Pasta med ærtecreme og stegte jordskokker

pasta med ærtecreme, pasta, ærter, ost, jordskokker, vegetarDette er en af de billigste og letteste retter, jeg laver i denne måned. Den er tilmed også vegetarisk, men du kan selvfølgelig altid vælge at stege et stykke kød og servere det til – så bliver retten blot dyrere.

Pasta med ærtecreme og stegte jordskokker
2 personer

200-250 g pasta – gerne skruer
300 g frosne ærter
½ dl fintrevet fast ost – for eksempel Hirten ost
salt og peber
citronsaft
150 g jordskokker
smør

Skrab jordskokkerne med en lille urtekniv, skær dem i mindre stykker og steg dem på en pande i lidt smør. De må gerne have lidt bid, så lad være med at stege dem alt for længe.

Kog pastaen. Sideløbende med dette bringer du en lille gryde i kog og giver ærterne et par minutter i det kogende vand. Hæld vandet fra – gem ca. en dl af væden – og blend ærter, revet ost plus en del af væden til en jævn creme. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt evt. lidt mere ost.

Vend ærtecremen i den kogte pasta og hæld de stegte jordskokker over lige inden serveringen.

Note: Grøntsagscreme er en meget let og enkel måde at snige flere grøntsager ind i madlavningen. Jeg er begyndt at savne sommergrøntsagerne, så de frosne ærter er også en god måde at få en mundfuld sommer her i den kolde tid – og så lyser den panggrønne ret i den grad op på spisebordet.

8 tanker om "Pasta med ærtecreme og stegte jordskokker"

    • Ikke så tæt – jeg synes ikke, der er så mange interessante varianter (og så spiser jeg meget sjældent pasta :)).
      Ja, fantastisk billede du havde!

    • Ind imellem undrer jeg mig over, hvorfor jeg ikke laver den slags grøntsagspureer noget oftere og bruger til at vende pasta, ris eller kartofler i – det fungerer så godt!

  1. Sikke en lækker grøn farve !!! Troede først det var kyllingestykker der lå sammen med pastaen. Lækkert ser det ud.
    I går svitsede jeg hakket okserød med rød karrypasta og løg. Derefter kom jeg et helt fint snittet spidskål i og til sidst kogte nudler. En ret der blev modtaget rigtig godt af store og små. Den var nem, billig og virkelig hurtig at lave !! Yay 😀

    • Man kan også sagtens bruge kylling, men ja – jeg er også ret pjattet med den farvestrålende ret! Uhm, det lyder også godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *