Restaurant MES

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI starten af februar besøgte gemalen og jeg Restaurant MES – en ny restaurant i det centrale København. Jeg var nemlig faldet over et godt tilbud, da Restaurant MES kørte et åbningstilbud, hvor man kunne få fem retter til den beskedne pris af 225 kr. Det er 110 kr billigere end menuens normale pris (og selv den normale pris må siges at være ganske overkommelig).

Restaurant MES er en lille restaurant. Vi endte med at sidde ved bagvæggen, der er udsmykket med store mospuder, og det var ganske rart, for mosset absorberede en del af støjen i rummet. Til gengæld var belysningen noget dunkel, så billederne blev desværre ikke så gode.

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi tilkøbte tre små appetizers. Første appetizer var røget rispapir serveret med en lille dip. En ret røget sag, men det kunne jeg godt lide.

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAnden appetizer – puffet tapioca med løvstikkepuré på. Ret funky at se på 🙂

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… og tredje appetizer. Jeg mener, det var en friteret krydderurt – persille måske – men jeg kan simpelthen ikke huske hvilken.

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var det tid til selve menuen. Første ret var en agurkehotdog med søkogte rejer, friskost og tallerkensmækker. Retten lød lidt sjovere på papiret, end den reelt set var, for selve hotdoggen var en miniagurk, der var udhulet og smurt med friskost og derefter fyldt med små rejer. En sjov anretning men smagsmæssigt ikke speciel spektakulær.

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAnden ret havde til gengæld mere at byde på. Det var en gennemvarmet æggeblomme, der lå i en rede af ultratynde selleristrimler og derefter pyntet med karse. En ret, der både var frisk og fed på samme tid – meget fint sammensat.

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen tredje ret var meget smukt anrettet – rigtig vinterstil. Det var små portioner tatar, der lå i bløde løgskaller og pyntet med tynde skiver glaskål. Det lignede et lille snelandskab og smagte lige så godt, som den så ud.

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDa vi nåede til hovedretten, kneb det virkelig med belysningen, og det er synd, for den var også ganske nydeligt anrettet. Den bestod af et stykke oksebryst, der blev serveret oven på en cremet kartoffelmos og med en tynd skive glaskål. Meget lækker – og selvom kødet var dejligt mørt, så var det faktisk kålen, der satte punktummet over i’et.

Restaurant MES, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi var nu nået til desserten. Den bestod af en kugle æbleis, der lå på en tyk chokoladecreme og derefter drysset med knas – vidst nok hakkede nødder. Jeg syntes desværre ikke, at desserten var så vellykket. Den tykke og tunge chokoladecreme stjal al opmærksomheden fra isen, og desserten virkede i det hele taget ikke særlig balanceret.

Servicen denne aften var rigtig fin – søde og muntre tjenere og hyggelig stemning.

Maden var glimrende, men niveauet svingede noget – både mht. kreativitet og anretning. Desserten var klart den mindst vellykkede ret, men jeg var til gengæld ret glad for både tataren og æggeblomme-retten. 

Nu er Restaurant MES som sagt nyåbnet, og jeg går ud fra, at de blandt andet har lavet dette åbningstilbud for at spore sig ind på, hvad de gerne vil lave fremover. Til prisen synes jeg, at niveauet er ganske rimeligt – også til normalprisen på 335 kr. Portionerne er små, men vi gik ikke sultne derfra.

2 tanker om "Restaurant MES"

  1. Den meget dæmpede belysning, som får en til at ønske, at man havde taget en pandelampe med, har været mere reglen end undtagelsen i USA i masser af år. Derovre sidder man på så lave stole, at man ikke har ret meget andet end hagen oppe over bordkanten – selv som voksen!

    • Det med stolene lyder absolut ikke sjovt. Jeg oplevede det dog heldigvis ikke, da vi var i New York for nogle år siden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *