Pulled pork

pulled pork, svinekød, nakkefilet, simremad, bbq, bbq-sauce, rørsukker, røget paprika, salvie, mørk sirupI går blev vores gæster selvfølgelig udsat for månedens benspænd, og siden jeg så afsnittet med brødrene Price, hvor de lavede pulled pork, har jeg vidst, at det ville jeg lave i denne måned! Jeg har så researchet lidt og fundet ud af, at det ikke nødvendigvis skal laves på en grill men også kan langtidssteges i ovnen, så det kastede jeg mig ud i – vores grill er nemlig ikke så fancy, at den kan indstilles og justeres, så det er let at holde en jævn temperatur over så lang tid.
pulled pork, svinekød, nakkefilet, simremad, bbq, bbq-sauce, rørsukker, røget paprika, salvie, mørk sirupPulled pork

nakkefilet

rub lavet af:
– BBQ sauce
– røget paprika
– rørsukker
– salt
– finthakket frisk salvie
– mørk sirup

Ingredienserne til rubben røres sammen – sørg for at lave rigeligt – og gnub nakkefileten ind to dage før, at du vil spise den. Pak den godt ind i fryseposer og læg den i køleskabet i et døgns tid. Pak den ud af plastikposerne og læg den i et fad med et par cm vand i, dæk det over og sæt det i ovnen ved 100 grader. Sæt også et andet fad i ovnen med vand i. Jeg gjorde således:

23.15 aftenen før – satte nakkefileten i ovnen (som beskrevet ovenfor).
07.45 tjekkede nakkefilet – på det tidspunkt havde den en kernetemperatur på 74 grader. Skru temperaturen op på 110 grader.
13.15 Skru op på 130 grader.
17.15 Skru op på 150 grader.
18.15 Kernetemperatur nåede 93 grader, og kødet var færdigt.

Derefter flås kødet fra hinanden med to gafler – det er så mørt, at det nærmest falder fra hinanden, hvis man kigger på det! Jeg har læst et par steder, at det tager omkring 21 timer, hvis man sætter ovnen på 110 grader og holder den temperatur hele vejen. Jeg satte dog temperaturen lavere fra start, da jeg var bange for, at det ville gå hurtigere, og så var det lettere at lade temperaturen stige lidt mere i løbet af dagen. Kødet fik også forlænget sin stegetid, da jeg fjernede stanniolen om morgenen og lod kødet stå flere timer i ovnen uden dække – og så steg temperaturen ikke.

Kødet dryppes med stegesaften og serveres i en bolle sammen med grøntsager til. Ofte spiser man en gang coleslaw til, men jeg lavede en rustik guacamole og serverede lidt andre grøntsager til. Behøver jeg at fortælle, at det smagte guddommeligt, og at det er den bedste måde at bruge en nakkefilet på?
pulled pork, svinekød, nakkefilet, simremad, bbq, bbq-sauce, rørsukker, røget paprika, salvie, mørk sirup

57 tanker om "Pulled pork"

  1. Yummy! 😀 Her sidder jeg kl. 11.36 og har ENORMT meget lyst til pulled pork, som er en af mine favorit sandwiches….

    Faktisk har jeg gået og summet over det længe og inden jeg så dit indlæg har jeg udvalgt en opskrift som jeg skal have afprøvet indenfor nær fremtid. Måske jeg lægger den på grillen lidt tilsidst, nu må vi se. Ihvert fald ser din udgave fantastisk ud, jeg går ud fra at det vakte glæde= 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Jeg skal SÅ meget prøve pulled pork. Nu har jeg både set det her og hos Malou, og jeg har luret på nakkefileter i supermarkedet 🙂 Der er vist ingen undskyldning længere. Det ser SKØNT ud.
    Kh Nadia

  3. Ja jeg savlede allerede da Klidmoster lavede sin version, så det her gør det da ikke bedre!
    Nu kommer jeg helt i tvivl om ikke vi skal have PP til fødselsdag, i stedet for de ribs der allerede er indkøbt…

  4. Jeg sidder også her og savler. Det skal bestemt prøves. Jeg har læst om det flere steder nu, og jeg har en super opskrift på coleslaw.

    Skal det så serveres lunt i bollen eller hvordan?

  5. Nååårh det ser godt ud. Klidmosterdamen gemte en sjat til mig i fryseren og det kom aldrig længere end den skål jeg varmede det i… ahem.

    Må lave det, så snart jeg finder en øko-nakke.

  6. NYBH – mange tak! Jeg er spændt på, hvordan du laver din udgave 🙂

    Jeg overvejede også at lægge denne på grillen til sidst, men så var det alligevel lettere at holde sig til ovnen, og vejret var ikke så imponerende, at vi havde lyst til at spise udenfor.

  7. Lene – tak skal du have. Ja, det meste af tiden står den blot og passer sig selv, så det er mest det at få sat den over i god tid og ellers være hjemme, mens den steger (jeg bryder mig i hvert fald ikke om at forlade hjemmet med en tændt ovn).

  8. Heidi – nu ved jeg ikke, hvor mange I bliver, men ellers vil jeg da anbefale at lave begge ting. Ribs smager også godt, og folk plejer ikke at klage over rigelige mængder kød 😉

  9. Deborah – hehe, mange tak! Ja, så snart det blev pillet fra hinanden, puttede jeg kødet i et fad og serverede det. Så lagde folk selv en burger sammen med kød og andre sager 🙂

  10. Hej Piskeris

    Det er så fedt, at læse/se, at du tilbereder PP i ovnen. For sådan kan det nemlig også gøres! 😉

    I Det Lyseblå Køkken har vi flere gange lavet PP i ovnen ( i et ildfast fad med låg ) og de sidste mange gange i kuglegrillen.

    Hvis du gerne vil ha den autentiske røgsmag – så start med at gi stegen lidt røg i grillen, bare en lille times tid, og smid den så i ovnen for resten. Det gir altså lige det sidste pift.

    Dejligt og alternativt tilbehør iøvrigt.

  11. Madame – det kan også stærkt anbefales. Med mindre man er vegetar eller har lignende grunde til ikke at spise svinekød, så kan jeg ikke forestille mig en person, der ikke ville kunne lide det 🙂

  12. Det lyseblå køkken – hehe, tak 🙂
    God idé mht. at putte stegen i grillen først – jeg tror kun, jeg har set eksempler på, hvor man putter den i grillen til sidst.

  13. Det ser SÅ lækkert ud! Hvornår havde du staniolen på, og hvornår tog du det af? Må snart tage mig sammen og få det lavet.

  14. Hej Christina!
    JEg tog den af ved otte-tiden, og jeg tror, jeg lagde det på igen omkring kl. 10, men jeg er ikke helt sikker. Under alle omstændigheder skulle jeg bare have holdt mig til at stikke stegetermometret i kødet og ikke fjerne stanniolen, for så havde jeg ikke behøvet at hæve temperaturen så meget til sidst 🙂

  15. Okay rart at vide 🙂 må se, om der ikke kommer sådan en steg på bud snart, så vi kan prøve.
    Den kan jo altid ryge i fryseren, til man har overskud til at gå i gang med den 🙂

  16. Som alle de andre kan jeg kun stemme i og synge uhm 🙂 For sulan det ser dejligt ud. Forstår ikke helt om du havde staniol over fadet hele tiden minus de to timer om morgenen eller hvordan?

    Mange tak for en skøn og inspirerende blog.

  17. Hej Helle!
    Hihi, mange tak 🙂
    Jeg havde stanniol over det meste af tiden – lige undtagen af de par timer, hvor jeg tog den af, og jeg vil anbefale, at du har stanniolen over hele tiden.

    Tusind tak for de pæne ord 🙂

  18. Helle – det så jeg i en opskrift et sted. Jeg ved ikke, om det har så stor betydning, når nu der også er vand i det fad, kødet står i, men jeg ville være på den sikre side, så jeg gjorde det alligevel 🙂

  19. Hej Twixdk!
    Mange tak skal du have 🙂
    Uha, det er et godt spørgsmål – det kommer også an på, hvordan det serveres. Jeg mener, at jeg brugte en nakkefilet på 1½ kg i dette tilfælde, og der blev den serveret i grove burgerboller. I det tilfælde kan der snildt være til ti personer – hvis ikke mere. Den er virkelig 'drøj i brug', for det mætter temmelig meget smagsmæssigt.

    Det gode er dog, at du blot kan fryse resten ned, hvis du får lavet for meget – og så er der også noget lækkert kød til en anden dag 😉

  20. Pingback: Fem retters menu del 2: pulled beef, oste samt margaritamousse | Piskeriset på eventyr

  21. Pingback: Rødbede- og pæresalat | Piskeriset på eventyr

  22. Pingback: Pulled Pork Burger med coleslaw « Rav Food

  23. Jeg skal ud i mit første forsøg på lørdag og det skal selvfølgelig være din version 😉

    Men i stedet for stanniol kan jeg så ikke bare putte den i en romertøf? Og hvor ofte fyldte du ekstra vand på?

  24. Hej. Skal lave pulled pork til på fredag. Jeg har en steg på 2,9 kg. Du skriver at det mest optimale er 21timer ved 110 grader, vil det også passe på sådan en str? Overvejer at putte den i ovnen torsdag aften kl 21, tror du det vil passe? Skal den pakkes ind i staniol hele stegetiden eller? Har du andre gode fif til ennybegynder?
    Håber på hurtigt svar. Mvh Betina

    • Jeg mener, at jeg brugte en mindre steg, men det gode ved langtidsstegning af nakkefilet er netop, at du let kan justere varmen undervejs. Hvis jeg var dig, ville jeg putte den i ovnen ved 23-tiden (eller evt. lidt før, hvis du skal tidligt op) og sætte den på 100 grader. Så kan du altid skrue lidt mere op for varmen de sidste par timer, indtil den når en kernetemperatur på 92-95 grader. Kødet skal være dækket under hele stegningen. Pøjpøj med det 🙂

  25. Pingback: Vis din slankemad uden brød/pasta/ris/kartofler/sukker - og inspirer os andre - Side 100

  26. Pingback: August: Svinekød | Piskeriset på eventyr

  27. Pingback: Porchetta på kuglegrill | Piskeriset på eventyr

  28. Pingback: Big Green Egg – vores nye grill | Piskeriset på eventyr

  29. Pingback: Blomkåls-radisesalat med rygeost | Piskeriset på eventyr

  30. Pingback: Sliders med pulled pork og peanutbutter coleslaw | Piskeriset på eventyr

  31. Pingback: Lam med æbler og pastinakcreme - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  32. Pingback: Fox and Hounds i Sønderborg - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  33. Pingback: Tacos med svinekød og grillet ananas - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *