Food Festival 2016 i Aarhus

Food Festival 2016 I denne weekend har jeg været til Food Festival 2016 i Aarhus – en madfestival med fokus på danske råvarer. Her bliver de besøgende præsenteret for masser af smagsprøver, men det er også en madfestival, hvor der er en lang række workshops og foredrag, hvoraf de fleste er gratis at deltage i.

Jeg var afsted sammen med gemalen, der tog billeder undervejs, og den første dag teamede vi op med de to skønne madbloggere, Klidmoster og Johan.

Jeg havde printet et program fra hjemmesiden, men det var desværre så uoverskueligt, når man printede fra hjemmesiden, at jeg endte med ikke at bruge det. I stedet gik vi rundt på pladsen den første dag for at få et overblik over, hvad der var af boder og stande. Og det var lidt af en opgave, for Food Festival 2016 var stor – muligvis den største til dato. Jeg syntes i hvert fald, at der var lige så meget at se på som til Kulinarisk Sydfyn, der er Nordens største madmarked. En af de store forskelle er så, at de store producenter og supermarkeder (Arla, Bilka osv.) er tilstede på Food Festival i Aarhus, mens Kulinarisk Sydfyn fokuserer på lokale producenter og forhandlere.

Food Festival 2016 Der var som sagt meget at smage og at røre ved. De fleste steder var det gratis, og der var virkelig mange gode sager imellem. Jeg måtte naturligvis tjekke nogle nye oste ud.

Food Festival 2016 Der var dog også en lang række madboder, så blev man ikke mæt af alle smagsprøverne, kunne man også købe sig et måltid – lige fra hotdogs og sandwiches til tacos, pizzaer og tatarmadder.

Food Festival 2016 En af årets temaer på Food Festival var insekter og ikke mindst insekter som en del af kosten. I løbet af de seneste par år er det blevet et af de store diskussionsemner inden for madscenen, for hvis Jordens befolkningstal bliver ved med at stige lige så drastisk, som det har gjort de sidste mange år, så bliver der på et tidspunkt fødevaremangel, og det kan derfor blive nødvendigt at tænke i nye baner. Her er insekter et muligt tilskud til kosten, da de er fyldt af proteiner. En af festivalens stande havde levende og tørrede larver med, og jeg sneg mig til en smagsprøve på en af de tørrede. Den smagte sandt at sige af ingenting, selvom der var tilsat lidt krydderier, så det er ikke smagen, der kan skræmme mig væk. Til gengæld er det selvfølgelig lidt grænseoverskridende, når man kan se et insekt, og der er helt klart insekter, som jeg slet ikke kan forestille mig at spise frivilligt (hvem sagde edderkopper?).

Food Festival 2016 Om aftenen havde vi købt billeder til Timm Vladimirs Folkekøkken, hvor man fik fire retter mad for 200 kr. Egentlig fik man kun tre retter – ovenstående viser den snack til deling, som man startede med – men det var stadig en rimelig pris. Ved vores bord var det dog vidt forskelligt, om man var tilfreds med arrangementet eller ej, og det skyldtes især hovedretten, der delte vandene.

Food Festival 2016 Efter maden var der cook-off – et koncept, som Timm Vladimirs Køkken kører med i Valby. Her inviteres to kokke til at battle i en time ud fra tre hemmelige råvarer, som først afsløres til arrangementet. Det viste sig at blive en ret underholdende og medrivende kamp, hvor kokkene i den grad fyrede op for gryderne og publikum.

Vi smuttede bagefter hjem til Klidmoster for at nippe til gin, og sådan sluttede en god lang dag.

Food Festival 2016 Lørdag formiddag var vi tilbage på pladsen. Denne gang gik vi i højere grad efter bestemte foredrag, ligesom det også var tid til at shoppe lidt goder sager med hjem. Sidstnævnte blev dog delvist forpurret af den store menneskemængde, for lørdag var der virkelig run på. Vil du gerne til Food Festival og samtidig gerne vil undgå at stå (for) meget i kø, vil jeg derfor anbefale dig at tage derud om fredagen. Der var ikke særlig mange mennesker den første dag, så der var god tid og plads til at undersøge alt, hvad festivalen kunne tilbyde.

Jeg har samlet et galleri med billeder fra Food Festival, som du kan se herunder. Det var en ganske glimrende madfestival, og selvom jeg ikke nåede alle de foredrag og workshops, jeg først havde planlagt, så fik jeg alligevel mange spændende indtryk med hjem.

Restaurant Substans

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDagen inden, jeg smuttede til skaldyrsfestival på Nykøbing Mors, var jeg et smut forbi Aarhus for at spise på Restaurant Substans. Gemalen og jeg havde lokket Jyllands mest pløkke madbloggere, Klidmoster og Johan, med til en aften på en af Aarhus’ Michelinstjernede restauranter. Vi havde aftalt at opføre os pænt de første fem minutter, men når man sætter fire mad- og livsglade mennesker sammen, så går snakken lystigt, og det bliver i det hele taget en rigtig hyggelig aften.

Men men… jeg må hellere også skrive lidt om Restaurant Substans og ikke mindst den mad, vi spiste.

Restaurant Substans har det, de kalder ‘den simple pakke’, en ‘knap så stor pakke’ og en ’stor pakke’. Førstnævnte er en treretters menu inkl. kildevand, som serveres tirsdag til torsdag. En ‘knap så stor pakke’ består af snacks og fire retter, og en ’stor pakke’ er en tasting menu, som i dette tilfælde består af snacks, syv retter og petit fours. Vi tog den sidste version. Hvis du vil have menuen med mineralvand til, koster den 950 kr, og vil du have vinmenuen (og mineralvand og kaffe til sidst), så koster det 1400 kr. Vi gik all in og tog vinmenu – haps!

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi lagde ud med tre snacks. Den første var et lille stykke blæksprutte serveret sammen med en lille smule fermenteret rabarber. Nu elsker jeg blæksprutte, så jeg lyste straks op, da jeg så denne servering, men desværre var den ret mild og nærmest anonym i smagen.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå var der mere spark i de lækre grønne asparges, der blev serveret med en mayo lavet på ristede sesamfrø. Nammenam! Den letrøgede smag gav et dejligt pift til mayoen og supplerede de milde, sprøde asparges ganske godt.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen sidste appetizer var disse yndige små tapasskaller fyldt med kalvetatar og flødeost. En smuk og lækker servering.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu gik vi over til de reelle retter. Den første var denne nærmest forårsagtige ret, der bestod af torsk, stenbiderrogn og asparges serveret med dels en peberrodssauce og en fermenteret æblejuice.

Det var en udmærket servering, men peberrodssaucen skuffede, da det var næsten umuligt at smage peberroden. Det var dog også en svær balance, for peberrodssmagen måtte ikke blive for voldsom, da den ellers ville overdøve den diskrete fiskesmag.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste ret var også en fin lille sag. Den bestod af nye kartofler og jomfruhummer, der hyggede sig i en dejlig fyldig bouillon, mens de gemte sig under en skive smeltet Havgus-ost. Se, det var en ret, der hvor de nye kartofler fik lov til at sprudle (i modsætning til vores oplevelse på Gastrologik i Stockholm), og så siger jeg jo aldrig nej til ost… 🙂

En god fedme og fylde, som stod i sjov kontrast til de fine små blomster.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå røg vi tilbage i det grønne tema – i hvert fald farvemæssigt – da vi fik en kombination af kylling, hvide asparges, morkler og fnuglet malt lavet på ramsløg. Nåja, og karse og grøn havesyre og en tredje grøn kvist, jeg ikke længere kan huske. Ligesom torskeretten var det en rimelig mild ret. Kyllingen markerede sig ikke specielt – til gengæld var de hvide asparges dejlig saftige. Men retten manglede salt, og det gjorde, at smagen var for afdæmpet og neutral til at efterlade sig andet end et lidt fladt indtryk.Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå gik vi over til en lidt pudsig servering – nemlig brød! Restaurant Substans serverer ikke kuvertbrød til menuen, men til gengæld er en af serveringerne så et stykke pandestegt brød serveret sammen med kryddersmør. Jeg syntes, det var lidt mærkeligt at servere det på den måde. Brødet smagte fint, men jeg følte ikke, at det var noget særligt, og derfor virkede det lidt underligt, at det var en ret i sig selv.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseEfter brødet var det tid til en lillebitte servering – men ikke desto mindre en servering med en vis fylde. Det var nemlig kalvehjerte, der blev serveret med meget fintrevet blomkål, små spæde grannåle samt lidt trøffel. Jeg kan godt lide det meste indmad, og jeg elsker, når restauranter bruger det i maden – ikke mindst når de bruger det i nye, spændende retter. En meget fin og spændende ret.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg nu kommer vi til den store finale – altså i det salte køkken – nemlig denne pang-orange ret! Den bestod af grillet svinebryst, der var toppet med grillede gulerødder og serveret med en gylden smørsauce, der muligvis også havde set en gulerod. Den ret smagte freaking godt! Jeg kom vist nok til at udtale, at jeg gerne ville gifte mig med den (gemalen tilgav mig straks, for han nød den også i fulde drag), og der var generel enighed ved bordet om, at her var en ret, som alle var vilde med. En herlig sødme fra gulerødderne kombineret med det fede, velsmagende svinekød…. mmm….

Jeg troede ikke, den kunne overgås, men allerede ved næste ret blev jeg klogere…

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen første af desserterne var en ispind til hver – og ikke en kedelig standard-ispind fra benzintanken men en lækker hjemmelavet gedeosteis rørt med lemon curd, der var overtrukket med hvid chokolade og drysset med citronverbena.

Hold. Da. Magle.
Det må være min nye yndlingsdessert. Der var kollektiv spinden ved bordet. Hvis man kunne have købt en pakke med hjem (jojo, jeg spurgte skam), så havde jeg gjort det. Eller. Det er jo løgn – så havde jeg købt ti. Mindst.

Absolut en fantastisk dessert med den milde, fyldige og letsalte gedeost kombineret med den sød-syrlige lemon curd, den søde hvid chokolade og de friske krydderurter.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDet er jo lidt tarveligt at skulle kommentere på en anden dessert lige efter sådan en succesoplevelse, men ikke desto mindre kom der en dessert mere – nemlig en rabarberdessert med friske tynde rabarberstrimler og syltet rabarber, der lå på en bund af ristet malt og serveret med en smuk skefuld is til.

Jeg syntes nu, at rabarberdesserten fungerede ganske godt med de friske syrlige rabarber, de søde rabarber, den mørke malt og den milde fede is. En dejlig sommerdessert.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg så skulle man tro, det var ovre, men nej! Restaurant Substans diskede op med en tredje dessert (oh joy!), der bestod af friske danske jordbær, marengs, panna cotta og honning. En dejlig dessert, der dog var en anelse afdæmpet i forhold til de to foregående, og det var lidt synd, når det var den sidste ret. Jeg ville personligt have serveret ispinden til sidst, da de to sidste desserter led lidt under, at den var så fantastisk.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenen sluttes af med kaffe – hvis man er til den slags – samt lidt søde sager. Den første søde servering var hvid chokolade med… ok, jeg kan ikke huske, hvad der var puttet i chokoladen. Den smagte udmærket, men visuelt drillede den mig lidt, da den lignede kryddersmørret lidt for meget.

Restaurant Substans, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens absolutte sidste servering på Restaurant Substans var denne lille kiks med karamel og hybenblade.

Restaurant Substans var absolut en positiv oplevelse. Enkelte retter var der lidt knas med – til gengæld var der retter, der fik englene (og os) til at synge. Vinene til maden var både interessante og velsmagende. Jeg har ikke taget dem med her i anmeldelsen, da jeg ikke tog noter undervejs.

Servicen på Restaurant Substans var fin. Vi havde fornøjelsen af at hilse på chefkokkene inden maden, og derefter blev hver mad- og vinservering roligt og nøgternt beskrevet. Der var en rimelig formel stemning, men det skyldtes nok, at det jo trods alt er en Michelinstjernet restaurant… eller også var det bare os glade mennesker, der savnede lidt mere spræl.

Men ikke desto mindre var det en ganske dejlig aften hos Restaurant Substans. Jeg lander på fem stjerner, og det er jo ikke så ringe endda 😉

Chido i Aarhus

Chido, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg afrunder fortællingen om vores Jyllands-udflugt med en anmeldelse af Chido – en lille mexicansk restaurant i Aarhus, hvor vi lavede et hurtigt drive-by, da vi var på vej hjem fra Skagen. Det var lidt et tilfælde, jeg havde hørt om Chido, og det kan jeg takke Klidmoster for, da hun bragte en anmeldelse af Chido weekenden før, at vi skulle til Jylland. Tal lige om god timing!

Jeg elsker mexicansk mad. Min kærlighed til det mexicanske køkken voksede for alvor, da jeg havde mexicansk benspænd for et par år siden, og siden da har jeg holdt udkig efter spændende mexicanske restauranter. Dem har vi dog ikke mange af her i DK, så når jeg endelig hører om et godt sted, skal det prøves. Vi susede derfor forbi Chido ved frokosttid.

Chido, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseChido har en god blanding af drikkevarer, og du kan selvfølgelig også købe mexicanske sodavand. Jeg prøvede denne limesodavand, som var sød og frisk på samme tid og havde en ret kæk farve!

Chido, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNår du bestiller, kan du følge med i, hvordan retterne sammensættes, og du bliver også spurgt undervejs, om der er bestemte ingredienser, du ikke vil have i din mad.

Gemalen og jeg delte to retter – først en BBQ Barbecoa, der var en quesadilla med oksekød, bbq-sauce, sorte bønner, majssalsa, knuste tortilla chips og smeltet ost. En herlig servering med masser af smag og gode nuancer. Fyldig, saftig og krydret uden at være skingrende stærk. Herligt!

Chido, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen anden ret var The Greek Burrito (i anledning af mit græske benspænd) – en burrito med grillet svinekød, ris, bønner, fajita-grøntsager, pico de gallo, feta, creme fraiche, salat og smeltet ost. Burritoen var også god – omend ikke helt på højde med quesadillaen, eftersom kombinationen af ris og bønner gjorde burritoen ret tung og en smule tør. Men helt sikkert et hit hos unge studerende, der vil have god, billig og mættende mad.

For ja, en af de mange gode ting ved Chido er priserne. De er yderst rimelige – en burrito eller en quesadilla koster mellem 55 og 65 kr, og det udgør en glimrende frokost.

Chido har efter sigende en korianderpolitik – dvs. de spørger altid, om man vil have koriander i maden og putter det ikke automatisk i. De glemte dog at spørge mig, og jeg var ikke selv obs på, at jeg skulle sige til, så det ærgrede jeg mig over bagefter – jeg elsker nemlig koriander.

Alt i alt er Chido et aldeles glimrende spisested. Jeg elsker, at de serverer mexicansk mad med masser af smag til en yderst fornuftig pris, og lå Chido i nærheden af mig, ville jeg smutte forbi ind imellem.

Jeg ender på fem stjerner til Chido.

Restaurant Köd

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI sidste uge var gemalen og jeg nogle dage i Jylland. Den første dag var vi i Aarhus, hvor vi spiste frokost på Klassisk Fisk, og om aftenen gik turen til Restaurant Köd. Sidstnævnte havde fået lidt blandede anmeldelser, men eftersom flere af de steder, jeg var interesseret i at prøve, havde sommerlukket, så valgte vi til sidst Restaurant Köd ud fra tanken om, at hvis vi kunne lide det, så kunne vi samtidig glæde os over, at Restaurant Köd åbnede en københavnsk søsterrestaurant i juni måned, og den ligger unægtelig noget tættere på, hvor vi bor.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi lagde ud med et par drinks, mens vi ventede på maden. Jeg snuppede en limönade a la Köd, hvilket er en drink med hjemmelavet limonade, vodka og angostura bitter. Gemalen tog en gin & tonic med agurk og friskkværnet peber. Begge drinks faldt i vores smag, og jeg var især begejstret for balancen i min limonade, som var lige i skabet.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var også lidt kuvertbrød, vi kunne nippe af – det rørte vi dog dårligt nok, eftersom vi vidste, at vi skulle gemme vores appetit til kødet.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg tog en ribeye hver, som vi bagefter delte. Jeg valgte en US ribeye på 300 g, mens gemalen valgte en ribeye på 300 g fra Uruguay.

Da tjeneren spurgte, hvordan vi ønskede vores bøffer, sagde vi røde – og det var de sandelig også! Det var lige før, vi blev mødt af et “muh”, da vi skar i dem 🙂

Der var 90 kr i forskel på de to slags ribeye, hvor den amerikanske var den dyreste. Det var da også den udskæring, som havde den bedste struktur. Til gengæld smagte den ikke af så meget. Udskæringen fra Uruguay havde til gengæld en kraftigere og mere sød smag, men der var noget mere spild mht. brusk og store fedtstykker.

Jeg havde valgt et glas rødvin til. Der var desværre ikke kraftige vine fra USA eller Australien under de vine, som Köd kan tilbyde på glas, men jeg fandt en Rhône, som jeg gerne ville nyde til. Desværre kom tjeneren med en flaske, der viste sig at have stuetemperatur, så jeg spurgte, om jeg kunne få en køligere rødvin, og det kunne heldigvis sagtens lade sig gøre. Dejligt.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi delte lidt forskelligt tilbehør til kødet. Vi turde ikke tage så mange forskellige, da vi vidste, at vi nok skulle bruge det meste af appetitten på udskæringerne (vi er ikke så vant til at spise store mængder kød, så ca. 300 g kød til hver er ret meget), men da vi kunne se på nogle af de andre borde, at tilbehørs-portionerne er ret små, valgte vi at dele tre slags tilbehør – store fritter, chili-fritter samt årstidens salat, som i dette tilfælde dækkede over en salat med blandt andet tyndskårne asparges, salatblade og croutoner.

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer skulle naturligvis også bearnaise til.

Fritterne var tilpas sprøde og saftige. De manglede salt, men det dryssede vi så bare selv på. Salaten var glimrende, men selvfølgelig ret lille, når vi var to om at dele. Bearnaise-saucen havde en god, kompakt konsistens men manglede desværre syre og var derfor ikke særlig spændende.

Vi var – lidt overraskende – ikke stopmætte, hvilket vi ellers havde frygtet, så efter lidt tid endte vi med at bestille en dessert hver, da vi håbede på, at portionerne – ligesom tilbehøret – ville være små (vi kunne udmærket godt huske de store desserter på MASH, som i den grad overvældede os, da vi spiste der i sin tid).

Restaurant Köd, restaurant, restauranter i Aarhus, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg valgte naturligvis citrontærte, men selvom det viste sig at være en dekorativ anretning, så blev jeg lidt ærgerlig, da jeg så, at Köd havde valgt at servere en dekonstrueret udgave. Jeg kan sagtens forstå, at det er en smart løsning for restauranten, da det er hurtigt og let for køkkenet at smække desserten sammen, men jeg havde nu foretrukket en klassisk citrontærte. Den smagte nu udmærket, omend den var lige på grænsen til at være for sød til mig.

En af de mest positive oplevelser ved Köd var serviceniveauet. Vi havde en rigtig god tjener, som var opmærksom og lydhør, og hvor vi følte os i helt trygge hænder. Hatten af for det!

Drikkevarerne var også gode, mens maden svingede lidt mere. Jeg synes ikke, kødet levede helt op til mine forventninger, for selvom det var tilpas stegt, savnede det ene stykke smag, mens det andet var lige lovlig irregulært. Her har jeg haft væsentlig bedre kødoplevelser på hhv. Retour Steak og MASH. Desuden manglede bearnaisen smag, men resten af tilbehøret var helt i orden.

Da kødet er i centrum på en restaurant som Köd, betyder det selvfølgelig en del for den samlede oplevelse, så selvom vi var tilfredse med mange af de andre ting, vi spiste og drak den aften, så ender vi på fire stjerner denne gang. Skulle jeg spise der igen, ville jeg enten tage en anden hovedret eller evt. udskæringen fra Uruguay, der var den af vores udskæringer med mest smag.

Klassisk Fisk

Klassisk Fisk, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusI sidste uge var jeg tre dage i dejlige Jylland sammen med gemalen. Det er efterhånden blevet en vane, at vi skal opleve/genopleve en ny egn af Danmark i løbet af sommerferien, og det er jo ikke så ringe endda 🙂

Den første dag var vi i Aarhus, som ikke kun er befolket af en masse flinke mennesker – byen har så sandelig også et spændende og ret varieret udvalg af restauranter. Jeg har længe ønsket at prøve fiskerestauranten Klassisk Fisk – en søsterrestaurant til Klassisk 65, som jeg i øvrigt godt kan anbefale.

Det flaskede sig så heldigt, at Klidmoster + kæresten gerne ville med på Klassisk Fisk, så der var lagt op til nogle hyggelige timer.

Da vi mødte op ved Klassisk Fisk, blev vi dog mødt af en lukket dør og en kok, der tålmodigt ventede på, at en assistent ville dukke op med en nøgle. Det faste personale var nemlig taget på Skanderborg Festival, hvor restauranten har en bod under festivalen, og så var der nogen, der havde fejlet i nøgleoverleveringen. Ikke så snedigt. Heldigvis var det godt vejr, så vi kunne sagtens overleve nogle ekstra minutters ventetid, men det betød så også, at madlavningen tog noget længere tid denne dag, eftersom kokken kom senere i gang end ellers, og at han var alene om at lave maden og samtidig måtte betjene gæsterne.

Klassisk Fisk, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusVi brugte den ekstra ventetid på at nyde et glas mousserende vin på husets regning. Under resten af måltidet drak vi dog vand og hyldeblomstsaft, for der var ret varmt den dag (også i restauranten), så vi var ret tørstige.

Jeg havde lidt håbet på at kunne prøve restaurantens store fiskeanretning, men den kunne kun bestilles om aftenen denne dag, så jeg valgte i stedet to mindre retter.

Klassisk Fisk, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusFørste ret var et stjerneskud – i Klassisk Fisk fortolkning. Det var et forfriskende bud på en sund og moderne udgave af den klassiske frokostservering. Jeg må dog indrømme, at der gerne måtte have været lidt mere dyppelse og evt. nogle sprøde rugbrødscroutoner for lige at give det sidste pift til retten, men dejligt med et stjerneskud, hvor der er brugt friskfangede fisk, der ikke er dybstegt til døde.

Klassisk Fisk, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusDet var dog den næste ret, der var min klare favorit – nemlig kongekrabbe med agurkestrimler og ristede macadamia-nødder. En lækker ret med store stykker krabbe i en spændende kombination med agurk og nødder. Det er en smagssammensætning, jeg ikke før er stødt på, men den fungerede overraskende godt. Virkelig kræs.

Klassisk Fisk var som sagt underbemandet denne dag, hvilket først og fremmest var synd for ham, der var alene på arbejde – vi andre var jo i godt selskab og havde masser af tid. Jeg synes dog ikke, jeg kan bedømme serviceniveauet på restauranten, da det ikke lod til at være en særlig repræsentativ dag pga. Skanderborg-misforståelsen. Serviceniveau er derfor helt udeladt af karaktergivningen.

Jeg ender på 4 solide stjerner til Klassisk Fisk, og jeg vil bestemt ikke afvise, at restauranten er endnu bedre på en almindelig, fuldt bemandet dag. Det er da også en restaurant, jeg gerne vender tilbage til, for gode fiskerestauranter er der alt for få af her i Danmark, og Klassisk Fisk lader til at høre til denne kategori.

Klassisk Fisk, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus