Restaurant El Nacional

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDet er ingen hemmelighed, at gemalen og jeg holder meget af mexicansk mad og madkulturer, der ligner den mexicanske, så da en af mine kolleger anbefalede mig at prøve El Nacional, var jeg straks interesseret. El Nacional serverer nemlig mad fra hele Latinamerika, så der burde være noget, der faldt i vores smag.

Restauranten ligger lidt gemt af vejen – i hvert fald hvis man kommer fra Rådhuspladsen-siden. Kommer du fra Kongens Nytorv, har du nok lettere ved at finde det, da du så ser selve fronten af El Nacional, men jeg kom altså på en lille opdagelsesrejse, da jeg skulle finde frem til restauranten. Heldigvis lykkedes det til sidst.

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen og jeg bestilte et par drinks – Han snuppede en Agua Esmeralda, der blev beskrevet som ‘grøn og have-agtig’. Den indeholdt aloe vera, sukkerærter, æble, honning, citron, æggehvide og pisco. Jeg valgte så en Capitán Kiwi, der gik under betegnelsen ‘frugtet og citrus-agtig’. Udover kiwi indeholdt den også ingefær, honning, lime og cachac. Begge drinks var dejlige – både friske og frugtede uden at blive hverken for søde eller for syrlige. Meget fine.

Hos El Nacional bliver maden serveret som deleretter – dvs. at alt bliver serveret på små fade og skåle, så man kan dele retterne mellem sig, og sådan noget elsker gemalen og jeg, for så kan man smager på en masse ting. De anbefaler tre til fem retter per person. Jeg overvejede først, om vi skulle holde os til tre retter hver og så bestille dessert bagefter, men vi endte med at bestille en ekstra ret til deling – dvs. i alt syv retter til deling. Så skulle der nok være plads til dessert. Troede vi.

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi fik først de to fiskeretter – den ene var friterede stribefisk med eddikepulver og koriandersauce. En sprød servering, hvor eddikepulveret og koriandersaucen gav et frisk pift til de friterede fisk, der havde lidt havsmag – men på den gode måde. Meget lækkert.

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden servering viste sig at være min favorit denne aften – en virkelig skøn krabbesalat med avokadocreme og røde løg, der lå på store, sprøde majschips. Hold op en fantastisk krabbesalat – velbalanceret og hverken for fed eller sød men helt perfekt. Wauw!

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDe øvrige fem retter kom på samme tid. Vi havde valgt tre vegetarretter og to kødretter. Her ses quesadillas med røget cheddar og løgsalsa. Lækre små pandekager med fremragende fyld – dem kunne vi godt lide.

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen ene kødret var disse tequenos, som jeg ikke har prøvet før. Det er svinekød pakket ind i dej og derefter friteret, og de blev serveret sammen med en sød ananas-salsa. Den fungerede rigtig godt – det blev ikke for sødt eller for fedt, selvom retten helt klart var ret nærende.

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden kødret var disse beef short ribs, der var et par solide stykker langtidstilberedte ribs, der var smurt i en tyk, sød BBQ-sauce og drysset med forårsløg. Jeg troede egentlig, at der ville være et ben i midten, men dette var 100% kød, så det var faktisk en ganske pæn portion til hver (man kan ikke se størrelsesforholdene på billedet, men jeg gætter på, at der var 150 g til hver, og det var ikke ligefrem magert kød). Kødet smeltede på tungen og var veltilberedt, men portionen var lidt overvældende (havde vi vidst, at denne var så stor – sammenlignet med flere af de andre retter – havde vi bestilt en ret mindre).

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg er lidt fascineret af de bananchips, som findes i det latinamerikanske køkken, for det er noget lidt andet end de søde runde skiver, der ofte er med i müsliblandinger (og som jeg i øvrigt ikke bryder mig om). De hedder plantain bananchips og blev serveret med en syrlig guacamole. En fin servering men dog ikke helt så spændende, som jeg havde håbet på.

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen sidste servering var der delte meninger om. Det var yucca fritter, der var serveret med en røget chilisauce samt queso fresco. Jeg syntes, at fritterne var alt for tørre, og så var saucen også alt for røget til min smag. Gemalen kunne dog rigtig godt lide den, så den ret fik han stort set for sig selv.

Og nu var vi faktisk mætte. Virkelig mætte. Jeg kunne næsten ikke rokke med ørerne, hvilket jo var ærgerligt, når vi havde planlagt også at smage deres desserter. Vi fandt dog på et kompromis, for jeg så, at El Nacional havde en koriander-is på menuen, og vi besluttede os for, at sådan en portion ville vi godt dele, for den lød tilpas let til, at vi godt kunne klemme et par mundfulde ned.

El Nacional, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnKoriander-isen blev serveret i en skål, hvor den var overhældt med verbena-koldskål og majs crumble. Det var synd, at koldskålen og isen havde samme farve, for det gjorde, at retten så noget kedelig ud, men den smagte ganske fint og var så frisk og let, at vi godt kunne nyde den efter de meget mættende retter.

Servicen hos El Nacional var udmærket – da den først kom. Vi ventede i 15-20 minutter, før vi fik lov til at bestille, selvom restauranten var næsten tom. Til gengæld gik det så også ret stærkt med serveringen, da vi først havde bestilt.

Vi var begge lidt fascinerede af indretningen hos El Nacional. Der var højt til loftet, hvorfra der hang lysekroner og frodige dekorationer, mens gulvet var dækket af et smukt mønster.

Samlet set var det en ret god oplevelse. Bortset fra en enkelt ret, som jeg ikke brød mig om, men som faldt i gemalens smag, var maden rigtig lækker, og jeg ærgrede mig bagefter over, at vi ikke også havde plads til en drink mere, for restaurantens cocktailkort så ret interessant ud. Det er et sted, jeg gerne kommer igen – så skal jeg bare huske at bestille lidt færre retter, for denne gang blev vi lige lovlig overmodige.

Fire stjerner med pil op til El Nacional.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *