Persille-kartoffelsalat

persille-kartoffelsalat, salat, vegetar, tilbehør, kartofler, creme fraiche, sennep, persille, ærterJeg bestilte for nylig en kasse danske grøntsager fra Aarstiderne, og her fandt jeg blandt andet en pose små faste kartofler samt et bundt frisk persille. Jeg fik straks den fikse idé at eksperimentere med persille-kartoffelsalat, for lad mig bare indrømme med det samme – jeg har virkelig savnet forårs- og sommermaden her på det sidste. Og kartoffelsalat er i mine øjne en sommerklassiker, der dog – hvis man kan finde gode, faste kartofler – også kan serveres på andre tider af året.

Persille-kartoffelsalat minder om almindelig kartoffelsalat, der hjemme hos os er kogte kartofler, der er skåret i mundrette stykker og vendt i en creme bestående af creme fraiche, sød sennep, purløg, salt og peber. I denne persille-version er der tilsat ærter, og den søde sennep er udskiftet med stærk sennep, mens purløg er udskiftet med persille.

Jeg serverede i øvrigt min persille-kartoffelsalat med stegte brunchpølser fra Løgismose, som jeg er blevet ret vild med på det seneste.

Persille-kartoffelsalat
3 personer

500 g kartofler
2-2½ dl creme fraiche 18%
2 tsk stærk sennep
2-2½ dl skyllet og friskhakket persille
3 dl frosne ærter
salt og peber

Skrub kartoflerne skær dem i mundrette stykker. Kog dem møre i letsaltet vand – vær opmærksom på, at kartoflerne stadig skal være faste og kun lige akkurat møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Jeg dog skindet sidde på kartoflerne, da de dels var ret faste, og dels fordi der sidder mange gode vitaminer og mineraler i skrællen.

Kog ærterne i et par minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad ærterne køle af.

Når kartoflerne er kølet af, rører du du cremen til din persille-kartoffelsalat sammen – tag creme fraiche og stærk sennep og rør det sammen med persille og ærter. Smag til med salt og peber, inden du vender kartoflerne i cremen.

Servér din persille-kartoffelsalat til lige, hvad du lyster – for eksempel stegte pølser eller grillet kylling.

Note: Frisk og forårsagtig kartoffelsalat med en fin smag af persille. Glimrende version af sommerklassikeren.

2 tanker om "Persille-kartoffelsalat"

  1. Ja, endelig kan der serveres en god kartoffelsalat.
    Kan du løfte sløret for hvilke pølser du køber?
    Jeg synes det er enorm vanskeligt at købe en ordenlig pølse i forretningerne.
    Hilsen
    Charlotte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *