Rabarbersnack

Rabarbersnack

En af mine kolleger introducerede mig for nylig til denne rabarbersnack – en enkel lille hapser, der består af rabarber skåret i tynde strimler, dypper i sukkervand og derefter bagt i ovnen, indtil det er tørret. Superlet at lave.

I min udgave af rabarbersnack lavede jeg en mild sukkervandsblanding, hvilket betød, at min rabarbersnack stadig havde noget syrlighed. Vil du have en sødere udgave, bruger du selvfølgelig blot mere sukker.

Rabarbersnack

2 rabarberstængler, mediumtykke
½ dl rørsukker
2 dl vand
evt. lidt rapsolie

Vask rabarberstænglerne og skær dem i tynde, brede strimler. Det gør du lettest med en skarp kartoffelskræller (og helst ikke en, der skærer meget tyndt). Rør sukkeret ud i vandet og dyp derefter rabarberstænglerne i sukkervandet. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Det mest optimale er at bruge bagepapir, der genbruges, da det er glat. Har du ikke det, så pensl lidt rapsolie på det almindelige bagepapir, så du mindsker chancen for, at rabarberne sætter sig fast på bagepapiret. Når du har fordelt din rabarberstrimler ud over bagepladen, dupper du dem tørre med lidt køkkenrulle.

Rabarbersnack skal tørre i ovnen ved 50 grader i ca. 2 timer. Lad dem køle af og put dem i en lufttæt beholder.

Note: Lækker lille rabarbersnack – eller voksenslik om man vil. Jeg har blandt andet brugt den som pynt i en Rabarber Gin & Tonic.



12 thoughts on “Rabarbersnack”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *