Ramsløgsboller og quinoaboller

ramsløgsboller, boller, gær, øl, mørk sirup, rugflager, havregryn, ramsløg, hvedemelI går lovede jeg en opskrift på, hvordan du kan bruge ramsløg i bagværk, og jeg synes bestemt, du skal prøve at fintsnitte de tynde blade og putte dem i bolledejen, så du kan prøve disse ramsløgsboller.

Ramsløgsboller
ca. 9 boller

25 g gær
3 dl vand
2 dl pilsner
1½ tsk salt
1 spsk mørk sirup
2 dl rugflager
2 dl havregryn
en stor håndfuld ramsløg, fintsnittet
hvedemel

Bland øl og vand og rør gæren ud i væsken. Bland derefter de resterende ingredienser i (i den nævnte rækkefølge). Tilføj hvedemelet lidt ad gangen og sørg for, at dejen er ret fugtig. Ælt dejen godt igennem – enten med en grydeske, hænderne eller en røremaskine – i flere minutter. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse. Form ramsløgsboller af dejen med en grydeske og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Note: Disse ramsløgsboller har en fin og tydelig smag af ramsløg, uden at det bliver alt for kraftigt, og rugflagerne er med til at give en god mæthedsfølelse. Jeg synes samtidig, at bollerne er ret pæne – de grønne strimler giver et flot farvespil i bagværket.

Quinoaboller
ca. 9 boller

25 g gær
5 dl vand
1½ tsk salt
4 dl kogt quinoa
2 dl rismel (kan erstattes af hvedemel)
1 dl rugmel
hvedemel

Rør gæren ud i vandet. Bland derefter de resterende ingredienser i (i den nævnte rækkefølge). Tilføj hvedemelet lidt ad gangen og sørg for, at dejen er ret fugtig. Ælt dejen godt igennem – enten med en grydeske, hænderne eller en røremaskine – i flere minutter. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse. Form quinoaboller af dejen med en grydeske og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Note: Disse quinoaboller ser ikke ud af meget – men de er dejlig saftige på grund af den kogte quinoa. Jeg brugte rismel, da jeg havde en lille rest, der trængte til at blive brugt, men du kan sagtens erstatte dette med hvedemel eller durummel.

quinoaboller, boller, gær, quinoa, rismel, rugmel, hvedemel

22 tanker om "Ramsløgsboller og quinoaboller"

    • Det kan i hvert fald anbefales. Jeg synes, det giver en rigtig god smag til bollerne, uden at hvidløgssmagen bliver for kraftig.

  1. Jeg glæder mig til at prøve dine ramsløgsboller. De ser lækre ud. Som tidligere skrevet bruger jeg meget ramsløg i øjeblikket. Det smager godt og pynter.

    • Det er også bare om at bruge løs af dem nu, hvor de er fremme (nåja, og så lave noget pesto og få smidt det i fryseren, så det kan hives op i en hurtig vending de kommende måneder ;-))

  2. Det lyder spændende begge dele! Jeg har en masse ramsløg liggende, og de kunne jo bruges til at komme i boller. Tak for dejlig inspiration!

    • Tak for opskriften, det ser spændende ud. Jeg kan dog ikke lave dem i denne måned (i hvert fald ikke i forbindelse med veganer-benspændet), men det kan være, jeg afprøver dem på et andet tidspunkt 🙂

    • Quinoaen giver en god saftighed og mætter samtidig ganske fint. Tror jeg skal bruge et par af dem her i weekenden til et andet veganer-eksperiment 🙂

  3. Pingback: Veganer-burger | Piskeriset på eventyr

  4. Pingback: Reje-mangosalat | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *