London China Town Restaurant

London China Town Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonDa vi var i London i sidste måned, var de fleste af restaurantbesøgene booket hjemmefra, men der var også plads til et par spontane oplevelser – blandt andet da vi var i Soho og fandt en kinesisk restaurant, der havde et lidt mere… autentisk udvalg af retter i forhold til de kinesiske spisesteder, som du kan finde i Danmark.

London China Town Restaurants spisekort bød på mange forskellige slags dumplings, så vi valgte at dele fire små anretninger samt to hovedretter. Forretterne var dog noget større, end vi havde ventet, så skulle vi besøge stedet i morgen, ville vi dele to forretter og to hovedretter i stedet.

De fire forretter var meget forskellige, så lad os starte med den kedelige af dem, nemlig dumplings med svinekød og grøntsager (se øverste billede). Dem tog vi primært, fordi de var et ’sikkert’ valg i forhold til et par af de andre og mere særprægede retter, men disse dumplings endte faktisk med at være dem, jeg mindst kunne lide. Svinekødet var meget sødt på grænsen til vammelt, og jeg spiste kun en enkelt. De var slet ikke mig.

London China Town Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonDe smukke dumplings med krabbeklør var noget bedre, men igen var de lidt for søde til mig. Jeg savnede lidt mere kant i smagen.

London China Town Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonDen tredje forret var disse pangfarvede mini-blæksprutter, der var tilberedt i en stærk sauce. De blev serveret kolde, hvilket var lidt ærgerligt, for jeg tror, de ville have været endnu mere spændende i lun eller varm udgave. Men ellers ganske fine og med masser af smag.

London China Town Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i London… og sidst men ikke mindst disse, som jeg har glædet mig til at vise jer. Det var nemlig en tallerken med andetunger! Jepjep, det er ikke noget, man støder på hver dag, men det er jo meget typisk kinesisk at udnytte hver en del af dyret, så hvorfor ikke? De blev også serveret kolde, og igen – det ville nu ikke have gjort noget, hvis de var lune – men ellers smagte de overraskende godt. Portionen var dog lige lovlig stor – tror der var omkring 30 stk på en tallerken, som vi delte, men den kunne de sagtens have halveret, uden at vi havde følt os snydt.

London China Town Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonHovedretterne var lidt mere traditionelle – først en ret med and, løg og peberfrugt, som både havde en god balance i smagen OG sprøde grøntsager! Elsker når grøntsagerne får lov til at beholde saft og sprødhed under tilberedningen og ikke bliver kogt til døde. Mmm.

London China Town Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonAnden hovedret var denne lækre sag – igen med masser af grøntsager, der havde fået en nænsom behandling – samt indbagt kylling og sursød sauce. Jeg vil godt indrømme, at jeg har svært ved ikke at bestille en ret med sursød sauce, når jeg er på kinesisk restaurant, for det har jeg en vis svaghed over for, og dette var bestemt en af de bedre.

Restauranten blev hurtigt fyldt, og jeg bemærkede, at der var mange kinesere iblandt gæsterne, hvilket jeg tager som et kvalitetsstempel. Vi sad i en lille niche, så vi kunne spise uforstyrret og alligevel se ud på resten af gæsterne, og det var rart, for støjniveauet blev relativt højt til sidst. Servicen var ok – som den skulle være men så heller ikke mere.

Alt i alt en glimrende oplevelse med flere positive overraskelser og et par mindre skuffelser. Vi ender på fire stjerner.

Punjab

Punjab, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonJeg nåede aldrig at blive færdig med anmeldelserne af de restauranter, som vi spiste på i forbindelse med turen til London i sidste måned, så i løbet af den næste uges tid vil jeg forsøge at nå de sidste.

London er en guldgrube af gode indiske restauranter, så vi havde besluttet os for at spise indisk mindst én gang, mens vi var derovre. Jeg spurgte mig lidt frem og fik blandt andet anbefalet Punjab, der er Englands ældste nordindiske restaurant. Gemalen bestilte en mango lassi, og jeg kastede mig over en Woodpecker cider, mens vi fandt en række gode sager på menukortet.

Punjab, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonVi startede med at dele en channa chaat – en kikærtesalat med tomat, rødløg og citron. Frisk og lækker og tilpas krydret.

Punjab, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonEt par paneer pakora til deling – altså hvem holder ikke af små friterede serveringer? En god størrelse, så det ikke blev for tungt og fedtet, men de måtte godt have været en smule stærkere krydret.

Punjab, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonDen gode delestil fortsatte under hovedretterne, hvor vi valgte to hovedretter. Den første var en lammeret, nemlig karahi gosht, der består af lammekød kogt med tomater og grønne pebre i en traditionel punjabi-sauce. Retten havde lidt mere bid, end jeg først troede, men jeg er ret pjattet med indiske lammekødsretter, og den fyldige sauce var så god, at den nærmest kunne drikkes med sugerør! Det gode naanbrød, som vi spiste til, blev da også flittigt brugt i forsøget på at få opsuget de sidste rester på tallerkenen.

Punjab, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonDen anden var hariyali chicken tikka, som er en chicken tikka-variant jeg ikke har prøvet før. Retten består af små stykker kyllingebrystkød, der er marineret i mynte og koriander og derefter stegt. Her blev de serveret på et rygende varmt fad sammen med løg skåret i både, og kødet var både saftigt og meget frisk i smagen på grund af krydderurterne.

Vi spiste selvfølgelig ris til, og så skulle vi da også have lidt raita – sådan bare for en sikkerheds skyld, hvis nu en af retterne viste sig at være langt stærkere, end vi havde forventet. Heldigvis var der ikke den slags overraskelser – maden var lige tilpas krydret og både frisk, indbydende og med en nuanceret smagspalette.

Punjab, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i LondonNu havde jeg egentlig ikke sat næsen op efter dessert, for det er trods alt ikke noget, som inderne er særlig kendt for, men da jeg så, at restauranten havde en del indiske desserter (og ikke bare de traditionelle tre kugler is, pandekage med is eller chokoladekage med is, som de fleste restauranter kan tilbyde), så slog vi straks til!

Der var flere spændende desserter at vælge imellem – flere af dem havde jeg ikke en gang hørt om før – men da mit blik faldt på kulfi, vidste jeg, at det skulle jeg have, for det har jeg længe ønsket at prøve. Man kunne vælge imellem tre forskellige smagsvarianter – mandel, mango eller pistacie, og jeg valgte det sidste. Serveringen var ret sjov – som en kegle – og det gjorde det ind imellem lidt svært at spise, for lige så snart isen begyndte at smelte, gled keglen rundt i skålen og var ikke let at styre. Men men – ned kom den da, og det var en udmærket og meget mild is med et lille strejf af pistacie. Fin dessert, omend noget anderledes end de tungere europæiske desserter jeg er vant til.

Restauranten er ret stor – jeg ved desværre ikke hvor mange, der er plads til, men jeg mener, at det er over 90 gæster på én gang. Stedet virker dog ikke så stort, da det er delt ind i flere mindre rum, og derfor virker det også tilpas hyggeligt. Vi sad forholdsvis tæt på de andre gæster, men det gjorde mig ikke så meget på sådan en restaurant, for det indiske køkken forbinder jeg med en mere afslappet og folkelig spisestil – og ikke som en 2-lys-på-et-bord-sted.

Vi var meget tilfredse med maden, der var veltilberedt, varieret og med mange smagsindtryk, og prisniveauet var også yderst rimeligt. Det eneste, der trækker en smule ned, er den overfladiske og lidt forhastede service. Vi savnede lidt mere personlig betjening og havde gerne set, at tjeneren smilede lidt mere og viste interesse for os som gæster. Han gjorde ikke noget galt, men i forhold til den imødekommende adfærd, som vi er vant til fra mange andre restauranter, så havde det klædt stedet, hvis tjenerne også viste gæsterne mere interesse.

Vi lander på fem solide stjerner. Hvis stedet lå i nærheden af, hvor jeg bor, så ville jeg helt bestemt komme der med jævne mellemrum.

Harry Potter og museerne

Harry Potter, udstilling, museum, Warner Bros, film, Studio Tour, magi, magiskVi lavede også andet end at spise i London – ja jeg vil ligefrem hævde, at vi var ret kulturelle! Vi nåede kun en enkelt teaterforestilling denne gang, men til gengæld var vi på en del museer og udstillinger.

Den mest nørdede udflugt var til Harry Potter Studio Tour, som du skal booke hjemmefra. Det er bestemt ikke billigt, og det kræver også noget tid at finde ud til stedet, eftersom det ikke ligefrem ligger centralt i London. Skal du dertil i nærmeste fremtid, så vær opmærksom på, at der pt. bygges om på den station, hvor du skal med bussen, så beskrivelsen af bussens holdeplads passer ikke med hjemmesiden.

Lad mig bare sige, at er du fan af Harry Potter, så er dette helt sikkert noget, du skal opleve! Der var masser – med vægt på masser – af dimser og dingenoter fra filmene, og det hele var krydret med plancher og små film med skuespillerne, som afslørede nogle af tricksene bag optagelserne.

Harry Potter, udstilling, museum, Warner Bros, film, Studio Tour, magi, magisk, butterbeerSouvenirs og madvarer var ret dyre, men vi måtte da lige smage et par butterbeers, som var ret milde, cremede og med vaniljetouch. Ok smag som dog blev noget vammel efter et par mundfulde.

Billeder siger mere end ord, så jeg vil overlade resten af rundturen til dette store billedgalleri, som jeg har sat sammen – og så er det endda kun et lille udpluk af alle de billeder, jeg tog på rundvisningen.

 

… vil du ikke kigge alle billederne igennem, så fortsæt blot til resten af museerne herunder.

Natural History Museum, London. naturhistorisk, udstilling, rejseVi skulle selvfølgelig også på Natural History Museum – mit absolut yndlingsmuseum i London, og så er der endda gratis entré! De burde altså tage penge for det, for det er et fantastisk sted. Vi var der også for fire år siden, da vi sidst besøgte London, og på det tidspunkt var de i gang med at lave en udbygning, der skulle rumme en udstilling med Darwin. Den ville vi gerne se, men vi blev dog noget skuffede. Arkitektonisk var den smuk, men den handlede primært om, hvor sejt naturvidenskab er (og det vidste vi jo godt), og hvor svært og omfattende forskning er. Jeg savnede mere kød på udstillingen – der var for lidt materiale, og det handlede for meget om de nuværende forskere og for lidt om det, de forskede i.

Natural History Museum, London. naturhistorisk, udstilling, rejseVi brugte derfor mere tid på andre dele af museet. Der var blandt andet en afdeling dedikeret til vulkaner og undergrundsaktivitet, som jeg mener er rimelig ny, og det var ret spændende at læse om de forskellige lavatyper og udbrud. Der var også indrettet en minimodel af et japansk supermarked, så man kunne opleve, hvordan det er at befinde sig sådan et sted under et jordskælv.

Natural History Museum, London. naturhistorisk, udstilling, rejse, sten, ædelsten, mineralerJeg var lidt imponeret over, at gemalen selv foreslog, at vi skulle på Natural History Museum, for sidste gang blev han noget traumatiseret over, hvor længe jeg kunne stå og stirre på museets sten- og mineralsamling! Men de har altså en imponerende samling, som de nu har valgt at udstille på en smuk og mere indbydende måde end i de triste montre, som de lå i tidligere.

Natural History Museum, London. naturhistorisk, udstilling, rejse, dinosaur, dinoEnhver, der kender mig rigtig godt, ved dog, at mit yndlingssted på sådan et museum naturligvis er hos dinosaurerne! Ruaaargh! Der var dog ret proppet af mennesker på det tidspunkt, så det blev et kort visit denne gang.

British Museum, London, historisk, Egypten, egyptisk, udstilling, rejseGemalen havde foreslået, at vi tog på British Museum denne gang, og det er også et ret stort museum, hvor du kan bruge mange timer. Vi brugte lang tid på den egyptiske samling, og selvom vi nåede at være der et par timer, så kom vi slet ikke igennem hele museet. Stedet har den helt rigtige balance mellem information og mængden af udstillede genstande, og jeg nød at gå omkring og studere de forskellige ting. En ret lærerig oplevelse som jeg kan anbefale.

Kunst, museum, London, rejsePå en eller anden måde fik gemalen også lokket mig med på Tate Modern. Jeg er ellers ikke så vild med moderne kunst, men vi fik da set et par af udstillingerne. Vi kunne også konstatere, at minimalisme kan irritere mig temmelig meget, så det kom der et par gode kunstdiskussioner ud af.

Tate Modern, kunst, kunstudstilling, kunstmuseum, London, rejseEn ret brugbar vægillustration over de forskellige kunstretninger og hvilke kunstnere, der knytter sig til de forskellige skoler…

HMS Belfast, krigsskib, krigsmuseum, skib, London,historisk, udstilling, rejseDen sidste dag, hvor regnen stod ned, tog vi ned til HMS Belfast for at gå på opdagelse på det store krigsskib. Jeg vil ikke anbefale skibet, hvis du er gangbesværet eller har det svært med stejle trapper, for man skulle være rimelig smidig og let til bens for at komme omkring. Vi var der heldigvis en dag, hvor der var meget få besøgende, så vi havde god tid til at nærstudere de enkelte områder.

Jeg skulle selvfølgelig lige have et billede af et af køkkenområderne på skibet…

Hyde Park, London, rejse, efterår… og så må jeg hellere lige slutte af med et par billeder fra Hyde Park, som er meget smuk i solskinsvejr – noget, vi nød meget af under ferien. Jeg forbinder ellers mest London med gråvejr og regnvejr, så det var dejligt at opleve byen i solskin, og mange mennesker søgte da også straks mod parkerne.

Hyde Park, London, rejse, efterårDe grå egern i Hyde Park er kendt for at komme ret tæt på mennesker, og vi oplevede flere gange, at egern kom helt hen til os for at tjekke, om ikke vi havde noget spiseligt. Vi så også en pige, hvor egernet bogstaveligt talt klatrede op af hendes ben og satte sig på skødet af hende for at blive fodret!

Hyde Park, London, rejse, efterårVi forbarmede os til sidst og fandt en enkelt nød frem, men den var åbenbart ikke interessant nok, for egernet smuttede væk igen – uden nød.

Hyde Park, London, rejse, efterår

St. John

St. John, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i London, LondonVi havde rigtig mange positive restaurantoplevelser i London, men der var en enkelt, der skuffede. Jeg har ellers set flere anbefalinger af St. John, som ikke blot har en enkelt Michelin-stjerne (det fandt vi dog først ud af, da vi var kommet hjem igen), men har også ligget på Restaurant Magazines liste over verdens 50 bedste spisesteder. St. John kører nose to tail-konceptet, hvor alt på dyret spises, og det er en tankegang, jeg godt kan lide. Jeg elsker, når ressourcer bliver udnyttet ordentligt og har også selv haft et benspænd om indmad tidligere på året.

Vi startede med at bestille forretter og hovedretter på St. John og spurgte derefter tjeneren om, hvad de havde af øl, de kunne anbefale til hovedretterne. Her virkede tjeneren noget usikker, men endte med at anbefale et par stykker ud fra retterne og ud fra, om vi var til pilsnere eller til mørkere øl. Jeg blev dog noget skuffet over den øl, jeg fik, for den smagte ikke af særlig meget – nærmest fortyndet – og var jævnt kedelig. Jeg slog det dog hen med, at sådan var den øltype åbenbart i England.

St. John, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i London, LondonDet var svært at vælge blandt retterne, for flere af dem lød ret spændende, men vi endte med at bestille en suppe lavet på fårekød og squash samt marvben med persillesalat til. Her var tjeneren – ligesom på Dinner – hurtig til at spørge, om vi ville dele retterne, så det er åbenbart ret udbredt i England. Jeg indså med det samme, at vi havde lavet en oversættelses-/forståelsesfejl, for vi troede, at suppe-typen var en mere kompakt – nærmest grødagtig i konsistensen, men i virkeligheden var den tættere på bouillon. Der var dog fyld i – en lille smule kød (som de desværre havde været ret nærige med) og et par rimelig store gulerodsstykker, som var lige lovlig gennemkogte til min smag. Selve suppen var dog dejlig kraftig, men det ærgrede mig som sagt, at vi havde misforstået suppetypen, for jeg er ikke særlig god til tyndtflydende supper.

Jeg forsøgte så at kombinere suppen med det kuvertbrød, som tjeneren havde sat på bordet, lige efter vi havde bestilt, men til min overraskelse var det ret solidt (meget tæt og tung krumme) – og koldt! Det virkede nærmest som om, at det havde ligget i køleskab. Det undrede mig, eftersom St. John har et bageri tilknyttet. Vi burde egentlig have sendt kuvertbrødet retur, men eftersom vi oprindeligt slet ikke havde planer om at spise af det, da vi ville gemme appetitten til selve maden, så var der ikke så meget pointe i at sende det tilbage, når vi kun skulle bruge et par mundfulde til forretten.

St. John, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i London, LondonMarvbenene var til gengæld fine. Jeg synes stadig, at Klassisk 65 laver de bedste, men disse fungerede også og gik godt i spænd med det ristede brød og den rustikke persillesalat.

St. John, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i London, LondonTil hovedret havde jeg valgt kanin med gulerødder og aioli. Det var en lidt pudsig kombination, og aiolien var jeg ikke så gode venner med. For det første indså jeg hurtigt, at den smagsmæssigt ikke passede særlig godt til de andre dele af retten, og for det andet havde den en ret grov konsistens. Jeg kunne ikke finde ud af, om det var sjusk, eller om de blot valgte at lave en særdeles rustik aioli – jeg var dog ikke særlig imponeret af den. Jeg overvejede at sende den tilbage, men da aioli-smagen ikke passede så godt til de andre meget milde smage på tallerkenen, så lod jeg være.

Kaninen var mør men kunne godt have tålt flere krydderier – den var lidt tør og savnede smag. Gulerødderne og løgene var ok.

St. John, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i London, LondonTil hovedretten vælger du selv tilbehør, og gemalen og jeg valgte at dele en salat og en lille skål kartofler. Salaten var enkel men meget frisk og vendt i en god dressing, der både var syrlig og sød på samme tid. Den var jeg ret tilfreds med.

St. John, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i London, London… og et billede af kartoflerne…

Vi var ikke særlig imponerede over niveauet på St. John. Restauranten har valgt at holde en ret minimalistisk for ikke at tale om rå og nærmest golde lokaler med ret simple møbler og dekoration. Hvis maden på tallerkenen havde imponeret, så ville indretningen have virket som en frisk og drengerøvsagtig attitude – i dette tilfælde kom det bare til at virke sjusket. Maden skal virkelig være spot on, hvis man skal holde den indretningsstil og samtidig tage så mange penge for maden (hovedretterne lå mellem 180 og 250 kr per styk, og så skulle der købes tilbehør ved siden af). Det var den så ikke denne aften, og det virkede i højere grad som om fejldisponeringer med hensyn til smag og konsistens i flere af retterne, end at det var deciderede uheld (for eksempel kød der var brændt på eller et hår i maden).

Vi droppede at spise dessert på stedet. Dels var vi rimelig mætte, dels var vi efterhånden noget skuffede, og da tjeneren på det tidspunkt også mere eller mindre havde glemt os og var svær at komme i kontakt med, ja så valgte vi at betale og gå.

Det ærgrer mig meget, at St. John ikke levede op til vores forventninger, for jeg kan rigtig godt lide nose to tail-princippet og ville ønske, at flere restauranter dyrkede dette koncept. Vi endte med at give to stjerner til St. John. Køkkenet virkede ikke særlig skarpt i sine valg, servicen svingede en del, og der manglede tilsmagning og kærlighed i maden.

Morgenmad i London

Vi overnattede på Tune Hotel – et nyt og ganske pænt hotel og tilmed til en ganske rimelig pris – da vi var i London, og her var morgenmad ikke med i prisen. Det passede os nu fint, for det er sjældent, at hotelmorgenmad er noget at råbe hurra for, og da vi var i London for fire år siden, undgik vi også hotellets morgenmad.

De senere år har plastikskeer været en del af den faste pakkeliste, når vi skulle på storbyferie, for så kan vi let købe små yoghurter i supermarkedet og spise dem, mens vi er på farten. Det er sjældent, at jeg har lyst til at fyre mange penge af på morgenmad, så det skal helst bare være noget frugt kombineret med enten lidt yoghurt eller en bolle. Desværre havde jeg glemt skeerne denne gang, så indkøb var reduceret til de få mini-yoghurter, der også indeholdt plastikske. Frugt kunne vi dog sagtens købe, så jeg købte en klase bananer, så jeg kunne starte hver morgen med noget frugt, inden vi gik på morgenmadsjagt.

Vi prøvede forskellige løsninger, da vi skulle have morgenmad i London. Den første morgen besøgte vi Pret A Manger – en kæde, der først og fremmest sælger sandwiches og kaffe, og morgenmadsudvalget var der heller ikke prangende. Det bestod primært af forskellige former for kager, men der var også enkelte boller med forskelligt fyld samt et par yoghurter. Bollen var ok, men så heller ikke mere – jeg savnede noget smørelse og flere fibre. Yoghurten var forholdsvis fed og næsten som en dessert, men den smagte glimrende og mættede godt. Smoothien var ret intens og gav et godt frugtboost.

Nu er jeg ikke så meget til den traditionelle English Breakfast, for det kan hurtigt blive en tung og fedtet affære, men en af dagene smuttede vi på Patisserie Valerie for at spise varm morgenmad. Jeg snuppede en omgang traditionel morgenmad, mens gemalen kastede sig over en portion Egg’s Benedict. Jeg var heldigvis positivt overrasket over min portion. Pølsen var ganske vist lige lovlig industriel, men maden var krydret, sejlede ikke i fedt, og toastbrødet var tilmed i fuldkornsversionen! Det er muligt, at det i så fald ikke var så autentisk, men det smagte ganske glimrende. Jeg mener, vi gav ca. 150 kr for to portioner god morgenmad samt et glas friskpresset juice, og det er jo ganske rimeligt i en storby.

Jeg var til gengæld ikke så heldig med Starbucks-besøget. Nu kommer man selvfølgelig primært der for at få kaffe, og det drikker jeg ikke, men de havde da lidt bagværk og yoghurter, så da vi skulle på British Museum, tog vi et smut forbi Starbucks lige inden. Da vi satte os på en bænk for at spise, opdagede jeg desværre, at ekspedienten havde glemt at give mig den bolle med pølse, som jeg havde bestilt, med i posen. Øv! Yoghurten var heldigvis fin og fuld af frugt, mens chokoladecroissanten nok er den tørreste, jeg nogensinde har smagt. Virkelig kedelig og intetsigende.

Den sidste morgen gik vi i Marks & Spencer, hvor jeg fandt et par morgenmads-sandwiches. Ok, det var vores definition, for det var mest kage, vi faldt over i morgenmadssektionen, men disse sandwiches fungerede fint som morgenmad. Jeg nuppede den mest klassiske, nemlig den med ost og tomat.

Vi delte også et par pistacie-chokoladebrød samt en dejlig jordbær-smoothie. Lækker og småsyndig start på dagen…

Hvad er din morgenmadsløsning, når du er på storbyferie? Spiser du altid i hotellets restaurant, på hotelværelset med din egen proviant, går på den nærmeste café eller tager du noget med på vejen, når du suser af sted til næste udflugtsmål?