Rabarbersaft og rabarberpickles

Jeg er så heldig at have en svigerfamilie, som får store mængder rabarber hvert år, og så falder der også noget af til mig. I år var jeg forberedt godt, for jeg havde allerede udset mig et par opskrifter på hhv. rabarbersaft og rabarberpickles på Politikens hjemmeside. Da jeg lavede rabarberpickles, brugte jeg lidt flere rabarber og mynteblade end den oprindelige opskrift, og jeg erstattede chiliflager med lidt chilipulver. Min rabarbersaft mindede mere om den originale..

Her til morgen kunne vi også hygge os med hjemmelavet morgenmad. Vi fik en frisk blåbærsmoothie samt yoghurt med hjemmelavet müsli – nuij, det var godt!

Rabarberpickles

500 g rensede rabarberstænglerrabarberpickles, rabarber, mynte, rørsukker, æblecidereddike 40 g salt, citroner, chili, chilipulver
25 g friske myntekviste
saften fra en citron

Sursød lage:
400 g lyst rørsukker
4 dl æbleeddike
40 g havsalt
strimler af skallen fra 1 citron
½ tsk chilipulver

Skær rabarberne i tynde skiver og læg på skift et lag af rabarber eller mynteblade ned i et skoldet sylteglas. Hæld citronsaften henover. Hæld ingredienser til lagen i en gryde og bring det i kog. Kog det, til sukkeret er opløst og hæld det over rabarberne. Lad dem stå et par dage i køleskab, inden du spiser af dem.

Rabarbersaft
1-1,2 l saft
rabarbersaft, saft, rabarber, kardemommekapsler, rørsukker, lime, citroner
1/2 kg rensede rabarber
10-12 hele kardemommekapsler
250 g lyst rørsukker
1 l vand
1 dl friskpresset limesaft eller evt. citronsaft

Skær rabarberne i tynde skiver, og kom dem i en gryde sammen med kardemommekapsler, rørsukker og vand. Lad det koge i et par minutter under låg. Tag gryden af fra varmen, og tilsæt friskpresset limesaft. Afkøl din rabarbersaft helt. Sigt saften, og den er klar til brug. Fortynd din rabarbersaft med vand eller danskvand. Holdbarheden er ca. en uge i køleskabet, men jeg vil kraftigt anbefale, at du fryser ekstra portioner rabarbersaft ned, for det er så skønt at drikke om vinteren og drømme sig tilbage til sol og sommer.

Note: Denne rabarbersaft har en utrolig smuk farve og smager godt uden at være for sød. Meget læskende og dejligt i det varme vejr – især med et par isterninger i glasset. Jeg er fan af denne her!

Blåbærsmoothie med mynte
blåbærsmoothie, smoothie, blåbær, bananer, rismælk, mynte2 glas

150 g frosne blåbær
1 lille frossen banan
2½ dl rismælk
10 friske mynteblade

Alle ingredienser blendes. Tilsæt evt. lidt vaniljesukker, hvis du gerne vil have en ret sød smoothie.

Note: Det fungerede fint at bruge rismælk i – det gav en anden fornemmelse end mælk uden at skille sig ud smagsmæssigt.


Hjemmelavet müsli
Stor portionmüsli, havregryn, boghvedegryn, hørfrø, græskarkerner, hasselnødder, nødder, mandler, rørsukker, rapsolie, rosiner

3 dl havregryn
1 dl boghvedegryn
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
2 dl hasselnødder
1 dl mandler
1 dl mørkt rørsukker
2 spsk rapsolie
store rosiner

Nødderne hakkes og blandes i en skål med havregryn, boghvedegryn, græskarkerner og rørsukker. Olien hældes på en pande, og blandingen hældes på. Vend det jævnligt, mens det steger, indtil sukkeret er karamelliseret. Hæld rosiner i til sidst, når du har taget panden af, og lad det køle af, inden du hælder det i en lufttæt beholder.

Note: Nu spiser jeg sjældent müsli, men sådan en portion her kunne jeg godt blive forfalden til at spise af med jævne mellemrum.

43 tanker om "Rabarbersaft og rabarberpickles"

  1. Din hjemmelavede müsli og rabarberpickles går rent ind hos mig – nøj, det skal prøves!

    Jeg håber, du har haft tid til at nyde det skønne vejr i dag, ha' en dejlig aften!

  2. Åh, den rabarbersaft ser godt nok lækker ud!! 😀
    Jeg kigger på opskrift på rabarbersaft hvert år, uden at få noget gjort ved det…..

    Jeg tror også at den müsli må på to-do listen, den ser meget lækker ud 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Madame – jeg må næsten insistere på, at du også prøver saften, for den er simpelthen så god! Jeg har både brugt den som læskedrik i dag samt i en drink, og den holder 110% 🙂

    Og ja, det har jeg. Det er både blevet til en lille smule havearbejde samt flyde-på-græsset-og-læse-i-en-bog – og så grillede vi, så terrassen har bestemt ikke savnet os i dag 🙂

  4. Lene – mange tak! For det første laver jeg ofte flere ting på én gang i køkkenet, for det andet kan jeg godt lide det og har det som en af mine hobbies, så det fylder mere i mit liv, end det gør hos så mange andre – og for det tredje har vi ikke børn, så jeg har kun gemalen og mig selv at tage hensyn til, når der skal kokkereres 🙂

  5. Kære piskeris,
    Hvor lækkert og overskudsagtigt 😉 Det er så hyggeligt at sylte selv. Hvor er du heldig med svigerfamiliens rabarber. Jeg har selv lige købt rabarber for første gang i år 🙂

  6. Foodfanatic – mange tak! Ja, jeg er også blevet rigtig glad for at sylte – det er så let og hyggeligt, og så er det en god måde at få lavet langtidsholdbare ting, som man kan få glæde af en anden dag 🙂

  7. Jeg er nærmest blevet afhængig af müsli – spiser det hver morgen oven på skyr. Sammen med den hjemmelavede æblesirup er det simplethen en himmerigsmundfuld.
    Jeg vil snarest gå i haven og hive en masse rabarber op!!! 🙂

  8. Hanne – jeg ved ikke helt, om jeg tør lave æblesirup igen. Jeg havde lidt af blommesiruppen på bordet i går, og det var altså svært ikke at guffe løs af det. Hjemmelavet sirup er FARLIGT VANEDANNENDE! 😀

  9. Pingback: Romaperitif, dåsekylling, asparges-rabarbersalat, grillbrød med merian og salat med champignons og perleløg | Piskeriset på eventyr

  10. Pingback: Rabarbermojitos, stegt kylling med sennep, hyldeblomst og estragon, kartoffelsalat med rabarbersaft og estragon | Piskeriset på eventyr

  11. Pingback: Barbiedrink, soyamarinerede champignons, kyllingefileter med sennep, salvie og bacon, kartoffelsalat med spinat og græskarkerner | Piskeriset på eventyr

  12. Pingback: Rabarbertærte med lakrids og marengslåg | Piskeriset på eventyr

  13. Pingback: Rabarber-cheesecake og sunde pølsehorn | Piskeriset på eventyr

  14. Jeg skal prøve at lave rabarbersaften på lørdag, mon man kan bruge resterne til at smide oven på en bolle??? Altså den kompot der bliver tilbage, jeg synes det er synd hvis det går til spilde! 🙂

  15. Pingback: Jordbærkage med hvid chokoladecreme | Piskeriset på eventyr

  16. Pingback: Rabarbersirup med stjerneanis | Piskeriset på eventyr

  17. Pingback: Rabarberballade | Piskeriset på eventyr

  18. Pingback: Rabarberboller | Piskeriset på eventyr

  19. Pingback: Kantarelmad, ribbensteg med sød sennep og æblesmør, speltsalat med fennikel og æbler samt koldskålstærte | Piskeriset på eventyr

  20. Pingback: Fennikel-bønnesalat og italienske kødboller | Piskeriset på eventyr

  21. Pingback: Krebsehalemousse og pjattet ret med rejer | Piskeriset på eventyr

  22. Pingback: Vinderen af min kogebog | Piskeriset på eventyr

  23. Pingback: Barbiedrink, soyamarinerede champignons, kyllingefileter med sennep, salvie og bacon, kartoffelsalat med spinat og græskarkerner | Piskeriset på eventyr

  24. Pingback: Romaperitif, dåsekylling, asparges-rabarbersalat, grillbrød med merian og salat med champignons og perleløg | Piskeriset på eventyr

  25. Pingback: Rabarbermojitos, stegt kylling med sennep, hyldeblomst og estragon, kartoffelsalat med rabarbersaft og estragon | Piskeriset på eventyr

  26. Pingback: Rabarberboller | Piskeriset på eventyr

  27. Pingback: Rabarbersirup med stjerneanis | Piskeriset på eventyr

  28. Pingback: Jordbærkage med hvid chokoladecreme | Piskeriset på eventyr

  29. Pingback: Rabarbertærte med lakrids og marengslåg - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  30. Pingback: Opskrifter med rabarber - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  31. Pingback: Rabarbersuppe med vaniljeis - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  32. Pingback: Rabarber Gin & Tonic - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  33. Pingback: Dewey’s Read-a-Thon Spring 2016 | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *