Zum Leupold i Wien

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienSå blev det tid til endnu en restaurantanmeldelse fra Wien – denne gang Zum Leupold, der ligger i centrum af Wien. Den havde en af vores østrigske bekendte fundet frem til, så her spiste vi frokost en af dagene.

Zum Leupold er en klassisk kro, der serverer en række af de traditionelle østrigske retter. Der var selvfølgelig mulighed for at få wienerschnitzel, hvilket flere i selskabet også straks valgte, men da jeg faldt over Tafelspitz på menukortet, blev jeg straks nysgerrig. Det er nemlig den østrigske nationalret, og jeg tænkte, at det derfor kunne være sjovt at prøve (… og så vidste jeg også på det tidspunkt, at jeg nok ville få wienerschnitzel en anden dag). Der skulle naturligvis øl til, men her var udvalget noget beskedent. Jeg endte med en pilsner, som desværre ikke lige var mig – men nu er jeg ikke så god til pilsnere i det hele taget, så det var ikke så overraskende.

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienTafelspitz består af kogt oksekød, der er skåret i skiver og serveret sammen med kogte grøntsager, æblemos med peberrod samt purløgscreme. Jeg er normalt ikke så vildt med kogt oksekød (medmindre vi taler om en fyldig simreret), men kombinationen af det møre kød, grøntsagerne og de to saucer fungerede ganske godt. Peberrodssmagen måtte godt have været lidt tydeligere, men ellers var både kød og grøntsager kogt, så de var møre uden at være kedelige.

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienOg lige et billede af de to saucer…

Zum Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienRetten kom sammen med en knödel – lavet på groftrevne kartofler. En bastant sag, der gav mere fylde til retten, og så var den god til at suge sauce op med.Smagsmæssigt dog ikke så interessant.

Restaurant Leupold, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienVi var egentlig ganske mætte på det tidspunkt, men østrigeren i selskabet mente, at vi også skulle nå at prøve en anden østrigsk specialitet – nemlig pandekager med abrikosmarmelade. Det kunne vi ikke sige nej til, så der kom også pandekager på bordet – ultratynde og bløde pandekager med et tyndt lag abrikosmarmelade. Meget fin og enkel dessert. 

Zum Leupold serverer glimrende ukompliceret mad. Det er ikke stor kogekunst, men det er solid, traditionel kromad, som er godt at prøve for at få et indtryk af det traditionelle østrigske køkken. Servicen var i øvrigt udmærket – især i betragtning af, at Østrig har et ret dårligt ry hvad angår service på restauranter.

Jeg ender på fire stjerner til Zum Leupold.

The Bank Brasserie & Bar i Wien

The Bank Brasserie & Bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDa vi var i Wien i sidste måned, spiste vi en aften på The Bank Brasserie & Bar. Restauranten ligger i det centrale Wien og er meget smukt – nærmest dekadent – indrettet med højt til loftet og pompøse dekorationer. Og ja, lokalet har tidligere været brugt som bank.

The Bank Brasserie har et bredt udvalg af retter, hvor der er en vis overvægt af fiske- og skaldyrsretter. Det er dog også muligt at få retter med forskellig slags kød. Prisniveauet svinger en del, hvilket især skyldes skaldyrsretterne, hvor du kan slå dig løs med blandt andet østers og hummer. Du kan dog også få et par retter til den samlede pris af 300-350 kr.

The Bank Brasserie & Bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienMens vi ventede på første ret, kom der brød og smør på bordet, og det smagte ganske glimrende.

The Bank Brasserie & Bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDerefter var det tid til forretten. Jeg havde valgt en krabbebisque, der var lavet på snekrabbe, safran og mindst én sjat fløde. Den blev serveret sammen med små sprøde hvidløgscroutoner. Krabbebisque er ikke nær så sød og syndig som en hummerbisque, men den har nu en dejlig fyldig smag, og de sprøde croutoner gjorde sig fint sammen med suppen.

The Bank Brasserie & Bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienDe andre ved bordet kastede sig over stedets wienerschnitzel, men da jeg allerede på det tidspunkt vidste, at jeg ville gå efter at få wienerschnitzel hos Figlmüller senere på ugen, så tog jeg i stedet en fiskeret – nærmere bestemt en stegt ørred med ørredrogn, cremet kartoffelmos samt stegt aubergine. En god og velsmagende ret, men jeg savnede noget frisk og sprødt – for eksempel lidt fintsnittet kål eller andet grønt. Retten var ikke voldsom stor, hvilket bestemt ikke gjorde mig noget, for jeg havde planer om at smage en af restaurantens desserter.

The Bank Brasserie & Bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienMin dessertplan var dog nær gået i vasken, da mine medspisere havde forspist sig i wienerschnitzel! Gemalen blev dog lokket til at dele en dessert med mig, som bestod af en chokolademoussekage pyntet med bladguld, der var kombineret med banan vendt i karamel og sukrede nødder samt en lille cremekage, hvis indhold jeg er lidt i tvivl om. En lækker, cremet dessert, som udgjorde en fin afslutning på måltidet.

Under hele middagen havde vi en fin udsigt til det åbne køkken, og det var hyggeligt at følge med i, hvordan kokkene trissede rundt for at tilberede maden i ro og mag.

Det er helt bestemt en oplevelse at spise hos The Bank Brasserie & Bar – ikke mindst på grund af de overdådige lokaler. Man føler sig nærmest som grever og grevinder, når man sidder der. Maden er også vellavet, men jeg savnede lidt den ekstra detalje, som gør, at man bliver blæst helt omkuld.

Servicen var udmærket, og vi havde en rigtig hyggelig aften på restauranten. Bar-delen nåede vi ikke forbi, men vi kunne da både se og høre, at der blev shaket en del drinks, mens vi spiste.

The Bank Brasserie & Bar får fire stjerner med pil op.

The Bank Brasserie & Bar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Wien

Figlmüller i Wien

Figlmüller, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienTidligere på måneden var vi i Wien i nogle dage, og her skulle vi naturligvis spise hos Figlmüller, der er berømte for deres wienerschnitzler. Og ja, man skal da prøve wienerschnitzler i Wien! Figlmüller har flere restauranter under sig, og vi endte med at spise på Figlmüller Bäckerstrasse, hvor der – selvom der er over 300 pladser – stadig var kø helt ud til gaden ved frokosttid! Jeg vil derfor anbefale dig at bestille bord, hvis du ved, du vil besøge stedet. Vi skulle dog heldigvis kun vente et kvarters tid, inden der blev et ledigt bord.

Restauranten har en ret kort menu med fokus på wienerschnitzer og svinekødsretter, hvor man kan vælge forskelligt slags tilbehør. Derudover er der et lille udvalg af vin og øl – lidt for lille til min smag, for udvalget af øl var ret ringe, så jeg endte med at drikke vand i stedet. Men er du til pilsner, kan du sagtens få en øl til maden på Figlmüller.

Figlmüller, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Wien Vi kunne se, at der blev serveret ret store portioner på Figlmüller, så gemalen og jeg valgte at dele en wienerschnitzel samt to slags tilbehør. Wienerschnitzlen var der også større end en stor middagstallerken (!), så det viste sig at være et klogt valg. I øvrigt en ganske god schnitzel – kødet var stadig tilpas saftigt trods paneringen, og paneringslaget havde den helt rigtige tykkelse – ikke for tyndt, ikke for tykt. 

Figlmüller, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienPaneret mad har brug for syrligt modspil, så vi tog en frisk og lækker agurkesalat til. Jeg elsker meget syrlige agurkesalater, så for min skyld måtte den gerne have været endnu kraftigere, men dog en ganske fin udgave med lidt bid i.

Figlmüller, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i WienVi fik også en cremet kartoffelsalat til, hvor der til min glæde var tilføjet grøn salat med lidt balsamicoeddike over. En meget fin og lækker udgave af kartoffelsalaten i forhold til de andre udgaver, jeg så i løbet af vores Wien-besøg.

Betjeningen var effektiv og munter. Der er ingen tvivl om, at restauranten har mange gæster hver dag, og at tjenerne er meget erfarne, men selvom de havde travlt, var der stadig plads til en kæk bemærkning.

Jeg er glad for, at vi nåede en wienerschnitzel hos Figlmüller, for det var bestemt besøget værd. Prisen er også ganske overkommelig – især når man som vi deler én portion. Min største anke er udvalget af øl, som jeg ærlig talt fandt noget skuffende. Jeg kunne selvfølgelig have valgt et glas vin i stedet, for de østrigske vine er jo ganske dejlige, men jeg syntes ikke, at det ville passe så godt med denne ret.

Jeg ender på fem stjerner til Figlmüller.