Rejer og grønne bønner i karry

rejer, grønne bønner, karry, nudelret, asiatisk, karrysauceHer til aften har jeg set en gyser/thriller, der hedder Funny Games. Titlen er dog temmelig misvisende, da den ikke er sjov. Den er heller ikke uhyggelig, og så går lidt af pointen med at se den jo af. Men anderledes – det var den. Jeg blev dog temmelig rastløs undervejs, da jeg var færdig med at klippe symønstre ud og kun havde filmen at koncentrere mig om. Så fik jeg bladret lidt i diverse aftenskolekataloger, og der var et par ting, der fristede. Det vil jeg gruble videre over.

Hvem har i øvrigt taget vores grønne og røde karrypasta?! Ok, den røde var i køleskabet, men den var blevet for gammel… jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har været udgået for begge ting. Det går simpelthen ikke… det skal der være i vores køkken!

Af samme grund blev dagens hjemmefuskede thairet endnu mere hjemmefusket, men det lykkedes til sidst at lave noget, der både bed lidt og smagte godt.

Rejer og grønne bønner i karry
2 personer

200 g forkogte tigerrejer – du bør dog bruge grønlandske rejer, der har bedre levevilkår
150 g frosne grønne bønner
2 spsk olie
2-3 tsk karry
½ frisk finthakket citrongræsrod
½ frisk finthakket rød chili
1 tsk sambal oelek
1½ dåse kokosmælk (de små)
salt og sukker
1 tsk citron

Olie hældes i en gryde, og karry og citrongræsrod ristes i den. Efter et minut tilsættes de frosne bønner, og de står et par minutter, inden den hakkede chili puttes i. Kokosmælk hældes over, og når retten atter når kogepunktet, blandes sambal oelek i. Rejerne tilsættes, og når retten igen kommer i kog, smages den til med salt, sukker og citron.



6 thoughts on “Rejer og grønne bønner i karry”

  • Nej, et køleskab uden grøn og rød karrypasta går simpelthen ikke 🙂 Hvis man lige ser bort fra dine tigerrejer, synes jeg, det ser vildt lækkert ud!

    Karrypasta og kokosmælk på dåse er da guds gave til menneskene 😉

    Ha' en dejlig dag!

  • Hanne – ja, den varmede til sidst, men undervejs var den ikke så stærk – den friske chili var ikke så ondskabsfuld, som jeg ellers mistænkte den for, og derfor opgraderede jeg retten med sambal oelek, lige inden den kom på bordet 😉

  • Madame – det er lige, hvad det er! Det er superlet at lave en hurtig og god wokret, hvis blot man har lidt karrypasta og en dåse kokosmælk – meget taknemmelige råvarer 🙂

    Og det kan du tro, jeg har haft! Se mit nyeste blogindlæg om lidt! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *