Reje-mangosalat

I weekenden havde vi brug for en hurtig og simpel frokost, og da ingen af os havde behov for det helt store måltid, så blev det denne enkle reje-mangosalat med avokado i. Jeg havde også planlagt at putte frisk koriander i, men jeg glemte det – argh! Jeg vil anbefale dig at eksperimentere med at bruge enten citronmelisse eller frisk koriander i retten, så det lige får det ekstra pift.

Reje-mangosalat
2 personer

200 g grønlandske rejer, kogte
1½-2 avokadoer
1 mango i tern
1-2 tsk chiliflager
saften fra en halv citron
et lille knips salt
finthakket citronmelisse eller koriander

Vend ingredienserne sammen i en skål. Smag til med citronsaft, chiliflager og salt. Spises sammen med et stykke brød – i dette tilfælde en quinoabolle.

Note: Det bliver ret sommerligt at blande sødmefulde råvarer såsom mango og avokado med skaldyr, men de tre ting klæder hinanden godt. Chilien er i for at give det søde og bløde lidt modspil, og så er det vigtigt, at du smager til med citronsaft.

Om lidt vil jeg smide mig i sofaen og se et par afsnit af How I Met Your Mother sammen med gemalen. Vi er lige gået i gang med første sæson, og indtil videre virker det som en udmærket og hyggelig komedieserie. Jeg har købt de to første sæsoner, så vi har underholdning til et godt stykke tid, for når aftenerne er så lyse som nu, ser vi som regel først tv-serier eller film efter kl. 21.

For nylig fik vi set første sæson af Breaking Bad, som havde en herlig sort humor og et par interessante men ret langt ude hovedpersoner. Jeg lurer lidt på, om vi kan låne resten af sæsonerne fra en af vennerne, eller om vi skal købe dem på et tidspunkt. Det er en god serie, men ikke en jeg nødvendigvis behøver at have stående, for det er de færreste serier, jeg ser mere end én gang.

Kan du finde på at se en tv-serie flere gange?

6 tanker om "Reje-mangosalat"

 1. Lækker salat – lavede den af og til da jeg stod i lære, dog med hakket rød chili . Det var før jeg lærte at sætte pris på koriander – så jeg spiste sjældent selv af den.

  Åh, jeg elsker HIMYM og har set alle afsnit – mindst 2 gange. Friends har jeg set så mange gange at jeg kan alle replikkerne udenad og jeg har slidt min første sæson af Buffy op 😀

  • Mmmm koriander! Godt du har lært det – jeg synes, det er ret spændende at bruge i maden :-)

   Friends har jeg også stående. De sidste sæsoner har jeg kun set én gang, men derudover har jeg ikke tal på, hvor mange gange jeg har set serien. Synes faktisk at HIMYM har samme form for hygge-humor :-)

 2. Avokado og mango er lækkert sammen! Nej, jeg tror ikke, jeg har set en serie flere gange – i øjeblikket følger jeg ‘Downton Abbey’ og det nye irsk-italienske drama ‘Titanic: Storhed og fald’. Vildt spændende begge to :-)

  • Det er også sjældent, jeg gør det, men enkelte serier er nu så gode, at dem vender jeg gerne tilbage til :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>