Restaurant IBU

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste måned var jeg på Restaurant IBU sammen med min Onkel Rejsende Mac. Restaurant IBU serverer asiatisk fusionsmad og har et bredt udvalg af spændende retter på menuen.

Restauranten har en a la carte menu, men du kan også få alle retter til den samlede pris af 650 kr. Nu var det jo fredag, og vi er begge ret nysgerrige mht. mad, så vi valgte at gå all-in, hvilket viste sig at være en rigtig god idé.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi lagde ud med en drink hver. Min ven skulle ikke have alkohol, men tjeneren tilbød, at de kunne lave en af drinksene uden alkohol, hvilket hun takkede ja til og nød derefter i fulde drag. Jeg var også overmåde tilfreds med min – den var virkelig god. Som i virkelig, virkelig god!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… ooog så begyndte maden så småt at komme på bordet. Første ret var denne paratha, som vi delte. Det er en slags mellemting mellem en pandekage og et fladbrød. Den var toppet med noget, jeg mener var en blomskålscreme samt fedtegrever og derefter toppet med en gavmild mængde sommertrøffel. En syndig lækkerbisken at starte på.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter kom der østers med hvid soyasauce og vinaigrette lavet på sake. En frisk anretning, hvor skaldyret fik et småsyrligt spark. Meget lækkert.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste ret kom også fra havet og bestod af små kammuslinger med tynde skiver af daidai, der blev serveret med en wasabicreme. Den var ikke så hidsig, som wasabi ellers kan være, hvilket var meget godt, da den så havde overdøvet kammuslingerne fuldstændig. 

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi blev i ‘nipseafdelingen’, for den næste deletallerken bestod af et udvalg af syltede grøntsager, som vi gik på opdagelse i. Et bredt udvalg af sprøde, letsyrlige og bitre sager. Meget delikat.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu kom de lidt mere fyldige retter på bordet. Først var der blæksprutte krydret med sambal. Nu er der ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for blæksprutte, og dette var bestemt en lækker udgave. Saftig, mør og fint krydret.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHertil var der en lille mundrenser – eller sådan opfattede jeg den i hvert fald som. Jeg mener, at det var agurkeskiver i en kokosmælklage. Ikke en ret jeg er stødt på før, men fint balanceret og interessant kombination.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så kom der mere kød på bordet. En lille men ret bestemt lækker omgang spareribs toppet med forskellige slags sesamfrø og forårsløg. Saftige, klistrede, krydrede og søde – eller sagt på en anden måde: Helt perfekte spareribs!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var også plads til en lammerendang – en velkrydret og meget mør ret med lam. må jeg så være svar skyldig mht. hvad retten bestod af.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDenne beskedent udseende ret viste sig at indeholde overraskende meget smag. De kogte ris var toppet med sprødt kyllingeskind, og ved siden af var der en lille skål med en æggeblomme, der lå i en krydret sauce. Sidstnævnte hældte man så ud over risene og guffede løs. Det var en god, solid ret!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu begyndte vi godt at kunne mærke mætheden, så det var meget passende, at den næste ret bestod af små stykker stegt vagtel med forskellig slags tilbehør til. Kødet var tilpas saftigt til trods for, at det var små stykker, og det i sig selv var lidt af en bedrift. 

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Vi fik også lidt flere grøntsager – denne gang spinat, der var kombineret med brunet smør, hasselnødder og vist nok også nudler. Og nu er det jo de færreste ting, der smager dårligt sammen med brunet smør, så denne gang gled også fint ned. Så lækkert!

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fik også disse ultratynde melonstykker, der var vendt i en krydret lage. Jeg vil gætte på, at der blandt andet var chili i – den bed i hvert fald lidt, og det passede godt sammen med den søde melon.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg så var det tid til desserterne. Jeps, i flertal! Først fik vi denne enkle dessert, der bestod af små stykker asiatisk pære, der var toppet med en yuzu-is. Mild, elegant, frisk – og på den måde meget japansk. En forfriskende dessert, som ville gøre sig godt på en varm sommerdag.

REstaurant IBU, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg den allersidste servering denne aften – en brændt marengs med banan og karamel. En dejlig dessert, der dog ikke var så tung og sød, som man kunne frygte ud fra ingredienserne – men det gjorde bestemt ikke noget. Vi var godt mætte på dette tidspunkt, så denne dessert var helt fin at slutte af med.

Betjeningen hos Restaurant IBU var rigtig fin. Tjenerne var søde og opmærksomme, og så var de også gode til at foreslå alternativer, da der var et par ting, min ven ikke kunne tåle. Vi følte os i det hele taget meget velkomne. Restaurant IBU er helt sikkert en restaurant, jeg meget gerne vender tilbage til.

Jeg ender på 6 sprøde stjerner til Restaurant IBU og et håb om at vende tilbage en anden god gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *