Rabarberboller

rabarberboller, boller, brød, gær, rabarber, speltmel, hvedemel, rosengeléDa jeg kogte rabarbersaft i går, nænnede jeg ikke at smide de kogte rabarberstykker ud, som jeg havde tilbage, da saften var siet. I stedet valgte jeg at bruge det i rabarberboller, for jeg havde også en halv pakke økologisk gær, jeg skulle bruge op, og resultatet blev disse saftige og sødlige rabarberboller.

Rabarberboller
16-18 stk. 

20 g økologisk gær
500 g rabarberfibre – rester fra rabarbersaftkogning
5 dl lunkent vand
1 dl speltmel
½ spsk salt
hvedemel

lidt rosengelé til at smøre bollerne med

Gæren opløses i vandet. Rør rabarberfibrene i og derefter salt og speltmel. Rør hvedemel i lidt ad gangen. Det skal tage flere minutter, så du får rørt dejen grundigt undervejs, og den skal stadig være ret fugtig, når du har fået samlet det til en dej – men ikke så fugtig, at den bare flyder ud. Læg den i en skål med god plads og vikl madfilm over skålens åbning. Lad skålen stå et par timer på køkkenbordet, så dejen hæver til dobbelt størrelse. Vip forsigtigt dejen ud af skålen og skær den forsigtigt i mindre stykker – hver på størrelse med en bolle – som du varsomt former til en bolle og sætter på en bagepapirbeklædt bageplade. Lad dine rabarberboller hæve i 15-30 minutter og bag dem så ved 240 grader i ca. 11-13 minutter. Pensl dem evt. med lidt rosengelé blandet med lidt vand, så snart bollerne tages ud af ovnen – så får dine rabarberboller et flot og svagt rosa skær.

Note. Rabarberne giver en fin sødme og saftighed til bollerne, og jeg kan godt lide tanken om ikke at smide resterne ud. Rabarberboller bliver ekstra søde, hvis du bruger rosengelé, men det er op til dig, om du vil bruge det.

23 tanker om "Rabarberboller"

  1. Sådan, det ser sgu godt ud.. Kogte også saft i sidste uge, og det nagede også mig, at smide resten ud, så jeg puttede det i glas, g gik i tænkeboks – nu har jeg en idé til, hvad “affaldet” kan bruges til. Smukt 🙂

    Vh. Louise

  2. MissMocca – jep, jeg har også flere gange tænkt på, om ikke det kunne bruges. Har også frosset en portion ned netop for at eksperimentere på et senere tidspunkt 🙂

  3. uh det er rart at høre, at jeg ikke er den eneste der ikke kan smide “Grønsagsvand” und so weiter ud… man kan jo altid bruge det til et eller andet senere! Og dette er da virkelig en god måde, at få det brugt på!

  4. Jeg har sådan på fornemmelsen at de smager skide godt enten bare med smør eller med en god skive ost på… uhmmm kan næsten smage dem.

  5. Hej Maria!
    Dejligt at høre. Jeg kan også godt lide at bruge op – det er ikke altid, det lykkedes i samme omfang som i dette tilfælde, men det er sjovt at prøve 🙂

  6. Pingback: Småanarkistisk brødbudding | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *