lækkerbisken, som havde en god fyldig smag og samtidig lidt syre fra ribsene.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOoooog allersidste ret denne aften var denne smukke servering – en hjemmelavet mascarpone med solbær, friske solbær, hvid chokoladegranulat, frisk jordskok, hvid chokoladekage-is samt en lavendel-induceret blomme. Wow!

Aftenen hos Restaurant Moment var – udover den fantastisk velsmagende og innovative mad – også præget af en god og hyggelig stemning, hvilket ikke mindst skyldtes de venlige, smilende og meget vidende tjenere. Vi fik en fremragende service, og det var i det hele taget en oplevelse, der bringer Restaurant Moment op i vores top-tre-liste over bedste restaurantoplevelser for 2017.

Da det andet par, som jeg nævnte i starten, skulle til at gå, måtte vi selvfølgelig fortælle dem, at hvis Restaurant Moment lå tættere på, hvor vi bor, så ville det også blive vores stamsted. I stedet må jeg blot love mig selv (og gemalen), at vi skal kigge forbi stedet, når vi atter kommer på de kanter.

Restaurant Moment får seks fuldfede stjerner og en varm anbefaling derfra. Uanset om man er vegetar eller ej – dette sted er værd at køre efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *