Rejeroulade

rejeroulade, forret, skaldyr, hvedemel, fløde, mælk, spinat, bagepulver, æg, mayonnaise, creme fraiche, dild, purløg, avokado, rejer, citronerJeg håber, du har haft en dejlig nytårsaften. Vi fejrede aftenen sammen med en række venner, og her var madlavningstjansen vanen tro uddelegeret til flere, så vi havde til opgave at medbringe en forret. Jeg havde forelsket mig i en opskrift på rejeroulade, men den var forsvundet i juleferien, da jeg ryddede ud i en bunke opskrifter, så jeg måtte på nettet for at hente inspiration. Jeg faldt over en lækker rejeroulade-opskrift hos Alletiders Kogebog, som jeg pimpede ved at bruge ekstra fløde, rejer og spinat. Resultatet blev en velsmagende og mild forret, der var en nytårsaften værdig.

Rejeroulade
ca. 8 personer

50 g smør
1 dl hvedemel
3 dl fløde
1 dl mælk
150 g spinat, frossen
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
3 æg
1 dl god mayonnaise – f.eks. Hellmann’s
1 dl creme fraiche 18%
½ bundt dild
½ bundt purløg
salt og peber
300 g kogte, pillede rejer

Pynt:
½ bundt dild
2-3 avokadoer
rejer
citroner
friskkværnet peber

Tø spinaten op og pres den for væde. Del æggene i hhv. æggeblommer og æggehvider og hæld dem i hver sin skål. Varm smør og mel op i en gryde under omrøring og tilsæt løbende fløde og mælk, indtil du har en tyktflydende dej. Lad den simre et par minutter – husk at røre grundigt og tag så gryden af varmen. Hak spinaten og rør den i dejen sammen med æggeblommer, salt og bagepulver. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Put bagepapir på en bageplade og smør papiret grundigt med rapsolie. Fordel dejen ud over bradepanden og bag den ved 200 grader i 20-25 minutter. Lad den derefter køle helt af.

Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og fordel det på den bagte bund. Drys med finthakket dild og purløg. Tag en håndfuld af rejerne fra, så du kan bruge dem til at pynte med senere, og fordel resten af rejerne i et jævnt lag oven på. Rul forsigtigt rejerouladen sammen på den lange led – det kan være en fordel at bruge bagepapiret til at rulle rouladen sammen med – pak rouladen godt ind i husholdningsfilm eller stanniol og læg den i køleskabet i minimum tre timer, så den har tid til at sætte sig.

Rouladen skæres i skiver og anrettes sammen med dild, avokadotern, citronbåde og lidt peber.

Note: Mild, lækker og festlig forret. Den kan evt. serveres sammen med en lille skive flute, men jeg synes egentlig ikke, at den behøver det.

11 tanker om "Rejeroulade"

  1. Det er et smukt syn, men jeg er jo desværre så kræsen, at jeg ikke spiser noget, der har levet i have … Har vist fortalt historien om, da vi for nylig var inviteret ud og fik en lagkage med alt godt fra havet! Jeg var lige ved at gå i gulvet 😉

  2. Nej, hvor ser den bare lækker ud. Den skal bestemt huskes, for jeg forestiller mig, at den også kan være lækker som supplement til en påskefrokost eller lign. Rigtig godt nytår til dig og gemalen – lyder som om, I er kommet godt ind i det der 2014 🙂

    • Ja, den vil være rigtig fin – enten som forret eller som en del af en frokostbuffet.

      Tak og i lige måde! Er spændt på hvad det nye år bringer 🙂

  3. Den roulade lyder til at smage godt, og også som en frokostret. Sådan en plade gratin er jo lige til at “brodere” videre på – jeg er allerede i gang 🙂 Det er godt med nye idéer, og den er let at lave i en mindre portion. Mon man skulle vove det ene øje og gi’ den en kort tur under grillen, så den blev sprød udenpå – og så ind på bordet i hel figur – jeg prøver …

  4. Nøj, sådan en fætter kunne jeg godt lige klare 🙂 yum! Jeg er ret begejstret for næsten alting fisk og skaldyr, så denne opskrift skal helt sikkert gemmes 🙂

    • Sådan har jeg det også, men det er alt for sjældent, at vi får fisk og skaldyr! Det kan være, jeg skal gøre noget mere ved det her i 2014 🙂

  5. Pingback: Fødselsdagsmenu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *